Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lulu na moście

nie dam na WOŚP ani grosza

Polecane posty

Gość Pitolek
Oczywiście to złe porównanie, bo sąsiad w odróżnieniu od WOŚP prędzej czy później będzie musiał oddać pieniądze, ale liczy się sam fakt - wy mu pożyczyłyście w dobrej wierze, bo sobie nie radzi miał długi, a tu tak was okantował...

Gość kochani wysyłajcie
jeśli decydujesz się pożyczyć pieniądze to kulturalny człowiek nie pyta po co? Jesli chce pożyczyć pożycza i nie jego interes na co? Nie rozumiesz? Jasne, ze nie bo styl, klasa i zwykła inteligencja to dla ciebie za dużo

Gość Im so sorry for you
pozyczyc a dac dobrowolnie to dwie rozne rzeczy pitolku. Jak widac z mysleniem cos nie tak... A ja mam was gdzies. Plujcie sobie jadem, krzyczcie na owsiaka, wieszajcie na nim psy. I zyjcie sobie w waszym nieszczesliwym, smutnym swiecie

Gość Pitolek
Kosmita -> nikt już nie zatrudni 57-latka. Dyżurna wymówka. :D

Gość kochani wysyłajcie
a co powiesz o annie Dymnej, która w dokładnie ten sam sposób zarabia na życie? też karzesz jej iść na kasę do supermarketu?

Gość Im so sorry for you
a i bede dawac dopoki beda grac. Nie interesuje mnie ile z tego idzie na wynagrodzenia dla sztabu ludzi tylko to ile szpitali dostalo nowoczesny sprzet. No ale ja nie mam przed oczami symbolu zlotowki jak niektorzy z was. Zycze Wam szczescia i darmowego leczenia w ramach NFZ. A no i zeby wam do glowy nie przyszlo korzystac ze sprzetu orkiestry bo to przeciez jedna wielka sciema. Zasrane Polaczki zegnam

Gość Kosmita z UFO
Panie Owsik, niech pan przedstawi swoje wydatki, niech pan powie na co poszła ta gruba kasa... 1/3 na sprzęt, ktory wiele szpitali bedzie zmuszone potraktować jako niepotrzebny zbytek,a co z pozostałą kasą ? Policzmy, na co idzie: 1. Dostanie życie Owsika. 2. Dostatnie życie jego żony. 3.Dostatnie życie jego rodzinki. 4.Dostatnie życie jego popleczników. 5.Organizacja kolejnych akcji. 6.Jego impreza Wustok czy jak mu tam, jednym słowem ćpalnia. Ile to kasy? Setki tysięcy złotych moi drodzy. Taka jest prawda. WOSP to machina do zarabiania wielkich pieniedzy. Gratuluje panu Owsikowi przebiegłości i braku skrupułów.

Gość zastanawiające jest jedno
Jak ksiądz kupi se samochód to już go kurwa od złodziei wyzywają że za cudzą kasę se furę kupuje. Jak kościół zbiera pieniądze żeby pomóc jakimś dzieciom czy inszym murzynom w afryce to jest kurwa źle, to już się pojawiają wyzwiska że złodzieje że kasa trafi do kieszeni biskupów, że jak tak chcą pomagać to dlaczego nie pomagają za majątki jakie są w Watykanie tylko za cudze pieniądze! A jak kurwa Owsiak zbiera kasę i zarabia na tym normalnie tak jak ksiądz zarabia na tacy to jest wszystko w porządku, fajnie i w ogóle to takie modne dać Owsiakowi złotówkę... a jak ktoś go skrytykuje to zaraz odezwie się stado baranów wielbiących Owsiaka niczym Złotego Cielca! Żenada i tyle a wy jesteście bandą hipokrytów!

Gość kochani wysyłajcie
KOmsita to świta Rydzyka! Wszystko jasne! Dziś zazdrość im pupcuie ściska! :-D Żagnam! Szkoda mojego czasu na ciebie kosmito :-)

Gość Weronika- weronka
radio maryja chętnie położy swoje tłuste łapska na kasie WOŚP dla mnie wybór jest prosty wole Owsiaka niż radio maryja, dlaczego w kościele parę lat temu mówiono aby na Owsiaka nie dawać, bo kasa im ucieka a ja pracuje w stowarzyszeniu tam dopiero kasa idzie w błoto nic dziwnego że ludzie nie chcą pomagać a WOŚP kupuje sprzęt do szpitali i mamy dzięki temu dobry sprzęt dla dzieciaków w szpitalach... chociaż to.

Gość Pitolek
Przepraszam bardzo - jest pewna różnica między księdzem a Owsiakiem. Ksiądz nie mówi z ambony, że pieniądze zbierane na tacę będą potrzebne np. na remont kościoła, albo że te pieniądze będą przechowywane w szklanej gablotce. To normalne, że jest to dobrowalna zrzutka pieniędzy na życie i funkcjonowanie plebanii i podległych jej kościołów. A ksiądz, jak każdy inny człowiek, dostaje z tytułu swojej pracy wynagrodzenie, za które może kupić to, na co mu wystarczy, co sobie zechce.

Gość Radio Maryja...
"To jest szansa, że zamiast na Owsiaka, wpłacą na Rydzyka" http://wiadomosci.onet.pl/2108492,11,to_jest_szansa__ze_zamiast_na_owsiaka__wplaca_na_rydzyka,item.html wolisz aby oni dostali kasę? na majbacha?

Gość macie wszyscy racje
Owsiak zaczał 18 lat temu zbierac kase dla słuzby zdrowia a teraz no cóz musi te z z czegoś zyc..wiec wiaomo ze czesc zebranej kasy idzi na jego utrzymanie.Przeciez wszyscy musimy z czegos zyc. Nie cierpie go jako jakał..czka..ale robic cos pieknego..i nik nie powie ze roztrfania kase..W kazdej placówce zdrowia sa dary od niego!!!!!!niekiedy ratujace życie. Jezeli chcecie podzielcie sie przysłowiowa złotówka jezeli nie..wasza sprawa...ale po jakiego uja tak bluzgać ? sadze że z zazdrości..wiec moze które ś z was stworzy cos podobnego?

Gość Pitolek
Owsiak z kolei wyraźnie zaznacza, że pieniądze idą na sprzęt. Haczyk polega na tym, że on nie powie ILE pieniędzy idzie na WOŚP.

Gość Kosmita z UFO
Czyli nic nie zrozumialas, tępoto. Rydzyk i Owsik to dokładnie ten sam pokrój człowieka- zakłamane szumowiny, żyjące w luksusach, zabierający pieniądze biednym i głupim ludziom. Obaj są jak ZŁOTE CIELCE, wielbieni przez otumanionych ludzi.

Gość Pitolek
Dary od NIEGO?! - no tak, gdyby nie guru Owsiak nie daje złamanej złotówki na te sprzęty. Pieniędze dają "dobroczyńcy", jeżeli już, ale pisanie, że to są dary od Owsiaka jest już wyjątkową bezczelnością. To są dary od ludzi, którzy się składali i tylko 1/3 ich sumy została spożytkowana na to, co trzeba.

Gość Kosmita z UFO
No wlasnie, Pitolek ma racje, niech no Owsik przedstawi oficjalnie ile wział do swojej kieszeni, a ile dał swoim "pracownikom". Niech pokaże ile na tym zarobił do tej pory. Dorobił się sporej kasy na naiwności ludzi i żerując na ich empatii, co według mnie jest godne pożałowania. Wyciera sobie gębę chorymi dziećmi jednocześnie przeliczając banknoty. Czy to jest w porzadku ?

Gość Pitolek
Oczywiście nie chodzi mi o konkretne liczby - bo takowe podaje. Mowa o tym, ile tej kwoty jest procentem całości datków danych przez ludzi.

Gość takie zycie
Dla mnie rachunek jest prosty - daję i dzięki temu i milionom takich jak ja moje dziecko miało po urodzeniu zrobione przesiewowe badanie słuchu. Mam nadzieję, że już nigdy nie będzie musiało korzystać z innego sprzętu, ale tysiące innych dzieci korzystają każdego dnia. Ciekawe, że w szpitalach żaden rodzic nie zabrania leczyć dzieci przy pomocy tego sprzętu, no ale dopiero wtedy otwierają się oczy. Tak sobie myślę, jak bardzo trzeba mieć smutne życie, żeby oczerniać innych. Chciałabym zobaczyć was pracujących na cały etat za darmo :D:D:D Samarytanie się kurna znaleźli. Nikt wam tej złotówki z kieszeni siłą nie wyciąga więc nie rozumiem, o co tek krzyk :o Działalność każdej fundacji jest dokumentowana i rozlicza się ona co do złotówki, więc skoro przez cały ten czas nikt nic nie znalazł to co to oznacza? Zresztą przypuszczam, że Owsiak podobnie jak politycy musi składać zeznanie podatkowe co roku. A właśnie, nie przeszkadza wam, że co miesiąc zabierają wasze ciężko zarobione złotóweczki na pensje dla polityków? Tam to dopiero przekręty i złodziejstwo. A zobaczyć fizyczne efekty ich działania - bezcenne :D Trzeba być bezdennie głupim, żeby myśleć, że śrenio inteligentny człowiek zmieni poglądy z powodu wrzasku wiejskich przekupek :o:o:o

Ja mogę i 5000 dać temu całemu owsiakowi ale niech mnie wtedy państwo zwolni z podatku zdrowotnego bo podwójnie na to samo płaciła nie będę

Toż to jawna niesprawiedliwosc, że on się bogaci kosztem cudzych dzieci. Nawet jeśli zarabia legalnie, to jest to moim zdaniem naganne moralnie. Niech sie pochwali ile z tego wzial, ile wziela jego rodzinka, a ile jego ludzie. Ile z tej kasy wydał na swoj zaćpany Wudstok? Nóż w kieszeni się otwiera ! Sam się debilu najpierw zabierz za pomaganie, a nie krytykuj innych. Każdy może sprawdzić przez net wydatki WOŚP.... Nie sądź wszystkich po sobie. I zacznij coś robić, może tez coś zarobisz i ci pieniactwo przejdzie. Te wypowiedzi to po prostu dno.

Gość Kosmita z UFO
Dokładnie przeciwnie! Dnem jest Wasza łatwowierność w "dobre" zamiary Owsika. Jesteście zbyt ograniczeni i zaślepieni uwielbieniem do tego złotego cielca aby zdać sobie sprawę z tego ze pod przykrywką działanosci NON_PROFIT (haha dobre żarty...) wciąz sprawdza stan swojego konta. I na dodatek miesza w to chore dzieci. To skandaliczne !

Gość Pitolek
Woodstock - właśnie. Tu jest pies pogrzebany. Co roku ktoś umiera na Woodstocku, co roku na całym Woodstocku tylko dragi w powietrzu czuć, co roku dochodzi do setek przestępstw dokonanych przez przyjezdnych na Woodstock - o tym się niewiele mówi, co tylko wzmianka w prasie będzie, ale oczywiście jak guru Owsiak organizuje imprezę, to na pewno nic takiego nie ma... nikt nie mówi o tym, jak Owsiak chamsko na Woodstocku zachowywał się w stosunku do artystów, jak się wykłócał, jak klnął, jak wyzywał... oczywiście Owsiak jest widziany tylko z dobrej strony.

Gość Kosmita z UFO
Owsik jest hołubiony przez motłoch, bo doskonale wykreował swoj wizerunek dobroczyńcy, taka jest prawda. Co za cynizm i przewrotność... to żałosne !

http://www.wykop.pl/ramka/131180/finansowe-sprawozdania-wosp-u Każdy ma dostęp do tych informacji, a wy ględzicie jak ciocia Marynia na imieninach. I co ma do tego wielbienie Owsiaka? Ja go anie nie wielbię, ani nie lubię, ale czuję do niego szacunek choćby za to, że udało mu się rozkręcić coś tak wielkiego. A zawiść niektórych tu to po prostu typowo polskie dno. Gdyby nie było tego "szumu" w tv to pieniędzy tez by nie było chyba to jasne.

Gość KAZEK
Jurek to jeden wielki przekręt, pobiera kase za działalnosc i to juz jest naganne. Nie mam zamiaru finansować jego wakacji na Hawajach.

Gość Kosmita z UFO
Ja tam wiem swoje- Owsik to skurwiel jakich mało, cyniczny gnój który omotał umysł setek tysięcy ludzi. Z czegoś musi żyć, jak każdy cżłowiek, ale wybrał sobie pójscie na łatwiznę, na grubą kasę...Niech go trafi szlag!

Gość owsiak to zwykly zlodziej
powiedzmy ze zbiora 30milionow to cwaniak wezmie 10% tj 3 miliony dla siebie!! gdyby byl taki wielkoduszny to nie wzial by ani grosza...;/ ;/;/;/

Gość takie zycie
i wspaniałomyślnie powinien zamieszkać w kartonie pod mostem razem z rodziną i wpieprzać puszki z Caritasu :D 🖐️

Gość kartaczka777
Zazdrość przez Was przemawia :(