Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona mama 28 12

tak żal mi córeczki i serce mi pęka

Polecane posty

Gość zrozpaczone mama 28 12
To że tato jest za granicą nie ma wpływu na jej zachowanie , zresztą on jest co tydzien w domu i poswieca jej naprawdę dużo czasu . A co do tego ,że napisałam ,że sama byłam zdziwiona jej zachowanie m, miałam na myśli fakt ,że czasami zachowała się adekwanie do sytuacji chociaż pewnych zachowań jeszcze je nie wpoiłam. Pupa1977-mam pytanie a co z Tobą było nie tak ?

Może zafunduj jej modne ekstra oldschoolowe ciuchy, mi ubrania dodają pewności siebie...

Otyła to pojęcie względne a można wiedzieć ile waży oraz mierzy?

Ja się dowiedziałam w końcu że mam Zespół Aspergera, ale dopiero kilka lat temu....Jest to bardzo lekka odmiana autyzmu. W szkole byłam totalnie zamknięta w sobie, ale to nie wszystko - jest masa innych objawów. Oczywiście nie każdy zamknięty w sobie od razu ma autyzm czy Aspergera....

Gość fgggstre
a ja mialam zawsye niedowage i tey nigdy nie dostawalam walentznek i tey bzlo mi bardyo smuuuutnoŁuŁ)

Gość nie zachowujcie sie jak
Paula, ja akurat w Twojej obronie wystapilam a Ty widze nie zaczailas bazy. Ale ok... Trudno o porozumienie miedzy pokoleniami :D

Gość akceptacja i akceptacja
Przede wszystkim akceptacja. kochaj ją taką jaka jest i mów jej to. podkreślaj jej dobre cechy, akcentuj jej mocne strony, motywuj do znalezienia jakiego hobby, tylko nie na siłę. Jeśli będzie czuła, że jest w czymś dobra, będzie się generalnie czuła lepiej z samą sobą. Dbajcie o to, by pozbyć się jej nadwagi, uświadom jej, że kilogramy nie znaczą że jest kimś gorszym, ale że mogą np. stanowić ryzyko dla jej zdrowia. Nadwaga sama w sobie nie jest problemem, choć na pewno nie ułatwia życia. Zauważ, że są wokół nas grubi ludzie, którzy są lubiani, którzy mają kochających partnerów, są atrakcyjni. A to wszystko zaczyna się od zaakceptowania siebie i 8 lat to świetny wiek, by zacząć nad tym pracować ;) Co do przeniesienia córki to wcale nie musi być zły pomysł, pod warunkiem, że problem jest w klasie, a nie w córce. Ja na początku podstawówki byłam w podobnej sytuacji, dzieciaki z klasy mnie nie lubiły, bo odstawałam poziomem - po przeniesieniu do klasy o wyższym poziomie przestałam "odstawać" i problem zniknął.

Ja polecam na zrzucenie wagi, basen, siłownię... Zdrowe jedzenie. zadnej chemi tylko i wylącznie eko ;)

Gość moje zdanie jest takie
ale jestescie okrutni , obyscie nigdy dzieci nie mieli, bo wspolczuje tym dzieciom waszym ktore beda odbiegac od idealu, marne z was polglowki, wy wszyscy jestescie pewnie sliczni...anonimowo hahaha a ty mamusiu nie przejmuj sie, twoja coreczka jeszcze nie raz nie dwa spotka sie z przykrosciami! bo inne dzieci sa okrutne( a tu widac ze nie tylko) , ale nie chodzi tu o jej budowe ciala, bo dzieci nawet chyba tego nie zauwazaja, ja bylam ladna i szczupla a nieraz wrcalam z placzem do domu, bo mi ktos dokuczyl wszyscto przejdzie z wiekiem, ona ma byc soba i juz !

8 lat i o takim duzym dzieciaku pisać tak jak do dwulatka... Okres akceptacji siebie jest w przedszkolu....

Gość moje zdanie jest takie
tak teraz ma sie odchudzic i co beda ja wszyscy lubic> potem moze ma sobie uciac reke zeby ja bardziej polubili oj jacy jestescie plytcy, ja jestem nauczycielka w podstawowce, i dzieci sa rozne, grubsze, chudsze, ladne ,brzydsze , rude itp, ale jakos z tego powodu malo kto ich wysmiewa, taka jest nasza rola nauczycieli wlasnie aby takie achowanai tepic w zarodku, ale na wszystko wplywu nie mamy, jedno jest pewne, wszystkie dzieci musza sie czuc kochane i ludzie oraz inne dzieci powinni lubic dana osobe, bez wzgledu na to jak wyglada a moze problem nie jest w wadze ale wlsanie dlatego ze corka jest zamknieta w sobie? wy piszecie ze powinna sie odchudzi i nie obzerac, a pomysleliscie ze to moze byc przez chorobe ta nadwaga, nie jest to wynikiem obzarstwa moze, myslicie za ladni maja lepiej., i na sile maja sie starac o akceptacje innych, a co maja powiedziec dzieci kalekie , nieppelnosprwane umyslowo i fizycznie wg was maja isc na stos ????

Ale jak zapytałam autorki o wagę oraz wzrost to już jej nie ma :0 Wiesz w zasadzie są osoby z parciem na szkło, jak ja sie urodziłam to od zawsze byłam śmiała i pełna energii... Ja nie mam kompleksów oraz obaw aby podejść do chłopaków na przerwie ;)

Gość znam niestety znam
niestety znam ten ból, ja jak byłam w podstawówce to też byłam kóleczką, i niestety ale ujest w tym nieco "winy" moich rodziców, mieliśmy nieciekawą sytuacje w domu, ojciec awanturujący sie alkoholik, najedzenie sie dawało poczucie bezpieczeństwa , choć na chwilkę, takie uczycie nasycenia, spokoju, z drugiej strony, nie przelewało się, śniadanie i kolacje to przedewszystkim chleb, kiełbasa, pasztet, dżem, z całym szacunkiem dla chleba, dla to jest kiepski posiłek, zapychacz, czesto ziemniaki, bo tanie, bo długo dają uczucie sytości, sportu tyle co w szkole , czyli nic, kocham mamcie nad życie, pewnie nawet nie jest świadoma tego że się mnie krzywdziła, ojca nienawidze, to i żalu nie mam, nic do niego nie czuje... droga mamo, zmiana szkoły nic nie da, wszedzie bieda , otyłość, i inne odstępstwa od normy są szykanowane, szkoda małej i dodatkowych nerwów, pozdrawiam żeczy mniej kilosków dla córki = rozwiązanie problemów

Ja nie widzę tego problemu podejścia do innych ludzi zwłaszcza rówieśników... Uwielbiam błyszczeć oraz być w centrum zainteresowania.

Jeżeli autorke stać to przykro mi ale chleb nie biały lecz orkiszowy, zero tłuszczów, węglowodanów, cherbata gorzka, żadnych słodyczy... Idzie tak żyć ja od dzieciństwa tak żyje, a jako wegeterianka już od 3 :P

Ale chodzi mi o to aby uśmiadomić autorke że popełniła bląd w wychowaniu dziecka... w tym wieku powinna mieć dużo koleżanek, aktywnie spędzam czas, bawić się w przyjaciółkami, chodzić na półkolonie, uwielbiać sport ale przedewszytskim przyjaciele....

dziewczyno ona ma 8 lat!!!! to jest jeszcze dziecko a nie nastolatka! nie dociera to do Ciebie??

Gość do pauli 14
paula intelektem to ty nie blyszczysz...herbata ...........zal

Dociera! O S I E M L A T - pisze wielkimi bo rozumiem ile, ja w tym wieku potrafiłam sama rozwiązywać swoje problemy oraz znajmować sobe przyjaciół...

A co ma do tego Doda? Czy ja o niej coś nadmieniłam? Nie wydaję mi się...

Gość znam niestety znam
no fakt sposób bycia też jest tu ważny, nieśmiałki są na przegranej pozycji, i paula ma racje z tym ze trzeba mieć parcie, dążyć do tego by choć czasem zabłyszczeć , być w centrum zainteresowania, 8 lat to jeszcze nie nastolatka, dzieciątko też już nie, nie pieśćmy naszych dzieci nadmiare!

Gość hertybaba
Ale faktycznie autorka nie odpowiedziala ile mierzy i wazy dziecko :D Ciekaweeeeee

Gość do pauli 14
a ty mas dziecko?? jesli tak to mu wspolczuje, jesli nie to zycze cie zeby bylo bardzo brzydkie , piegowate, rude, grube, :) bedziesz miala pole do popisu, diety, operacje plastyczne aby sie upodobnic do pieknej mamusi a tak na marginesie, w wieku 8 lat, chyba jeszzce sie nie spedzaq czasu z przyjaciolkami na plotach ale ty pustak jestes, twoi rodzice widac nie popelnili bledu wychowaczego, bo ty jestes sama w sobie bledem :o

No a jednak ... Moja siostra ciągle albo kolezanki przychodzą do niej albo ona do nich, razem robią lekcje, bawia sie, aktywnie spędzają czas na dworze...

Przynajmniej nie mam problemów ze znajomymi i akceptacją własnej osoby, bo mówię co mi lezy prosto w oczy, jestem szczera oraz otwarta na nowe znajmości.

Gość paula to kupa
ty pamietasz jak mialas osiem lat.? to ile teraz masz 12?? i widze ze bylas taka jedza jak ja pamietam , takie wredne sucze co dokuczaja kazdemu, i wszystkimi dyryguja, zarozumiale przewodniczki grupy no w a ogole paula to ty niezla dupa jestes hahahahahahah , ale we lbie pusto, wiec wole grubsze a fajne dziewczyny niz takie lale z solara