Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olka.P

Rok 2010 - damy radę D

Polecane posty

Asia ja próbuje różnych pieluch: Pampersy oczywiście ok ale wiadomo drogie, Happy i Huggisy mi nie podeszły, chociaż są takie Huggisy z naturalną bawełną w kremowym opakowaniu z dzidziusiem i te były fajne, miałam też Dada i też były ok, a wczoraj kupiłam Toujours w Lidlu i wyglądają ok ale ich jeszcz nie ubierałam maluchowi bo kończe starą paczke. aaa i jeszcze miałam z Rossmana i też nie były złe. No ale każdy musi sam sprawdzić bo jednym pasuje to innym tamto...

a jakie mialas z rossmana? bo ja kupilam do spzitala taka paczke 27 szt w rossmanie-zolte opakowanie(nie pamietam nazwy a mam je juz spakowane w torbie) i jestem ciekawa jakie beda-bo w sumie nei drogie

ja jeszcze tych happy nie otwieralam wiec nie wiem. A jak tak zmienialas i probowalas roznych pieluszek to nie dziala sie nic malemu z pupka? jakies wysypki itp?

Hej dziewczyny! Jejku Bnamon normalnie odetchnęłam z ulgą jak przeczytałam twój wpis :) Strasznie się cieszę że Bąbelek czuje się dobrze, teraz sobie odpoczywajcie i leniuchujcie ile wlezie :D Marzenka a to nie były skurcze Braxtona- Hicksa? Podobno mogą się pojawić już w 7 miesiącu ciąży i nie oznaczają nic złego. Ale nie dziwie się że się wystraszyłaś . A patrząc na zdjęcie twojego brzusia to faktycznie może już Kacperkowi miejsca brakować ;) Goga mała to faktycznie Karate Kid, ostanio Małż przestraszyła jak wychodziła do pracy. Wstawał pierwszy i nie chciał mnie obudzić aż tu nagle dra mi na brzuchu poskoczyła :) dosłownie jak w "Obcym". A najlepsze jest to że mnie to wcale nie budzi. AsiaAk brzuszek coraz większy :) Przytul się kiedyś brzuchem do pleców męża , niech zobaczy jak to jest. Sisetka ja też zmieniłabym lekarza, co szybko wyskoczyła z tą inseminacją :O Andziula przykro mi, mam nadzieje że jutrzejsze wyniki będą dobre. A na urlop jedź koniecznie, należy ci się :) Marzena przykro mi z powodu babci :( Hope maluszek rośnie :) A co do pieluszek to pracowałam kiedys dla Proctera( producent m.in. Pampersów) i z tego wiem to robią najlepsze pieluszki dla noworodków (newborn) bo jako jedyne wchłaniaja tą rzadką kupkę :) Potem ich jakość jest porównywalna z Huggisami właśnie. Dlatego my spróbujemy najpierw z pampersami jak będą ok to pewnie przy nich zostaniemy , bo tutaj chyba nie ma jakiś wielkich różnic cenowych między pieluszkami. Zreszta będę musiała się zorientować jak to dokładnie wygląda ;) A ja ostatnio znalazłam taką trochę inną wanienkę tzw tummy tub i chyba się na nią zdecydujemy. Słyszałyście coś o tym? Pytałam położną i zdecydowanie poleca, jak szukam na forach to rodzice używający tego wynalazku zachwyceni.

moja chrzesniaczka "uzywa" Huggiesow i jej mama tez je chwali no ale zobaczymy jakie beda pasowac mojej corci:) Goga dzieki za link:) Ola juz pre razy sie zdazylo ze maz poczul kopniaki malej na plecach;) a ile radochy mial:D

Ola ogladalm te wanienke taka zdecydowanie inne,szczerze jeszcze nie mialam okazji slyszec o niej:) ciekawe czy wygodnie w niej kapac,bo ona taka wiaderkowata jest...

ja chcialam pokazac wam moja ale nie potrafie znalezc takiej...dostalam ja z Anglii taka jakby gumowa a na okolo porecze plastikowe i mozna ja skladac by ja wygodnie zabrac w podroz. ale mi brzuch stwardnial...masakra...

o to fajna i praktyczna musi byc ta wanienka... Marzenka moze niedlugo maluszek wyjdzie juz na swiat;)

Smile gratulacje!!! Z tego co pamiętam to miał być chłopak ? No to teraz niech się sypną nam dziewczynki ;) juz wystarczy chłopaków. A ja się chyba zdecyduję na to wiaderko - wanienkę :P w razie czego mamy i tak dostać taką najzwyklejszą wanienkę od Ciumkających , więc jak sie wiadro nie sprawdzi to wrócimy do tradycyjnej opcji ;) A tak to wygląda: http://www.mothercare.com/Mothercare-Tummy-Tub-Baby-Bath/dp/B000IVSQZ2/sr=1-31/qid=1282162522/ref=sr_1_31/277-5148374-0397353?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42855041&mcb=core Marzenka wiem o czym mówisz, to chyba są takie niby turystyczne wanienki. Fajne są i mało miejsca zajmują. To chyba coś takiego: http://www.mothercare.com/Mothercare-Fold-Away-Bath/dp/B000IVSR4W/sr=1-62/qid=1282162573/ref=sr_1_62/277-5148374-0397353?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42855041&mcb=core Asiak widzę że nie tylko różowy kolor wybierasz ;) my staramy się go jak najbardziej unikać, czasem aż do przesady np. mamy już 3 zielone kocyki :D Wogóle dowiedziałam się ostatnio że w UK nikt się za bardzo kikucikiem pępka nie przejmuje i mozna go myć i kąpać i o dziwo wszystko gra :)

oooo Ola dokladnie taka wanienka mam:) nie potrafilam jej znalesc na necie...heh...nawet ten sam kolor co w linku:)

Smile gratulacje na synka:) Kurde ale ze mnie dzis ranny ptaszek...cos nie potrafie spac:( Wczoraj wieczorem sie tak zdenerwowaalm...bo nie wiem czy pamietacie kiedys wam pisalam jak pomoglismy mojeje siostrze i jej facetowi i wzielismy im pozyczke 10 tys zl i nie splacali tego i teraz mamy probelmy bo my musimy za nich to splacac.Oni wyjechali sobie do Anglii i maja wszystko w tylku. Wydzwaniamy,piszemy do nich a oni potrafia tylko obiecywac...ciagle NIBY nie maja pieniedzy i maja ciezko...Ale samochod wczoraj kupili wiec za co? skoro im tak ciezko...i pisalam wczoraj z siostra to byla na tyle beszczelna by mi "nawbijac" ze jaka ze mnie siostra ze nie mam serca ze ona ma dzieci i oplaty i powinnam im jeszcze pomoc...no szczyt beszczelnosci....az na sama mysl o wczorajszej rozmowie cala sie telepie... No i postanowilam szukac innego wyjscia z sytuacji aby odzyskac pieniadze,znalazlam biuro windykacyjne i mam pare dowodow ze oni pobrali w banku te piniadze i siwdakow tez mam i czekam teraz na odpowiedz czy jest szansa ze zajma sie ta sprawa...bo na pewno 10 tys im nie podarujemy...

Smile grauluje chłopaka :D Marzena to fakt sytuacja z twoja sisiotra jest fatalna ale skor ich stac na wydatki w stylu auto to dlaczego masz za nich spłacac tak to czasem z rodzina jest poogladłam dzieczyny te wasze waneinki i chyba jestem 100 lat za murzynami z nowsciami zszokowłam sie tak ze szok ihhihihihi fajne gadzety :D ja chyba juz takich nei uracze:( czekam dzis na wyniki.... fajnei w ogóel tak czytac o rodzajach pieluszek wanienek spiochów .wózków... ahhh fajnie fajnie

No Marzenka ludzie potrafią byc dziwni,a zwlaszcza najblizsi..miejmy nadzieje ze uda Wam sie odzyskać pieniądze..Wazne ze robicie coś w tym kierunku.. Dziękuje za gratulacje,raczej na pewno bedzie facet bo wszystko mam na płytce i bezwstydnik sie pokazuje caly czas:) Po tatusiu:D Ma 10 cm od głowki do pupy:) no i ruszał sie caly czas,machal raczkami i nózkami..To straszna ulga zobaczyc na własne oczy ze coś tam jest i sobie żyje:) A no i usg mialam przez brzuch juz. Ola slyszałam o tej wanience,podobno dla dziecka jest dobra,ale my sie chyba na taką nie zdecydujemy..Ja wole jakąś tradycyjną,chociaż tą co Marzenka ma jeszcze nie widziałam nigdzie a jest śliczna.. Andziula i Ty się doczekasz maleństwa🌻 Chyba sobie założe konto na nk takie specjalne bo tez chce zobaczyć wasze brzuszki:) Teraz mnie kusi zeby coś chłopczykowego kupić:) Wczoraj teściowa nam zaproponowała ze kupi wózek jak wybierzemy:) No miło:)

Banmon oczywiście wiedzialam ze bedzie dobrze🌻 Tylko lepiej bedziesz sie czuła w domku,to wiadomo,ale tam jesteś bezpieczna a to wazne teraz.

Smile to zakladaj konto na nk i pokazuj sie nam:) zawsze lepiej wiedziec z kim sie pisze:) Rozsmieszylas mnie tym twoim bezwstydnikiem hehe... Mi jak pokazywali plec to sie smialam bo ten jego siusiaczek wygladal na taaakiego duzego a w rzeczywistosci pewnie jest taki maly cukiereczek:):):) Mam juz sukienke na sobotnie wesele...ale kurcze wygladam jak wieloryb heehe...ma pod piersiami taka kokarde i to powoduje ze uwidacznia bardzoooo brzucholek,pierwszy raz zobaczylama jaka ja wielka jestem....K sie nie myli jak mowi do mnie "kluseczko":):):) ihihi

STARAJĄCE SIĘ O DZIECKO NICK.................WIEK......CYKL STARAŃ.........TERMIN @ sisetka...............29.................4............... ...............24.08 Marzena87..........23................13.................. ..........12.08. PRZYSZŁE MAMUSIE nick....................tydz.ciąży....termin porodu.....płeć....imię marzenka_s...............35...........22.09.2010 .........chl........... amerie9....................30...........21.10.2010. maly mezczyzna Olka P......................28..........ok 07.11.2010.......panna Ktosia AsiaAaK....................23..............ok.16.12.2010 ...Lenka(?) Smile........................17.............ok.07.02.2011....................... Banmon.....................11..............ok.08.03.2011. . ................. HopeU......................11..............ok.06.03.2011. .. .................. MAMUSIE nick...........imię dziecka.......data urodzenia......wzrost.....waga -=Goga=-..........Michał..........05.05.2010............ .49.........2250 Dagus83............Asia............12.05.2010............ 49..........2850 Marta82...........Emilian..........16.07.2010............ 55..........3100 agnes19...........Gabriel..........30.07.2010............ .49..........2520

Hej laski. Witam po dłuższej przerwie. Nie odzywałam się, bo przeprowadzałam sie na nowe mieszkanko, to które remontowaliśmy już od jakiegoś czasu. Ciężko było z tą przeprowadzką, bo z 2-tygodniowym maluchem ciężko się przeprowadza, na dodatek tyle gratów nagromadziliśmy, ze tydzień je zwoziliśmy :-( No i w ogóle dzisiaj w końcu podłączyli mi neta, na którego aż 2tyg. czekałam. W skrócie tylko napisze ze u mnie wszystko ok, synuś juz unormował swój tryb życia, na nowym mieszkanku ma sie zdecydowanie lepiej, chyba mu tu bardziej pasuje. Ciekawe co z nowości na topiku. Bede musiałą jakos nadrobić zaległości i poczytać. Trzymajcie sie laseczki. Buziaki

Marta to koniecznie nas juz nie opuszczaj:) Z przeprowadzkami tak to juz bywa,ale fajnie,że juz sie wprowadziliście. Dziś wyjątkowo pusto... Juz sie w spodnie nie dopinam:) Mam wrazenie,że brzuch mi rośnie doslownie z dnia na dzień..

Cześć dziewczyny 🌼 Banmon- dobrze, że już jest dużo lepiej, bo aż sie zmartwiłam jak przeczytałam Twój pierwszy wpis Smile- gratuluję synka :) Ola- nie mów, że teraz mają być same dziewczynki, bo też chcę chłopca ;) jak tam w szkole rodzenia, mieliście już kolejne zajęcia? Marzena- przykro mi z powodu choroby babci, a jeszcze jak przeczytałam o Twojej siostrze, to sie sama zdenerwowałam- ale tak to jest z rodziną, najlepiej sie wychodzi wiadomo gdzie Marta- to teraz nic tylko cieszyć się maleństwem i wyremontowanym mieszkankiem :D Andziula- widzę, że z Ciebie też nerwus ;) żyje jeszcze ta Twoja sąsiadka? :P Sisetka- tak jak radzą dziewczyny- idź do jakiegoś innego ginekologa Asia- wcale Ci dużo czasu do tulenia maluszka nie zostało, zleci nawet sie nie obejrzysz :) Goga- tak marzysz o ciąży, wiec o dzieła, tak z rozpędu najlepiej :P Malutka- dzięki za życzenia i słowa otuchy 🌼 Ja dopiero we wtorek dostałam miesiączkę, już sie oczywiście łudziłam, że jednak test sie pomylił :o ale gdzie tam :P plamienia miałam jeden dzień i już wiedziałam, że nie mam co się łudzić... i juz w sumie nie chce mi sie ani iść do lekarza, ani gnać R. na badania, nerwy mam na wszystko, na wszystkich, ten mój nawet cholera jasna szklanki po sobie przez tydzień nie umyje, słów nie ma, po co mi jeszcze jedno dziecko :o

Nawet nie wiem jaki sobie termin miesiączki wpisać, ale strzelam :P STARAJĄCE SIĘ O DZIECKO NICK.................WIEK......CYKL STARAŃ.........TERMIN @ Marzena87..........23................14.................. ..........ok. 18.09. sisetka...............29.................4............... ...............24.08 PRZYSZŁE MAMUSIE nick....................tydz.ciąży....termin porodu.....płeć....imię marzenka_s...............35...........22.09.2010 .........chl........... amerie9....................30...........21.10.2010. maly mezczyzna Olka P......................28..........ok 07.11.2010.......panna Ktosia AsiaAaK....................23..............ok.16.12.2010 ...Lenka(?) Smile........................17.............ok.07.02.2011 ....................... Banmon.....................11..............ok.08.03.2011. . ................. HopeU......................11..............ok.06.03.2011. .. .................. MAMUSIE nick...........imię dziecka.......data urodzenia......wzrost.....waga -=Goga=-..........Michał..........05.05.2010............ .49.........2250 Dagus83............Asia............12.05.2010............ 49..........2850 Marta82...........Emilian..........16.07.2010............ 55..........3100 agnes19...........Gabriel..........30.07.2010............ .49..........2520