Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rudzielec niechudzielec

rety, polećcie coś skutecznego na przetłuszczające się włosy...

Polecane posty

normalnie, parę h. po umyciu, wyglądają już źle:(. biore tab. anty, ale zmieniałam już parę razy i nie tu leży przyczyna. w sumie końce mam dość suche jeszcze (kiedyś farbowałam), ale górę juz swoją zdrową. Powiedzcie czegos stosować, by włosy tak szybko się nie tłuściły???

Gość lalala.......
nizoral, nie tylko na lupiez, na przetluszczajace sie wlosy tez jest dobty, i waxa.koniecznie waxa jest b.dobra

Moje włosy przetłuszczają się zawsze w sytuacjach stresowych i dermatolog polecił mi szampon Polytar. Stosuje się go kilka razy w tygodniu. U mnie działa, a jedynym minusem jest to, że śmierdzi smołą czy innym dziegciem :P

No, myślę, że dałabym radę nie myć włosów przez dwa dni. Ale ja mam taką obsesję na punkcie czystych włosów, że dla mnie nie do pomyślenia jest nie umyć ich codziennie.

Gość kirki3
Ja też mam taki sam problem.Rano umyję a na wieczór mam już przetłuszczone włosy.,,nożem można by było tłuszcz zdrapywać) Używałam różnych szamponów.Eksperymentuję. Myślę,że problem tkwi gdzie indziej.:(

Gość lukituki
najlepiej idź do ginekol-endokrynologa może masz za dużo androgenów i dlatego się przetłuszczają tak szybko

Gość fgfgfg
nie czesz ich i nie dotykaj,u mnie działa,a jak sie pare razy przeczesze to tez sie zaraz robia tłuste

Gość urynoterapia

Gość olenka888
na tluste wlosy dobre sa szampony pharmaceris, mozna je kupic w aptece. slyszalam tez o takich tabletkach vitapil, wzmacniaja wlosy, ale maja tez wskladzie cynk i on pomaga w walce z przetluszczajacymi sie wlosami.

Gość vecti
znam Vitapil, ale jakos srodek na zniszczone, wypadajce wlosy. nie wiedzialam, ze pomaga tez na przetluszczajce kosmyki

Gość olenka888
wspomaga tez walke z tlustymi wlosami, a poza tym faktycznie bardzo wzmacnia wlosy.

Ja mam taki problem, ze jak umyje wieczorem, to rano nie sa wprawdzie przetluszczone ale nie wygladaja za dobrze, i do wieczora nie dotrwaja w dobrym stanie. czy moga sie przetluszczac od poduszki, tego ze leze?? te tabletki rzeczywiscie moga pomoc? slyszlam o maskach na skore glowy, ale niestety bardzo droga..

Gość olenka888
hm, moze powinnas czesciej zmieniac poszewke, zeby zawsze byla czysta. jesli masz czas to myj glowe rano. mysle, ze te tabletki moga wspomoc twoja walke z tlustymi wlosami, no i bedziesz miala dodatkowo efekt odzywienia;)

Gość vecti
z tego co ja wiem to w ogole powinno sie unikac dotykania takich tlustych wlosow, wiec moze takie jakby pocieranie o poduszke im nie sluzy.

Gość olenka888
faktycznie, rece na bacznosc i nie dotykaj w ogole glowy;p

Gość kirki3
gdzieś czytałam,żeby nie masować skórę na głowie,bo to pobudza wydzielanie się łojotoku.Tak robię.i co? Dalej się tłuszczą. Ręce mam na ,,baczność":)

Gość capothodia
ja tez mam ten sam problem ze musze myc glowe codziennie bo mi sie wlosy przetluszczaja, czytalam rozne artykoly i przewaznie pisza ze rozne szampony ktore sa dostempne w drogeria sa zabardzo agresywne dla skory u glowy, dlatego sprobowalam szampony na bazie naturalnej czyli wszystko z roslin, bez silikonow i alkoholow do wlosow przetluszczajacych sie szampon sie nazywa Druide Purity dostempny w BioMarkecie. (Mieszkam w Wiedniu nie wiem czy w Polsce tez sa takie sklepy i produkty) Rezultat: musze myc glowe co drugi dzien, ale i tak dzien po umyciu nie jestem z rezultatem zadowolona, niby lepszy rezultat niz po innych szamponach ale jeszcze szukam innego produktu, nastempnym razem spoboje szampon na bardzo wrazliwa skore ktory reguloje naturalna flore skory glowy. A ze zmienianiem poscieli to juz probowalam co tydzien zmieniam posciel ale wlosy nadal sie tloszcza a codzienie nei bede poszewki zmieniala bo nienadaze z praniem :) mam tez problem ze skora od czasu do czasu dostaje na policzku plamke ktora strasznie swedzi i uszczy sie, jak zaczelam uzywac produkty na wrazliwa skore z apteki np. la roche possay juz naszczescie nei mam problemu dlatego wydaje mi sie ze moja skora glowy tez jest wrazliwa pojde do apteki nastempym razem sie dowiedzien i napisze jak cos odkryje skutecznego :) wy tez piszcie, jak macie dlamnie tez jakas rade :)

Olenka888, pod wzgledem czystosci jestem pedantka nie do pobicia :D poszewka, posciel i wogple wszystko mam zawsze czyste, tylko zdarza mi sie bawic wlosami, ale sie konteroluje. do apteki pojde moze w przyszlym tygodniu, nie wiem czy kupie vitapil czy cos innego, zobacze co zaproponuje farmaeutka.

Gość przetłuśc włosy
pochodź przez parę dni bez mycia, albo wydłużaj czas do następnegop mycia. Im cześciej się myje tym czesciej się tłuszczą

tylko, ze to jest tak okropne jak nie umyje wlosow... w weekend ok, chociaz jak wyjde do knajpy to po powrocie musze umyc (bo mi sie dym osadza masakrycznie na wlosach) ale w tygodniu, zeby wyjsc z nieumytymi to sobie nie wyobrazam... moja kolezanka stosuje te metode, a moim zdaniem nie dzaiala :/

Gość przetłuśc włosy
działa działa. Może dajesz za dużo szamponu, czasem po tym włosy szybko klapną. A może masz niedostosowany szampon do włosów?

Gość przetłuśc włosy
to chodzi o to, żeby raz, a porządnie przetłuścić. Ale oczywiście nie można potem myś codziennie, bo wróci wszystko do poprzedniego stanu.

szamponu daje tyle, zeby sie troche spienily wlosy, potem dokladnie splukuje. wiec to chyba nie od tego. probowalam roznych kosmetykow, nie ma znaczenia firma, ani za bardzo rodzaj (do wlosow przetluszczajacych sie/ dlugich/ zniszczonych itp), chociaz po l'orealu sa ladniejsze

raz a porzadnie tzn ile? jesli myje codziennie, to 3-4 dni? tydzien? a potem powinno byc lepiej? (pod warunkiem ze nie bede myc codziennie). niektorzy pisza, zeby wydluzyc czas miedzy myciami. czy to "raz a porzadnie" jest skutecznijesze?

ja nie wierze w metode "przetrzymania wlosow". A co do poduszki, to zmienianie jej tez nic nie da. Przeciez wlosy przetluszczaja sie od chorej skory i nadmiernie pracujacych gruczolow lojowych, a nie od poduszki! Ale ja tez zauwazylam, ze jesli ktos ma tendendcje do przetluszczania sie wlosow, to np. 10-godzinny sen sprawia, ze wlosy szybciej sa tluste. Ale to nie dlatego, ze na poduszce sa bakterie, ale dlatego, ze gdy spimy, dociskamy glowe i wlosy do poduszki, wiec cale wlosy stykaja sie wtedy z tlusta juz skora glowy. Tez mialam taki sam problem. Potem zaczelam brac silny lek na tradzik (Izotek), ktory hamuje dzialanie gruczolow lojowych. No i teraz moge myc glowe raz na tydzien, moge spac 10 godzin a wlosy sa caly czas ladne, bez zmieniania co tydzien poszewki poduszki.

Gość kirki3

Gość kirki3
Hormony mam w porządku. Kiedyś też próbowałam przetrzymać włosy i nie myłam trzy dni.Rezultat był taki ,że myślałam że się ze wstydu spalę przed chłopakiem gdy mnie z nienacka odwiedził . Teraz myję tyle ile jest tego potrzeba.

Gość olenka888
ja uwazam, ze ten sposob na przetluszczenie sie wlosow juz teraz jest troche nieaktualny. w aptekach sa tak dobre srodki, ktore pomagaja w walce z tlustymi wlosami. to tak jak z tlusta skora, mozna myc, tylko odpowiednimi srodkami.