Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

depeche15

Walentynki, Swinska Grypa i Globalne Ocieplenie...

Polecane posty

Gość Lilianna33
>po prostu ludzie ostatnio coraz bardziej glupieja. Ano glupieja i dalej beda glupiec, nie sadze zeby to sie dalo jakos powstrzymac. Najlepiej sprzedaje sie towar przeznaczony dla przecietnego odbiorcy, z niewygorowanymi wymaganiami w temacie wartosci intelektualnej, tradycji itp, bo takich odbiorcow jest najwiecej. Ogolnie rzecz biorac pieniadz rzadzi swiatem za pomoca mediow. Przetrwaja tylko szczury, karaluchy i jednostki dobrze przystosowane:P Poki co staram sie przystosowac na miare mozliwosci, bo rewolucje to sie chyba nie sprawdzaly. Zreszta nie wiem, nigdy nie uwazalam na lekcjach historii:P

masz racje Lili, przykro mi to przyznac ale jednak. niemniejze... tym optymistycznym akcentem pozegnam sie, jednak nadal namawiam do dalszej dyskusji :) moze sobie jutro poczytam bo nie ukrywam iz interesuje mnie ten temat jak media wplywaja na przecietnego odbiorce. kontynuujcie. tymczasem na mnie czas. chapeau bas pozDrawiaM.

Gość Lilianna33
To juz moze ktos inny sie wypowie, bo ja sie przed mediami bronie nie posiadajac telewizora - i tak nigdy nie mialam dla niego czasu, wiec sie pozbylam. Za to czuje dziwny pociag do kolorowych magazynow - tych dla kobiet, wypelnionych zdjeciami Victorii Beckham, informacjami na temat ktora znana osoba schudla, a ktora przytyla oraz co inni na to, poradami na temat makijazu, nowa dieta dzieki ktorej zrzucisz 6kg w 2 tygodnie itp. Niestety zazwyczaj malo jest w nich tresci do czytania, za to ogladam obrazki, jakos mnie to odpreza, bo tam wszystko w tych magazynach takie ladne, kolorowe i wygladzone, taka wizja krolestwa niebieskiego z ksiazeczek rozdawanych przez Swiadkow Jehowy. Zazwyczaj koncze przegladanie magazynu z mocnym postanowieniem, ze pora wreszcie wziac sie za siebie i zrzucic pare kilogramow i jeszcze moze warto kupic ta fajna szminke powiekszajaca usta albo super teleskopowy tusz do rzes, po uzyciu ktorego moje powloczyste spojrzenie bedzie powodowac korki uliczne. To tyle odnosnie wplywu mediow na moja skromna osobe i chyba tez juz pojde spac, zanim palne cos glupiego:P

Gość gotrfrydkaaa
kafe i internet to tez produkt komercji, wlasciwie wszystko jest teraz komercją.. zastanow sie co piszesz

Gość Lilianna33
Internet powstal jako projekt badawczy w celu stworzenia sieci komunikacyjnej na potrzeby sil zbrojnych USA. W szkole kiedys mowili:P

Gość gotrfrydkaaa
takie bylo pierwotne zamierzenie:P

witam wszystko jest komercja... racja. ale nikt nie zmusza mnie do kafe,jestem bo chce. natomiast dajmy na to ekoterror. Cos takiego wplywa na moje codzienne zycie.

ocieplenie to jedna wielka zielona propaganda. dinozaury nie mialy fabryk , a klimat spowodowal ich wyginiecie. klimat sie zmienia caly czas. a na naiwnosci ludzi wielkie korporacje zbijaja wielkie pieniadze.

poczekaj z 2 lata, a Al Gore zalozy kampanie 'Zabijamy 100 mrowek dziennie' bedziemy placili 2% z podatku na akcje przeciw mrowkom, z czego 1% bezposrednio na konto Gore'a :P

:D loser- a ty bardziej jestes prawicowiec czy lewicowiec? brzmisz jak porzadny prawik (w sensie politycznym :P ) pytam z ciekawosci. :)

try walking - nie, ale dzieki :) zapisze sobie i poszukam. loser- no to witaj w klubie pw. Cejrowskiego :D

świńska grypa i globalne ocieplenie to "uroki naszej demokracji"...a walentynki niech sobie będą bo nie są przeciwko komukolwiek....wręcz przeciwnie...:)

bardzo go lubie. czasami przesadza, ale i tak uwazam ze brakuje takich ludzi o tak wyraznych pogladach.

jesli chodzi o walnetynki to bardziej chodzi mi wszechobecna tradycje zachodu (wsrod innych przykladow mozna wymienic Haloween) ktora zastepuje nasze polskie swieta.

polecam coraz częściej oglądać niebo zasnute "chemtrails"....:)

Drugim takim człowiekiem jest Janusz Korwin-Mikke. Rzeczywiscie prawie wszyscy mają takie poglądy jakie zaszczepiła im telewizornia i gadają jak papugi, tak jak prawie wszyscy politycy, o demokracji, dialogu, porozumieniu ze wszystkimi, tolerancji itp. Oczywiście politycy w tym systemie mają dobrze, ludzie którzy to powtarzają już nie bardzo. nie ma czegoś takiego jak tolerancja i porozumienie ze wszystkimi...to typowe określenia wymyślone dla potrzeb systemu odwracające uwagę od naturalnych jak ich brak....:)

Korwin-Mikke jest kontrowersyjny, trzeba przyznać, ale na ogół facet mądrze gada...ja szczerze mówiąc z polityką jestem bardzo na bakier, przyznaję, że na gospodarce, ekonomii nie znam się w ogóle ;) ale poglądy tego pana w większości trafiają do mnie.

tez sie zgadzam z korwinem , tylko jego problemem jest to , ze nie potrafi swoich pogladow przedstawic.

...i to, że czasem palnie coś takiego niepoprawnego, co odpycha ludzi. Ale swoją drogą ludzie często odwracają się od prawdy, cóż, niepolukrowana rzeczywistość jest ciężkostrawna :)

niepolukrowana rzeczywistość jest ciężkostrawna' piekna fraza, piekna :)