Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kapusta1155

TAK ABORCJI

Polecane posty

Gość niepoważne to jest
dawanie dupy bezmyślnie, a nie zabijanie bezbronnego i niczego winnego dziecka!!!!! Ile masz lat dziecko? 12?

Gość masz racje
Kiedy patrzę na to jakie błędy zrobiłaś w jednym krótkim zdaniu to aczynam popierać, co piszesz - TAK dla aborcji - jest tyle niewyedukowanych dzieci...

Gość masz racje
Kiedy patrzę na to jakie błędy zrobiłaś w jednym krótkim zdaniu to zaczynam popierać, co piszesz - TAK dla aborcji - jest tyle niewyedukowanych dzieci...

Gość BeJjBi
Aborcja to morderstwo ! Niestety w dzisiejszych czasach jest uznawana chyba za rodzaj antykoncepcji ;/ Pomyslałeś autorze o tym co by było, gdy Twoja matka zdecydowała się na aborcje ? Denerwujący jest ten temat, bo ludzie nie maja pojecia jakie to niesie za soba konsekwencje. Jesli decydujesz sie na sex, automatycznie jestes gotowy na bycie ojcem, matka.. A jak cos trzasnęło i poczęło się nowe życie to można je ot tak zabić ?

Gość Zgadzam się z kapustą

Gość mloda_jeszcze_zona
jezeli tego nie zrobilas to nie wiesz co przezywa kobieta po aborcji i nie chcej wiedziec nawet.... myslisz ze aborcja to pozbycie sie problemu? wszyscy tak mysla... niestety po aborcji to dopiero zaczyna sie problem sa takie co mowia ze to najlepsza decyzja w ich zyciu, ale uwierz mi ze kiedys ich sumienie da o sobie znac, moze dopiero nawet na lozu smierci i uwierz ze wszyscy beda tego zalowac, predzej czy pozniej... to grzech smiertelny, zabicie wlasnego dziecka i mowi Ci to osoba ktora jest po i BARDZO zaluje.

Gość mloda_jeszcze_zona
jezeli tego nie zrobilas to nie wiesz co przezywa kobieta po aborcji i nie chcej wiedziec nawet.... myslisz ze aborcja to pozbycie sie problemu? wszyscy tak mysla... niestety po aborcji to dopiero zaczyna sie problem sa takie co mowia ze to najlepsza decyzja w ich zyciu, ale uwierz mi ze kiedys ich sumienie da o sobie znac, moze dopiero nawet na lozu smierci i uwierz ze wszyscy beda tego zalowac, predzej czy pozniej... to grzech smiertelny, zabicie wlasnego dziecka i mowi Ci to osoba ktora jest po i BARDZO zaluje.

Gość dokładnie
może TAK dla sterylizacji kobiet które porzucają dzieci!!!!!!

Gość a ja wam powiem tak jak
a może TAK - DLA STERYLIZACJI kobiet które porzucają dzieci?????

Gość mloda_jeszcze_zona

Gość a ja uwazam ze powinno
byc TAK-STERYLIZACJI KOBIET które porzucają dzieci!!!!!!!!!!!!!

Gość ROR
Tak - dla wyboru oraz prawa do aborcji. To jest bardzo intymna decyzja danej pary lub kobiety. Jestem za dostepem do legalnej aborcji. Jednoczesnie jak napisal ktos powyzej trzeba sobie zdawac sprawe ze skutkow takaiego kroku, w wiekszosci bardzo przykrych dla kobiety z depresja wlacznie (od zapobiegania posiadania potomstwa jest antykoncepcja a nie aborcja). Natomiast sa tez kobiety kt dokonaly aborcji i nie ialy z tym iwkeszego problemu. Plod na pocztku ciazy to jeszcze nie dziecko (niezdolne do funkcjonowania w ramach wlasnego organizmu) - katolicy twierdza inaczej, ale warto pamietac o tym, ze sa religie/teorie gdzie zycie rozpoaczyna sie z pierwszym samodzielnym oddechem i tak tez sie konczy

Gość ROR
zgadzam sie z ta ostatnia linijka "jezeli cos jest bardzo male to nie znaczy ze tego nie ma" - jest tyle ze bardzo male;-) co nie zmienia faktu, ze jest to plod - niezdolny do funkcjonowania w ramach wlasnego organizmu. Kobieta moze robic ze swoim cialem co tylko jej sie podoba i uzna za stosowne - w to wchodzi rowniez aborcja (daleka bym byla jednak do naklaniania do takowej jednak) Aha, i nie badz wulgarna prosze - jak Cie nerwy ponosza, to polecam tabletki ziolowe na uspokojenie;-)

Gość malutka872
do ktorego tyg uwazasz ze dziecko jest plodem?? ja bylam potwierdzic ciaze w 8tyg ciazy..... to co zobaczylam na monitorze usg bylo dla mnie szokiem to juz jest dziecko ktore ma serduszko ,macha rączkami i nózkami,jest istotą zywa........ jestem przeciw Aborcji Trzeba miec głowe na karku a nie między nogami ,myślec o konsekwencjach a nie życ tylko chwilą

Gość ROR
"Trzeba miec głowe na karku a nie między nogami ,myślec o konsekwencjach a nie życ tylko chwilą" - zgadzam sie jak najbardziej. chociaz czasem dobrze jest zyc tylko chwila i byc spontanicznym;-) of course nie przyplanowaniu decyzji o dziecku - tu bym odradzala spontanicznosc;-) to, ze Ty jestes przeciwan aborcji w porzadku - nie skorzystalas z takiej opcji (ja tez nigdy nie skorzystlam btw), ale inni korzystaja a przynajmniej chcieliby wlasnie z powodow o kt pisalam wczesniej. z rekami, sercem i ukldam nerwowoym jakkolwiek to nadal pozostaje plod. A to ze widzialas swoja ciaze - na usg i cie to roszczulilo to chyba tez normalne. Nie sterduj sie masz do tego prawo;-)

Gość jestem zaaa
jeżeli jesteście przeciw aborcji to ja jestem za sterylizacją kobiet, które maja mniejszy na członka w rodzinie jak 1 tys. netto, tym sposobem skończyć rodzenie dzieci w biednych rodzinach, bo te dzieci się tylko męczą w tych rodzinach, sterylizować te kobiety co oddają dzieci innym, bo po cholerę mają rodzić kolejne jak i tak nie wychowują. A tak jestem za aborcją, bo po to jest seks aby z niego korzystać dla przyjemności a nie tylko prokreacji.

Gość ja powiem tak ....
ja też jestem za wolnym wyborem kobiety czyli mówię Tak Aborcji każdy ma swój rozum i sumienie oczywiście nie jestem za czymś takim żeby aborcja była w zamian antykoncepcji ...każdy zabieg powinien być poprzedzony rozmową z psychologiem itd.... łatwo mówić oddać do adopcji a ile jest tych dzieci już w Domach Dziecka których nikt nie chce często żyją tam w warunkach godnych pożałowania skoro nasze katolickie państwo jest takie przeciwne aborcji niech zapewni tym kobietom i dzieciom godziwe warunki życia jak np jest w krajach Skandynawskich bo przecież ten zasiłek rodzinny jaki jest teraz przyznawany to śmiech na sali ...becikowe też nie zdaje swojego egzaminu raz dadzą 1 tyś zł przy urodzeniu a dalej martw się sama

Gość ROR
Zgadzam sie ze seks jest dla przyjemnosci a nie dla prokreacji. Tylko ze nie dostrzegam bezposredniego zwizazku miedzy seksem dla przyjemnosci a aborcja. Przeciez istnieje caly srodek zwany potocznie antykoncepcja;-) ja tez bym odradzala prokreacje tam gdzie dochod jest niski i potem biedne dzieci zmuszone sa do wegetacji i maja smutne dziecinstwo, a przynajmniej szare - bo rodzice temperamentu nie umieli powstrzymac. natomiast zabronic nieczego nie mozna. Osobiscie zal mi dzieci z wielodzietnych rodzin i to sczzerze - bo maja mniej kolorowe dziecinstwo (co nie oznacza ze nie maja milosci rodzicow)i zwykle wiecej trosk. Natomiast dla ich rodzicow - nie potrafie znalezc slow

Gość seks dla madrych
mówisz o antykoncepcji a poczytaj sobie ile tu jest wpadek pomimo antykoncepcji, daj 100 % środek antykoncepcji i nie wypisuj bzdur, bo owszem lać w dupę te baby co idą na żywioł, ale te co sie zabezpieczają i zaliczają wpadki nie powinny być zmuszane do ciąży jeżeli tego nie chcą.

Gość ROR
"soro nasze katolickie państwo jest takie przeciwne aborcji niech zapewni tym kobietom i dzieciom godziwe warunki życia jak np jest w krajach Skandynawskich bo przecież ten zasiłek rodzinny jaki jest teraz przyznawany to śmiech na sali" a ja powiem ze popierwsze to nie jest panstwo katolickie - niczego takiego nie ma zapisanego w konstytucji. Panstwo nie zapewni warunkow takich jak np. w skandynawii bo jest niewydolne i nizdatne do tego plus ma nizsze PKB na mieszkanca. Konkludujac - powinno zezwolic na aborcje oszczedzajac sobie jako panstwu kolejnych wydatkow. Niestety lobby zwizane z kosciloem katolickim jest temu przeciwne.

A ja jestem na NIE dla aborcji... Oczywiscie mowimy tu o aborcji z wyboru, a nie w przypadku zagrozenia zycia matki czy dziecka, z gwaltu itd.... Dorosla osoba powinna brac odpowiedzialnosc za swoje czyny i nawet, jesli zabezpieczajac sie wpadla, to chyba od poczatku wiedziala skad biora sie dzieci i chyba logiczne jest, ze kazde zblizenie niesie ze soba "ryzyko" ciazy.

Gość do ROR
jak nie katolickie, jak własnie zabroniono aborcji w tym czasie jak kościół doszedł do władzy, przecież oni teraz mają najwięcej do gadania w sprawach seksu.

Gość ROR
"Oczywiscie mowimy tu o aborcji z wyboru, a nie w przypadku zagrozenia zycia matki czy dziecka, z gwaltu itd...." a dlaczego wylaczasz te przypadki? w przyapdku gwaltu - to czym dziecko sie rozni od takiego z imprezowej wpadki. Badzmy konsekwentni - jesli traktuje sie aborcje jako zabicie dziecka (dla mnieto usuniecie plodu) to zabija sie w obydwu przypadkach. Nie zgadzam sie z tym podzialem

Gość ROR
Panstwo nie jest katolickie - jesli oprzemy sie na kosntytucji. Inna sprawa, ze konstytuji sie nie przestrzega - dajac preferencje jednej z organizacji wyznaniowych (mam tu na mysli kosciol katolicki)

Gwalt to potwornie traumatyczne zdarzenie dla kobiety. Zreszta jestes kobieta (chyba :) ), wiec sama mozesz sobie wyobrazic jakbys sie czula gdyby ktos cie zgwalcil...a gdyby jeszcze z tego pojawilo sie dziecko... No przestan...naprawde musze tlumaczyc ci podstawowe rzeczy? :o

Gość ROR
"przecież oni teraz mają najwięcej do gadania w sprawach seksu. oni - masz na mysli kler?;-) no tez mnie zastanawia - ze oni tak ciagle o jednym?;-) moze za tym tesknia?;-)

Gość ROR
Mamo Malego danielka - Ty nie musisz mi nic tlumaczyc, raczej otworz sie na problem i spojrz na to z innej strony, ok? Gwalt jest trauma - zgadzam sie. Ale nie ma roznicy czy dokonujesz aborcji dziecka z wpadki czy z gwaltu - jesli mowimy o samej kwestii aborcji (w obydwu przypadkach wydalasz plod - rozrywajuc mu uklad nerwowy itd.). Ja jestem zwolenniczka wyboru w sprawie aborcji - ale nie rozumiem dlaczego przeciwnicy aborcji, powolujacy sie na "ochrone zycia", nie widza tego samego "zycia" w przypadku dziecka poczetego prze gwalt na bobiecie. Z pkt widzenia kobiety - to juz inna kwestia - jedna po gwalcie podejmie decyzje ze urodzi dzicko, a inna po imprezie ze usunie