Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadziejamyszki

termin GRUDZIEŃ 2008 - cz.2

Polecane posty

🖐️ witam sie poniedzialkowo:) wlasnie z Kubusiem skonczylismy wyklejac laurki dla babc i dziadkow:) musze jeszcze wybrac jakies ladne zdjecia i wyslemy w laurkach:) obiad mam od wczoraj takze laba:) ogladalismy ta Rozyczke fajny film straszne to byly czasy:O Misty- mowisz One week;) dzisiaj.... sprawdzalismy bilety na wakacje do pl i szok jakie ceny juz sa a przeciez do doepiro styczen. i tak codziennie sprawdzam czy obnizyli i sa jakies promocje, poki co lipa:O i z tego wszytskiego zaczelismy pzregladac oferty wakacyjne gdzies do cieplych krajow. i jeju jakbym chciala zeby wypalilo.. mamy na oku juz jedne i bysmy sobie wyskoczyli na tydzien wygrzac sie na slonku:) ahhhh az sie rozmarzylam starsznie jestem spragniona slonca... a mowilam wam ze ja chce wiosneeeeeeeeeeeeee..... Mamuniu- w koncu umyjesz okna?:P Ty juz tyle razy mylas okna, ze mnie az wstyd.

Hejka Dawid z opiekunką świetnie sobie radzi. Opiekunki nie będę chwalić co by nie zapeszyć:P Dziś byliśmy na bilansie, mały położył się na golasa na kozetce, włożył sobie ręce pod głowę i mówi" badać, tutaj, jeszcze tutaj" Wszystko było ładnie do póki doktor nie sprawdziła gardła. wstał i mówi że idzie do domu i mama tez ma już iść. Ubaw po pachy. Teraz siedzę i przeglądam przepisy na imprezę dziadkową która wyprawiam w piątek. Będzie 17 osób i każdy lubi zjeść. Ostatnio miałam tyle imprez że wszystkie pomysły kulinarne mi się pokończyły. Może macie jakiś przepis na fajne i szybkie danie na ciepło. A może na jakaś super sałatkę?? Będę wdzięczna Izu my w salonie mamy ściany szare. Nie widać tego ani na zdjęciach ani w rzeczywistości. tapetę mamy w kwadraty i jeden z tych kwadratów ma właśnie kolor szary, tylko minimalnie ciemniejszy. Amorku my tez już myślimy o wakacjach i tak samo marzą nam się wakacje w ciepłych krajach. Ale póki co ciągle mamy obawy. A to wulkan, a to zamach, teraz zamieszki w Tunezji.Gdzie jechać aby nie spotkała się przykra niespodzianka? Jeszcze samemu to pół biedy, ale z dzieckiem?? daj znać jak się na cos zdecydujesz. Babeczko super ze nie tracisz entuzjazmu do pracy.

A co tu dzisiaj takie pustki?? Hejooo wychodzic z norek.... Meaa Ty to chyba wpadlas z mezem i z lozkiem do sasiadow i nie wrocilas:p A ja mam maly orzech do zgryzienia i siedze i mysle... Samadamo dziekuje za odpowiedz. Mnie sie wydawalo ze tapeta jest brazowo pomaranczowa a sciany biale:p

W ogole to Kubus dostal alergii strasznej na raczkach i nozce. nic nie pisalam bo myslalam ze to od miodu, ale nie podaje mu juz kilka dni i dalej ma, jutro ide do apteki bo strasznie sie drapie i takie popuchniete czerwone a w piatek do lekarza...

Hej Pomór jakis i zaraza???? Mea ja do Ciebie:pamietam,ze miałas dla Duski taka kurteczkę z lala na plecach,z Nexta chyba-to była jesienno-wiosenna czy bardziej zimowa? Izu pewnie jakas alergia..a zmienilas moze proszek do prania lub .yn do kapieli???

hejoo :) jestem ;) córa marnotrawna :P ale Dżordż wyprzywitany za wszystkie czasy ;) no i weekend spędzilismy bardzo rodzinnie Dusia sie strasznie cieszyła, że wrócił. nie spodziewałam sie aż takiej reakcji. skakała, piszczała, machała łapkami jak koliberek skrzydełkami ;) całowała, tuliła i nie przeszkadzało jej że tatuś nieogolony ;) a teraz mamy mase roboty bo nieszczesna lokatorka opusciła tydzien temu wreszcie mieszkanie :o rychło w czas :o no i zdecydowalismy sie na wiekszy remont, mieslismy tylko odswiezyc sciany, ale klamka zapadła! remontujemy łazienkę (w sensie wrzucamy granat i wszystko od podstaw) no i zmieniamy meble w kuchni. do tego malujemy przedpokój i pokoje. no i tak latamy... wczoraj spędzilismy 2 godziny w Leroy Merlin wybierając płytki do łazienki... Dusia mierzy: http://www.voila.pl/195/ccs0g/?1 :D wanne, kibel, umywalke, szafki... eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehhhh a tam jak za komuny :o tylko towaru dużo :o tu czekaj aż łaskawie przyjdzie pan od płytek i cie obsłuzy, wypisze kwit do magazynu, potem zapierniczaj przez cały sklep do magazynu i tam też czekaj godzine aż cie obsłuzą i wydadza towar z magazynu... no i wrócilismy padnieci... Dziś Dżordż z gościem który nam tę lazienke robi miał to wnosic do mieszkania. masakra! 5 worków po 25 kg, 13 m2 płytek, jakies profile etc. i zeby była jasność, głupia mea i głupi dżordż drugie mieszkanie mają też na 4 pietrze i też kurna bez windy!!! :o dzwonił zasapany, ze polegli ale wiekszosc wniesiona, czuje ze wieczorem bedzie zdychał na plecy :o no i meble miał dzisiaj zamówic do kuchni. za 2 tygodnie mają być. nie lubie remontów :o lubie efekt koncowy ale nie sam remont :o jeszcze musze sie rozejrzeć za jakąś kuchenką gazową i lodówką (ale to raczej uzywane kupimy) i pralke 3 letnią od mojego brata kupimy za grosze, wiec luzik ;) no i tak zalatana dupa blada, ze nie mam jak do was skrobnąć :( wieczorami haftuje (hehehe!) kubusia puchatka dla małej do pokoju ;) przeleciałam was po łebkach, przepraszam ;) łóżko stoi! po naprawie dzordża ani nie skrzypnie :P Dusia, zdrowa, my tez - czego wiecej chciec :) pojutrze alergolog. bede musiałą wziac urlop. a w sobote na imprezke karnawałową :D Dunia do babci na noc ;) Mamuniu ta z nexta kurteczka z lalą cieplutka, na zime raczej, ale krótka jest strasznie :(

Gość meaaa czy moglabys mi podac
emaila do Ciebie :) mam pewne zapytanie wszystko Ci wyjasnie w mailu :)

Hejka.... ale pustki :-( U mnie od wczoraj schody gotowe. Mialy byc tylko schody ale zrobilo sie cale wejscie. Malo tego, jak wczoraj panowie poszli to weszlam do lazienki i pomyslalam, ze czas najwyzszy zrobic lazienke ! Moze to jakas choroba ? Mam dzisiaj meza w domu i od rana zaczelam mu tlumaczyc gdzie jaka postawimy sciane i co wywalimy...Jaja bo wstal rano zdrowy a teraz jest chory....:-P Przypuszczam, ze rozchorowal sie przez moje niekonczace sie pomysly i ma teraz goraczke ! Samadama - alez widze Twojego miglanca jak lezy z raczkami pod glowa i komenderuje doktorka :-) Masz racje, ze to ubaw po pachy. Zreszta uwazam, ze nasze dzieci zaczynaja wchodzic w najbardziej wdzieczna faze - ja osobiscie uwielbiam takie 2-3 latki, bo ciagle jest powod do smiechu. Pascala naszlo z tym calowaniem siebie po rekach. Na kazda pochwale i " masz kochane raczki" daje sobie w nie cmoka. meaaa - juz sie zaczelam niepokoic wiec dobrze, ze napisalas. A lokatorka sie zasiedziala na troche , malpa jedna :-( Zycze Wam szczescia do nastepnych lokatorow ! Mi sie osobiscie wydaje, ze im wyzszy standart mieszkania tym wieksza szansa, ze sie trafi na kulturalnych ludzi, choc na pewno nie jest to byc regula. Izu - zeby ta alergia nie byly alergia tylko czyms przejsciowym ! Gumi_Aga - ???

pomarańczko napisz na modeaa@tlen.pl :) Pia - gratuluję schodów i wejscia :D no i twój mąż cos jak moj :P tez zwlekał i zwlekał az w koncu sam stwierdził: robimy! ;) ale dzis bedzie umierający :P Pascal całujący rączki przesłodki :D a z tym naszym remontem to jest tak, ze pomyslelismy ze to taka inwestycja nasza bo jakbysmy chcieli sprzedac to mieszkanie to bedzie łatwiej z wyremontowaną łazienką i nowymi meblami w kuchni jednak na to ludzie patrzą. moj brat np. jak szukał mieszkania to odrzucał wszystkie te co miały łazienke do remontu bo po pierwsze chciał sie od razu wprowadzac a remontowac łazienke mieszkajac w danym mieszkaniu to udreka a po drugie remont łazienki to jest zawsze kilka klocków do tyłu :(

Gość meaaa czy moglabys mi podac
o masakra dobrze ze tu zajrzalam ciekawe gdzie by to polecialo :o juz wysyłam :)

hej widze ze Pia sie odnalazla, Mea tez, zapracowana Babeczka wrocila, reszta na stanowiskach, wiec wszystko gra. ja jak zwykle na chwilke. Na usg przed tygodniem okazalo sie ze Erys bedzie mial siostrzyczke :) wiec jak jak za 2 tygodnie na 3D sie potwierdzi to bedzie Hannah. Eryk tez choc sadze ze nie pojmuje sprawy :) Podobnie jak Kessi zdecydowalam sie na cesarke. na ost usg nie bylo widac zadnych zmian, podwojnych nerek czy innych problemow, ale dla pewnosci mam dodatkowe usg u lekarza specjalizujacego sie w chorobach dzieciecych, wiec najwazniejsze usg mamy za 2 tygodnie. czas leci jak szalony, a ja juz na polmetku ciazy jestem:) ani sie obejrze a bedziemy w czworke.

Gość lepsze mieszkanie do remontu
bo robi się je pod swój gust i nie płaci się dwa razy

a ja odpowiedziałam ;) Ewcia w takim razie gratuluję :D czyli nie Emil :P :D fajnie!

Witaski... Bylam w aptece dostalam jakis syrop na alergie, ale nie podoba mi sie to coraz bardziej. Nie zmienilam ani proszku ani plynu... Kurde a moze to uczulenie na mleko wyszlo:( Az sie boje myslec co mu jest. Tak sie drapac zaczol, ze az strupki ma i mowi mama ala. Dalam mu syropek teraz i mowi ze dobry i jeszcze chce... Pia Pascal z raczkami wymiata hehe :) Meaaa no to powodzenia z remontem. A moj maz dzwoniz z pl i mowi ze dostal propozycje pracy znowu na poludniu londynu, czyli znowu tak daleko tyle ze po drugiej stronie, ale za duzo lepsza kase... no i na nocki po 12 godzin czyli 4 w pracy 4 wolne, i do tego ja 2 nocki wiec bysmy zawsze mieli 2 dni ze soba wspolne... i mnie teraz meczy o to zebym sie zgodzila:( do tego kolega wygral przetarg na kolejny sklep i juz nie ma ludzi do prowadzenia jednego( ma teraz 3 z komputerami, dzieciecy i lumpeks) i mowi ze rezygnuje z lumpeksu bo tam nie ma kto pracowac a najwiecej zasu mu on zajmuje bo i sortowanie i prasowanie ciuchow... i pyta sie czy ja go nie chce wziac bo ma juz klienta na ten sklep ale poczeka tydzien na moja decyzje... Czy ja nie moge miec spokojnego zycia?? Ewciu bardzo Ci gratuluje :)

No i jedno chyba z glowy, co z tego ze mu zaproponowali lepsza kase jak wtedy wskoczylby w najwyzszy podatek i mialby mniej niz teraz:p jedno odpada hehe mysle dalej:D

witam was 🖐️ Ewciu no to teraz 50 / 50 :D ja caly czas mowie ze jakby co to bedzie Emilka (o ile maz zaakceptuje :P ) Co do mnie to wyjatkowo nie podobala mi sie dzisiejsza wizyta ja nie mam sily do tych lekarzy tutaj cesarki miec nie bede no chyba ze zaczna sie komplikacje jak poprzednio czyli znowu przejde dwa porody dzidziek zmalal bo palant lekarz mial stary sprzet i jak 2 tyg temu usg pokazalo 3350 tak dzis 3200 no a polozna wymacala po brzuchu i mowi ze tak z 3600 to juz ma na bank Pozostaje mi czekac na rozwoj wydarzen gdyby tak sie zadzialo w tym tyg to fajnie bo dalabym pewnie rade urodzic do 4 kg bez problemow wiekszych no i po normalnym porodzie tego samego dnia do domu najdalej nastepnego wiec dalabym rade ale po cc 3 dni wiec nie mam nikogo do dzieci ehhh niech sie dzieje co chce ja zaciskam nogi a dzidz leniwy od wczoraj i bole plecow sa oby wytrwal do przylotu mojej mamy :) Poki co czop odchodzi stopniowo brzuch sie spina czesciej i czesciej latam do WC co chwila wiec same objawy mam no i znowu bola mnie krzyze :o Dzis mezyk ma nocke wiec spokojnie sobie wszystko do komody powkladam poopisuje karteczkami coby wiedzial co mi dowiezc jakby co do szpitala Torbe spakowalam juzna cacy jescze tylko kapcie i przybory toaletowe i wsio :) Boje sie cholerka oj boje i zła jestem :( i plakac mi sie chce ehhhh za tydzien jak cos w czwartek na uszach stane zeby juz urodzic :P Lekarzy mam dosyc na jakis czas i nei mam ochoty ich ogladac 😡

Izu - macie kilka orzechow do zgryzienia....:-( Czy procz tego , ze maz by przeskoczyl do wyzszej grupy podatkowej nie bedzie rzadnych korzysci z tego, ze lepiej by zarobil ? Moze w rocznym rozliczeniu dostalibyscie jakis zwrot ? Czy ten sklep musialabys sama prowadzic czy moze z kims na spolke , mysle o godzinach otwarcia ? Ewcia - o pamietam, ze Amelka od Cieplej tez miala na poczatku byc Oliverem i z czasem " zanilky" jej jajuszka. Znajac siebie po takiej wiadomosci wpadlabym do H&M i nie wyszlabym zbyt szybko ! Ciekawe czy dowiesz sie przed porodem na 100 % co bedzie ....:-) Kessi - widac ( czyta sie ) jak bardzo jestes nerwowa i jak bys juz chciala miec wszystko poukladane i jasne. Kochana, najwazniejsze to zbieraj sily na porod i na to co potem i nie trac teraz nerwow i energii na zlosci. Ja mysle, ze dziecko wybierze najwlasciwszy czas i pojawi sie w najbardziej odpowiednim momencie. Jak pomysle o mojej czworce to z kazdym tak bylo : 1) odeszly mi wody jak dom byl pelen gosci i nie bylo problemu kto mnie zawiezie do szpitala. Bylismy wtedy mlodzi i bez samochodu, w czasach kiedy na taksowki sie czekalo :-P A pod domem staly dwa auta jak na zamowienie i pojechalismy cala ekipa w szostke ! 2) w nocy, kiedy pierwsze spalo w dodatku zaraz po b. waznym egzaminie 3) w srode ! to byl jedyny wolny dzien w tygodniu mojego meza, w sobote wypuscili mnie do domu, wiec weekend byl z nami 4 ) 22.12 w sam raz, zeby na Wigilie wrocic do domu ! Kochana wiecej dowodow nie mam ale u Ciebie nie bedzie inaczej !

Witaski Popisze pewnie bez ladu i skladu.A jakis beznadzieny mialam wczoraj dzien a i spac nie moglam.Natalka daje w kosc.Znowu ma jakis skok czy cos ale wczoraj az sie przerazilam jej zachowaniem:( Kessi oby wszystko poszlo gladziudko przy porodzie.Nie przemeczaj sie teraz. MIsty to bardzo ladne plyteczki wybralas:) Sypialnia juz wymalowana? Pia Ciebie naszlo na zmiany w domu:) najgorsze sa wlasnie lazienki.A zwlaszcza gdy sie zmienia i trzeba to cale stare cholerstwo pozrywac.Masz juz pomysl na nowa? KIedys wkleilas taka piekna romantyczna jaka bys chciala miec. Meaa ja tez bym wolala kupic mieszkanie do remontu niz wyremontowane.ALe jak Wy wynajmujecie to pewnie lepiej jest zrobic maly remont zeby klijentow miec na nie. Babeczko tyle pozytywnych rzeczy u Ciebie teraz.Az milo sie czyta posta.No wlasnie flaszke stawiaj teraz! objelemy pierwsza wyplate hehe Izu oj naprawde u Ciebie w zyciu sie wiele dzieje.Z tym sklepem z ciuchami chyba fajny pomysl.Tylko czy ten sklep ma dobre obroty? Bo dziwne ze sie go chca pozbyc hmmm

Barylkoo niby ma dobre obroty to jest przyjaciel mojego M wiec chyba by nas nie oszukal. musi z jednego sklepu zrezygonowac bo nie ma juz ludzi zaufanych do pracy a raz go obcy okradli wiec nie chce znowu ryzykowac, a mowi ze lumpek najwiecej czasu pochlania, bo i sortowanie ciuchow i prasowanie... ale gadalam z mama czy mi pomoze i nie byla zachwycona, bo jezdzi do niemiec i auto splaca bo ten pracodawca z niemiec jej pozyczyl na samochod. wiec sama tego nie pociagne... glowa mnie boli. Kessi mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze.

Wiecie co a ja sobie strzele piwo i niech sie dzieje co chce... siedze sobie w domku z Kubciem, fajnie nam razem po co mam cos zmieniac:P Za rok pojdzie do przedszkola, nauczy sie tu jezyka, bedzie mial lepszy strat... A zaraz zmieniam zdanie i do polski mnie gna... moja kolezanka to juz mnie sluchac nie chce i nie dziwie sie jej bo sama mam siebie i pomyslow dosyc... Barylkoo tak jak Ty zmianiasz meble w domku tak ja zmieniam swoje decyzje:D Pia podobaja mi sie Twoje porody:p

Meaaa przeczytałam to co napisałam i muszę sprostować. Nie uważam że Nadia ma akurat tę chorobę, wiem że miałaś robić wymaz i inne badania więc może przy okazji dla świętego spokoju i to sprawdzisz. W żaden sposób nie chcę Tobie niczego sugerować tak po prostu przy czytaniu pomyślałam o Nadii.

Izu ja we wszystkim zmieniam zdanie:) teraz coraz mi sie mniej chce mieszkac w tej miescinie:) Przegladam sobie ostatnio oferty mieszkan gdzies w Pl:) PIa no troche zejdzie mojemu Dzordzowi.Ale on ma 2 prace i trzeba wszystko pozamykac i zabrac jeszcze papiery ze soba ze sie opuszcza ten kraj i na nie sie tez troche czeka.No i ma jeszcze 2 walki teraz:) i takie tam:)

Samadama masz juz jakies przepisy? Mi smakuje ta salatka gyros.Ostatnio dziewczyny podawaly przepis.Ale pewnie ja znasz.Ja nie pichce nic fajnego ostatanio. Ewcia gratujacje!!! Bedzie parka:) ale fajnie.

Ostatnio pisalyscie o tym gosciu smiesznym co prowadzi blog o modzie.To nie takie glupie.On jest bardzo teraz popularny.Szwiadomy pomysl z tym wszystkim.Pewnie sciagnal to gdzies:)MOdne sa teraz takie blogi wsrod mlodych dziewczyn.Nawet sobie kiedys taki przegladalam.Laski sobie pisza gdzie i co upolowaly i w jakich cenach,co modne itp. On zrobil z tego parodie bo teraz popyta na wariatow.W zeszlym tygodniu byl w progranie kawa i herbata.Poprzebierany w kolekcje wiosna-lato.Juz mi sie nie wydawal tak smieszny jak za pierszym razem jak wpadlam na jego blog.

Wlosy mi sie wcale nie spraly:( a to szampon byl. No i mam beznadziejny kolor,beznadziejna fryzura i takie nijakie ehhh widac ze farbowane.Po co kombinowalam jak mialam naturalne a tak dlugo czekalam az mi odrosna wrrr

Barylko to my po jdnych pieniadzach jestesmy:p Mi jedyne co sie nie zmianilo to to ze odkad tu jestem to marze o kupnie mieszkanie we Wroclawiu :) i zaluje ze jak przyjachalam to nie postawilam na swoim bo wtedy ceny byly o wiele nizsze... :p ale dopne swego kiedys hehe :) ja nadal prace przegladam ale wszedzie min 2 letnie doswiadczenie :( zawsze mimo to wysylam oferty bo a noz,.. ale ciszaaa:(