Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flying hamster

Co sądzicie o aborcji w przypadku gwałtu?

Polecane posty

Gość reklamosa
Kwiatek - moje dziecko moze nie miec mp3, moze nie miec markowych ciuchow, ALE bedzie ZYLO.... zakocha sie, bedzie mialo przyjaciol, przezyje mase pieknych chwil. jak kazde z nas..

Gość bo ja tak chce
No mówię o tym, że do aborcji jest jakiś powód zawsze. Choroba płodu, niezdolność matki. Różne. Bo jakby tych powodów nie było, to przecież matka ma instynkty i by aborcji tak o, nie zrobiła. Natura już by jej nie pozwoliła. Rozumiesz? Trochę się z Tobą nie zgadzam, kobiety często podejmują się aborcji bez powodu - bo kariera, bo to nie ten czas, bo co rodzina powie itp, itd. Ja tego nie uważam za powody...

Gość ale macie przesrane w tym
Wyjebane oznacza: olanie, brak zainteresowania, co mozna nazwac tolerancja. Wiec nie osmieszaj sie. Co do katolikow to zyj sobie jak chcesz, mi to zwisa. I to tez jest tolerancja. Wolnosc slowa do tego. Tego nie ma u was. I ja nikogo nie nienawidze, dlaczegoz mialabym?? A czy sobie zasluzyl ten kraj lub ludzie, by ich nienawidzic? Zal jedynie. Nienawidze zupy pomidorowej a na reszte mam wyjebane. I czy gdziez zajde? Hehe. sam fakt, iz nie mieszkam w prostackim kraju uwazam za " zajscie". Bo moja kariera(dzieki aborcji), moje dobra materialne itp nie powinny was obchodzic. I do konca nie rozumiem skad stwierdzenie, ze daleko nie zajde.

"masz jakąś obsesję z tymi biednymi mieszkaniami?? jak KTOŚ NIE MA KASY NA ZABEZPIECZANIE SIĘ to niech się nie bzyka, czy wy nie potraficie normalnie myśleć ??" zabezpieczenia zawodzą - nie wiesz?

"Kwiatek - moje dziecko moze nie miec mp3, moze nie miec markowych ciuchow, ALE bedzie ZYLO" dla mnie liczy sie jakość życia przede wszystkim, nie ilość...

Poza tym co to za kraj, w ktorym za pigulki antykoncepcyjne placi sie 50 zl???????????????? Skad biedni maja na to wziac??? Takie rzeczy w cywilizowanych, rozwinietych krajach sa darmowe. Poza tym super katolicy, super, a co z rodzinami z patologii spolecznej, ktorzy niszcza swoje dzieci, bo nie maja za co sie zabezpieczyc??? Oj wy katolicy, wszystko od dupy strony!!!

17:02 [zgłoś do usunięcia] _Kwiatek "kwiatek, jak twojemu dziecku będą inne dzieci w szkole dokuczały to mu poderżniesz gardło jak rozumiem? żeby się nie męczył." oczywiscie ze wtedy wespre swoje dziecko taa wesprzesz jasne, jak podejmie się nieudanej próby samobójczej z tego powodu (różnie może być) np. poprzez powieszenie ale go odratują, lecz stanie się po tym roślinką nie zdolną, nie czującą nic tylko wegetującą to też będziesz taką osobą wspierającą?? toc to tylko do cierpienia prowadzi a ty przecież wyznajesz morderstwo jako jedyną formę wybawienia z bólu :O:O

Gość reklamosa
Krokodylka - do aborcji nie zawsze jest powazny powod, uwierz mi nie zaqsze...ale rozumiem, ze nie mowisz tu o aborcji dokonanej ze zwyklego kaprysu, ok. patologie o ktorych mowisz w naszym spoleczenstwie sa tak czeste, ze ogromna liczba dzieci nie powinna sie narodzic zgodnie z Twoim tkiem myslenia.... od zwalczania tych patologii sa odpowiednie organizacje - a czy ich dzialanosc jest skuteczna i czy w ogole istnieje - to juz temat na osobny topik. ale te organizacje istenieja i maja pomagac.

17:03 [zgłoś do usunięcia] ale macie przesrane w tym Wyj**ane oznacza: olanie, brak zainteresowania, co mozna nazwac tolerancja. Wiec nie osmieszaj sie. dziecko możesz mi naskakiwać masz marną i durną obronę ;) szukaj dalej zwady

" a co z rodzinami z patologii spolecznej, ktorzy niszcza swoje dzieci, bo nie maja za co sie zabezpieczyc??? " To jest prawda, był przypadek ojca który sprzedawał własną niepełnosprawną córkę za wódkę. I tacy ludzie nigdy nie powinni mieć dzieci. A co to jest antykoncepcja nie wiedza. Bronicie tylko płodu, a co się stanie potem to już wina rodziców.

ja do tego mam wszystkie dostepne szczepionki dla dziecka za darmo. Albo nie musze nic doplacac, by zamiast kilku wkluc zastosowac jedno. A wy tak dbacie o dzieci w polsce, ze niech was szlag. Tylko rodzic kazecie. A reszta niewazna.

Gość reklamosa
kwiatek - czyli jakosc zycia mierzysz iloscia posiadanych samochodow, i innych ekskluzywnych sprzetow, a uczucia sie nie licza tak? bo to wynika z Twojej wypowiedzi.

Gość jeśteście głupie kkkkuurrrr
"ulże tylko złym ludziom" tak jest, prowadź dalej krucjate PS "ulże tylko złym ludziom" tak jest, prowadź dalej krucjate PS wiara jest dla słabych ludzi nie prowadze krucjaty bo nie zabijam ty jesteś zła i może wydawać ci się że wiara jest dla słabych ludzi, czyli według ciebie dobrych tak, tak to jest podstawowa prawda zła-fałszywa rzecz jasna tak samo jak dobro mówi że tylko słaby człowiek nie wierzy czy ty naprawde dajesz się tak manipulować szatanowi? ty żyjesz bez wiary i to co nazywasz twoim dobrem nie jest żadną wartością - jest śmieciem nie potrafisz kochać - potrafisz chwilowo porządać nie potrafisz szanować - potrafisz mieć dla kogoś szacunek tylko wtedy jak ktoś jest niebezpieczny i ci zagraża nie potrafisz być życzliwa - tylko potrafisz udawać jeśli sie nie zmienisz będziesz się tak męczyć do końca życia co do wiary: gdyby Bóg myślał jak człowiek to ten świat już dawno zniszczyłby z zemsty do niego

Gość bo ja tak chce
KWIATKU z Twoich wypowiedzi wynika, że jakość Twojego życia jest ŻADNA! Współczuje Ci!

" A wy tak dbacie o dzieci w polsce, ze niech was szlag. Tylko rodzic kazecie. A reszta niewazna." Otóż to! Niczym pojemniki na dzieci, a potem rób co chcesz, idź na autostrade.

piwo - nie wiem co wtedy. obym w takiej sytuacji nie byl reklamosa - uczucia sie licza ale komfort zycia tez

17:10 [zgłoś do usunięcia] ale macie przesrane w tym ja do tego mam wszystkie dostepne szczepionki dla dziecka za darmo. Albo nie musze nic doplacac, by zamiast kilku wkluc zastosowac jedno. A wy tak dbacie o dzieci w polsce, ze niech was szlag. Tylko rodzic kazecie. A reszta niewazna. przecież w pl również można dostać jedną szczepionkę zamiast kilku :D aha ja miałam kilka szczepionek bo jestem tej "starszej daty" ale rączunia mi nie opadła z tego powodu ani urazu psychicznego nie miałam ;)

Offerma, obrażając tylko pokazujesz swój poziom, nie umiesz dyskutować jak dorosły człowiek to idź sie kłócić z dziećmi w piaskownicy.

"z Twoich wypowiedzi wynika, że jakość Twojego życia jest ŻADNA" nie musisz, nie jest żadna :P "A wy tak dbacie o dzieci w polsce, ze niech was szlag. Tylko rodzic kazecie. A reszta niewazna." dobry ten tekst :)

17:12 [zgłoś do usunięcia] _Kwiatek piwo - nie wiem co wtedy. obym w takiej sytuacji nie byl założę się, że sam być to dziecko od respiratora odłączył, już samo wyrażenie "nie wiem co bym zrobił" jest bliskie temu

słuchajcie typa

a wiecie, ze sa plastry lub zastrzyki antykoncepcyjne dla facetow?

Moze przede wszystkim ustalmy jedno: plod nie jest czlowiekiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość
" Offerma, obrażając tylko pokazujesz swój poziom, nie umiesz dyskutować jak dorosły człowiek to idź sie kłócić z dziećmi w piaskownicy " a wy to takie na poziomie jesteście, że szczęka opada :O pomijacie wszystkie sensowne argumenty i tupiecie jak dzieci, które w sklepie chcą zabaweczkę, powtarzając w kółko to samo.

"nie potrafisz kochać - potrafisz chwilowo porządać" potrafie chociaz poRZądnie cos napisac :D "nie potrafisz szanować - potrafisz mieć dla kogoś szacunek tylko wtedy jak ktoś jest niebezpieczny i ci zagraża" wrong. jak mi ktos zaimponuje to mam szacunek :P

Gość greta garbo
A co w tym przypadku ta aborcja zmieni? Uczyni gwałt niebyłym?

17:17 [zgłoś do usunięcia] ale macie przesrane w tym a wiecie, ze sa plastry lub zastrzyki antykoncepcyjne dla facetow? a czy wiesz, że jak ktoś nigdy nie chce mieć dzieci to niech najlepiej podda się odpowiednim zabiegom i żadnej krzywdy temu nie wyrządza ? a na pewno nie poddadzą się morderstwu jakim jest aborcja

offerma... Brak słów. Czyli jednka się wydało, że kobieta to pudło na dzieci, nic więcej. Oj coś to przeczy twojej wierze, hipokryto.

a ty koleś z zagranicy urzesz jako bogaty, zły nic nie wartościowy człowieczek z wyżutami sumienia, jeśli masz sumienie

Moze najpierw ustalmy cos. Plod nie jest czlowiekiem. Czlowiek to odrebna jednostka, ktora zyje poza lonem. To jest czlowiek.