Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo nie rozumeim

dlaczego dziecko to najwieksze szczescie!

Polecane posty

Gość madek
nie badzmy lepsi od lekarzy...ktos tu napisal ze jej kolezance posypaly sie zeby wlasnie po porodzie...bo slabo dbala i to wsio!! zeby tylko w ciazy staja sie wrazliwsze odpowiednia higiena i nie ma prawa zaden zab "poleciec" no chyba ze brala leki z jakiejs tam rodziny zapomnialam nazwe no to mozliwe!! SAMA CIAZA NIGDY NIE SZKODZI ZEBOM!!!

Gość MADEK
DORI30 CHYBA SAME TU ZOSTALYSMY!!A MATKAMI JESTEMY...PODOBNO MATKI NA NOC NIE MAJA CZASU A SIEDZIMY I CIAAAAGLE PISZEMY!! JAKIM TO CUDEM?

Aaaaaahahahahah rzeczywiscie:)))))))))) Dzisiaj mam lenia:))))

Gość MADEK
HEHEEH;P TAK SZCZERZE TO CHYBA MUSZE CONIECO POPRASOWAC!! POTEM MAZ WROCI I POWIE ZE NA JAKIMS BZDURNYM FORUM SIEDZIALAM CALY DZIEN A ON MUSIAL CIEKZO PRACOWAC SZPARAJAC LUDZIOM W PASZCZACH!!

Gość stokroteczka12345
dla mnie dziecko jest największym szczęściem. podróżde i zwiedzanie świata mniej mnie obchodzą. to dziecko daje mi szczęście i radość. każdy człowiek ma inną mentalność i powinniście to uszanować a nie komentować!!! autorka chyba szuka argumentów za tym żeby nie mieć dziecka bo czuje że jakby się na nie nie zdecydowała straciłaby coś cennego w życiu.

Maz dentysta???? A mnie wlasnie dzis w nocy rozbolal zab. Na jutro mam termin:( Jakos przezyje na tabletkach.

Gość MADEK
PEWNIE MYSLI ZE NIE BEDZIE MOGLA ZAKLADAC TAPETY NA SIEBIE BO NIE ZNAJDZIE NA TO CZASU...NO NIC!! POCZEKAMY..MOZE OWA AUTORKA ZNAJDZIE SIE ZA KILKA LAT NA FORUM POD TYTULEM: MACIERZYNSTWO PIEKNE JEST" WIEC TRZYMAJMY ZA NIA KCIUKI!

Gość MDEK
DORI30 NO MAZ DENTYSTA!! HAAH DOBRY ZAWOD I OPLACALNY HIHI;P NO WIADOMO O CO CHODZI! POLECAM DENTOSEPT A!! WYSTARCZY SMAROWAC DZIASLA OBOK BOLACEGO ZEBA!! POMAGA!!

oczywiscie krem i oliwka nie zlikwiduja rozstepow ale napewno w jakims stopniu im zapobiegaja bo im bardziej nawilzona i elastyczna skora tym mniejsze prawdopodobienstwo wystapienia rozstepow.na istenijace rozstepy sa kosmetyki rozjasniajace je ale nie znikna juz nigdy to fakt. co do zebow jak kobieta ma niedobro wypnia(dziecko pochlania od mamy wapno) dla siebie) to moga jej wyleciec zeby .kiedys kobieta wypadaly zeby i nawet sie mowilo jedno dziecko jeden zab ale teraz wcale nie musi tak byc wystarczy brac dodatkowo wapn lub jesc duzo nabialu zbac o zeby i nie wyleca .

jak sie dobrze zorganizuje mozna miec duzzo czasu dla siebie dziecko do roku spi jeszcze w dzien ,mozna je nauczyc zeby czasami umialo samo sie bawic ze soba ,jak bedzie starsze moze obejrzec bajke ,porysowac,ukladac klocki itd a my mozemy zrobic cos dla siebie .zreszta jest jeszcze tata dziecka i rodzina:)

Gość ciaza szkodzi zebom
cerze, skorze, wlosom, oczom, kregoslupowi... Kobieta przestaje byc kobieta, staje sie matka :)

Gość madek
dziewczynki cutujcie posty...bo dotarla do nas kolejna kolezanka ktora pisze bzdury ze w ciazy psuja sie zeby!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa moj maz stomatolog dostaje joba jak czyta takie bzdury!! myjcie zeby to wam sie nic nie popsuje!!!

Gość kless
jak sie dobrze zorganizuje mozna miec duzzo czasu No wlasnie, jak sie zorganizuje:O Zero spontanicznosci, wszystko trzeba planowac i z wyprzedzeniem ustalac. Moja siostra pracuje, ma 3 letnia corke, zatrudnia nianie, a o wolnym, spontanicznym czasie moze zapomniec, bo niestety ma sisotre, ktora w nianke bawic sie nie chce. Ja rozumiem, ze sa kobiety, ktorym to cale zamieszanie przy dziecku nie przeszkadza, wrecz przeciwnie, ciesza sie, ze nie musza kombinowac co by tu robic konstruktywnego, ale nie badzcie hipokrytkami i nie mowcie, ze dziecko nie wymaga poswiecenia mu wiekszosci wolnego czasu i pieniedzy:O

Gość madek
DO KLESS nikt tu nie jest hipokrytka!!! WIADOMO ZE DZIECKO POCHALANIA DUZO CZASU I PIENIEDZY NIKT TU TEGO NIE UKRYWA!! WLASCIWIE NIE O TO CHODZI NA TYM FORUM...BO BRAK CZASU CZY TEZ PIENIEDZY NIE ODPOWIE NA PYTANIE DLACZEGO DZIECKO TO NAJWIEKSZE SZCZESCIE???

Witam:) Bylam dzis u dentysty:( Polowe geby mam sztywne razem z uchem :( Mam nadzieje, ze to byl ten zab! Nie umialam okreslic , ktory mnie boli. A o jaka spontanicznosc chodzi? Nie rozumiem tego. Ja nigdy nie planuje ... U mnie jakos nic specjalnie sie nie zmienilo. Moze dlatego, ze nie jestem fanem siedzenia w pubie. (Juz od dawna nie) Wole jak ktos do mnie przyjdzie, albo ja ide do kogos. Nie zauwazylam, zeby nie miec czasu dla siebie... Ja to glownie siedze na komputerze, ogladam filmy, leze:) Dzieci bawia sie same, albo do starszej przychodza kolezanaki(czy ona idzie do niech) Np. ogladajac film ukladam z mala klocki, lub ogladamy ksiazki. Jestem zadbana i w ogole nie mam problemow z dziecmi. Sama radosc.

Gość jak zeby sa zdrowe przed ciaza
i dba sie o nie tak samo i nagle po ciazy sie posypia to trudno szukac innej przyczyny raczej... :O

Gość co do zebów to oprocz
higieny potrzebny jest im wapń wiec w ciazy nalezy zwiekszyc jego spozywanie bo niestety ale dziecko "wysysa" go z organizmu podobnie jak i inne mineraly. Stad czest problemy z zebami, wlosami, cerą itp. Jak sie dba o higienę i zdorwo odzywia to zeby nie polecą. Zreszta inny przyklad - czemu anorektyczkom lecą zęby, wlosy mimo dbania o nie? bo brak witamin i minerałów.

Gość Ta inna przyczyna
to zbyt mala ilość wapnia w spożywanym jedzeniu, kobiety w ciazy jedzą duzo ale czesto byle co zamaist wartosciowego pozywienia.

Gość za duzo wapnia nie mozna
bo kosci dziecka za szybko twardnieja! Dlatego lekarze nie zalecaja za duzo. Dlatego sypia sie zeby i wlosy :/ i ma sie wybor: albo wlasne zdrowie i wyglad albo dziecko :O

Gość no ale ten wapn pojdzie wtedy
w kosci matki a nie wszystko w dziecko?:P

Gość wszystko w dziecko nie
ale czesciowo tak przeciez. Jak wszystko inne :)