Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cotton-blossom

Na Dukanie w UK

Polecane posty

czesc babeczka - Gratujule!super ci idzie, fajnie ze udalo ci sie osiagnac swoj pierwszy cel :) babeczka niezalogowana - Ja startowalam z tak wysokiego poziomu ze az wstyd mowicz zapuscilam sie bardzo, wiec sie nie przyznam. Ale koniec tym! :) ciuchy zaczynaja byc na mnie za duze i fantastycznie sie z tym czuje!! pozdrawiam

Gość babeczka niezalogowana
sloniku jak nie chcesz sie przyznawac to ok.ale fajnie ze waga ci spada:) babeczka przy kosci to ja tylko nie zawsze chce mi sie zalogowac:) hehe

Gość babeczka niezalogowana
oj przepraszam naprawde nie mialam tego tak na mysli zeby kogos robic w balona :-D ktos chetny na kawe?

wspanialomyslnie wybaczam :) kawke moze nie ale cisateczko chetnie jakies przekasze!

Gość też na diecie
cześć dziewczyny:) ja dalej w fazie II torche mi waga skacze i nie moge sie zdecydowac czy juz wchodzic na faze III czy ciagnac 2 jeszcze.... ciezko mi ocenic czy juz koniec czy musze cos jeszcze zrzucic, osoby ktore widza mnie codziennie to nawet nie ma sensu pytac.... jade na weekend do rodzicow i zobaczymy co powiedza:) babeczka ale namieszalas "nickowo" :) tez bylam przekonana ze to dwie rozne osoby :D trzymajcie sie cieplo:) i gubcie zbedne kg :D

Tez na diecie-sorki ale jakos nie pomyslalm ze sie nie domyslicie ze niezalogowana to tez ja-babeczka:) hehe ale bede sie starac pisac z czarnego w takim razie hehe:) sluchajcie mi sie tez wydaje ze na tej 2 fazie to kg leca okropnie wolno-ja obliczylam ze mi leci dziennie max 300g ale czesciej po 200 czy 100 a nawet nic.Waze sie terza codziennie bo wlasnie jestzem ciekawa jak to jest i powiem ze przerowznie.Jedyne co pociesza to waga nie idzie mi w gore tylko najwyzej stoi. z 2 strony takie wolne chudniecie chyba lespze od szybkiego bo przynajmneij wieksza szansa na to ze kg nie wroca jak bumerang tak szybko... tez myslalam zeby przejsc do fazy 3 bo jednak brakuje mi pewnych produktow przede wszytkim owocow choc jestem w stanie jeszcze wytrwac troche dla dobra sprawy. tylko jak wejde w 3 faze to wtedy nie moge juz wrocic do 2?jak to jest nie wiecie? i pytanko z innej beczki jakie macie plany walentynkowe?bo szukam inspiracji:)

Gość slinikk
Czesc! Ja sie waze co 5-7 dni, bo tez mi sie waga waha i nie che widze ze mi spadlo tylko -100g wole widziec lepsze wyniki :) Faktycznie spadek jest duzo mniejejszy niz w fazie 1 bo u mnie jakies 1kg na tydzien, ale to wciaz calkiem dobrze! Co do wracania z fazy 3 do 2 to mi sie wydaje ze nie mozna, pewnie nalezalo by zaczas wszytko od poczatku :) ale nie wiem, trzeba doczytac w ksiazce. Babeczka - przykro mi ja cie nie zainspiruje, Walentynki to dla mnie komercyjna bzdura :) pozdrawiam

slinikk to ja slonik :) heheh moze ten nick nawet lepszy. ozdzwierciedla to jak wygladam przechodzac kolo polek ze slodyczami :D

slonik hehe dobre dobre... no wlasnie ja tez neiwiem czy nie musialoby sie wrocic do 1 fazy ale wlasciwie to by glupie nie bylo na 1 najlepeij kg spadaly hehe... ja to nawet tak do slodyczy nie ciagne jak wlasnie jakiegos owocka bym zjadla...np jablko...no bo skoro na p*w sie tak wolno chudnie to jesli dodam sobie dodatkowo owoce to przypuszczealnie bede spalac dokladnie w takim samym tempie nie myslisz? co do walentynek-tak ja tez mysle ze to komercyjna bzdrura bo jak sie ludzie kochaja to kochaja sie caly rok a nie tylko w ten jeden dzien.wszytko to jedna wielka nakretka marketingowa aczkowliek zawsze to okazja zeby np sie odstrzelic dla 2 polowki i wyjsc do pubu czy gdzies...no ok-mozna to robic na codzien jak sie ma ochote ale skoro juz jest taki dzien to czemu z niego wlasciwie nie skorzystac.napewno mi bedzie milo dostac kwiatka od meza:)licze na storczyka:))hehe

Gość tez na diecie
ojjj slinikk to tez moglby byc moj nick niestety mam podobnie z tymi slodyczami :) to moja najwieksza slabosc :D babeczka ja bym nie jadla owocow na 2 fazie...

tez na diecie te owoce mi jakos weszly do glowy i wyjsc nie moga...nie tesknie za chlebem ani prod.macznymi ale owoce to masakra jak mi ich brak... kurcze no i skoro tyg.spada wlasnie ok 1kg a chce schudnac jeszcze z 10kg to wychodzi na to ze jeszcze conajmniej 3 mce nie bede ich ogladac:Omasakra....

Gość Anielka2303
Aiczi mam pytanko, jak się czujesz używając foodwatchera?

mysle ze tez na diecie ma racje, nie jadla bym owocow w 2 fazie, ona maja duzo cukru i wtedy nawek 1kg moglby tygodniowo nie spadac. Tez tesknie za owocami, soczystym jabluszkiem, brzoskwinka ... i znow zaczne sie slinic :D ja tez mam w planie jeszcze 10kg wiec bedziemy sie razem wspierac w naszym bolu i cierpieniu bezowocowym :) bez cotton faktycznie cisza :D kiedys cos pisala ze tesciowa ma przyjechac wiec moze to wlasnie ten czas, ciekawe jak sobie radzi?

sloniku nie ma sprawy,narazie nie pakam jeszcze bze tych owocow hehe wiec moze jakos damy rade:) bylam na miescie...fajnie bo pospacerowalam sobie i nawet udalo mi sie kupic tanio butki ,tez otwierali jakis nowy sklep i rozdawali przed nim prezenty...w mojej reklamowce byla taka kosmetyczka fajnie,bo w sumie sie przyda http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/44 5993de41dce972.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/07 6e44207ec80142.html

Witam po powrocie! Nie pisalam, bo mialam gości i nie było kiedy, jak i w ogole, rozumiecie na pewno. :) Jednak jestem z siebie bardzo dumna, bo diety nie przerwałam. Jedyne odstępstwo, ktore robilam, to alkohol. :-0 Wiem, że nie powinnam, ale musialam ;) Zauwazylam, że mimo tego, że to ZAKAZ - nie czyni wiekszych szkód na mojej diecie. Conajwyżej nic nie spada. A mając gości, musialy byc prawdziwe polskie obiadki, kolacje.... (kluski z boczkiem smażonym, ktorych nawet nie polizałam, ziemniaki, makarony, sosy różne, frytki i inne takie). Bylam twarda jak nie wiem co i gdy inni zajadali sie tymi przysmakami - ja jadlam sobie gotowaną rybe, łososia, jogurt z aromatem do ciasta lub gotowaną pierś. Warzywa też jadlam, wiec mozna powiedziec, że mialam miesno-warzywny tydzień. Skutek? Ważę mniej niż przed tymi gośćmi i jednoczesnie NAJMNIEJ z tego calego mojego Dukanowskiego odchudzania :) Ogólna liczba straconych kilogramow jest niewielka, ale trudno - nie łamię się. ;) Bo cieszę się z tego, że zaczynam juz fajnie wygladac i że jestem konsekwentna, że nie złamalam sie ani razu. :) Dzisiaj zjadlam: jogurt nat. z rzodkiewką i pomidorem + łososia. Potem jogurt 0%. Teraz gotuję 2 piersi z kurczaka. Od poniedzialku przechodze na czyste białko. Piszcie co u Was, bo na pewno też jakies zmiany ;)

Cotton fajnie ze wrocilas,wytrwalas w dietce no i brawo ze waga spadla:) ja osobiscia pisalam co u mnie mniej wiecej na biezaco...waga tez troszke spada a ja trzymam sie diety:)i to dzielnie:) ale wlasnie wyczytalam tu na forum ze slodzik to jednak zabojstwo...od zawsze wiedzialam ze to nic dobrego ale specjalnie sie nie intersowalam tematem bo tez nie uzywalam... od kiedy jestem na dukanie to niestety uzywam.Kawa czy herbata nieslodzona to dla mnei nie problem i taka pijam najchetniej ale do wypiekow to sobie jakos nie wyobrazam nie slodzic:(juz nawet zaczynam myslec o lyzce miodu-cukier naturalny chociaz...ehhh.... co wy myslicie na ten temat? pozdrawiam!

Babeczka (juz coraz mniej przy kosci :) ), wg mnie miod jest lepszy niz cukier dla osoby, ktora sie odzywia normalnie, ale z punktu widzenia naszej diety, to wyjdzie na to samo czy uzyjesz zwyklego cukru, czy miodu. Mimo wszystkie lepsze slodziki, a chyba zdrowiu to nie zaszkodzi jak na czas diety bedziemy uzywac. Ja uzywam slodzika i to w ogromnych ilosciach, troche mnie to martwi, ale przeciez na czwartej fazie juz przejde na cukier. Tak poza tym to chcialam sie pochwalic, ze po wzrostach i zastojach doczekalam sie dzis spadku i waze 51,4 kg!! Czesto mam zastoje, ale ja naprawde bardzo duzo jem i czesto grzesze alkoholem (ok. raz w tygodniu). Nie oplaca sie, bo zastoj na tydzien gwarantowany, ale ja jakos wole wolniej chudnac, bo nie dosc, ze boje sie III fazy, to chce wyrobic sobie zdrowe nawyki zywieniowe, a im dluzej na diecie, tym trwalsze beda. Cotton, rozumiem Cie , ze ciezko patrzec, jak ludzie jedza co chca i ile chca, bo samam mam to na codzien. Tata i brat jedza tony slodyczy i tlustego zarcia a mimo tego oboje to chudzielce. Ale mnie to nie rusza. Zrobilam sobie nawet Dukanowe tiramisu i wcale gorsze od prawdziwego nie bylo :) Trzymajcie sie dziewczynki i pomyslcie ile juz smalcu przetopilysmy razem :)

Senesual GRATULACJE:) idziezs jak burza:) az ci zazdroszcze ale oczywiscie w pozytywnym sensie:) Z ta nasza dietka to wiem ze cukru nie wolno,ludzilam sie ze moze choc troche cukru zamiast slodzika mozna...ehhh...no nic nie bede.Ale slodzik musze wiec uzywac bo nie przelkne niektorych rzeczy bez...na szczescie nie uzywam bardzo duzo...:) Niewiem czy wam mowilam ale mialam ostatnio badanie krwi i wyniki mam rewelacyjne,wiec dieta nie wplywa na mnie zle:) waga wolniutko spada ale spada:) Senesual a dlaczego boisz sie 3 fazy?ze przytyjesz czy jak? ja to mam nadzieje ze jak przejde na 3 faze to waga nie dosc ze sie utrzyma to tez bedzie spadac...w koncu to bedzie takie troche MZ...czyz nie?

Witam wszystkich:) Mam na imie Ania i czas juz na jakąs dłuzsza dietke a wiec zaczynam od jutra:) Pozdrawiam:)

cotton-blossom a gdzie kupujesz ten jogurt naturalny z 0%? bo ja jakos nie moge znaleźć takiego minimum jakie widze to 0,1%;)

Senesual - ale malo ważysz! Ile masz wzrostu?? Co do słodzika - wiem, że to trucizna, bardzo niezdrowa, staram sie nie używać. Juz sie przyzwyczailam do picia kawy i herbaty bez tego, ale ostatnio robie sobie jogurt nat. z aromatem do ciasta i tam musze dac slodzik, bo ten smak wyzwala sie tylko jak sie poslodzi wlasnie (nie wiedzialam nawet o tym, ale sprawdzilam osobiście). A jogurty 0% kupuję w Asdzie. Nazywają się Total 0% i naprawde mają 0g tluszczu. Są bardzo dobre, gęste, jak śmietana (greek style) Mi dziś minął miesiąc na Dukanie. Równo 4 kilo mniej. Wiem, że z punktu widzenia skutecznosci diety i wynikow innych dziewczyn, to śmieszny wynik, ale... cóż poradzę :-0 Niektorzy tyle chudną przez pierwsze dni pierwszej fazy - mi zajęło to miesiac :( Trudno. Ważne, że ciągle trwam przy diecie i idzie ku lepszemu ;)

Hej cotton gratki z okauji miesiaca:) nie przejmuj sie moze slabym wynikiem ale walcz wlasnie dalej o swoja wymarzona sylwetke:)mi tez slabo leci.Dzie 3 tygodnie od kiedy jestem na diecie a na wadze 76kg.W stopce mam 80kg ale wazylam wiecej ok.1kg wiec w sumie bedzie tych moich ubytkow juz 5kg:) i oby tak dalej:) po ciuchach to najlepiej widac i zaczym ogolnie wygladac szcuplej wiec sie ciesze bardzo:) z tym slodziwkiem to naprawde SHIT,tez sie staram jak moge nie uzywac ale czasami sie po prostu nie da... cole tez rzadko pije no ale nie da sie ukryc-spozywam slodzik w malych ilosciach:O a kawe pije tylko z odtluszconym mlekeim i taka mi najlepeij smakuje:) a gdzie reszta dziewczyn?

czesc dziewczyny! Witam po weekendzie! gratuluje wszytkim kolejnych kg mniej, no i Cotton - brawo!! przetrwalas odwiedziny i takie katorgi kulinarne, jestesmy z ciebie dumne. Widze ze nam sie grono rozrasta, fajnie im nas wiecej tym razniej i latwiej bedzie przebrnac przez dietowanie. Ja juz 8.5kg mniej :) ale sobie pofolgowalam z skrobia kurydziana przez weekend (na pewno zjadlam wiecej niz 1 lyzke dziennie) wiec spodziewam sie krotkiego zastoju w spadku kg. Ale nie moglam sie powstrzymac przed zrobieniem Dukanowej napoleonki pysznych buleczek kukurydzianych :) milego dnia!

dziewczyny a jadlyscie dukanowkie tiramisu?gdzies czytalam ze jest takowe:) choc nam chyba nie wolno kakao?!moze znajde jakis przepisik:) slonik nie boj zaby,moze nie bedziezs miec zastoju a noz waga cie zaskoczy:)

Witam wszystkich, Babeczka, bo je sie 3 fazy nie tyle z powodu, ze przytyje, ale raczej, ze dojdzie wiecej produktow i bede zbyt mocno kombinowac, np ze moje krolewskie pisilki bede trwaly caly dzien...:/ Na drugiej fazie zdarza mi sia naciagac diete z produktami tolerowanymi, bo chociaz mozna zjesc 2 jogurty owocowe dziennie, to bywalo, ze zjadlam nawet 4.. I z mlekiem w proszku czasami mocno zaszaleje, kiedys zjadlam nawet 2 szklanki na sucho!! Robilam tiramisu i wyszlo pyszne! a na drugiej fazie mozemy jesc 1 lyzke (albo lyzeczke??) kakao dziennie. Jak ktos chce to mam sporo fajnych przepisow, to moge przeslac na maila. Cotton, malo waze i bo nie wyroslam zbytnio. Mam 156cm.

senesual a mozezs tutaj skopiowac ten przepis na tiramisu? kurcze ja w ogole nie uzywam tej maki kukurydzianej nawet neiwiem gdzie ja kupic hehe...zarza mykam na zakupy to mozez ja upoluje:)