Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgosia śląsk 29.l

Mój mąż zmarł niecałe 3 miesiące temu, a spadek dla jego córki z pierwszego małż

Polecane posty

Gość fcndjksa
ja potrafilabym zapewnic swojemu dziecku przyszlosc bez wyciagania reki po nie swoje

Gość pazerna jesteś
"ale ja pisze od strony formalnej " A jest jeszcze strona MORALNA, której wyraźnie pod uwagę nie bierzesz, a o której cały czas wspominam.

Gość Małgosia śląsk 29.l
ale jak ma sie w sadzie sprawa moralna? dla mnie liczy sie dobro mojego dziecka czy to takie dzine. sad oceni strone formalna a nie to co wypada a co nie, wiesz? :)

Gość pazerna jesteś
"ja potrafilabym zapewnic swojemu dziecku przyszlosc bez wyciagania reki po nie swoje " I bardzo slusznie. Nie nalezy wyciągać reki po cudze. Ale tu chodzi o spadek po ojcu, czyli nie "cudze" a jak najbardziej jej nalezne. Facet pracowal, zarabial - a dzieki przekrętom jego i jego zony dziecko nawet renty nie będzie po nim miało. Nie mówiąc o tym, że dalsze kręcenie, czyli próba udowadniania że on nic nie wniósl do wspolnego majątku(co jest nieprawdą) pozbawia tę malą prawa do spadku po nim, podczas gdy jego druga córka będzie oplywac w luksusy.

Gość oj Małgola
jak ty zostałaś wychowana , bogacic się w taki sposób ! dziecko okradac ?

Gość autorko piszesz
zapytam jeszcze raz zeznasz w sądzie,że nie miał dochodów?

Gość ytytytytytytyttyy
jedno co jeszcze mozna napisac, to tylko to : ze zal dzieci, ktore maja takich tatusiow !

Gość pazerna jesteś
"ale jak ma sie w sadzie sprawa moralna? " Masz rację - w sądzie się nie liczy. Mówilam o czymś takim jak sumienie. Znasz taki wyraz? "dla mnie liczy sie dobro mojego dziecka czy to takie dzine." Jak dla każdej matki, także dla tej ex, która będzie dochodzić praw swojego dziecka. Mam nadzieję, żę sąd ma jakies metody na wykrycie takich przekrętów i to dziecko otrzyma to CO MU SIE NALEZY. Nic więcej, nikt ci nie każe oddawac tego co NAPRAWDĘ twoje. "sad oceni strone formalna a nie to co wypada a co nie, wiesz? " Sąd oceni stronę formalną, która będzie zafałszowana, niezgodna z prawdą. I tu pojawia się kwestia moralności i sumienia, ale chyba na ten temat nie ma co z tobą dyskutować bo to jak widac pojęcia dla ciebie z lekka obce.

Gość fcndjksa
ale dlaczego jego zone winisz za przekrety??

Gość Małgosia śląsk 29.l
ale jakie ja dziecko okradam? jesli sie nic nie nalze to co ja poradze? jesli chcesz to mozesz jej dac z wlasnej kieszeni bo jak ktos slusznie zauwazyl ona jkeste dla mnie tak samo oncym dzieckiem jak i dla ciebie.

Gość Małgosia śląsk 29.l
pazerna jestes a czy ja jej bronie dostac to co jest jej Nalezne? ze sie tak rzucasz jak wesz na grzebieniu

Gość ytytytytytytyttyy
wlasnie, przeciez ona o niczym nie wiedziala, a wrecz przeciwnie : namawiala meza na legalna, uczciwa prace, zeby chociaz wrazie smierci renta po nim byla... autorka jest niczemu nie winna !

Gość pazerna jesteś
"zapytam jeszcze raz zeznasz w sądzie,że nie miał dochodów?" O, dobre pytanie:-) Ciekawe czy autorka odpowie:-D Ja jestem jeszcze ciekawa, czy jej rodzice sa w stanie udokumentowac swoją hojność na rzecz zięcia i córki. Sąd może się zainteresować skąd ci państwo mieli pieniądze na rzekome (a może faktyczne) finansowanie kupna takiej drogiej dzialki, mieszkania i budowy domu, jesli autorka będzie uparcie zeznawac, że to nie wklad jej zmarlego męża, tylko jej rodziców.

Gość Małgosia śląsk 29.l
jakie przekrety? jako jedyny na czarno pracowal?wiele osob tak robi by wyzeywisc swoje rodziny :)

Gość ytytytytytytyttyy
to nie jej wina, ze miala takiego super meza i ojca dla swojej corki - troszke gorszego dla tamtej z pierwszego malzenstwa...

Gość pazerna jesteś
"ona jkeste dla mnie tak samo oncym dzieckiem jak i dla ciebie. " O przepraszam, to dziecko z calą pewnością nie jest córką mojego mężczyzny i siostrą mojej córki tak, jak w twoim przypadku, więc jest tu duża róznica:-) dla mnie to naprawdę jest obce dziecko, dla ciebie... już mniej obce:-)

Gość Małgosia śląsk 29.l
slepa czy uposledzona jestes? napisala ze moi rodzice spadek doatli w spostaci ziemi mwartej ponad milion zlotych, :O

Gość Małgosia śląsk 29.l
z ta roznica ze od strony prawnej niic sie jej ode mnie nie neazley, a to co z wlasnej woli chce jej dac to juz tylko moja i wylacznie moja sprawa.

Gość pazerna jesteś
"ale dlaczego jego zone winisz za przekrety?? " Jesli brala w nich udzial, czerpala z nich korzyści (nie płacili podatków) a teraz, również dla wlasnych korzysci chce je ukrywac i utrzymywac że wcale to a wcale żadnych przekretów nie bylo, to jest im współwinna.

Gość nieróbdrugiemuco
Masz kase ,niczego ci nie brakuje ale kiedyś oddasz to co masz byleby tylko ... zastanów się nad swoim postępowaniem jak żyłaś co robiłaś, czy Twój cel jaki chcesz osiągnąc jest słuszny ? Postępujesz uczciwie możesz byc spokojna Robisz szwindle ... to bój się . Kiedyś oddasz to co zabrałaś .

Gość ytytytytytytyttyy
raczej tak pracuja, zeby uchronic sie przed odpowiedzialnoscia i ewentualnymi alimentami... bo znam wielu kolegow, ktorzy pracuja nie za jakies ogromne pieniadze, ale uczciwie ! nie na czarno !

Gość Małgosia śląsk 29.l
pazerna jestes, alez placilismy podatki, wszystko jest jak najbardziej zgodne z prawem :O

Gość Małgosia śląsk 29.l
ytyt moj maz placil pieniadze na corke bez zadnych spraw o alimenty, szkoda czasu nam wszystkim bylo na sady tak jak juz pisalam

Gość pazerna jesteś
"jakie przekrety? jako jedyny na czarno pracowal?wiele osob tak robi by wyzeywisc swoje rodziny " To, że duzo osób tak robi, nie zmienia faktu, że to SĄ przekręty. A twój mąż tak robil, żeby wyzywic swoją rodzinę? Przeciez macie kupę dochodów (pisalaś o dochodadch z tych dwóch mieszkan) więc tu raczej o wyzywienie przymierajacej głodem rodziny nie chodzilo, tylko o jakieś kombinacje:-)

Gość autorko piszesz
tak wszystko zgodne z prawem ale w sadzie powiesz, że mąż nie miał dochodów :o tu to się nazywa kłamstwo ale tam, to juz przestepstwo i mam nadzieję, że jesli tak zrobisz to za to odpowiesz :)

Gość Małgosia śląsk 29.l
poprosze o cytat gdzie napisalam ze mamy dochody z tych dwoch mieskan :) no czekam :D

Gość tak sobie pomyslałam-------
ałgosia śląsk 29.l bidi bidi no nie dostanie renty z tego co sie orentuje ale otworzyl jej takie konto i wpalcal pieniadze co mieciac i tam zapisane ze w wieku 25 lat moz wyplacic. Nie wiem co z tym zrobic, czy na jej mame to trzeba jakos przepiac teraz czy to co do tej pory wplacal to i tak za 20 lat dopiero wyplaci. Pozwoliłam sobie wkleić... Ojciec płacił również alimenty na dziecko, Małgosia samochód ojca chce oddać. Nową rodzinę również musiał zabezpieczać... Małżeństwo trwało 2 lata... Jeżeli mąż Małgosi nie był dealerem narkotyków albo jakimś innym mafioso - to chyba niewiele po sobie zostawił. Tym bardziej, że Małgosia pisała, że umieli korzystać z życia...

Gość Małgosia śląsk 29.l
autorko piszesz a nadzieje to se miej nawet i dwie :D

Gość pazerna jesteś
"alez placilismy podatki, wszystko jest jak najbardziej zgodne z prawem " Z pensj, którą dostawal pracując na czarno płaciliscie podatki?;-D

Gość Małgosia śląsk 29.l
tak pomyslam.. dokladnie tak było :D