Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flying hamster

Co sądzicie o aborcji w przypadku gwałtu?

Polecane posty

jak ktoś się rypie ile wlezie a potem płacz i zgrzytanie zębów że wpada to niech ponosi odpowiedzialność za swoje czyny, niech urodzi wychowa a nie zabija istotę niczemu nie winną. Traktujecie to jako metodę anty czy co??? jak tak bardzo nie chcecie mieć dzieci to wytnijcie sobie jajniki, narządy i po kłopocie

"skoro takie jesteście rozgarnięte - ponawiam pytanie: dlaczego sąd traktuje zabójstwo kobiety w ciąży jako zamordowanie 2 osób?" sąd jest czlowiekiem i ma takie poglądy jakie ma. a my tez mamy swoje poglady a ze sie one roznia...

Tak wg. was to jak ktoś zajdzie to się rypie ile wlezie, może wy tak robicie... Z jednej tacy broniący życia, a z drugiej strony pewnie sami używają antykoncepcji, wg. wiary katolickiej nie możecie tego robić bo sperma to też dziecko ;)

Gość
" sąd jest czlowiekiem " dziękuję że mnie oświeciłaś! przez całe swoje dotychczasowe życie byłam pewna że sąd jest organem państwa, a dzięki tobie wiem, że to kłamstwo. sąd jest człowiekiem :D :D :D

"jak ktoś się rypie ile wlezie a potem płacz i zgrzytanie zębów że wpada to niech ponosi odpowiedzialność za swoje czyny, niech urodzi wychowa " tez nieludzka jestes. postaw sie na miejscu takiej dziewczyny i przeczytaj swoje podejscie

Gość jeśteście głupie kkkkuurrrr
do krokodylki: ja chce wstrząsnąć co niektórymi osobami bo one nawet nie wiedzą albo nie chcą się dowiedzieć co mogą czynić dziecku dla którego matka jest jedyną osobą któremu to dziecko ufa, które kocha, z którym czuje się bezpiecznie

Gość reklamosa
kwiatek - jak ktos nie ma warunkow to powinien sie zabezpieczac, a jesli nie stac go na zabezpieczanie sie - nie uprawiac seksu. a jak sie nie potrafi powstrzymac - tu trudno, musi klepac biede. Propagujesz postawe hedonistyczna tak? kochac sie ile wlezie dla przyjemnosci, ale kiedys z tego seksu powstanie dziecko - to usunac jak zwykla przeszkode!?

Gość
a tym samym Europejski Trybunał Praw Człowieka też zapewne człowiekiem jest :D i ma poglądy :classic_cool:

"dziękuję że mnie oświeciłaś! przez całe swoje dotychczasowe życie byłam pewna że sąd jest organem państwa, a dzięki tobie wiem, że to kłamstwo. sąd jest człowiekiem " prosze bardzo :D a jezeli uwazasz ze sąd jest obiektywny, to... oświecać dalej? :D

Gość Krokodylka
Offerma, Nie nazywaj mnie debilką - to nie jest argument w sprawie. Prosiłam o trzymanie się tematu. Człowiek wśród zwierząt ma świadomość, bo tak jest zbudowany jego mózg. Biologia mózgu nie zmienia się jeśli człowiek jest wychowany wśród zwierząt.

"a tym samym Europejski Trybunał Praw Człowieka też zapewne człowiekiem jest" Tworzą go ludzie, a nie ławki na sali, więc nie rozumiesz metafory?

Gość reklamosa
Snaefridur - jeszcze dodaj ze w kazdym okresie ciazy (jak krokodyllka) i bedzie git.... co za ludzie.. i co za swiat :(

reklamosa- oczywiscie ze zabezpieczac sie nalezy. a najlepiej - szklanka wody zamiast ;) powtarzam - caly czas pisze o NIECHCIANYCH ciążach

16:18 [zgłoś do usunięcia] _Kwiatek "jak ktoś się rypie ile wlezie a potem płacz i zgrzytanie zębów że wpada to niech ponosi odpowiedzialność za swoje czyny, niech urodzi wychowa " tez nieludzka jestes. postaw sie na miejscu takiej dziewczyny i przeczytaj swoje podejscie co jeszcze mi próbujesz wmówić? :D JA NIGDY NIE USUNĘ, wolałabym sama umrzeć niż zabijać niewinną istotę

Gość Krokodylka
Offermo, Jasno powiedziałam, dlaczego trzymam się świadomości: bo uważam, że nie robienie krzywdy powinno być nadrzędnym kryterium w postępowaniu. Na drugim miejscu, obrona życia. I nie obrażaj rozmówców. Ja też mogę cię wyzwać, bo nie jesteś w stanie pojąć nadzrzędnych wartości. Uważasz, że można sobie krzywdzić innych... gratuluję

piwo - ja cie oceniam, nie wmawiam. co zrobisz ze swoim brzuchem - twoja sprawa :P

Piwo z sokiem malinowym jesteś prawdziwą kobietą

Gość reklamosa
wiem, wiec ponawiam pytanie - jesli jest wpadka pomimo zabezpieczania sie, to kobieta moze usunac dziecko jak zwyklą, nic nieznacząca przeszkode, byle JEJ zylo sie fajnie i wygodnie tak?

"co jeszcze mi próbujesz wmówić? JA NIGDY NIE USUNĘ, wolałabym sama umrzeć niż zabijać niewinną istotę" I będziecie przymierać głodem :) Nie wiesz, że niektórzy nie mają tak fajnie? Ja wolałabym się nie urodzić niż być poniewierana przez państwo i otoczenie.

Gość
" a jezeli uwazasz ze sąd jest obiektywny, to... oświecać dalej? " podejrzewam, że z racji swojego wykształcenia znam więcej prawników niż ty i o sądach wiem sporo. to była IRONIA dziewczynko. skoro sąd nie jest obiektywny, ETPC w prawie Alicji Tysiąc zapewne też nie był. tylko tak naprawdę nie chodziło tam o kwestię słuszności aborcji, ile o brak możliwości odwołania od decyzji. ergo kwestia prawna, a nie etyczna.

Gość Krokodylka
Jeszcze raz do Offermy: według ciebie budowa mózgu ludzkiego zmienia się, gdy człowiek jest wychowywany wśród zwierząt... :) dlatego nie ma on wtedy świadomości... i popatrz ileż mogę ci tu nawrzucać, że jesteś głupia/głupi itp.

bummbushoko - może nie znasz miłości macierzyńskiej jeśli dziecko byłoby kochane to chciałoby, bo wiedziałoby że jest potrzebne

reklamosa - tak, ja postuluje ze moze usunac. przypominam - płód usuwa, nie dziecko

Czytając ten temat mając na uwadze powszechną nagonkę na samotne matki,nastoletnie matki, czy fatalny fatalny poziom opieki medycznej można się tylko z politowaniem uśmiechnąc i współczuć co niektórym hipokryzji.Ale każdy może być szlachetny jeśli go to absolutnie nic nie kosztuje ;).

"skoro sąd nie jest obiektywny, ETPC w prawie Alicji Tysiąc zapewne też nie był. tylko tak naprawdę nie chodziło tam o kwestię słuszności aborcji, ile o brak możliwości odwołania od decyzji. ergo kwestia prawna, a nie etyczna." nie prawna dziecinko. polityczna

"bummbushoko - może nie znasz miłości macierzyńskiej jeśli dziecko byłoby kochane to chciałoby, bo wiedziałoby że jest potrzebne" Nie trafiłaś/eś. Nie chciałabym istnieć choćby z tego powodu, że byłabym ciężarem dla matki, a tego w życiu bym nie chciała. Chodziłam do wolontariatu m.in do domu dziecka i uwierz większość wolałaby się nie narodzić.

16:26 [zgłoś do usunięcia] Bumbumshoko "co jeszcze mi próbujesz wmówić? JA NIGDY NIE USUNĘ, wolałabym sama umrzeć niż zabijać niewinną istotę" I będziecie przymierać głodem taa jakim głodem? napisałam - wolałabym sama umrzeć niż zabijać niewinnego człowieka, ale uświadamiam innych, że nawet jeśli wylądowałabym ze swoim facetem pod mostem z braku finansów - to wpaść na pewno nie wpadniemy :D będziemy sobie obydwaj żebraczki nie robiący krzywdę nikomu :D

Gość Krokodylka
no to jeszcze raz: nawet zwierzę ma taką świadomość, która nie pozwala mi, według moich kryterów, je zabić. Świadomość różnych rzeczy nabieramy od innych ale nie świadomość czasu, przyszłości, przeszłości, istnienia itp. -tę świadomość posiadamy niezależnie od wychowania.