Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flying hamster

Co sądzicie o aborcji w przypadku gwałtu?

Polecane posty

Gość 999888777
Wiadomo że aborcja jest złem, ale czasami trzeba wybrać "mniejsze zło". nie rozumiem kobiet które nie chcą zajśc w ciążę a się nie zabezpieczają - to totalna głupota, ale czasami mimo zabezpieczenia można zajśc w ciążę jesli juz doszło do niechcianej ciąży to mniejszym złem jest aborcja niż urodzenie dziecka a w przypadku gwałtu na pewno.

Gość jeśteście głupie kkkkuurrrr
Moze przede wszystkim ustalmy jedno: plod nie jest czlowiekiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wmawiasz to sobie bo właśnie zaczynają cię prześladować twoje ofiary

17:18 [zgłoś do usunięcia] ale macie przesrane w tym Moze przede wszystkim ustalmy jedno: plod nie jest czlowiekiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ustalaj to sobie jakieś marne przekonania a nie wmawiaj ich innym ;)

Gość
" Offerma, obrażając tylko pokazujesz swój poziom, nie umiesz dyskutować jak dorosły człowiek to idź sie kłócić z dziećmi w piaskownicy " a wy tupiecie jak dzieci i powtarzacie w kółko to samo. i nie odnosicie się w ogóle do argumentów, których nie potraficie przeskoczyć.

Gość ale macie przesrane w tym
jestescie kurrrr.... Hehe, skad takie wnioski? poza tym, skoro jestes katolikiem, powinienes wiedziec: Nie osadzaj drugiego, bo nie tobie to dane.

Gość Krokodylka
---> bo ja tak chcę Trochę się z Tobą nie zgadzam, kobiety często podejmują się aborcji bez powodu - bo kariera, bo to nie ten czas, bo co rodzina powie itp, itd. Ja tego nie uważam za powody... Właśnie podałaś/łeś powody tych kobiet. Dla nich to są wystarczające powody. Widać nie mają tak silnego instynktu macieżyńskiego i te powody są dla nich przeważające.

Gość
no i wlazł mi prawie ten sam post kolejny raz bo coś się zawieszało, ale może to i lepiej :classic_cool:

no dobra nudziarze :P na dzisiaj styka :P oferma - biegiem tam do siebie do pustego mieszkanka w Łodzi :P

Gość greta garbo
Noworodek to też nie człowiek.

17:23 [zgłoś do usunięcia] _Kwiatek no dobra nudziarze na dzisiaj styka idźta na ulicę miast przedstaw swoje argumenty na temat aborcji skoro taki macho z ciebie zrób rewolucję w tym kierunku, najwyżej wsadzą cię do pierdla i będziesz nastawiał tyłca kryminałcom

Gość jeśteście głupie kkkkuurrrr
"nie potrafisz kochać - potrafisz chwilowo porządać" potrafie chociaz poRZądnie cos napisac "nie potrafisz szanować - potrafisz mieć dla kogoś szacunek tylko wtedy jak ktoś jest niebezpieczny i ci zagraża" wrong. jak mi ktos zaimponuje to mam szacunek no właśnie, potrafisz tylko coś porządnie napisać nic więcej ja nie walcze z tobą, ja walcze ze złem chce cie URATOWAĆ to czy zło czy dobro wygra czas pokaże, chociaż ja już wiem ja spadam bo nikomu na siłe nic nie przetłumacze, żal mi tylko tych niewinnych istot

"idźta na ulicę miast przedstaw swoje argumenty na temat aborcji skoro taki macho z ciebie zrób rewolucję w tym kierunku" kiedys to nastapi. na razie zadowalam sie sianiem fermentu w waszych betonowych glowach :P

Racja jest taka, moja racja zaznaczam: Dla mnie plod to nie czlowiek. Powinnam miec wybor, jesli zdarzylo sie cos, czego nie planowalam. A zdarza sie, mimo dostepnosci wszelakich metod antykoncepcji. Kolejna rzecz to edukacja seksualna na bardzo wczesnym etapie. Dokladna, obiektywna, rzetelna. Dostep do darmowych metod zabezpieczania sie. Jesli z kolei chcecie zabraniac kobietom decydowania o ich zyciu, to przynajmniej pomozcie pozniej, bo becikowe 1200 zl to naprawde niewiele. Zapewnijcie kobiecie mieszkanie i dochod miesieczny, by mogla chowac dziecko. Nie kazcie placic za skrocenie bolu dziecka ( szczepionki).

Gość
" no dobra nudziarze na dzisiaj styka " buuuu, nędzna argumentacja się skończyła i trzeba z podkulonym ogonem uciec :D

17:26 [zgłoś do usunięcia] _Kwiatek "idźta na ulicę miast przedstaw swoje argumenty na temat aborcji skoro taki macho z ciebie zrób rewolucję w tym kierunku" kiedys to nastapi. na razie zadowalam sie sianiem fermentu w waszych betonowych glowach betonowa - trudna do zniszczenia :classic_cool:

"buuuu, nędzna argumentacja się skończyła i trzeba z podkulonym ogonem uciec " Chyba w przeciwności do ciebie ma życie, a ty matko polko nie. 🖐️

"Racja jest taka, moja racja zaznaczam: Dla mnie plod to nie czlowiek. Powinnam miec wybor, jesli zdarzylo sie cos, czego nie planowalam. A zdarza sie, mimo dostepnosci wszelakich metod antykoncepcji. Kolejna rzecz to edukacja seksualna na bardzo wczesnym etapie. Dokladna, obiektywna, rzetelna. Dostep do darmowych metod zabezpieczania sie. Jesli z kolei chcecie zabraniac kobietom decydowania o ich zyciu, to przynajmniej pomozcie pozniej, bo becikowe 1200 zl to naprawde niewiele. Zapewnijcie kobiecie mieszkanie i dochod miesieczny, by mogla chowac dziecko. Nie kazcie placic za skrocenie bolu dziecka ( szczepionki)." pod tym sie podpisuje

Gość
" Chyba w przeciwności do ciebie ma życie, a ty matko polko nie " no teraz to się skompromitowałaś totalnie w kwestii wiedzy o mojej osobie :D

"kiedys to nastapi. na razie zadowalam sie sianiem fermentu w waszych betonowych glowach betonowa - trudna do zniszczenia " za to mojej siły woli nie zniszczy zadna ofermiasta obelga :P

Gość dziff pogadamy jak cie zgwalca

Gość Krokodylka
Mam z tego topiku jeden wniosek: Jesteśmy dla siebie agresywni i z góry zakładamy atak na własną osobę. W odp, bronimy nie argumentów, tylko siebie. Szkoda, bo temat niezły. Można by się rozwinąć, przemyśleć itd. POZDRAWIAM tych, którzy NIE WYZYWALI innych rozmówców. W szczególności Bamboshkę.

Gość
" taaa ludzie dawajta wyzwiskami na nas przeciwników aborcji z chęcią się pośmiejta z was " ale jak przez nich ze śmiechu monitor herbatą opluję to będę żądać odszkodowania :classic_cool:

Nauka? Jaka nauke masz na mysli? Medycyne? Bo wlasnie medycyna nie uznaje plodu za czlowieka a za plod. Poza tym chcialam dodac, ze i tak w polsce jest duza liczba nielegalnych aborcji. I co najgorsze, ze metoda mechaniczna, czyli lyzeczkowanie macicy w znieczuleniu miejscowym. Tutaj do 4 miesiaca stosowane sa pigulki.

Gość dla hitlera żyd był
jak najbardziej człowiekiem, ale za wywyższanie się i twierdzenie, że jest narodem wybranim, miał zostać zlikwidowany. Narodem wybranim byli NIemcy i rasa nordycka, tłumoku niedouczony.

Gość bo ja tak chce
Krokodylka, Właśnie podałaś/łeś powody tych kobiet. Dla nich to są wystarczające powody. Widać nie mają tak silnego instynktu macieżyńskiego i te powody są dla nich przeważające. stricte rzecz ujmując są to jakieś powody, ale nie dla mnie... Tylko zastanawia mnie jakim człowiekiem trzeba być, żeby usunąć ciąże np "z powodu" kariery... CHyba nigdy tego nie będę w stanie pojąć :(