Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała czarna w kubku

czy pary homo powinny mieć prawo do adopcji dzieci?

Polecane posty

Gość bez spacjii
już mam was dość Skoro nie odróżniasz gejów od pedofilów i zoofilów to nie warto ci tego tłumaczyć... Pedofil krzywdzi dziecko,zoofil zwierze... Gej geja nie skrzywdzi. A twój argument jest za przeproszeniem z tyłka wziety-pary hetero nie docenia cudu jakim jest dziecko bo jak juz ktos wczesniej wspomniał, to jedyna "rzecz" o która jest łatwo i prosto.... I kazda para moze sobie zrobic dziecko. A i temu dziecku nie raz tak uprzykrzyc życie ze za kilka lat nie stworzy normalnego zwiazku-wiem to po sobie.

Gość mysle ze tak choc jest
to dla dziecka sytuacja trudniejsza niz wychowanie przez pary hetero. Ale najgorsze jest pozostanie w domu dziecka, wiec wszystko inne jest lepsze. A jak ktos sie na to burzy, znaczy ze nei mysli w ogole o tych dzieciach , tylko o swoich sympatiach/antypatiach.

Gość 403 powiedz to parom hetero
ktore sa bezplodne. Co za balwany tu pisza.

Gość chyba zapominacie że tu chodzi
o szczęście dzieci, a nie o wasze widzimisię. Ciekawe, kto z was będących na nie, gdyby znalazł się w sytuacji dziecka bez własnego kąta, niekochanego, nie mającego nikogo bliskiego, próbującego przetrwać pośród innych porzuconych jak on - czy nadal bylibyście tacy twardzi. Jestem pewna, że zmienilibyście zdanie, bo każde dziecko potrzebuje choćby jednej osoby, która się o niego troszczy, i własnego kąta. I nei ma znaczenia, jakiej płci to są osoby. Ci, którzy dzieciom tego odmawiają ze względu na własne fobie, to pieprzeni egoiści. Ciekawe czy sami byliby w stanie dać komus dom i miłość?

A dlaczego zakladacie, ze w rodzinach homo los dzieckato bedzie kraj mlekiem i miodem plynacy? Ze tam nei bedzie alkoholu, zdrady, przemocy itd??? :O Strasznie nie lubie generalizowania. Czy patologie maja miejsce WYLACZNIE w rodzinach hetero???

Gość zielona żabko w każdej rodzini
może wystąpić patologia. ALe idąc tym tokiem rozumowania należałoby w ogóle zabronić adopcji...

jasne, ze w kazdej. DLatego nie rozumiem po co te glosy, ze lepiej oddac gejom, niz do rodziny ktora bierze dziecko tylko dla kasy :O Po co te uogolnienia. Jawolalabym, aby jednak spoleczenstwo bylo hetero. A nigdy nie ma sie pewnosci, czy tacy rodzice nie beda chcieli 'indoktrynowac' dziecka, i starac sie go wychowac na homo.

Gość spotkanie po latachh
Żabko nie gadaj bzdur.A skąd wiesz ze para alkoholików nie będzie chciała wychować swojego dziecka na typowego ochlaptusa który bije rodzinę? Albo samotna matka nie wpoi swojej córce ze lepiej jest bez męża? Osoby homoseksualne zapewniam cie wiedza skąd ich odmienność się bierze.To totalna bzdura ze dwaj geje będą chcieli wychować córkę na lesbijkę. A to jest fakt ze pary homoseksualne lepiej traktują dzieci. Dla nich dziecko to bezcenny dar-podczas gdy u par hetero-czasem wpadka,czasem przykra konsekwencja,czasem przymus. A wiadomo jak się postępuje z "przypadkami"

"DLatego nie rozumiem po co te glosy, ze lepiej oddac gejom, niz do rodziny ktora bierze dziecko tylko dla kasy" --> W tym momencie ręce mi opadły.Chciałabyś żeby ktoś cie wychowywał bo ma z ciebie zarobek? to gorsza patologia niż alkoholizm! Ale handel dziećmi kwitnie bo w końcu to wypada, bo geje są be...Aby rzucić jakimś ludziom a co się z nimi dzieje,czy mają ciepło ,bliskość i czuja się kochane-kogo to obchodzi ważne ze są w rodzinie hetero.

"A to jest fakt ze pary homoseksualne lepiej traktują dzieci. Dla nich dziecko to bezcenny dar" ---> zapewniam Cie, ze dla malzenstwa, ktore nie moze miec dzieci adpotkowane dziecko to rowniez bezcenny dar. "W tym momencie ręce mi opadły.Chciałabyś żeby ktoś cie wychowywał bo ma z ciebie zarobek? "---> a skad wiesz, ze geje zaadoptuja dziecko WYLACZNIE z milosci, a nie dla zarobku??? Tak jak i w rodzinach hetero- jedni adoptuja z takich, a inni z innych powodow. I nad tym nie jest sie w stanie zapanowac. ja tylko probuje sie postawic w roli tego dziecka, ktore wychowuja dwaj tatusiowie. A skoro juz tak mocno obstajecie przy statystykach, to chyba nie musze przytaczac, w ktorych zwiazkach- homo czy hetero jest wieksza rotacja PARTNEROW??? I co w takiej sytuacji? Przy ktorym Tatusiu ma zostac dziecko?

Gość motyleczekkk
Zabka nie emocjonuj sie tak. szkoda czasu na dyskusje z tymi baranami:o

Gość wszystko ładnie pięknie
NIE

i państwo nie powinno refundować in vitro

ani hetero ani homo

Gość Lajzamineli
w żadnym wypadku można tolerować kochających inaczej, osobiście są mi obojętni ale żadnego adoptowania. Norma - kobieta i mężczyzna. Poza tym - związki homo SA NIETRWAŁE. I nie drzyjcie się tu że to nieprawda. Prawda. Zawsze możecie kupić sobie = pieska.Albo kotka. A les może sobie dziecko urodzić.....

Widzę ze jesteś specjalistką-to ja ci powiem ze pary homo też chcą mieć stałego partnera i żyć w spokoju-mało wiesz o "rotacjach"... Właściwie to wiesz tylko tyle co wpadło ci do główki w tym super tolerancyjnym kraju,nie dziwota jakbyś napisała ze film "Bruno" to film na faktach z życia geja...-A co do Twojego pierwszego cytatu-Aha...jasne, tylko ze jakoś domy dziecka nie są oblegane przez chętne małżeństwa...Wręcz przeciwnie,adopcja to często już ostateczność-jak naprawdę nie można mieć własnego.Praktyki w domu dziecka i rozmowy z przyszłymi rodzicami trochę mnie nauczyły...

Gość tak powinny

tak [ i koniec dyskusji :)] [bo tak , a nie inaczej ...dopowiem jeszcze :)]:classic_cool:

Gość będzie pipshow
Widzę ze jesteś specjalistką-to ja ci powiem ze pary homo też chcą mieć stałego partnera i żyć w spokoju-mało wiesz o "rotacjach"... Jakoś im to nie wychodzi

"Właściwie to wiesz tylko tyle co wpadło ci do główki w tym super tolerancyjnym kraju"---> a przepraszam, Ty jestes lesbijka, ze wieszwiecej niz ja? Wskaz mi JEDEN zwiazek gejowski, ktory jest staly i trwaly. Mozeto nie ejst dobry przyklad, ale spojrz na georga Michaela, Eltona J. czy Lindsay L... ktory z tych zwiazkow mial jakis konkretny, chociazby dwuletni staz? :O "nie dziwota jakbyś napisała ze film "Bruno" to film na faktach z życia geja" ---> niestety generalizowanie, w przeciwienstwie do Ciebie, nie jest mi jakos szczegolnie bliskie. "jakoś domy dziecka nie są oblegane przez chętne małżeństwa...Wręcz przeciwnie,adopcja to często już ostateczność-jak naprawdę nie można mieć własnego" ---> bo polskie prawo adopcyjne jest do bani. Na zachodzie nie ma czegos takiego jak "dom dziecka". I powodem braku ich istnienia nie jest wcale dopuszczalnosc adopcji przez pary homo, a dogodna,s zybka procedura. Radze poczytac wiecej na ten temat.

czy geje sa tak leniwi ze nie moga zrobic sobie sami

Gość moze to duchy
przeciez elton john od lat jest ze swoim, dzis juz mezem, nie? dzordz sam mowil ze lubi przygodny seks, to cecha czlowieka nie? lindsay lohan to zwykly worek na sperme, to ze sypiala z kobietami tez nie sadze by tu miala cos do rzeczy jako ze pol hollywood ja przelecialo brat colina farella, niedawno bylo ze wzial slub ze swoim wieloletnim partnerem, raczek tomasz tez jest wiele lat ze swoim....

Gość szczerze piszcie
bo geje nie piją? Nie biją, nie maltratują, nie są pedofilami, są aniołami z nieba, którzy ratują i zbawiają świat czyli wg ciebie wszyscy, tak? szkoda slow MYSL!

Gość szczerze piszcie
może wystąpić patologia. ALe idąc tym tokiem rozumowania należałoby w ogóle zabronić adopcji... no wlasnie...