Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majeczka87

W OCZEKIWANIU NA WYMARZONE 2 KRESECZKI - POCZĄTKI STARAŃ

Polecane posty

Gość gość
Gaga napisz mi proszę jak często zszywacz ten olej, ile lyzek mniej więcej, jeżeli możesz napisz z czy go łączysz. Kompletnie nie wiem jak go zastosować, nie wiem jak smakuje i mam nadzieje ze pomoże. Chce wprowadzić go już od dzisiaj, może do dni płodnych trochę tsh się obniży jak dzisiaj mam 2 dc. :) Sali

Gość ewbela
Gaga jak pojdziesz do lekarza to powinien dac ci skierowanie na badania, chociaz nie wiem jak to jest za granica. Ja mialam badania na progesteron i prolaktyne i tsh akuratpo owulacji i byly w normie teraz robilam badania juz inne ale tsh tez jest znowu moze kontrolnie dzis je odbieram to napisze jak wyszly

Gość gaga1111
Sali ja nie wiem co z tym olejem to ktoś inny pisał chyba 4 łyżki dziennie można tez moczyć chleb w tym oleju. Ja wiem tylko ze on nie smakuje najlepiej .. Ale trzeba sie zmusić po co brać hormony jak można spróbować inaczej i przy okazji z korzyścią dla zdrowia :) im cześciej sie będziecie kochać tym lepiej, myślałam kiedyś ze jest odwrotnie, ze warto przytrzymać faceta bo wtedy plemniki sa silniejsze jednak to nieprawda. My teraz codziennie w dni płodne sie kochaliśmy i jak widać podziałało :) niestety skierowania na badania nie dostanę tu robią tylko podstawowe żadnych hormonów nie robią. Ewbela czekam na wieści od lekarza, oby było juz pięknie bijące serduszko! A wyliczalysvie sobie juz mniej więcej termin porodu? Mi wyszło 2 sierpień.

Gość gość
Nie mogę co za chory kraj w którym mieszkam poszlam umówić sie do lekarzq a tam jakas baba zadawala mi pytania i nie mogłam jej zrozumiec dobrze ze brat pojdzie ze mna i mnie umowi bo szlak mnie trafi chce potwierdzic swoja ciaze a nie moge bo jakas baba z recepcji nie rozumie co sie do niej mówi. Asia

Gość juax
No ten olej najlepiej dobrze wymieszać z chudym twarogiem ale i maczanie chleba robi swoje. 3-4 lyzki można spokojnie brać. Od wczoraj jeszcze oeparol, niech plemniki mają łatwiej i dłużej żyją, wiec łyżkę oleju za to mniej i zobaczymy jak to będzie. No i najważniejsze, pierwsza tabletka dostinexu zjedzona :-)

Gość ewbela
mi wyszedl miej wiecej 27lipca ale pewnie lekarz powie dokladniej. Teraz mysle jak tu nie przytyć za duzo

Gość gość
Ewbela tez tak mysle ststam sie uwazac ilebjem ale ciagle jestem glodna juz sama nie wiem co mam robic tyle jem.asia

Gość gość
A moze ta zawistna baba ma dziecko i to nie jedno i takie powodzenie ze wlasnie dlatego ma z was pompę? A moze to jest facet? I ma racje..syf! A swoja droga szkoda tych waszych wyimaginowanych mężów..loda im zróbcie a nie się "przytulacie" buhahaha:D

Gość Gaga1111
Wiecie co.. Ja w pierwszej ciazy przytyłam 28 kg .. Dużo jadłam i bardzo spuchlam.. Teraz zamierzam patrzec na to co jem, bo nie chce znów jak słoń wyglądać. Po ciazy wzięłam sie za siebie ćwiczyłam i wazę 57 przy wzroście 170 cm, także jestem bardzo zadowolona, bo przede wszystkim mierzyłam sie i widziałam efekty duże, a waga tylko trochę spadła. Teraz nosze ciuchy mniejsze niz przed ciąża :)

Gość ewbela
no wlasnie dlatego nie ma co sie objadac:) lepiej czesciej a mniej

Gość gość
Dziewczyny bylam w przychodni chcialam sie umowic na wizyte ale pielegniarka powiedziala ze jesli nic sie nie dzieje na wizyte nie zapisze dala nr do poloznej i powiedziała ze mam zadzwonuc dac adres i dane i wysle mi liste szpitali i mam sie kontaktować. Nia jesli cos bedzie niw tak to znaczy chyba ze nie zrobibmi badan czy czegokolqiek a skad do cholery mam wiedziec czy jest qporzadku wszysyko z moim dzieckiem? Lekarzen nie jestem. No nic jak nie zbadaja mnie musze czekac do marca az przyjade do pl.asia

Gość gość
Tak jest bo później takie maciory po ulicy chodzą. Wiec pamiętajcie i nie zryjcie tyle

Gość ewbela
masakra Asia wspolczuje ci mam nadzieje ze uda ci sie dostac do lekarza. A mnie zaraz szlag trafi ciagle mi w pracy grafik zmieniaja i wrzucaja najgorsze zmiany, poprostu jestem zla

Gość gość
Ewbela moje testy teraz pozytywne, druga kreska ciemniejsza niz pierwsza. A humor lepszy :) Ola

Gość gość
Ewbela nie wiem co myśleć mam poczekam aż mąż wróci z pracy i poprrosi swego szefa żony aby załatwiła mi wizytę bo masakra jakąś jestem zła mocno. Ola życzę powodzenia w tym miesiącu ! Asia

Gość ewbela
ja ide do pracy mam nadzieje ze bedzie udany dzien dla mnie i dla was:) milego

Gość ewbela
Gaga ty jako doświadczona napisz czy mozemy sie normalnie przytulać z mezami w tym pierwszym trymestrze? mozna szaleć czy trzeba uwazac?

Gość gaga1111
Niby można... Ale ja wole nie ryzykować :) kiedyś po stosunku dostałam plamien mało zawału nie dostałam poleciałam do gina okazało sie ze czasem tak sie dzieje bo pochwa jest bardzo mocno ukrwiona w ciazy. Dlatego ja wole nie stresować sie i poczekać do końca pierwszego trymestru, który jest najważniejszy, bo wszystko sie tworzy i dlatego trzeba bardzo na siebie uwazac. Pamiętajcie nie przemęczać sie i dużo odpoczywać bo inaczej moze sie to zle skończyć... Płód w pierwszym trymestrze jest delikatny dlatego trzeba chuchać i dmuchać :) Asiu idź z kimś kto sie dogada nie ma innego wyjścia... Szkoda ze ty nie znasz języka byłoby łatwiej ;)

Gość gaga1111
Ola no w koncu lepszy humor tak trzymaj! :) pozytywne nastawienie potrafi zdziałać cuda.. :)

Gość gość
Bron Boże! Żadnego przytulania juz bo dorobita jeszcze jednego dziecioka! Musita zamieszkać osobno ! Starczy tego tulenia

Gość gość
A ile dni u was wychodzil test pozytywny? Dziś zrobilam i znów to samo co wczoraj - druga kreska mocniejsza niz pierwsza. Nie powinna byc juz slabsza? Wiem, nie ma co się nakręcać tymi testami, ale ciekawa jestem jak to powinno być

Gość gość
A rozwiazywalas ten test sama czy ktos ci pomagal? Bo ma to ogromne znaczenie musze ci powiedziec

Gość gość
Gaga przepraszam i Juax dziękuję :) juz olej stoi u mnie w lodówce i na kolacje przygotuje sobie coś innego niż zawsze ( z dodatkiem oleju). Mam nadzieje ze to zbije mi tsh. Dzisiaj robiłam badanie ft3 i ft4, jutro wyniki i się okaże co wyszło ;) sali

Gość gość
Ale mi sie śmiać chce z tej zazdrośnicy, ktora tu się udziela :D moze wyjdź z domu w końcu, rusz ten opasly tylek sprzed kompa to i moze tobie ktoś będzie chcial dziecko zrobic :) powodzenia

Gość olenika
Mnie dzisiaj podbrzusze boli jak na okres i pewnie będzie okres :) Mój mąż jest niesamowitym optymistą.. zawsze taki był, we wszystkim widzi same pozytywy tak też mi powiedział wczoraj, że dziecko będziemy i tak mieli :) W sumie mąż wyniki super.. ja okres mam regularnie i sluz plodny.. wszystko jak w zegarku

Gość olenika
Jeszcze sytuacja z pracy dzisiaj... koleżanki oglądały gazetkę z jakiegoś marketu z zabawkami dla dzieci na to jedna do mnie która ma dorosłe dzieci do mnie rozbawiona. . ,, a Ty kiedy będziesz kupowała zabawki dla swojego dziecka?,, no kur..... Myślałam że w łeb ja walne, idiotka! Humor przez to mam dzisiaj jaki mam.

Gość gość Ola
Olenika mnie też boli to, jak pytają kiedy będziemy miec dziecko. Teściową ostatnio pytala kiedy bedzie babcia! To, ze innym sie udaje za pierwszym razem to nie znaczy, ze wszyscy tak maja! Nie jest łatwo zrobic dziecko a ludzie tego nie rozumieją:( albo śmieszy mnie jak na witaminach piszą, zeby zacząć brać na miesiąc przed planowanym poczuciem. Tak bo ja sobie juz zaplanuje poczecie za miesiąc! Na uwagi koleżanek odpowiedz cos w stylu, ze jak przyjdzi czas to będziesz kupować, masz jeszcze czas na pieluchy itd niech w końcu przestaną takie głupie pytania zadawac

Gość gość
Miała racje ;) a tak sie sklada ciemna maso ze chcialabys miec taka figurę jaka mam ja:) i mam dzieci..ale nie pajacowalam na durnym forum zachodząc w ciaze..nie miałam z tym żadnego problemu. To ty zazdrościsz ze niektóre laski od poprostu zachodzą w ciaze i nie musza użalać sie nad sobą razem z innymi jej podobnymi.

Gość gość
Olenika mam tak samo. Cykle regularne, skok podstawowej temp. ciała też jest, wynik testu LH pozytywny, przytulamy się w dni płodne, mąż wyniki badań krwi ma lepsze niż przed ślubem, spermiogram wyszedł mu w granicach normy, nastawienie pozytywne (przynajmniej w środku cyklu) też jest. Gdzie leży przyczyna? stres? A może za dużo myślenia o tym i wkręcanie się? W każdym razie mam nadzieję że tym razem nam się uda. Olenika, Sali, i wszyscy którzy znowu zaczynają starania- trzymam kciuki. Agata

Gość gość
A moze jesteście bezplodne?