Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flying hamster

Co sądzicie o aborcji w przypadku gwałtu?

Polecane posty

Gość bo ja tak chce
Kwiatku a co to za argument , że ktoś jest z małego miasta! jak nie mam kasy na odpowiednie zabezpieczenie to nie uprawiam seksu, proste... jak mnie stać tylko na gumki, to biorę pełną odpowiedzialnośc za to co robię i za skutki! a nie uda mu się albo nie a wtedy do lekarza i po sprawie!

Gość reklamosa
kwiatek - uwazasz ze bardziej litosciwym czynem jest zabicie malutkiego dziecka niz 'zmuszenie' glupiej dziewczyny, ktora nie uwazala podczas stosunku do zycia a ciasnocie tak?

Gość jeśteście głupie kkkkuurrrr
ty nie zabijasz gwałtu, ty zabijasz człowieka przez zło był gwałt po to aby przez zło była aborcja, bo wtedy zło jest jeszcze silniejsze i niszczy dobro powiedz NIE złu, przeciwstaw się złu, wybiesz dobro a nie będziesz go niesprawiedliwie winić za to że jesteś zła

"skoro jest biedna to niby skąd miałaby wziąć pieniądze na tą aborcje?" mysle ze zrobia to jej za darmo

15:58 [zgłoś do usunięcia] Krokodylka Pijaczek też ma uczucia. Dlatego człowiekiem jest. Nawet zachlany i nieprzytomny. odpowiedź : płód również czuje i odbiera bodźce, nawet zalany wodami płodowymi w łonie matki...

Gość aborcja jak wiadomo
Dobra, spytam trzeci raz: co jest wyznacznikiem człowieczeństwa, co świadczy bezsprzecznie o tej przynależności gatunkowej? Dużo mówisz o tym, jakie rzeczy nie definiują człowieka (świadomość, stopień rozwoju organów, ludzkie DNA, żywy mózg) - możesz napisać co w takim razie definiuje człowieka?

Gość bo ja tak chce
o ja pierd.... kwaitku ty jestes glupszy niz ustawa przewiduje, brak mi słow, żal mi ciebie... za darmo jej to zrobia? ciekawe gdzie...

Gość reklamosa
ludzie tacy jak ty kwaitek chyhba nie zdaja sobie do konca sprawy co to jest aborcja, jak przebiega, co robi z cialem dziecka i co z niego zostajue... Ty cyba nie wiesz co piszesz.

taaa zrobią jej za darmo aborcję bo jest biedna ??? pewnie też mi argument :O ja też nie mam pieniędzy na fajne ciuchy i myślę, że ludzie kupią mi co zechcę gdzieś za 2 tys zł bo mnie nie stać :O:O fest odpowiedziałaś nie ma co

Gość
jakby się komuś nie chciało kopiować i usuwać spacji: " Sąd Apelacyjny w Poznaniu uznał, że zabójstwo kobiety w ciąży to zabójstwo i kobiety i nienarodzonego dziecka; i podtrzymał wyrok dożywotniego więzienia dla 23-letniego Szymona Kalinowskiego skazanego na dożywocie za zabójstwo swojej dziewczyny. Uznania tego, że zabójstwo kobiety w ciąży to zabójstwo nie tylko matki ale i nienarodzonego dziecka, domagała się rodzina ofiary i prokuratura. Wcześniej sąd skazał Kalinowskiego na karę dożywotniego więzienia, ale tylko za zabójstwo dziewczyny - uznając, że prawo nie reguluje jasno jak traktować zabójstwo nienarodzonego dziecka. We wtorek Sąd Apelacyjny uzasadniając zmianę podstawy prawnej dla wyroku dożywotniego więzienia powołał się na konstytucyjne prawo do ochrony życia. - W tym wypadku musimy uznać, że zabito matkę i jej nienarodzone dziecko, które też jest prawem chronione - powiedziała uzasadniając wyrok sędzia Hanna Grądzielewska z Sądu Apelacyjnego w Poznaniu. "

"a co to za argument , że ktoś jest z małego miasta! jak nie mam kasy na odpowiednie zabezpieczenie to nie uprawiam seksu, proste" oczywiscie tu sie zgadzam. przeciez caly czas gadam o WPADCE ktora sie moze zdarzyc nawet jak sie zabezpieczasz "czy ty kwiatek nie rozumiesz że ja mam w dupie dziewczynę która wpadła? to była jej sprawa i za jej bezmyślność nikt nie powinien zapłacić życiem." hmmm, wyszla twoja nieludzkosc drogi ofermo :P

a co to za argument , że ktoś jest z małego miasta! jak nie mam kasy na odpowiednie zabezpieczenie to nie uprawiam seksu, proste... jak mnie stać tylko na gumki, to biorę pełną odpowiedzialnośc za to co robię i za skutki! a nie uda mu się albo nie a wtedy do lekarza i po sprawie! a to na aborcje masz kase?

piwo z sokiem malinowym - nie porownuj ciuchow z aborcja/wychowywaniem dziecka :P

Gość Krokodylka
Proszę, Offermo, ot o odp: Dziecko zaczyna być człowiekiem kiedy zostaje już urodzone, wszystkie zewnętrzne bodźce, bliskość i uczucia kaształtują człowieka, a nie zygoty. Swiadomość nie śmierci i sensu życia, tylko bólu, emocje. A jeśli chodzi o człowieka wychowującego się wśród zwierząt, myślisz, że on nie ma świadomości?! To jest niedorzeczne.

Katole dzwony biją won do kościoła, internet to zło, które zabija dzieci. jest w tym dużo racji, ja JESTEM KATOLIKIEM i dzięki temu nie jestem taki zły jak co niektórzy internet nie zabija tylko tacy ludzie jak ty

Gość reklamosa
Bumbumshoko - tak tak, najproscie wrzucic do jeneg wora ludzi wystepujacych przeciwko aborcji, bardzo oryginalne i uzaadnione...

"A jeśli chodzi o człowieka wychowującego się wśród zwierząt, myślisz, że on nie ma świadomości?! To jest niedorzeczne." Ale wyobraź sobie, że ono już jest na tym świecie, to jest różnica.

"czy ty kwiatek nie rozumiesz że ja mam w dupie dziewczynę która wpadła? to była jej sprawa i za jej bezmyślność nikt nie powinien zapłacić życiem." to co wezmiesz od niej to dziecko na wychowanie? chojraku :P

ja nie jestem przeciwko kobietom, bo gdybym ja zrobił jakiejś dziecko to razem z nią bym je wychowywał, nie zostawiłbym jej ja jestem przeciwko zabijaniu

Gość Krokodylka
Offermo, Tak jak powiedziałaś: pies ma uczucia a człowiekiem nie jest. Dlatego ja bym psa nie zabiła. Zgodnie z moim kryteriu: nie przysparzać bólu, cierpienia. Ty, rozumiem mogłabyś zabić psa. Zgodnie z przekonaniem: to nie człowiek. Ustosunkuj się prosze do tego. I argujmentuj. Nie chcę cię obrazić. Prowadźmy dyskuzję na poziomie. Wtedy każdy z nas coś z tego wyniesi i rozwiniemy się.

Gość Krokodylka
--->Jesteści głupie kurr, Jeśli jesteś katolikiem, to odwiołuję się do twoich uczuć religijnych i proszę o zmianę twojego niku, który obraża bliźniego twego i jest agresywny i wulgarny. Dziękuję.

Gość
skoro takie jesteście rozgarnięte - ponawiam pytanie: dlaczego sąd traktuje zabójstwo kobiety w ciąży jako zamordowanie 2 osób?

stawiasz psa wyżej niż człowieka?

piwo z sokiem malinowym - mnie chodzi zeby spojrzec szerzej na temat aborcji. bo dziecko jak sie urodzi to trzeba je wychowac, wykarmic itd itp. jak ktos nie ma warunkow do tego to nie powinien dziecka urodzic