Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CzarnaONA

Metformax, PCOS, zajście w ciążę.

Polecane posty

Gość didiii
Na mnie chyba ta metformina nie działa, niby biorę ja od sierpnia, znacząco nie schudłam a ciazy jak nie ma tak nie ma. Jestem teraz drugi cykl na duphastonie bo z badań wynika ze mam za mało progesteronu...mam nadzieje ze w końcu zobaczę te swoje wymarzone dwie kreseczki na tescie!

Gość Zosiaania
No u mnie sukces bez luteiny dostalam okresu a już nie pamiętam kiedy ostatnio tak było . Zobaczymy co się zadzieje dalej narazie chyba za krótko biorę żeby już się spodziewać efektu. No tak na lato szczegolnie do bikini :-D ale ważne żeby dobrze się czuc ze sobą i podobac sie swojemu partnerowi. Wydaje mi się ze duzy wplym ma stres i może trzeba się zrelaksować

Gość didiii
To fakt, mam chyba najcudowniejszego męża na świecie, choć mam trochę więcej ciałka nigdy mi nie powiedział ze jestem gruba, wręcz przeciwnie ;) a stres to najgorsza cholera, ale w moim przypadku przy moim trybie życia i pracy niestety często musze z nim walczyc:(

Gość Zosiaania
Moj mąż też cudowny spadaja mi spodnie ztylka i dzis rano stwierdzil ze jedziemy na zakupy bo trzeba mi zmienic troszkę garderobe :-) no z tym stresem jest ciezko ale mi osobiscie bardzo pomagaja masaze no i sport :-)

a jaki metformax dziewczyny bierzecie?moze warto byloby poprosic lekarza zeby zwiekszyl dawke,ja bralam 500 i pierwsza ciaze zaszlam po 9 miesiacach,a potem bralam metformax 850 dwa razy dziennie i wdruga ciaze zaszlam po 3 miesiacach.a jak u Was dziewczyny z owłosieniem przy PCO?

Gość didiii
Ja biorę 1 x 1000 więc to spora dawka i na razie cisza,natomiast najbardziej się balam że będę miała testosteron podwyższony, bo troszkę owłosienia mam ale na szczęście jest w normie - taka moja uroda:)

Gość Zosiaania
Ja mam 500 ale rano jedna tabletka a do obiadu dwie ale ja mialam stopniowo zwiekszana od jednej tabletki tak stopniowo co tydzien a docelowo mam brac po dwie rano i do obiadu . A ja to mam spory testosteron no i mam dość spory problem z oswlosieniem bo mam grube i widoczne oczywiscie wasik podbrodek brzuch wiadomo bikini obficie no i rece nie duzo na dekoldzie i na dole plecow no ale staram się dbac żeby nie było tego widac moj maz mówi że nie widać az tak ale ja wiem że on tak mówi zebym sie nie martwila

Gość didiii
Ja mam najwięcej na brodzie i troszkę na policzkach ale to tylko pojedyncze włosy, myślę że po metforminie jest jakby lepiej...no i jeszcze dodatkowo na udach

Gość Zosiaania
Najgorsze u mnie te kłaki a co poradzic na laserowa depilacje calego ciala mnie nie stac odrazu planuje sie pozbywac stopniowo ale narazie to u mnie brak wolnego czasu a zeby sie na depilacje wybrac to musze sie udac do większego miasta bo u mnie w tej dziurze to nic nie ma jedynie wosk maja :-\

Gość gość
Dziewczyny ja biorę metformax od pół roku. Na mnie wogóle nie działa:( pierwsze brałam 500 potem moja gin zwiększyła mi do 850 i dalej nic:( testosteron wciąż rośnie, tak jakbym wogóle nic nie brała:( Czy na kogoś z Was też tak działa obojętnie??

Gość Zosiaania
Witaj ja za krótko biorę żeby sie jakis efektow spodziewać . No ciężko mi powiedzieć co tam jest u Ciebie ale moze trzeba jeszcze trochę czasu , i moze mniej stresu i sie uda :)

Gość didiii
Ja biorę od sierpnia ale szczerze mówiąc spodziewałam się lepszych efektów, myślałam że uda mi się schudnąć więcej po metforminie. Na mnie jakoś super rewelacyjnie nie działa...

Gość Zosiaania
No tak ale czasem trzeba troszeczkę wysilku i moze sie cos wiecej ruszy i beda wieksze efekty. Ja jak uprawialam duzo sportu to zaszlam w ciaze ale niestety skonczylo się jak sie skonczylo :'( ale liczę że bedzie dobrze :-)

Gość gość
Witam co powiecie na mój przypadek.Staram się prawie 2 lata.Na start dostałam clo pierwszy cykl owulacja i ciąża biochemiczna następby cykl owulacja ciąży brak :( kolejne brak owulacji i zmiana lekarza.Powtórka znów clo w tej samej dawcei brak owulacji na pytanie aby zwiekszyc dawke doktor powiedziała ,że nie ma sensu (pęcherzyki rosły do 15 mm i stop). Pózniej clo i puregon najmniejsza dawka znów pecherzyki nawet 2 do 15mm i stop.Cykle długie i nieregularne.Teraz od grudnia dałam spokój ze wszystkim lekarzami lekami,rzuciłam wszystko chociaż wiem ,że musze znów się za to wziąść.Ku mojemu zaskoczeniu 2 cykle miały po 23dni a reszta 31,32dni.Bez leków bez niczego.Badania jakie wykonałam Prolaktyna-ok Tsh-ok Progesteron po 23dc wskazujący jakby na owulacje. Testosteron-ok Fsh i Lh ok stosunek 0,77 Mam trądzik na lini rzuchwy występujący zaraz po okresie przez zaledwie 3 dni.Krosty na plecach.Pojedyncze włoski wokół brodawkek po jedej sztuce jeden czrny włosek.Waże 57 kg przy wzroście 168cm.Może ktoś mi coś doradzi bardzo prosze

Gość Zosiaania
Witaj :-) Ja mysle ze powinnas sie udac do jakiegoś dobrego lekarza i myślę że po robi badania i wkoncu sie wyjasni :-) A ja wczoraj bylam u pani diabetolog no i powiedziala ze jest wszystko na dobrej drodze ze bedzie dobrze mowila ze metformax dobrze na mnie dziala i jesli bede robic to co robie i mam bardzo duze szanse ze waga mi spdnie i zajde w ciaze a do pani diabetolog mam dopiero jechac jak bede w ciąży :-)

gosc a moge wiedziec skad jestes ?? Bo mi 2 lekarzy powiedzialo ze bede miala bardzo duze problemy zeby miec dziecko i pojechalam do lekarza ktorego mi polecono i powiedzialam ze jak postapi tak jak inni ze tabletki anty i po 3 miesiacACH odstawic i okres wroci to powiedzialam ze tez nie bede chodzila do lekarza ale on porobil badania i za miesiac bebe miala synka obok siebie :-)

Gość madzik1307
Dziewczyny ja od urodzenia swojego synka biorę glucophage 750 xr, cykle powoli mi się regulują. Byłam wczoraj u swojego lekarza i powiedział że wszystko powoli wraca do normy i co najważniejsze wracają owulacje :-) Nasz synek za miesiąc skończy roczek , a ja jestem pełna nadziei że niebawem uda nam się "załatwić" mu rodzeństwo :-) Pomyśleć że 5 lat się staraliśmy bez skutku...

Gość Zosiaania
To super :-) ze wszystko jest dobrze ja dzis zrobilam 24 km rowerem i to chyba byl blad bo na tylku nie usiade chyba a tu jeszcze trzeba z mezem po pracowac :-) no i zapisalam sie na wizyte kontrolna u mojej pani ginekolog ale mam jeszcze prawie miesiąc ciekawe ile mi sie uda schudnąć i czy cos poprawi i ciekawe kiedy się uda

Gość gość
Hej, czy któraś z was brała dodatkowo duphaston? W którym cyklu udało wam się zajsc w ciaze?

Gość Zosiaania
Ja biorę luteine podobno to samo jest to ale nie wiem do konca zobaczymy czy zadziala ja dopiero biore 1 cykl a ty dulugo juz to biezesz jakies pozytywne efekty masz

Gość gość
Biorę dopiero 2 cykl, za pierwszym razem dostałam okres po 2 dniach czyli w 27 dniu cyklu. Dawno tak nie mialam, wiem ze to okres z odstawienia duphastonu ale zawsze coś,. Ginekolog mi powiedział ze powinno mi pomóc, a na forum czytałam ze można szybko zajsc. Ponadto od kilku dni mam bóle jajnikow i się zastanawiam czy jest coś na rzeczy...zobaczymy za kilka dni:)

Gość Zosiaania
No trudno powiedzieć bo może byc to na owulacje zalezy w ktorym dniu cyklu mnie to jajniki bolaly na owulacje bo mnie jak bylam.w ciazy a o czym jeszcze nie wiedzialam to bardzo bolal brzuch na dole no zobaczysz trzymam kciuki żeby się udalo no ja teraz jak cwicze i biorę metformax 1000 to bralam luteine tak jak trzeba i sama dostalam dwa dni wcześniej okresu .Teraz akurat mam niby owolacie tak wynika z obliczeń no i dzalamy z mezem zobaczymy czy beda efekty

Gość gość
Nie, ja już po owulacji przy końcówce cyklu, wiec zobaczymy cóż tego będzie

Gość madzik1307
Ja brałam Metformax właśnie w połączeniu z duphastonem, taki mix brałam 4 miesiące i się udało ;-)

Gość Zosiaania
No tak teraz tylko czekanie pozostalo u mnie tez tylko czekanie ale ostro biorę sie za sport bo bede jechac na kontrol do pani doktor i bardzo bym chciala jeszcze 4 kg schudnac mam na to 16 dni zobaczymy czy mi coś da żeby szybciej sie udalo :-)

Gość Zosiaania
Zyjecie tu czy nie ? Ja znów dostalam okresu i mam nerwy bo myslalam ze moze sie cos teraz zadziala ale nic wielka dupa z tego jeszcze mi waga stanela juz trace chwilami nadzieję ze sie uda i bedzie dobrze :-[ no i licze dni do wizyty i czekam co powie Pani doktor

Gość gość
Ja jestem juz tydzień po odstawieniu duphastonu,a okresu dalej nie mam...robiłam test ale oczywiście wyszedł negatywny. Bardzo się denerwuje bo skoro nie zaszłam w ciaze to powinnam dostać okres na który się nie zanosi...w tamtym miesiącu dostałam 2 dni po odstawieniu...sama już nie wiem...:(

Gość zosiaania
no a byłaś u lekarza moze musisz poczekać na pozytywny u nie których kobiet od razu nie wychodzi pozytywny test lub spróbuj z krwi sobie zrobić zawsze pewniejsze. A może też się bardzo stresujesz i przejmujesz tym wszystkim i dlatego nie ma :(

Gość gość
Nie bylam u lekarza...daje sobie jeszcze tydzień czasu, może coś się zmieni...bardziej chyba mnie stresuje to ze nie mam okresu a test wychodzi tez negatywnie...bo nie wiadomo czy starać się dalej czy nie. Skoro nie jestem w ciąży to musi przyjść ten okres

Gość Zosiaania
Właśnie to jest to starac sie nie starac i z tego sa napiecia poprostu uprawoac sex a nie robic to z przymusu i z mysla wyjdzie nie wyjdzie trzeba chyba sobie odpuścić a nóż moze wyjdzie wiecej luzu :-) bo to nic nie pomoze jak sie o tym w kolko mysli wyjedzcie gdzieś na weekend wyluzuj sie nawet wypij lampkr wina :-)