Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KAMIS777

Moja pierwsza ciąża kto ze mną...

Polecane posty

No bede musiala porozmawiac na nastepnej wizycie z moim lekarzem o tym co mam robic gdy poczuje sie zle Obecnie jeszcze nie jestem na zwolnieniu tzn. na chorobowym, ale to tylko dlatego ich prowadze wlasna dzialanosc Ja mam zizyte tak co 2,5 tygodnia, ale to moze przez to ze na poczatku badania, no i teraz takze czekam na wyniki moczu

Gość hania849
ja mam wizyty co 2 tygodnie mimo ze wszystko jest wporzadku a badania juz dawno zrobilam i wszystko oka. ale myslalam ze na poczatku chodzi sie co miesiac. ale to moze tez dlatego ze chodze prywanie wiec wiecej kasy zgarnie a wiadomo przeciez ze przyjde napewno :)

No to dobrze że jest już lepiej oby tak dalej :) ja chodze do lekarza co 3 tygodnie też prywatnie płace 80 zł za cała wizyte i usg. Badania robie normalnie bo mi wypisuje skierowania z przychodni więc nie płace. Jeszcze pracuje tak mysle że pójde na L4 jak się skończy 3 miesiąc, narazie się dobrze czuję więc daje radę :)

Mi tam nie przeszkadzaj tak czeste wizyty i wlasnie gdzies slyszalam ze na poczatku sa one o miesiac, ale to pewnie zalezy w duzej mierze od lekarza. Ja chodze do panstwowego A jak tam z waszym ciałem zauwazacie juz jakies zmiany?

Gość patilllllka
ja jak na razie mialam jedna wizyte a nastepna za 4 tygodnie, czesciej nie mjusze na razie chyba zeby sie cos zlego dzialo to mam przyjsc tak powiedzial lekarz chodze prywatnie. Teraz bede miec kolejna wizyte, mam nadzieje ze bedzie wszystko oki :) co do bolu głowy to mialam tak silny przedwczoraj ze az mi sie wymiotowac chcialo.....strasznie ale jakos na sile probowalam zasnac i dopiero bylo lepiej jak sie obudzilam, boje sie brac jakiekolwiek tabletki......ja na razie sobie do pracy chodze normalnie bo nie chce jeszcze isc na l4 chyba w domu byloby mi nudno, ale w pracy tez jest coraz gorzej bo mam taka ze musze stac 8 godz i troche mnie nogi bola i jestem bardzo zmeczona po pracy a posiedziec za bardzo sie nie da chociaz probuje sobie gdzies przysiasc :) teraz to juz mam 9 tydzien wiem msyle ze jedszcze tak do 3 miesiaca wytrzymam a pozniej to juz nie wiem

Gość hania849
mi tez czeste wizyty nie przeszkadzaja a nawet sie ciesze poniewaz moja istotke wtedy moge zobaczyc i ie troche uspokajam:) patilllka a wiesz ze w ciazy powinno sie stac do 3 godzin maksymalnie wlasnie z tego powodu ja zrezygnowalam z pracy. kamis777 a co do zmian to tak zauwazam juz mam juz brzuszek taki ze jak zaloze cos obcislego to nawet ci co nie wiedza ze jestem w ciazy to zauwazaja i na twarzy troche taka pyzowata sie zrobilam:) ale jak narazie przytylam tylko 400 gram:) no i najfajniejsza zmiana to piersi :) juz niebola a z miseczki B mam teraz D :)

No ja nie wazylam sie od dwoch tygodni, ale ostatnim razem mialam nie cale 2 kg na plusie, fakt piersi mi urosly z malego A male B wiec i tak sie ciesze :) brzuszek juz mi widac i ogolnie nabralam troche ciala ( wieksza w barkach, no i pyzowata buzia) no i ten nieszczesny tradzik cos starsznego :( nawet powoli dopada moj dekold :/ mam nadzieje ze to szybko minie, choc z tego co czytalam to wszystko przez hormony i wszystko wroci do normy po ciazy

Ja się też zaokrągliłam buzia pucowata i te cyce hehe nie chce już większych :P Trądzik tez posiadam a dekold to mam okropny i w dodatku to swędzi, czasem nie moge patrzeć na twarz i nawet jak sie pomaluję to i tak koszmar he

Gość hania849
ja odpukac nie mam problemow ze skora ale nie mozna temu jakos poradzic?? moze lekarzy zapytajcie??

na pewno zapytam na nastepnej wizycie :) no ale z tego co juz zdarzylam przeczytac to jest wina hormonow- cera wroci z czasem no normy a niestety wiekszosc produktow nie mozna przyjmowac :/

Gość hania849
uuu no to wspolczuje. no ale coz czego sie nie robi dla naszych malenstw:) dzieki tym hormonom dajemy im zycie:)

Gość nootela
Ja jestem w 4 miesiącu. Termin mam na sierpień. Przeszłam już fazę zmęczenia, zasypiania na stojąco, bolących piersi i złych humorów. Przytyłam 3 i pół kilograma. Do lekarza chodzę co cztery tygodnie i wszystkie badania pokazują, że dzidziuś ma się dobrze i że mu w brzuszku wygodnie- leży sobie jak w hamaku. Na ostaniej wizycie lekarz podczas usg zmierzył Maleństwo- wtedy miało ok. 6cm. Teraz pewnie to już około 8:) To niesamowite, jak się rusza i wierci, co widać na usg! Bardzo żałuję, że jeszcze tego nie czuję. Codziennie obserwuję się w lustrze i "mierzę" BRZUSZEK. Jakoś niespecjalnie mi rośnie. Trochę mnie to niepokoi. Chciałabym już coś czuć lub przynajmniej widzieć znaczące postępy w rośnięciu brzuszka... jak u Was jest z brzuszkami? Dodam, że przed ciążą ważyłam 55kg przy wzroście 166cm.

witaj nootela milo ze do nas dolaczylas :) jak dobrze slyszec ze niektore dokuczliwe objawy przechodza po pewnym czasie :) Ja przed ciaza wazylam 55 kg przy wzroscie 161 cm obecnie nie wiem ile waze przy ostatnim wazeniu mialam nie cale 57 kg, szczerze widze ze brzuszek mi sie zaokraglil ale na szczescie jeszcze nie az tak bardzo :)

Gość patillllllka
Ja wlasnie jestem po wizycie u lekarza. Jak na razie wszystko idzie dobrze tylko jedyne co jest zle to jakies bakterie w moczu i na to mam brac na razie urosept moze po tym przejdzie a jak nie to trzeba cos innego. Mi juz brzuszek jak na 10 tydzien troche urosł...taki okragly troszke :) jeszcze sobie chodze do pracy tylko jestem niekiedy bardzo zmeczona ale daje rade bo nie chce siedziec w domu :)

Hej kobitki Ja też po wizycie :) maluszek śliczny i jaki ruchliwy hehe, też mam lekkie zapalenie dróg moczowych i też mam brać urosept za 2 tyg ponowny mocz do badania. MAm nadzieje że przejdzie bo gin powiedział że narazie nic z tym nie robimy bo mała infekcja, a i też lekka anemia ehh musze chyba wątrobe zacząć jeść :O Poza tym wszystko w porządku , co mnie ciszy niezmiernie :)

Gość Sialallaaallaa
Z góry współczuję rozstępów, obwisłych cycków, rozklapiałej broszki i zdradzającego męża, sorki ale dla niego to już nigdy nie będzie to, znam to z opowieści moich kolegów z pracy, to jest masakra jakaś co oni wyprawiają, jak mówią już nigdy po porodzie nie ma tego ognia, bo to już jest matka, a nie wyuzdana lalunia, powiadam wam przyszłe mamusie :)

To super, ze z maluszkiem wszystko ok No ja juz dosc dlugo biore te tabletki i mam nadzieje ze cos mi pomogly :) A tak wogole to mam nietypowe pytanie... Czy wasz mocz tez jest taki blady? Przed ciaza mialam normalny pomaranczowy a teraz jasno zolty, nie wiem moze to przez ta infekcje :/ Sialallaaallaa to ze twoi koledzy z pracy sa tacy nie znaczy, ze kazdy facet taki jest. A co do wygladu martw sie lepiej o to jak ty wygladasz :)

:) Dziewczyny a jak dawkujecie ten urosept bo z tego wszystkiego zapomniałam jak mam brać, a w ulotce pisze 3x2 tabl troche duzo mi sie wydaje i wyczytałam że w ciąży nie wskazane jest brać :O ale chyba lekarz wie lepiej tak myśle. Co do moczu mój też jest blady i taki jasnożółty własnie myslałam że może od brania witamin , ale sama nie wiem może tak ma byc :)

Ja biore Femisept URO 2 razy dziennie rano i wieczorem :) zocha 120 pewnie ze mozesz sie dolaczyc :) to moze opowiedz nam cos o sobie :) A chcialam dodac ze 12 marca mam badanie usg 3d :) czy ktoras ma to za soba badz w planach?

Gość patilllllka
tez by chciala to badanie usg 3d :) tylko mój lekarz nie robi i musialabym pojsc gdzie indziej- nie ma takiego sprzetu.......a ty masz u swojego lekarza? przez takie usg fajnie widac malenstwo :) napisz koniecznie jak bylo to moze sie zdecyduje..... co do uroseptu mam uzywac 3x dziennie po 2 tabletki....tez czytalam na ulotce ze w ciazy nie stosowac bo nie zbadano dzialania ale tak chyba na wszystkim pisze....zrfeszta lepiej moze uzywac tego bo to delikatne i ziolowe niz jakichs mocniejszych tabletek.

mam pytanie. Czy którąś z was bolą jajniki?? Bo mnie tak delikatnie kłują i troszkę mnieto napwa strachem. a wizytę mam dopiero w poniedzialek.

patilllllka nie moj lekarz nie posiada takiego sprzetu, ide na to badanie prywatnie (koszt 200 zl: opis, zdjecia kolorowe i film) Drogie badanie ale wydaje mi sie ze warto dlatego ze miedzy 10-14 tc robi sie to usg celem sprawdzenia czy dziecko nie ma zadnych chorob genetycznych typu zespol Downa. Co do jajnikow to nie specjalnie, na poczatku ciazy mnie troche kuly, teraz raczej ogolnie brzuch mnie pobolewa, ale lekarz powiedzial ze to normalne, poniewaz macica rosnie i zmienia ksztalt

Gość patilllllka
KAMIS777 dziekuje za odpowiedz:) to moze ja tez sie wybiore bo jestem teraz w 10 tc....tylko ze moj ginekolog mi nic nie wspomnial ze warto a chodze do niego prywatnie...mowil tylko o badaniach prenatalnych koło 20 tygodnia. Co do kłucia mnie szczegolnie na poczatku koło 4-5 tygodnia tak kuło i to normalne jest, mnie akurat zawsze kuł prawy jajnik nie wiem dlaczego :)

A wiec. Mam 21 lat pochodze z Chełma mam za soba dwie ciaze zakonczone poronieniem ale sie nie poddaje i staram sie dalej :)

No i bardzo dobrze, ze sie nie poddajesz :) a pozytywne nastawienie to chyba podstawa I od jak dawna sie staracie?