Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KAMIS777

Moja pierwsza ciąża kto ze mną...

Polecane posty

w lutym zaczelismy bo to byly akurat dwa miesiace po poronieniu a poronilam bardzo wczesnie -2-3 tc

Gość nootela
powiem Wam, że bardzo mnie zdenerwowała koleżanka, która Sialalalalalala, która mówiła o tym, że po porodzie to już tylko gorzej między partnerami będzie... Rzeczywiście- lepiej się faszerować tabletkami anty przez 20 lat a potem nie móc dziecka urodzić. Koleżanka Sialalalala powiedziała o sytuacjach skrajnych- ja jako ripostę- również użyłam skrejnego obrazu. Może mogłam się jeszcze wstrzymać z ciążą. Mam w sumie 26 lat. Ale doszłam do wniosku, że nie chcę ryzykować sytuacji, że potem miałabym mieć problem z ciążą. Dziecko w moim życiu jest zbyt ważne, by móc ryzykować Jego nie posiadanie. Nie wiem, czy moja droga jest dobra. Nie narzucam swoich rozwiązań. Zmiana tematu- jeszcze tydzień do wizyty u mojego gina- nie mogę się już doczekać. chcę sprawdzić, czy wszystko dobrze. Bardzo mało odczuwam dolegliwości z powodu ciąży. Mówię Wam- tak jak lekarz mi powiedział- że czeka mnie przypływ sił 9jestem w 15 tygodniu), tak rzeczywiście jest. Czuję się świetnie:) Brzuszek jeszcze malutki. Też we wcześniejszych tygodniach miałam bóle brzucha- takie kłócie. Pytałam o to lekarza- powiedział, że pewnie niegroźne i żeby ewentualnie sobie nospę wziąć. I obserwować. Też tak jak kilka koleżanek miałam w moczu liczne bakterie. Ale następne badanie nie pokazało żadnych (po 4 tygodniach). Staram się nie brać żadnych tabletek. I narazie mi się to udaje:) Życzę wszystkim przyszłym Mamą OPTYMIZMU. Sobie też;)

Gość hania849
nootela nie porzejmuj sie Sialalalala niech pisze co chce moze jej sie nie udalo w zyciu i mysli ze kazdego to czeka :0 zreszta nie mozemy sie teraz denerwowac :)) a co do bolu brzucha to ja tak do ok 7 tygodnia odczuwalam nawet taki silny bol jak na miesiaczke dlatego tak pozno dowiedzialam sie ze jestem w ciazy bo ciagle myslalam ze zaraz okres dostane :) teraz jestem w 14 tygodniu ciazy i tez czasem sie zdarza takie chwilowe klucie ale to nic strasznego :) takze Doroto605 nie przejmuj sie az tak bardzo.

Gość nootela
Hania 849 to Ty jesteś mniej więcej na tym samym etapie ciąży co ja- obecnie 15 tydzień. Mam termin na 20 sierpnia. A Ty?

Ja jutro ide na swoja druga wizyte jaka przyszla mamusia po miesieczej przerwie i strasznie sie boje. Oczywiscie wszytkie czarne mysli przebiegaja przez moja głowę - normalnie tragedia. Zwłaszcza jak czytam wpisy dziewczyn którym się nie udało. Bardzo im współczuję i od razu widzę siebie w ich sytuacji.

Gość może mamusia niedługo
Hej dziewczynki;) Bardzo bym chciała mieć dziecko. Staramy się dopiero 3 cykl. Łykam witaminki już pół roku.W zasadzie to wychodzi na to,że 1-2 razy współżyjemy w najbardziej płodne dni.No ale jak piszę nic nam nie wychodzi. Co do objawów dni płodnych to mam typowe-śluz jak białko kurze,ochota na sex a po kilkunastu godzinach ból owulacyjny. W tym miesiącu nie mogłam poznać płodne dni, od stresu najprawdopodobniej. Kochaliśmy się w piątek rano, a wczoraj śluz płodny-białko kurze, wieczorem zaczął się ból owulacyjny. Czy jest szansa, że tym razem się uda? Myslę,że jeli teraz nic z tego to zacznę stosować testy owulacyjne. Wiem,że jęsli chodzi o starania to musi minać trochę czasu, i więcej trzeba się kochać. Niestety czasami nie mamy możliwosci;), liczę pocichu,ze może zajde w ciąże sposobem "raz a dobrze" pozdrawiam;)

No ja jestem po kolejnej wizycie i po kolejnym badaniu moczu, ktory niestety wyszlo jeszcze gorzej niz poprzednie jak mialam leukocytow 10-20 teraz mam 20-30, nablonki plaskie b. licznie i bekterie tez a do tego pojawilo mi sie bialko w moczu lekarz przepisal mi Furaginum i Femisept URO, mam nadzieje ze tym razem moje wyniki sie poprawia boje sie ze przez moje problemy z bakteriami moge zaszkodzic mojemu malenstwu

Kamis777 a jak masz te bakterie w moczu to masz na wynikach napisane. Bo ja tez zrobiłąm wyniki ale nie berdzo sie na nich znam. w morfologii mam jakies strzalki w gore i w dół znaczy poniżej albo powyżej normy a przy moczu nic nie pisze, a ja sie nie znam. A dzisiaj po poludniu ide z wynikami do gin i troche sie boje.

tak tam bylo opisane niestety nie wiem jak dokladnie wygladaja moje wyniki poniewaz lekarz ma je w mojej karcie, napisalam to co akurat pamietam

Gość Morning_Monster
Witajcie. Czytam Was juz od jakiegos czasu. My stsramy sie o Malenstwo kilka miesiecy. W zeszłym tygodniu byłam u lekarza, bo od dwóch tygodni boli mnie podbrzusze. Pani ginekolog powiedziała mi, ze to moze byc bardzo wczesna ciaza, ktorej jeszcze nie widac. Zrobilam test, ale tez nic :( Miesiaczke mam dostac za okolo tydzien i tak sie zastanawiam, czy juz teraz ten test powinien wykryć ciąze czy nie?

najlepiej robic test w dzien spodziewanej miesiaczki lub po jej terminie a jesli juz cchcesz wiedziec to zrob badanie z krwi ;)

Gość patilllllka
ja robiłam test przed miesiaczka bo mialam takie dziwne przeczucia i tez mi wyszedl negatywny.....a dwa dni po terminie spodziewanej miesiaczki juz byly dwie mocne kreski, wiec zrob test pozniej one wcale tak nie wykrywaja u wszystkich kobiet ciazy "kilka dni po zaplodnieniu" jak to pisze na opakowaniu. Ja dzisiaj zadzwonilam do ginekologa zeby zapytac o basen i dostalam zgode :) jestem w 12 tygodniu wiec mysle ze co najbardziej niebezpieczne minelo w miare wiec postanowilam sie troszke rozruszac i byc aktywna w ciazy :) wiem ze mozna rózne bakterie i grzybice zlapac ale mysle ze to ryzyko jest niczym w porownaniu z plusami pływania i bycia aktywnym. Naprawde bardzo dobrze sie czuje i mam wiecej energi po tym lekkim wysilku :) bede chodzic regularnie dwa razy w tygodniu no taki mam zamiar :) i jeszcze sobie na inne dni zaplanowalam delikatne cwiczenia z piłką zeby nie obciazac kregoslupa :) a co do tych bakteri w moczu to ja tez mam :( biore urosept i mam nadzieje ze to wystarczy.....poza tymi bakteriami mam wyniki idealne wiec dziwne ze wogole wychodzi ze sa zadnego zapalenia no nic....zobacze przy nastepnym badaniu :)

Ja wczoraj miałam drugą wizytę u gin i chyba wszystko jest ok. Wyniki mam dobre. I widziałam bijące serduszko Super uczucie. Mam od 12 tygodnia zacząć brać jakieś witaminki a póki co tylko folik. Następna wizyta dopiero za miesiąc. Że też tyle trzeba na nie czekać. Znowu sie zamartię na śmierć. Bo znając mnie to teraz przez 2 tygodnie bede przezywala wczorajsza wizyte a nastepne dwa martwila sie nastepna Pozdrawiam cieplutko w ten mroźny poranek.

A co tu tak cichutko? No ja mialam miec jutro badanie usg 3d ale niestey lekarzowi cos wypadlo i przelozona mam wizyte na 20 marca, ale to za to zwieksza szanse poznania plci dziecka :)

Gość patillllka
Ja tez chyba umowie sie na to usg 3d jeszcze moze poczekam, teraz jestesm w 12 tygodniu a tez bym chciaala poznac...juz nie wiem od ktorego tygodnia da rade zobaczyc bo wszedzie pisza co innego i w sumie to zalezy od wielu czynników....ja musze sie u innego lekarza na to 3d umowic bo moj nie robi a slyszalam ze warto. Co dziwne jak przez caly ten pierwszy trymestr nie mialam prawie wogole mdlosci tak teraz juz od kilku dni mecza mnie wieczorami bez wymiotów co prawda ale w pracy ciezko wytrzymac.....chyba pojder na l4 dam rade jeszcze max do konca marca popracowac i to na tyle...za duzo stoje w pracy poza tym zauwazylam ze chyba wogole malo mysle w niej bo sie ciagle myle a dawniej mi sie to nigdy nie zdarzalo i stwierdzxilam ze to juz sygnal zeby dac sobie spokój :) zreszta stanie po 8 godzin mnie zaczyna bardzo meczyc...

Gość patillllka
tez bym chciala poznac plec mi sie ucieło :P

Też już się nie mogę doczekać co będzie :) może na następnym badaniu dzidzia się pokaże w okazałości :) zastanawiam sie też na 3d no róznie piszą że najlepiej tak około 20 tyg robić, zapytam gina jak pójdę :)

No ja tez do tej pory czulam sie dobrze, a od jakiegos tygodnia mdlosci, wymioty, bole glowy :/ jesli chodzi o to badanie usg 3d to zaleca sie je robic od 10- 14 tyg aby ustalic czy dziecko nie ma np. zespolu Downa, natomiast to po 20 tygoniu ma juz na celu sprawdzenie czy wszystkie narzady sie prawidlowo rozwijaja itp.

Gość patilllllka
o dziekuje kamis za informacje co do tego kiedy robic 3d. Ja poszukam teraz gdzie u mnie w okolicy robia i moze sie na ten 20 tydzien umówie :) ja mam teraz z mdlosciami coraz gorzej...od dwoch dni jem w pracy tylko jogurty i owoce bo nic innego mi nie wchodzi :(

Gość hania849
hej mamuski:) dosc dawno sie nie odzywalam bo nie mialam dostepu do neta :(( bylam w zeszly poniedzialek u mojej lekarki i najprawdopodobniej bede miala chlopczyka :)))) chodz to jeszcze nie wiadomo do konca bo troszke za male bylo :)) za tydzien kolejna wizyta i mam nadzieje ze uda sie juz okreslic plec:))) nootela ja mam termin na 31 sierpien :)))

Gość nootela
u mnie bardzo niedobrze- zrobiłam test potrójny i wyszło mi prawdopodobieństwo trismomii 21 większe niż stosunek 1:50. Czy robiłyście taki test? Może możecie coś powiedzieć na ten temat? Hania 849 może Ty robiłaś? W sumie jesteśmy na bardzo podobnym etapie ciąży:) [U mnie lekarz na ostatniej wizycie potwierdził, że będzie chłopiec. To już 17 tydzień:]

Gość hania849
niestety nie mialam robionego takiego testu a to jest obowiazkowe??

Gość hania849
a dostalas zlecenie na szczegolowe badania??

NICK........................WIEK.......TYDZIEN.......TER MIN PORODU KAMIS777...................20.............7............ 21.09.2010 krisana.....................24.............4,5.......... 01.09???????? Dorota605................. 25...........11.............2.10.2010 Patillllllka...................24.............5....... .....29.09.2010 revellka.....................26...........28...........2 8.04.2010 - dziewczynka Marcia89...................20............4,5?........??< br /> Zabka155...................22 .......... 6 ............27.09.2010

NICK........................WIEK.......TYDZIEN.......TER MIN PORODU KAMIS777...................20.............12............ 21.09.2010 krisana.....................24.............4,5.......... 01.09???????? Dorota605................. 25...........11.............2.10.2010 Patillllllka...................24.............5....... .....29.09.2010 revellka.....................26...........28...........2 8.04.2010 - dziewczynka Marcia89...................20............4,5?........??< br /> Zabka155...................22 .......... 6 ............27.09.2010

Gość nootela
hania 849 - to raczej nie są obowiązkowe badania. kolejnym krokiem po nich powinna być amniopunkcja- czyli pobranie za pomocą igły wód płodowych. ten wynik daje ostateczną odpowiedź. Jednak nie jest on w stu procentach bezpieczny dla kobiety i dziecka...

Hej. Obecnie jestem w 12 tygodniu i mam takie pytanko do was bo prawie całkowicie ustały mi dolegliwości związane z ciąża. Piersi owszem trochę bolą ale tak delikatnie zwłaszcza w nocy, za to mdłości i wymioty to już w ogóle nie mam.i martwię się oczywiście bo to chyba troszkę za wcześnie na ustanie tych dolegliwości a do lekarza id dopiero za 3 tygodnie więc umrę ze zgryzoty do tego czasu. A jak było/ jest u was??

Hej:) Wczoraj mialam robione usg genetyczne, wiem ze moje dziecko nie jest zagrozone zepolem downa a takze uwidoczniona jest kosc nosowa. Ma dwoje oczu, raczek, nozek. Slyszalam po raz pierwszy serduszko mojego malenstwa, to byla najpiekniejsza chwila w moim zyciu :) Na badaniu takze udalo sie zobaczyc pecherz moczowy oraz zaladek. Takze jestem zadowolona :) kolejne badanie bedzie w 20 tygodniu :) A teraz troche o moim stanie :) tu juz nie jest tak fajnie. Mdlosci dalej mi dokuczaja, czeste bole glowy, pojawiaja sie kolejne rozstepy :( mimo uzywania kosmetykow. I te straszne humory, podziwiam moich bliskich za cierpliwosc do mnie