Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhheee

Moj kuzyn nie chce mi pomoc! a to rowniez jego obowiazek!

Polecane posty

Gość Mertoro
Facet bardzo słusznie postępuje, bo niby dlaczego ma pomagać osobom, których praktycznie nie zna, a które źle traktowały zarówno jego jak i rodzicielkę. Teraz gdy potrzebują pomocy, szukają kontaktów u kogoś kogo chciały skazać na nieistnienie lub poniewierkę w domu dziecka, co za hipokryzja.

Gość jaka taka ja
i co z tego, że teraz wyciągają ręce na zgodę... i jeszcze oczekujesz od niego, że ma płacić za leki osób które mu śmierci życzyły???? W życiu bym nie wybaczyła. To nie jest jego rodzina

Gość hhheee
Tylko ze oni zaluja tego jak sie zachowywali przez te wszystkie lata, chcialabym zeby on dal im szanse.Nie wiem ile zostalo moim dziadkom, miesiac, dwa moze pol roku. Ja powtorze po raz kolejny na jego miejscu wybaczylabym.

Gość jaka taka ja
poniewierali nim przez większość życia a teraz chcą go poznać, żałują... to niech sobie żałują, kuzyn ma prawo im nie wybaczyć

Gość wnuk już coś po dziadkach
odziedziczył! charakter:D

Gość Mertoro
Żałują teraz, bo zdają sobie sprawę, że nadchodzi kres ich żywota w którym nagrzeszyli bardzo, zatem boją się smażenia na ogniu piekielnym po wsze czasy. Na pohybel takim gadom, niech diabeł ich dobrze przypala.

Gość hhheee
Uwierzcie mi ze jesli by moj kuzyn by im wybaczyl to dla wszystkich byloby lepiej, dla niego takze gdyby sie z nimi pogodzil. Oni tez wycierpieli przez te wszystkie lata. Bardzo bym chciala ich pogodzic. Jedynie coraz bardziej uswiadamiam sobie ze to niemozliwe.

Uwierzcie mi ze jesli by moj kuzyn by im wybaczyl to dla wszystkich byloby lepiej, dla niego takze gdyby sie z nimi pogodzil. - z jakiej racji dla niego? Zrozum to głupia cipo, że on ma ich w dupie i to słusznie. Nie chce się z nimi pogodzić i tego nie zrobi. Oni życzyli mu śmierci i on zapewne życzy im tego samego. Dlaczego ma bulić kasę na starych dziadów, którzy go krzywdzili? Jesteś taka głupia, że tego nie rozumiesz? Jesteś kochaną wnuczką to płać za leki, to twoi dziadkowie. On nie ma żadnych zobowiązań wobec tych ludzi.

Gość Mertoro
A czy ty potrafiłabyś przebaczyć komuś, kto chciałby Cię zabić, odebrać rodzicom, skazać na los niechcianego i niekochanego dziecka z "bidula"?

Gość ...ups
Powiem ci, że mu się wcale nie dziwię i niech to będzie przestrogą dla osób, które maja za nic własne dzieci czy też wnuki. Dziadkowie teraz, gdy potrzebują pomocy to chcą go poznać (?).... żal naprawdę. Gdy on jej potrzebował to się bezpardonowo wypięli na niego. Aż dziwne jest, że tacy ludzie istnieją. Mnie to sie nie mieści w głowie. Facet ma rację!!!

Gość hhheee
Potrafilabym, cieszylabym sie z tego gdyby po tak dlugim czasie naprawde ktos przyznal sie do bledu. Oni sie przyznali!poza tym on w koncu jest ich wnukiem! to sa rodzice jego matki. Mnie tez jest przykro z calej tej sytuacji! widze ze dziakom zalezy na tym aby on w koncu dolaczyl do rodziny.

Gość ...ups
Przestań farmazonić, oni wcale nie przyznają się do błędu tylko go potrzebują do opieki nad sobą. To są czysto egoistyczne pobudki, bo gdy on potrzebował pomocy i wsparcia, to go wysyłali na tamten świat. Teraz gdy strach im w oczy zagląda, nieporadność i niedołężność doskwiera, to oni chcą go poznać bliżej.....Śmieszna jesteś!!

Gość hhheee
Jednak sprobuje namowic jeszcze kuzyna na to, by blizej porozmawial z dziadkami. W koncu jest ich wnukiem w takiej samej mierze jak ja. Mam nadzieje ze mi sie uda.

Gość probuj ale nic nie zdziałasz
TWÓJ KUZYN WDAŁ SIĘ W SWOICH ZNIENAWIDZONYCH DZIADKÓW!

Gość daj juz temu biednemu
chłopaczynie spokoj, on i tak ma zniszczona psychike a teraz to co on ma zrobić? pomagać jakimś skurwysyńskim śmieciom.. niech zdychają podlcy z wyrzutami sumienia jeśli je mają 🖐️

Gość on ma zero obowiązków wobec
nich

Gość fafffd
Przykro mi jak widze takich ludzi jak Twój kuzyn autorko:(

Gość czy ty masz jakis mózg
czy trociny w głowie,kuzyn ma swiete prawo miec w dupie dziadków którzy nie chcieli go na tym swiecie i ciebie tez powinien olac bo jakas popierdolona jestes

Gość czy ty masz jakis mózg
tobie zapewne chodzi o to zeby im ktos koło dupy obcierał jak nie beda juz mogli ,darmowa nianie z kuzyna chcesz zrobic idiotko? on ma swój honor w przeciwienstwie do ciebie

Gość jawtakiejsprawie
Po pierwsze ja to bym zachowal sie tak jak on a Ty kobieto nie pierdol glupot ze bys wybaczyla bo nie zaznalas tego co on ja mam podobno sytuacje teraz tylko ze mnie matka z domu wyrzucila a jak mi sie wiedzie to kochany synek.. wez sie w leb pierdolnij

Gość aaaas
autorko jesteś wredną suką , która myśli tylko o sobie.

Gość aaaas
i niech kuzyn olewa tych starych śmieci.

Gość do jawtakiejsprawie
Za co się matka wyrzuciła?

jaki obowiazek?????????? obowiazek dziecka nad opieka nad rodzicem tak ale i sa wyjatki a ty na sile chcesz kogos zmuszac. dziwna kobieta jestes, pretensje do kuzyna masz ze nie chce i nie mozesz go zrozumiec i wielce zdziwiona jestes??? bardzo dobrze zrobil i ma czyste sumienie i gratuluje mu ze sie wypial na was wszystkich bo ma kase to raczki wyciagacie? a gdzie jest corka tych dziadkow mama kuzyna? ona ma obowiazek a raczej tez sie na nich wypiela i bardzo dobrze zrobila a ty zycia nie znasz i powiem ci szczerze ze dopiero zycie ci twoje myslenie WYPROSTUJE. gratuluje pomyslu, a slyszalas o domach opieki? o pomocy spolecznej o innych instytucjach ktore zajmuja sie chorymi i biednymi? NIE bo po co?

Gość anglusiak
Daj babo spokoj juz temu kuzynowi!! opamietaj sie. To czy on bedzie oddzywal sie do waszych dziadkow to tylko i wylacznie sprawa jego sumienia a ty sie po prostu ODWAL od niego

Gość chris88
Ja jestem w podobnej sytuacji do Twojego kuzyna:(,tylko że to matka zawiniła a jej ojciec okazał się najwspanialszym człowiekiem:)na świecie.Matka gdy miałem 8lat chciała zostawiła mnie w domu dziecka:(,mój dziadek został moim prawnym opiekunem. Teraz moja mama założyła nową rodzine i szuka kontaktów ze mną, mój ojciec też zostawił moją matke w ciąży.:(rodzice twierdzą że się zmienili, ja nie mam do nich serca,nie potrafie ich kochać ale z drugiej strony ciesze się że mam przyrodnie rodzeństwo.

Gość Mowie wam ze autorka to
kochana wnusia i w dupie jej się nie mieści , że kuzyn został naprawdę skrzywdzony . Słuchaj ty tępa pijawo na kase . To że ty wrażliwcu byś wybaczyła , to nie znaczy , że on też musi . A nawet jak dziadkowie naprawdę żałują ( a szczerze wątpiwe ) to i tak ich nie usprawiedliwia . Odwal się od kuzyna , bo widać , że na siłę chcesz ich pogodzić :O Jak Ci ich tak żal , to wnusiu bierz kredyt na ich lekarstwa .

Gość chris88
Ja mojego dziadka bardzo kocham:),ale na miejscu kuzyna autorki też miałbym takich dziadków gdzieś:(

Gość kobieto isc do opieki społeczn
ej a nie na kuzynie będizesz żerować! moim zdaniem każdy normalny człowiek zachowałby się tak jak on.. zostawił by takich ludzi samych sobą.. kochana wnusiu!!

Gość ssddeer
Dziwni jesteście! Gdyby to jej kuzyn napisał to od razu byście po nim jeździli:O