Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadziejamyszki

termin GRUDZIEŃ 2008 - cz.2

Polecane posty

Tylko króciutko przywitam się wieczorem. Dziękuję wszystkim za gratulacje dla Krzysia. Dziś podpisałam nową umowę - cały etat, już od jutra, na dwa lata. Idealnie :) Z tych telefonów spróbuję się wymigać, może się uda. Smutno mi tylko jak pomyślę, że z Krzysiem będę się widywała tylko około 3 godzin dziennie. No ale coś za coś. A poza tym czasami, jak wpadnie pracująca sobota, to będę miała za to wolny dzień w środku tygodnia, więc sobie odbiję :) Dążyłam do pełnego etatu, więc teraz nie wypada mi narzekać ;) Tylko boję się, że niani nie będzie się chciało tak często nasadzać Krzysia jak mi... Dziś podobno nasadziła go tylko 2 razy. Muszę wziąć ją na rozmowę ;) Dziś mąż musiał jechać do lekarza i akurat szwagierka w tym samym czasie też miała coś do załatwienia, i babcia siedziała przez godzinę z obydwoma wnukami. Jak mi potem mąż opowiadał, jakie się sceny tam działy, to normalnie mi ciśnienie podskoczyło. Mam tego dosyć, kurde no! Tamten łobuziak wciąż wyrywa Krzysiowi wszystkie zabawki i nikt nie reaguje! Szwagierka niech sobie kręci bata jak chce, ale ja się nie zgodzę na to żeby mój Krzyś był terroryzowany przez nieznośnego kuzyna. Obiecałam sobie, że zacznę reagować. Może nie będę zwracać uwagi bezpośrednio szwagierce, ale jak mały Franek za bardzo poszaleje to nie pozostanę dłużna. Dziś tak popchnął Krzysia, że go wywrócił do tyłu na głowę ...

🖐️ u nas dzionek dziwny jakis. chyba prez ta pogode. Kubus wstal po 6 i poszedl na kolejne spanko o 8.30... spal do 11.30, zjadl drugie sniadanie i na spacer pojechalismy i pare spraw zalatwic w miescie. wrocilismy zjadl obiad mega porcje tak mu skamowaly te kotlety warzywne:) i znow.... w kimonko od 15 do UWAGA: 17;30. zrobilam mu koktajl z kefiru i mrozonyc owocow, szamal az uszy sie trzesly:) a juz o 19 wchodzil do swojego namiociku i kladl sie spac.... jakis dzien spiocha dzis ma... mam nadzieje, ze nic Go nie bierze bo G. chyrla i chyrla, jakies zaziebienie Go chyba wzielo:O jejku dziewczyny dziekuje Wam za troske i te kciuki, no jutro idziemy ogladac te 2 pokojowe, na razie odpuscilismy te 1 pokojowe. i jeszcze jedne juttro jedziemy obejrzec ale juz nie w centrum. matko no musimy miec w tym tyg jakies juz, zeby tydzien zostal na przenoszenie tego majdanu.... :O wiecie mam stresa niemozliwego:O Holly- My wszytskie tu mocno trzymamy kciuki za Twego Dzordza. tez nie spodziewalam sie, ze tak szybko ta operacja bedzie, ale moze to dobrze, szybciej i mniej nerwow moze zwiazanych z oczekiwaniem. bedzie wszytsko dobrze zobaczysz, tyle osob Nas trzyma kciuki i kibicue Twemu Dzordzowi, ze innej opcji nie ma:) a fotki porobie:) hehhe sama bede pamiatke, a maila mi podeslij swego bo nie mam.... Barylko- z tym butikiem dziewczyny maja racje, no kurcze super pomysl. Ty masz taka smykalke do wyszkiwania, ze az zal tej smykalki:)no sukienki super, musze sobie na spokojnie przeszperac ta stronke, dzieki:D uwielbiam te linki:D sam relaks:D Samodamo- ciesze sie, ze juz lepiej u Was i rozumiem, ze zal Ci tych imprez ja tez lubie takowe:) ale nie jedna jeszcze przed Wami, choc to pewnie marne pocieszenie.... Babeczko- helooool???? i dzieki moje doradczynie co do koszuli:D chyba jednak na ta biala sie skusze:) Kessi- lo matko jaka cena, sama mnie zwalila z nog. siostra mniej placila ale nie wiem czy na jakas promocje trafili czy jak. u nas mowi sie tez, ze idziemy na dwor a do szlachcianki mi daleko:P

Mea- widzilam tego pelikana w sklepie kiedys fajowy, pletwami macha jak idzie:) u nas teraz prym widzie lopatka i grabki i kazdy spacer nawet dzis ktory spedzony byl w wozku na miescie wygladal tak, ze Kubus w wozku w jednej rece grabki a w drugiej lopata i jechane na spacer:P

Mea- fotki super, slicznie Nadii w tej opaseczce:D super ta fotka jak Nadia tupta sobie razem z tatusiem, bosko:)

Skonczylam gotowac gulasz na jutro :-) Asik - super, ze juz masz pelny etat w kieszeni, gratuluje :-) Samadama - usmialam sie z tego Dnia Dziecka, jeszcze sobie odbijesz :-P meaaa - Nadia w Krakowie :-) A ja pamietam, ze chyba pierwsze swoje zdjecie jakie nam pokazalas bylo tez z Krakowa. Super zdjecie z tatusiem jak ida sobie po Krakowie, kreca sie Nadii wloski z tylu ? Ladna dziewczyna z Ciebie :-) Barylkoo - poszlam Twoim tropem i zaczelam szukac kiecki w necie ale jak juz znalazlam to nie mam co wkladac linka, bo nie pokazuje tej co wybralam tylko wszystkie. W dodatku musialabym do niej albo schudnac albo przytyc z 10 kg bo nie ma mojego rozm. :-P Tutaj nie ma Dnia Dziecka ale Julka to jakos wyczaila i mi jutro nie przepusci, moze cos wykombinowac....

Hej Węszę jakis spisek:-P znowu pusto:(( Nocka tradycyjnie do bani,wstawałam do małej kilka razy,niech ten ząb juz wylezie😭 Dzis dzien dziecka,ale ja nie kupuje nic Zosce-ona i tak nie rozumie.Wiki dostała rękawice adidas do gry w piłkę nożną. Amorku no mam nadzieje,ze cos wreszcie znajdziecie. Pia gulasz miałam w sobote-mniam:))dzis ogórkowa. Pogoda dalej do kitu,jak narazie nie pada,ale to kwestia czasu:-P Z praca nadal lipa-i coraz czesciej spinam sie o to z mężem-on chce zaryzykowac cos swojego,a ja uważam,ze firma nie bedzie przynosic 4 tys dochodu na czysto miesiecznie by opłacic zus,lokal,nianke,nie wspomne o opłaceniu fv i kasy dla nas,bo jakis zysk dla nas tez musi byc.ehhhh

🖐️ Mamuniu - ja jestem moze kompy im powyłączali no i oby zabek Zosi szybko wylazl :) dzis juz od rana jak maz przylazl swedzi mnie wszystko bo... Anetka spala ze mna uryczala sie ze nie ma rzadnego pluszaka i chce spac u mnie :o no to sie zgodzilam a rzno siedze gadam z mezem o 6ej!! parze a po mojej czesci koldry łazi wsza nosz kurna !!! zaraz przejrzalam wlosy Anecie ale nie ma nowych ugryzien ani gnid wiec moze jakas dopiero sie wyklula a moze zakamuflowala sie w poscieli?? :o mam dosyc dzis sobie potraktuje wlosy tak na wszelki wypadek ale na noc :P

🖐️ Kubus zasypia. padniety byl na maksa. ja pare lumpkow wystawilam na sprzedaz nie mam juz gdzie sie miescic. Mamuniu- oby ten zabek wyszedl bo bidulka sie nameczy:O buzka dla Zojki. u mnie dzis mielone warzwyne po raz drugi, ale do tego dzis inna kasza bo gryczana i ogorki kiszone:) Kubus w ktorys dzien na obiad zjadl 5 ogorkow.... a ja mu upichcilam lososia bo uwielbia a on... wyciagal go sobie z buzi i ogorki chrupal tylko. ogorkowy obiad:P Kessi- buzka dla Was zeby te wszy daly sie raz dwa wytepic, ale dobrze, ze podcielas wloski, szybciej moze uda sie ich pozbyc.

witam witam :) dziekuje Pia, Amorku 🌼 no i reszcie dziewczyn za komentarze na nk ;) Pia - tak, z tyłu ma loki, ogólnie ma bardziej pofalowane włosy niż proste... po mamusi raz jej wyprostowałam :D ale czaad! taka mała damulka :D a jaka dumna siedziała, że mamusia jej robi z włoskami to co sobie :D dzis u nas 10 stopni i leje :o czerwiec jak ja pierdziele :o

Amorku - dzis wtorek trzymam kciuki 👄 Babeczko - no teraz to juz przeginasz:P Meaaa - heheheh bo Nadia to takak mala dama :) ae macie irlandzka pogode :o odkrylam forum lutówek heheh ale obiecuje was nie zaniedbywac 👄

Hejka U nas kolej na noc z rzędu nie przespana. Mały budzi się i za cholerę nie chce spać. Brum brum i brum brum co oznacza że chce na dwór. Na nic tłumaczenia że jest noc i trzeba spać. Dziewczyny pisałyście o skokach rozwojowych w drugim roku życia napiszcie coś więcej bo coś mi się zdaje że mój mały terrorysta chyba przesadza w swojej upartości. Wredna Kasiu może Ty podasz mi literaturę skąd znalazłaś informacje o półtoraroczniakach. Amorku mój Dawidek swojego czasu miał ze sobą zawsze, ale to zawsze wiertarkę dziecięcą. Powodzenia Wam życzę dziś przy oglądaniu mieszkania. Oby Wam się udało! Kessi za każdym razem jak czytam, szłyszę, rozmawiam o wszach od razu mnie wszystko swędzi. Obyś jak najszybciej się ich pozbyła. No i pewno na nowym forum będziesz innym przyszłym mamą skarbnicą wiedzy i mądrości:) Mamuniu a może własny biznes to nie taka zła sprawa. Może na początek spróbuj sama poprowadzić biznes, jak będzie szło wtedy mąż zwolni się z pracy a tak macie jeszcze pensje męża. Wiem że łatwo mówić ale prawdą jest też że kto nie ryzykuje ten nie ma. Jeżeli macie na oku jakiś fajny biznes to czemu nie skorzystać.

nosz cholera jak nie urok to sraczka ...:( Marta chyab ma hemoroida :o pisze hyba bo nie krwawi ale wczoraj na raty robila twarde bobki i dzis z rana byla kupka to poplakiwala przy wycieraniu myslalam ze odparzona ale nie... teraz znow kupa a ta yje jak opetana juz mieksza ale jak ja wyzieralam to wyla jak nigdy patrze a miedzy odbytem a pipcia ma taki miekki napompowany guzek :o jak dotknelam to miekki ale plakala kurka mialo tak ktores dziecko? starczy jak dam jej dzis jogurt i ine blonnikowe jedzonko? jak ja teraz do lekarza pojde jak z Aneta musze w domu byc :(

Samadamo - oj biedni wy z tymi nockami moze faktycznie skok :( ehh te dzieciaczki terrorysci nasi kochani ;) a pewno bedzie tam niejedna wieksza skarbnica wiedzy niz ja :D

hej... ja znowu jak zwykle nieregularnie.. Kessi - współczuję Wam tych parszywysz wszy br.... ja kiedyś załapałam to cholerstwo, jakoś w połowie podstawówki, mama mi płukała włosy jakimś strasznie śmierdzącym płynem a potem wyczesywała grzebieniem pół nocy gnidy. do tej pory na samą mysl mnie wszytko swędzi. największa ironią jest to, że wszy bardzo chętnie przeskakują sobie z brudasów na czyste główki. Amorku - jak się ostatnio pozbyłam tuszu do rzęs. Tomek go nosił i nosił i gdzieś schował. przeszukałam całe mieszkanie i nie wiem, gdzie go wcisnął. w niedzielę musiałam kupić sobie nowy. Asik - wielkie gratulacje dla Krzysia! Zuch chłopak! Meaa - bardzo fajne foty i Dusia taka na nich dorosła. piszę Dusia, bo tak nazywa córkę moja koleżanka i bardzo mi się podoba, jak Tobie nie, to powiedz. No i padłam jak przeczytałam o "puu". Tomek nadal wali w pieluchę i tylko czasem przychodzi, łapie się za pupę i robi "fffff" Baryłko - jaka szkoda, że w PL tak mało sklepów ma swoje sklepy on-line. no i zazdroszczę weny do poszukiwania ciuszków w necie. ja od czasu do czasu kupuję w internetowycm TOP SECRET i jak dotąd jestem zadowolona. Samadamo - duzo zdrówka dla Was! najważniejsze, że już jest lepiej no i zapomniałam, co jeszcze chciałam do Was napisać, więc skrobnę co u nas w weekend byliśmy u rodziców w Sz-nie i Tomek dostał nowy wózek - parasolkę. w domu bedziemy raczej uzywać poprzedni, ale ten jest fajny do samochodu. Wczoraj z kolei bylismy na badaniu kontrolnym u neurologa (3 m-ce po terminie;P). W związku z poprzednimi wyniakmi w września i z tym, że wciąż Tomkowi nie zarosło ciemiączko mam zrobić kontrolne usg głowy. termin mam z NFZ na 14.06 więc nie jest tak źle. pani doktor powiedziała, że roziwja się prawidłowo (jakbym nie wiedziała;) ) tylko, że ma opóźnione funkcje mowy. no fakt nie mówi w zasadzie nic konretnego - żadnego słowo, tylko jaieś swoje zlepki sylab. pani mi zrobiła taki wykłóad na temat rozmów z dzieckiem i spędzania z nim czasu, że przez chwilę poczułam się jak wyrodna matka, która ma dziecko w dupie i zostawia je samopas najpewniej według pani doktor przed tv... nocka dzisiaj ciężka, nie wiem, co mu było ale stękał i jęczał pół nocy, musiałam wstawać kilak razy. rano byłam nieprzytomna, za to Tomek od 7 gotowy do zabawy. na długi weekend jedziemy do znajomych do częstochowy, to od nas 530 km - nie wiem, jak przezyjemy z młodym w aucie tyle godzin. zamierzamy wyjechac jutro pod wieczór, żeby spał jak najwięcej i w nocy na miejscu mamy nadzieję po prostu przełożyć go do łóżka:) no to tyle na teraz...miłego popołudnia

Kessi - dopiero doczytałam o tym "hemoroidzie". koniecznie pokaż to lekarzowi! może masz możliwośc wezwać go do domu, skoro nie masz jak wyjść?

Kessi nie mam pojęcia czy u takich maluchów mogą wystąpić hemoroidy a może to jakis bąbelek po prostu i zniknie za pare dni? Tak czy siak lepiej pokazać komuś kompetentnemu Mamatomka trzymam kciuki za usg. Rzeczywiście jak na NFZ to termin ekspresowy :) a co do Dusi to nie mam nic przeciwko :) sama mówię na nią Dusia, Duśka, Dunia itp. ;) Samadama Nadia miała jakieś 2 tygodnie temu „gorsze dni i myślałam, że skok. Może to to samo u Dawidka teraz tylko przyszło chwile później?

dzieki dziewczyny poczytalam w necie i maja czasem takie maluchy hemoroidy :o ale poki nie krwawi moze to byc tylko nadwerezona skora wiec musze poczekac a jak ja to bedzie bolalo to wtedy pojsc

Zoska pospała dos cdlugo,potem obiad i zaliczyłysmy spacer,bo nie pada. Kessi matko jedyna!!ja bym poszła do lekarza od razu!nie czekałabym na krawienie... Samadamo biznes to zawsze ryzyko-tym bardziej jak ide iasatem i co drugi sklep zamkniety:((poza tym juz pisałam kiedys-nie mamy oszczednosci żeby w razie czego dolożyc do interesu,a dotacji z urzedu pracy nie mozna przeznaczyc na towar:-P Kolejnego kredytu nie wezme,bo juz jeden na mieszkanie nam wystraczy:(( Mamatomka ja bym sie nie martwiła tym brakiem mowy u Tomka,pisałam ,ze byli nasi znajomi z synkiem,ktory w lipcu skonczy 2 lata i nic nie mowi.A ja sie martwiłam,ze Zosia mało mówi...u chlopcow wymowa jest zawsze troszke pózniej i ciężej im idzie. Mam doła juz chyba poniżej poziomu morza😭,oczywiscie związany z brakiem pracy,cięzko nam teraz finansowo,a juz nie wiem co bedzie jak zostanie nam jedna pensja:((

Wesele super, ja czułam sie pasztet, zawiezlismy dzieci ok 20 i sami w tango milonga:) W niedziele poprawiny i zawiezlismy sisi meza do domu gdyz wynajelismy ja do pilnowania dzieci:) W poniedziałek powrot od szwagierki i pomoc przy sprzataniu sali, dzordz z reszta chłopakow strzatali zawartosc butelek:P dzis chora cos ledwo laze cos mnie pokrecilo bo przy oknie na weselu siedzielismy otwartym i poprzewiewało mnie:) narazie tyle bo komp mi wyje pewnie sie wylaczy!

Hejka.... No i jak tam, dostalyscie jakies prezenty na Dzien Dziecka ? :-P Babeczko - dobrze, ze to tylko komputer :-) Kessi - teraz to mnie tez juz swedzi jak czytam o wszy na koldrze :-( Niegdy nie slyszalam o hemoroidach u dzieci , moze uda Ci sie zaangazowac sasiadke do Anetki i idz do lekarza z Marta ? ( choc ci Wasi lekarze moze to zbagatelia ) Samadama - ostatnie tygodnie byly tak piekne pod wzgledem spania Pascala, ze az mi glupio bylo pisac jak przesypial noce od 20.00 do 9.00 rano. Od kilku dni zaczyna jeczec, stekac w nocy i mysle, ze jest to kolejna faza, ktora sie pewnie skonczy. Mysle sobie, ze dokladnie tak samo jest z Dawidkiem, on jeszcze przez chorobe wysiedzial sie w domu to go bidule ciagnie noca na spacery. meaaa - Pascal tez sie rwie do prostownicy i skoro Ty juz Nadii prostowalas to moze tez sprobuje :-))) mamuniu - tzn. jest mozliwosc, ze sie Wam jeszcze finansowo pogorszy , bo piszesz o jednej pensji. Nie jestes ksiegowa ? Moze jest jakas praca biurowa jaka bys mogla wykonywac z domu ? Tomaszkowa - spokojnej drogi i udanego pobytu :-) Holly - myslalam sobie o Tobie bo dzisiaj ogloszono w Strasburgu pewien wyrok i nie wiem jak to z ta sprawiedliwoscia i moralnoscia na swiecie. Jakies 8 lat temu mlody facet uprowadzil 11 letniego syna penej rodziny milionerow. Zarzadal 1mln Euro i jak dostal pieniadze nie oddal dziecka. Policja go zlapala i byli przekonani, ze chlopczyk jeszcze zyje wiec naciskali na faceta, ktory nie chcial powiedziec, gdzie trzyma chlopczyka. W koncu go NASTRASZYLI , ze urzyja sily fizycznej ( nie urzyli ) gosc sie przestraszyl ( chyba zemdlal ) i w koncu wydal miejsce kryjowki. Chlopczyk juz nie zyl. Trzeba miec tupet, bo facet ( sam student prawa ) zaskarzyl policje o zle traktowanie w trakcie przesluchania. Sprawa sie ciagla lata i dzisiaj Europejski Trybunal Praw Czlowieka uznal policje winna i p. niemieckie musi zaplacic kare za zle traktowanie sprawcy, ktory stal sie ofiara.

Gość ja w temacie wszawicy
Kessi -----> obecnie nie jest to żaden problem. Kiedyś zabralismy na wakacje dziewczynę ze wsi z rodziny. Na miiejscu okazalo się zę ma wszy. Kupiliśmy w aptece bez recepty preparat - nie pamiętam nazwy ale jak zapytasz farmaceutę to na pewno bedzie wiedział. Zgodnie z instukcją zastosowalismy 2 razy w odpowiednim odstępie. Tojest ważne bo preparat zabija 100% żywych wszy natomiast nie działa na gnidy. Dlatego 2-gi raz trzeba go użyć gdy się nowe wyklują ale zanim osiągną zdolność do rozmnażania. Sam preparat przypomina zwykly szampon. Trzeba nim namydlić włosy, zwinąc w recznik, odczekać kilka czy kilkanaście minut wg instrukcji i potem umyć włosy zwykłym szamponem. Nie ma potrzeby obcinania włosów! :)

Juz i mnie wszystko swedzi jak czytam:) WItam Babeczko bo to pobaletowane:) Slicznie wygladalas i jak pieknie pasowalas do Dzordza. PIa jakas masakra z tym wyrokiem.Co za swiat? Natalka dzis zrobila siku na nocnik.Malutko ale zrobila.Zrobila i mowi SIKA i wstala podnosi nocniki zaglada:) Jak ja sadzam tez mowi SIKA a najpier KAKA bo kaczka jest na nocniku:) (narazie tylko dwa razy posadzilam).A to ze narobi w gacie to juz mi od dawna oznajmia ze KUPA ale po fakcie:) MUsze jej mowic dokladnie co robi sie na nocniku zeby predzej zalapala:)

Kessi ja nie pomoge z tym hemoroidem ale moze faktycznie lepiej to pokazac komus. AMorku jak z mieszkankiem? Natalka dostala dzis slonia na dzien dziecka.Bardzo sie nim cieszyla ale i szybko znudzila:)

Barylkooo - ale fajnie, nastepna panna nocnikowa :-) . Pascal tez sika tyle co kot naplakal i chyba tak wlasnie nam dzieci mocza pieluchy, czesto i po kilka kropel. A w ogole to zaczal sobie ustawiac nocnik w inna strone jak ja stawialam i teraz mysle, ze on ma racje, ze caly czas mu stawialam zla strona :-P Cytowali sedziego prowadzacego proces i on powiedzial, ze rozumie zachowanie policji bo chcieli ratowac zycie dziecka ale w mysli prawa postapili nieslusznie. Ciekawa jestem jakie jest zdanie osobiste takiego sedziego. Kessi - pisalam Ci o tych pluszakach, u Julki w przedszkolu panie praly wszystkie , nawet porozdawaly mama do domu do wyprania. A teraz czytam, ze to nie jest konieczne, bo wszy zywia sie tylko krwia ludzka i w pluszakach i tak poumieraja po 2-3dniach.

Kessi ja bym wyprala wszystkie ubrania,posciele,reczniki,koce no i te pluszaki.Bo skoro przemieszczaja sie chodzac po poscieli to moga byc wszedzie. Pia straszny ten wyrok.Ja bym jaja mu urwala!

No wlasnie przeczytalam ze wszy przemieszaczaja sie z glowy do glowy, tak jakby pelzaly, ze one nie umia skakac i nie trzeba az tak sie bac, ze sie zadomowia. Dlatego czesciej wszy podlapuja dziewczynki bo czesciej sie tula miedzy soba. Barylko - ten gosciu dostal dozywocie i siedzi w wiezieniu, a policja dzisiaj zostala ukarana za nieprawidlowe prowadzenie sledctwa, tak jakby chcial sie zemscic. Spekulowal, ze jesli okaze sie, ze popelniono bledy to jeszcze raz odbedzie sie proces i liczyl, ze wymknie sie z dozywocia. Ale drugiego procesu nie bedzie. Dla mnie jest niesamowite, ze ktos ( ponoc b. inteligentny facet ) zamorduje 11 letniego chlopca i czepia sie tego, ze go NASTASZONO przy przesluchaniu. A tak w ogole to co ogladasz, kiecki ? :-P