Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flying hamster

Co sądzicie o aborcji w przypadku gwałtu?

Polecane posty

Gość marko88
ludzie wyjdźcie z tąd, im i tak nic nie przetłumaczycie, ja też uważam że aborcja to zbrodnia zostawmy ich samych z tym problemem

Gość
" dziff pogadamy jak cie zgwalca " a ty do czego pijesz? bo na temat zawarty w tytule topiku wypowiedziałam się jasno ileś stron temu, więc może sobie wróć i przeczytaj. a teraz mówimy o aborcji w przypadkach nieekstremalnych.

17:32 [zgłoś do usunięcia] dziffka " taaa ludzie dawajta wyzwiskami na nas przeciwników aborcji z chęcią się pośmiejta z was " ale jak przez nich ze śmiechu monitor herbatą opluję to będę żądać odszkodowania ależ oczywiście w KOŃCU MASZ DO TEGO PRAWO :D dodam, że słodzenie typu : moher, ciemnogród, betonowy łeb z sianem nie robi już tak ogromnej zabawy znudziło się :classic_cool: piszta ciekawsze określenia zrobi się listę :D

Gość Krokodylka
--->bo ja tak chcę, właśnie, ludzie są różni. Jak dla kobiety ważniejsza kariera i jest zdolna ununąć, to co to za matka z niej? Jakbym stanowiła prawo, to mimo wszystko chyba dała bym jej prawo do usunięcia. Dopóki płód nie czuje bólu.

Gość
" ależ oczywiście w KOŃCU MASZ DO TEGO PRAWO " sądzę, że ETPC przyzna mi odszkodowanie :classic_cool:

Gość temat o gwalcie .
Niech sie wypowiedza zgwalcone a nie prawiczki i stare dziewice:D

Gość ale macie przesrane w tym
Ja chce dodac, ze to nie fair, bo jako polacy macie ograniczone mozliwosci w swym kraju. I czy przez swoje katolickie poglady na temat aborcji, nie obrazacie innych krajow? Wszystkie poza Polska sa zle? Bo na zachodzie zabijaja dzieci.

Gość
" Niech sie wypowiedza zgwalcone a nie prawiczki i stare dziewice " podobnie w kwestii kar dla morderców powinni się jak rozumiem wypowiadać tylko mordercy? bo ofiary już nie będą w stanie się wypowiedzieć.

Gość w przypadku gwałtu
usunięcie ciąży, jest jedynym możliwym rozwiązaniem. Kobieta myśląca inaczej, chciała tego i nie można mówić o gwałcie, bando poyebanych , nawiedzonych głąbów....

Gość temat o gwalcie .
Ofiary gwaltow mialyby wiecej do powiedzenia niz wy. Jak cie zgwalca to inaczej zaspiewasz.🖐️

Tak was niektorych czytam i powtarzam to, co napisalam wczesniej o polsce, jako narodzie, ktory produkuje prostych katolikow. Mowiac o aborcji..jak mozna pisac: UCIEKAJCIE Z TEGO TOPIKU, BO I TAK NIE NAWROCICIE TYCH, KTORZY SA za ABORCJA . lUDZIE, MAMY 21SZY WIEK! oPAMIETAJCIE SIE Z TYMI KATOLICKIMI SADAMI OSTATECZNYMI. nigdy w zyciu nie chcialabym miec dziecka z facetem, ktory mnie zgwalcil.

Gość
" czy przez swoje katolickie poglady na temat aborcji, nie obrazacie innych krajow " nie uważam się za katoliczkę, ale skoro chrześcijaństwo jest takie 'bleee' to może wyjedź to kraju islamskiego i spróbuj tam być 'kobietą wyzwoloną'. życzę powodzenia 🖐️

Gość w przypadku gwałtu
została zgwałcona i co pokornie będzie chodzić w ciąży i urodzi dziecko, które odda do domu dziecka, albo w tym oknie życia (głupszego idiotyzmu nie można było wymyśleć), albo zaskarży gwałciciela i będzie sobie dostawać dodatek w postaci alimentów.

sluchaj offermo: czujesz sie mocno, bo siedzisz za monitorem w jakies polskiej dziurze i obrazasz wszystkich dookola? Jestes zalosny. Tak pieprzylam sie ze wszystkimi w kiblu a ty uczyles sie biologii i mowisz, ze zarodek to czlowiek. GRATULUJE!! Wole sie pieprzyc w kiblu niz uczyc sie takiej biologii..a na historii uczyli cie, ze czlowieka stworzyl pan Bog wszechmogacy a nie pochodzimy od malp?

Gość
" zelek vel dzifka znowu wszedzi gdzie offerma " raczej wszędzie tam, gdzie mam coś do powiedzenia, a śledzących mnie debili mam w ... 🖐️

Gość taa niedobra pupa
Dyskusja taka zawsze będzie zupełnie jałowa. BO każdy ma już swoje przekonania w tej mierze. W zasadzie człowiek, płód, dziecko - to tylko pewne terminy, które są nieścisłe. Więc nie ma sensu spierać się czy płód jest człowiekiem czy nie... Nikt tak naprawdę nie wie, czy człowiek ma duszę - więc nie ma sensu argumentować, że płód ma duszę - bo tego nie wiecie... Albo takie kwestie - kiedy ta rzekoma dusza wstępuje? Jeśli w ogóle jest - to kiedyś jednak "wstępuje". Jak ktoś wierzy, że np. przy zapłodnieniu - to nie powinien stosować nawet spirali - bo ona działa po zapłodnieniu, nie dopuszczając do zagnieżdżenia się zarodka w macicy... Ja osobiśćie nie uprawiam filozofii - i skoro życie ludzkie kończy się podobno z ustaniem pracy mózgu - to logiczne jest, że jego początek ma miejsce z początkiem tej pracy - czyli mozna przyjąć ok. 12 tydzień. A co do reszty - nic nie wiadomo...

Kobieta zgwałcona może oddać dziecko do adopcji czy do domu dziecka.......... tak samo nie powinno być przerywania ciąży gdy płód jest upośledzony.......... jedynie w przypadku zagrożenia życia matki....... widze jednak że na tym topicu wypowiada się większość którzy są za tym żeby mordować ludzi......... bo życia zaczyna się od poczęcia..... :)

Art. 152. 1. Kto za zgodą kobiety przerywa jej ciążę z naruszeniem przepisów ustawy, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. 2. Tej samej karze podlega, kto udziela kobiecie ciężarnej pomocy w przerwaniu ciąży z naruszeniem przepisów ustawy lub ją do tego nakłania. 3. Kto dopuszcza się czynu określonego w 1 lub 2, gdy płód osiągnął zdolność do samodzielnego życia poza organizmem kobiety ciężarnej, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Art. 153. 1. Kto stosując przemoc wobec kobiety ciężarnej lub w inny sposób bez jej zgody przerywa ciążę albo przemocą, groźbą bezprawną lub podstępem doprowadza kobietę ciężarną do przerwania ciąży, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. 2. Kto dopuszcza się czynu określonego w 1, gdy płód osiągnął zdolność do samodzielnego życia poza organizmem kobiety ciężarnej, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. Art. 154. 1. Jeżeli następstwem czynu określonego w art. 152 1 lub 2 jest śmierć kobiety ciężarnej, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. 2. Jeżeli następstwem czynu określonego w art. 152 3 lub w art. 153 jest śmierć kobiety ciężarnej, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12. Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny (Dz. U. z 1997 r. Nr 88, poz. 553 ze zm.) Kobieta ciężarna nie ponosi odpowiedzialności karnej za przerwanie ciąży.

aseksualista a czy ty miales do czynienie lub wychowujesz smiertelnie chore dziecko albo dziecko ze strasznym zdeformowaniem ciala? tak?

Gość
" tak wszyscy z kafeterii tylko na ciebie czekaja i cie sledza "gwiazdo" " może nie wszyscy, ale kilku durniów i pewna nadgorliwa stara panna na pewno. przypominam, że temat ABORCJI W PRZYPADKU GWAŁTU już skończyliśmy, wszyscy zgodnie uznali ją za w pełni UZASADNIONĄ i nie wiem, po co niektórzy nie śledzący dyskusji znowu z tym wyjeżdżają. i jeszcze coś - skoro płód to nie człowiek to dlaczego PRZEPROWADZA SIĘ interwencje śródmaciczne w przypadku ciężkich wad płodu? patrz - przypadek Samuela Armasa, już pomijając całą tę prawdziwą czy nie, historię z palcem.

Gość taa niedobra pupa
dziffka - czy twoim zdaniem przeprowadzanie int. chirurgicznych powoduje, dany obiekt staje się człowiekiem? Nie wiesz, że robi się to na wszystkich zwierzętach = psach, kotach, koniach, itp.

Będę sobie pisał co będę chciał....... ale wy macie przesrane w tym -------> ja nikogo nie wychowuje:D........ ale znam takie rodziny które mają takie dzieci...... mówie tutaj o dzieciach z zespołem downa..... mimo wszystko że nie mają pieniędzy jakoś sobie radzą....... bo taka była wola boska :)

Gość taa niedobra pupa
to jest akurta bzdura. bo jeżeli tak uznać to niby co jest przed 12 tygodniem? martwy płód który nagle "ożywa"? s TYlko gdzie ja napisałam, że uważam płód przed 12 tyg. za martwy? Oczywiście że jest to forma życia. TYle że mózg zaczyna pracę mniej więcej w tym czasie... Z tego co wiem, takle terminy jak człowiek są humanistyczne - nieścisłe. Z reguły za człowieka uważa się istotę zrodzoną... Raczej powinno się mówić = płód ludzki, wg mnie...

Gość taa niedobra pupa
i istotą takiego "myślenia" jest oparcie się o nasze niedoskonałe metody pomiarowe. TE metody nie są niedoskonałe, ale raczej indywdualne - każdy płód rozwija się w trochę innym tempie. Mimo to z zaawasowanym sprzętem da się bardzo dokładnie stwierdzić, na jakim etapie jest dany płód.

Gość dzffka
" czy twoim zdaniem przeprowadzanie int. chirurgicznych powoduje, dany obiekt staje się człowiekiem? Nie wiesz, że robi się to na wszystkich zwierzętach = psach, kotach, koniach, itp. " taaaaa? :D kiedy ostatnio słyszałaś o badaniach prenatalnych płodu psa, kota czy konia i w przypadku wykrycia wady - przeprowadzaniu na tymże płodzie operacji? bo ja sobie nie przypominam, żeby taki fakt kiedykolwiek miał miejsce.

Gość taa niedobra pupa
"Z tego co wiem, takle terminy jak człowiek są humanistyczne - nieścisłe." ależ oczywiście że nie. człowiek to osobnik określonego gatunku pełna nazwa: człowiek współczesny (homo sapiens sapiens) Kiedyś przyporządkowano potocznej nazwie łacińską. Ale termin "człowiek" jest kompletnie niejednoznaczny w różnych kulturach, drogi offermo. Jest on znacznie starszy, i pierwotnie oznaczał mężczyznę. Choćby w angielskim słowo "man" oznacza mężczyznę, człowieka. Obecnie rzecz jasna, również kobiety większość kultur uważa za człowieka. Jednak nie wszystkie np. Arabowie - nie uważają kobiet za ludzi...

Gość
zjadłam 'i', ale to ja pisałam :classic_cool: