Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

3bitt

CHCĘ MIEĆ DZIECKO 2010

Polecane posty

Witajcie staraczki :) Trochę mnie nie było, brak czasu, a jak zajrzałam to nie mogłam nadążyć z czytaniem - tyle napisałyście :) U mnie wszystko w porządku :) Mdłości nie mam (taka juz moja natura - przy Julci też nie miałam), jedyne co odczuwam to "ciągnięcie" w brzuchu - powiększa się macica... To już początek 7 tygodnia :) Gratulacje dla Izulki :D Izulka ja robiłam dwa testy z allegro za 1 zł i trzeci z apteki Quick Vue, wszystkie pokazały dwie grube krechy, ale byłam kilka dni po terminie oczekiwanej @... Nie można za szybko robić testów, bo po prostu nie wykażą tego co powinny... Czekam na następną Mamuśkę!!! Trzymam za Was wszyskie kciukasy!!! Buziaki!!!

marika już się bałam że przepadłaś gdzieś i całkiem o nas zapomniałaś:) Cieszę się że u Ciebie wszystko dobrze:) Zyczę duuuużo zdrówka dla Ciebie i fasolki:) ZAglądaj do nas kochana i zdawaj relację jak u Ciebie... No właśnie z tymi testami nie ma co za szybko, bo nic nie pokażą...więc ja poczekam do 27 lutego, jeśli się nic po drodze nie wydarzy...heh...to czekanie:) chyba niepotrzebnie się nakręcam...Boję się dziewczyny,że nic z tego:(

Gość izulek_2006
dzien dobry...i kolejny dzien przed nami... strasznie sie nudze....moj synus w przedszkolu siedze sama maz wyjechal na 2 dni.... no i co tu robic calymi dniami.....

dzień dobry laseczki:) we wróżby nie wierzcie ja była rok temu u babki wróżki i powiedziała mi że biore slub itd.. ale przed ślubem narzeczony odemnie odejdzie ale potem wróci będę miała od razu po ślubie dziecko a po nowym roku awans w pracy i duza kasa;p ślub się odbył bez żadnych komplikacji narzyczony sie odemnie nie wyprowadził a zamiast awansu zostałam zwolniona z prac:) :P brak słów kiedys miała bzika na punkcie wróżek i byłam u trzech ale w różnych okresach nic kompletnie sie nie sprawdziło a co do dzieci to dopiero była rozbieżność:P BP a moze masz owulacje ja powinnam miec w sobote ale juz wczoraj czułam że sie zbliża a dzis od rana boli mnie brzuch (nie kłuje) i lekko kregoslup i śluz taki jaki powinien byc;p a wczoraj było przytulanko:) superburek trzymam mocno kciuki za tegio bio..cos tam ja tez wierze w ich moc kumpela mi opowiadała że jej kuzynka u takiego była bo nie mogła 5 lat zajsc w ciążę babka pomasowała ja koło kregosłupa i powiedziała że ma cos tam zablokowane pomasowała pomasowała i za miesiąc była w ciązy:) Nareszcie dzisiaj słoneczko wyszło od razu sie lepiej czuje:))

Paula nie przepadłam - pamiętam o Was wszystkich razem i każdej z osobna :):) Jakoś czas mi umyka.... Sypiam trochę po poludniu, bo padam po pracy ze zmęczenia... No i przez to dzień krószy mam ;) Izulek też chciałąbym sobie poleniuchować w domku :) W końcu się wybiorę na L4 i odpocznę na całego... Lekarz już chciał mi wypisać, ale mówiłam, że na razie dobrze się czuję i pochodzę jeszcze do pracy. Miłego dnia :D

Paula ja tez kawke pije a okes nie przyjdzie bedą 2 kreski na tescie:) mówie Ci:) to forum zaraza hehe

basiula mam nadzieję że wreszcie przyszła na mnie kolej:) marika trzeba było brać L4...wiesz ile zaległych rzeczy można zrobić w domku, takich co to się odkłada zawsze na później, bo nie ma kiedy...no i odpoczęłabyś za świat!!!!

laski jak w poniedziałek wrócę do pracy to chyba bez przerwy będę o Was myślała:) jak to możliwe że tyle fajnych i przsympatycznych lasek znalazło się w jednym miejscu???? :):):)

hej dziewczyny! ja juz po porannej kawce,obrządku moich chlopow;) wczoraj przebimbalam caly dzien,wiec na dzis mam wielkie postanowienie poprawy i zamierzam sprzatnac mieszkanie:) dzwonie dzis do lekarza umowic sie na wizyte przed IUI... ale sie denerwuje!!!

superburek daj znać na kiedy się umówiłaś...nie denerwuj się na razie to tylko telefon:) wiem wiem...łatwo mówić...sam fakt że dzwonisz jest stresujący... Buźka

dzieki Paula za slowa otuchy! denerwuje sie,bo to swietny fachowiec,ale potrafi byc przez telefon "dziwny"zeby nie napisac niemily;P

no wlasnie... choc caly czas mam nadzieje,ze moze sie udalo na cyklu naturalnym w ostatni weekend zajsc... Boze!jak ja o tym marze:)

a co to jest luteina?? i te inne leki co bierzecie?? ja woole sie na tym nie znam bo zawsze brałam tabletki chociaz wiem ze w ostatnim cyklu czułam kiedy mam dni plodne wszystkie objawy a teraz glupueje bo wczoraj mialam sluz plodny a dzisiaj nie mam nie kluje mnie w jajniku jak zawsze mam 12 dzien cyklu ja juz nic nie wiem glupieje;/

teraz jak siedze w domu obiecałam sobie ze bede mierzyc temperature ale przypominam sobie o tym dopiero jak zjem sniadanie;p czyli juz po ptakach chyba sobie bede przypomnienia rano ustawiac

Luteina ma w swoim składzie naturalny progesteron, który jest wytwarzany naturalnie w komórkach ziarnistych ciałka żółtego jajnika. Bierzesz go w zaburzeniach cyklu, bolesnego miesiączkowania, w cyklach bezowulacyjnych,przy niedomogach lutealnych, przy krwawieniach macicznych. Progesteron jest również hormonem pomagającym zagnieździć sie zapłodnionemu jajeczku i podtrzymującym ciąże.. Tak ogólnie i w skrócie... Aha bierze się go również w celu wywołania miesiączki - przy zaburzeniach....

my już po śniadanku zaraz wstawimy jarzyny na sałatkę:) i będziemy robić kolejny bałagan:) Paula uuuuuwielbia kroić ze mną...więc będzie miała zajęcie:)hehe

ogladacie pytanie na sniadanie?? dzieciaki z przedszkola wypowiadały sie skad sie biorą dzieci popłakałam sie ze smiechu dzieci maja ale wyobraznie:) jedna dziewczynka powiedziała ze sie biora z cipki bo tata ma wąskiego i tam nie przejdzie dziecko hahahahaha Paula mniej wiecej wiem o co chodzi

Gość izulek_2006
wiecie co mam doła...wlasnie gadalam z siostra ...powiedziala mi ze moja kuzynka w 12 tyodniu ciazy dowiedziala sie ze dziecko ma 3 razy wieksza glowke niz normalny plod....podejrzewaja zespol dauna....plakac mi sie chce... najgorzej bo nie moge do niej zadzwonic.....dowiedzialam sie przypadkiem..... ma jechac na konsultacje...tyle lat sie starała......

Gość izulek_2006
ale wracajac do waszych postow...dzieci maja wyobraznie.. moja siostrzenica ma 4 latka...dwa dni temu dowiedziala sie ze ciocia-czyli ja mam dzidziusia w brzuszku...dzis jak zadzwonilam i dowiedziala sie ze to ja dzwonie zaczeła krzyczec.. czy juz urodziła ciocia ? smiac mi sie chcialo....a to tak wczesnie....w duszy jestem dobrej mysli czuje ze mimo 3 tygodnia ciazy wszystko bedzie dobrze!!!! nie boje sie....przy 1 ciazy balam sie strasznie nawet po 3 miesiacu...a teraz wiem czuje wewnetrzny spokoj....

Gość izulek_2006
moze inny lekarz da inna diagnoze...trzeba miec nadzieje ze wszystko dobrze... nie powinnam wam smutnych rzeczy pisac....tylko wesole... no dobra to ktora czeka teraz na zrobienie testu?

izulek>to wlasnie mialam pisac,ale net mi sie zawiesza! dopoki inny lekarz tego nie potwierdzi,nie ma co sie marwic na zapas... wiem,ze to trudne,ale...musimy wierzyc,ze to nie down:( ja bede testowac w niedziele,jakies 7 dni po ewentualnym zaplodnieniu,czekam na propozycje "najlepszego testu ciążowego"

izulek trzeba wierzyc ze bedzie dobrze....lekarze sa zapobiegliwi, lepiej teraz wszystko sprawdzic dokladnie,ja tez sie nalatałam po lekarzach, bo moja gin bardzo dokładna i nic jej nie umknelo...na szczescie wszystko dobrzesie skonczylo...u kuzynki tez tak bedzie zobaczysz!1! Zgadzam sie male dzieci sa swietne ...jak bylam w ciazy z Paula, 5-letnia córka mojej kumpeli za kazdym razem jak mnie zobaczyła z brzuchem to mowila z wyrzutem :'ciocia...to ty jeszcze nie urodziłaS?!'...jak wytłumaczyc dziecku ze bede rodzic w kwietniu? hehe

Gość izulek_2006
no ...dzieki dziewczyny ...wlasnie gadalam z siostra...okres jej sie spoznia 4 dzien i ma temperature w pochwie 37.5... no nie drugi raz by ze mna w ciazy chozila...moja mama dostanie zawału....