Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majeczka87

W OCZEKIWANIU NA WYMARZONE 2 KRESECZKI - POCZĄTKI STARAŃ

Polecane posty

kolokokta ja chodze juz teraz 3 raz na monitoring- drugi z clo. zaczynam od 10-12-tego dnia cyklu i tak przez 3 spotkania co drugi dzień bądz do momentu peknięcia pęcherzyka.

Hej Wyniki mialam juz wczoraj i wyszly troche powyzej jednego... Z jednej strony sie ciesze bo oczyscilam sie sama i nie bede musiala miec zabiegu a z drugiej smutno mi ze rybcia nie zamieszkala tam gdzie powinna i odeszla... :( No ale mam pewnosc ze nic zlego sie nie dzieje i zaczac staranka. Mam dzisiaj 6dc i przytulanki z M sa spontaniczne, nic nie planujemy nie obliczamy. Termometr schowalam i nie mierze temperaturki co ma byc to bedzie i nic nie poradze. Patrzylam horoskop na kwiecien i podobno ma to byc jednym z najszczesliwszych w tym roku ;) http://astrologia.interia.pl/horoskop/miesieczny/bliznieta Czas pokaze...

No i oczywiscie wszystkiego najlepszego sloneczka z okazji jajecznych Świąt;) Nie zapomnialyscie pomalowac jajek Waszych M mam nadzieje ;) bo co to za świeta wielkanocne bez pisanek. Buziaki dla Wszystkich dziewczynek i bedzie dobrze;) musi byc;)

kamilla to super ze mozesz bez przeszkod znow sie starac. ja w tym miesiacu nie mam na to szans:( moze w maju sie uda..... kurcze ja juz bym chciala sie starac a nie czekac tak dlugo, przeciez to cala wiecznosc

Gość klaskacz
prosze pomozcie czy jesli zapomnialam 5 ostatniej tabletki z opakowania i wzielam ja po 15 godzinach a po 5 dniach od tego spalam z chlopakiem w gumce ale wszedl w e mnie na chwile bez to moge zajsc w ciaze?????????????

zycze wam zdrowych i radosnych swiat...niech sie spelni choc jedno z waszych najskrytszych marzen...wszyscy wiemy jakie :P pozdrawiam goraco i przesylam buziaki :*

Hej widze ze słonka wszystkie swietuja:) U mnie zaczyna sie cos ruszac w sprawie staranek i chyba zbliza sie owu ;) Mam taka chec na przytulaki ze jak bym mogla to co chwile bym sie przytulala a M by uciekal;) Ale sprawe rybci zostawiam Temu na gorze ;) Odzywajcie sie cos sloneczka Buzka

hej dziewczynki po Pierwsze: wszystkiego najlepszego z okazji Świąt dużo buziaków szczęścia i wszystkim rybci :):):) Po Drugie: Kamilla teraz będziesz mogła zacząć kolejne staranka z nową siłą i zobaczysz że się wszystko uda i będzie upragniona rybcia :):):) 3mam kciuki :):):):): Po Trzecie: u mnie 18 dc i przytulanki z moim kochanym M :):):) a tak ogólnie to chyba owulki w tym cyklu nie mam :(:(:( jakoś dziwne to jest ale cieszę się z obecności mojego M spędzę z nim miłe chwile bo ostatnio nam czasu brakowało :):):)

hej kobiety. :) wesolych swiat, u mnie 11 dc i przytulanki na calego. pobolewa mnie w dole brzucha jak na @. dawalyscie mi rade zeby co dwa dni przytulaski z M ale nie moge wytrzymac mam taka ochote jak nigdy i jest codziennie. moze cos z tego wyjdzie

Witam wszystkie świętujące :) co tam u Was, jak Wam święta mijają??? ja niestety sie przeziębiłam, katar, bol gardła, temp do 37,5... w aptece nic mi nie dali, tylko wit.C... wiec leze i pije herbatke z miodem i cytryną :( :( :( jak tu sie leczyc ?????

nerwusek współczucia :(:( leż i odpoczywaj rybcia najważniejsza :):) gorąco herbatka z miodem i cytryną napewno Ci pomoże :):) zdrowia życzę :):)

Hej. Kamilla23 a nie mozesz isc do lekarza zeby Ci powiedzial co tak na prawde sie stalo z zarodkiem? albo czemu sie nie zagniezdzil? wiesz, jest taka opcja, ze cos jest nie tak i samo Ci nie przejdzie :/moze jakies hormony?

Hejka. W swiateczny dzien. Zmeczona jestem tym siedzeniem za stolem... :P Nerwusek co do przeziebienia, patrz bo ja zaleczylam tak infekcje na 2 tyg a potem powrocila z podwojna sila. Oczywiscie najlepiej unikac lekarstw, ale oslabiony organizm tez nie jest dla za dobry dla dziecka. Wiec jak nie bdziesz wracac do zdrowia przejdz sie do rodzinnej i niech cie zbada. Ja pobralam biopraxol i czuje sie wysmienicie w pelni wyleczona :) Na goraczke mozesz wziac paracetamol. :) Pzdr Buziaki!!!

czesc nerwusek zazywaj jak najwiecej czosnyczku,bo to jest naturalny antybiotyk...nie pozwol by temperaturka wzrosla za bardzo,bo moze to byc niebezpieczne dla dzidzi... zastanawia mnie taka rzecz...przez pierwsze 10 tygodni organizm walczy z dzidzia,stara sie pozbyc ciala obcego....dlatego im organizm kobiety silniejszy tym trudniej jest utrzymac ciaze i dlatego dochodzi do tylu poronien w pierwszym trymestrze...a co jak kobieta jest przeziebiona? jej organizm jest oslabiony,czyli co dzidzia ma wieksze szanse na wygrana bitwe? tak mi przyszlo na mysl...ciekawe czy to tak dziala

Sat mysle ze tak nie jest. Organizm kobiety jest przystosowany do ciazy i wcale z nim nie walczy. A takie niezagniezdzanie sie zarodka, moze byc spowodowane milionami powodow. Organizm stwierdza, ze lepiej go usunac niz pozwolic sie zagniezdzic. Slyszalam, ze wiele kobiet przechodzi tzw ciazy biochemiczne i nawet o tym nie wie, bo okres przychodzi po kilku dniach, a nie kazda odrazu testuje. ] Napewno nasze organizmy nie walcza z naszymi Niunkami :) Jesli by tak bylo nie odczowalybysmy ciazowych objawow. Organizm zaczyna zabierac nam wiecej energi na potrzeby dziecka, a nie na walke z nim :)

wiem,ze to strasznie brzmi,ale niestety tak jest...zmeczenie wynika z burzy hormonalnej...lekarz mi to tlumaczyl...dzidzia jest mieszanka genow naszych i tatusiowych,dlatego organizm traktuje malenstwo jako cialo obce,ktorego chce sie pozbyc :( slyszalam to juz od kilku osob i lekarza...po 10 tygodniu organizm "poddaje sie" i przyjmuje ciaze... dlatego sie mowi,ze im silniejsza matka tym trudniej zajsc w ciaze...na szczescie to tylko 10 tygodni a nie 9 miesiecy :)

Sat nie wiem skad taka teoria... szczerze pierwsze slysze i wcale ona mi sie nie podoba!!!

Dziewczynki leze, dzwonilam przedtem do gina, kazał lezec, pic herbate z sokiem malinowym i z miodem i cytryna, a na goraczke apap... tylkoo brzusio troszke pobolewa :( martwie sie :(

nerwusek nie martw sie...mnie brzusio bolal i to bardzo do polowy 7 tc....lekarz powiedzial,ze jak nie sa to miarowe i powracajace skurcze to wszystko jest ok... lez pod kolderka,wygrzewaj sie i pij herbatke z miodziem,cytrynka i malinka...odpoczywaj i duzo spij,bedzie ok :) pozdrowionka

nowatu...kiedys ogladalam program w ktorym przedstawiono wszystkie czynniki wplywajace na ciaze....od poczecia az do narodzin ciagle jest cos co sprawia,ze dzidzia nie ma latwo...od sluzu utrudniajacego plemnikom dotarcie do jajeczka po porod w 9miesiacu,kiedy to dzieski(ukazane jako ssak)nie jest w stanie nic kolo siebie zrobic...w przeciwienstwie do innych ssakow,ktore juz po kilku godzinach po narodzinach sa w stanie same chodzic i jesc...powiedziano tam,ze przyjscie na swiat dziecka jest prawdziwym cudem....poszukam ten film na necie to wrzuce pozniej linka....

Nerwusek bol brzucha jest calkowicie noromalny. Wez nospe i odpoczywaj. Mi jeszcze od czasu do czasu doskwiera bol jak na okres. Sat, kiedys tez ogladalam program o cudzie poczecia dziecka i wogole jego rozwoju i dalszym zyciu. Ale tam nic nie bylo z tego co pamietam o walce Niunki z organizmem. Pamietaj, ze nawet sluz ktory utrudnia dotarcie plemnikom do jajeczek jest noromalny. Sa dni plodne i nie plodne. No chyba ze mowimy tu o wrogosci sluzu to wtedy zalicza sie do patologi. Ale uwazam ze nie ma co rozwijac tego tematu i sie w niego wglebiac. Grunt to to ze jak juz zaciazylysmy to sie malmy sie nie martwic. Szczerze ja bym tak nie mogla... jak wy non stop sie usmiercac (nie pisze o wszystkich )nawet wtedy kiedy wreszcie zaciazycie, boicie sie i wogole tak nie mozna dziewczyny... mamy sie cieszyc. Bo co maja zrobic kobity ktore jeszcze sie staraja??? Buziaczki i mokrego dyngusa... mnie juz woda poczestowano :D

hej dziewczyny. dziwna ta teoria z walka naszych organizmow i traktowanie zarodka jako cialo obce. :) nerwusku wypoczywaj duzo mnie od czasu do czasu zakluje lewy jajnik i zlapie taki skurcz jak na @

dziewczęta ja miałam ost @ 19 marca, cykl zazwyczaj 30 dni, 1 kwietnia był stosunek, teoretycznie dzisiaj jest 4 dzień po tym stosunku, myślicie, że mogło sie udać :P ? coprawda mam 20 lat dopiero ale bardzo chce dzidzi :) tak jak i mój partner