Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość call center girl

co jedza wasze 1,5 roczniaki na kolacje???

Polecane posty

Gość call center girl

bo moja wciaz je kaszke - tak lubi, domaga sie kaszki. jednak to chyba za slaba kolacyjka dla takiego dziecka, bo budzi sie w nocy i krzyczy o butle z mlekiem. a potem nad ranem kolejna.wydaje mi sie, ze wieczorem sie po prostu nie najada.co jej dawac jesc wieczorem, zeby w nocy byla syta???

Mój zjada jogurt i pól banana a potem wypija butelkę mleka bebiko bananowe. Ja zauważyłam, ze moje dzieci lepiej śpią jak właśnie się nie najedzą na noc tylko zjedzą lekką kolację.

Gość atramencik123
Mój mały zjada albo kaszkę albo zwykłe kanapki. W nocy budzi się tylko na piciu (butelka z wodą to podstawa, stoi zawsze przy łóżku)

Gość call center girl
ona sie na to mleko nocne budzi od niedawna, wczesniej wystarczalo picie. teraz gdy probuje jej dac wode lub herbatke jest krzyk w nieboglosy. pare razy nie zrobilam tego mleko i probowalam ja przetrzymac, jednak kolo 4 kapitulowalam, bo mialabym po prostu cala noc nieprzespana. juz nie wiem czy to z glodu, czy z jakiegos innego powodu.

Gość ewi.bb
ja zamiast butli z mlekiem daje butle humany. jest bardziej tresciwa. o herbacie nie wspomne - sprobowalam 2 razy - za kazdym razem butla poleciala przez caly pokoj a maly tak sie darl, ze az zwymiotowal. potem usypialam go ponad godzine.

Gość call center girl
ewi.bb - ile ma twoj szkrab??? jaka humane kupujesz? ja mojej daje Bebiko bananowe.

Gość call center girl
hhmmmmmmmmm, wlasnie sobie zdalalam sprawe, jak durne pytanie zadlam. w temacie jest o 1,5 roczniakach, wiec pewnie tyle ma. eeeeh ;-)

Gość ewi.bb
humana 3 bananowa

ok 18 godź je jogurt i ok 20 pije mleko bebiko3R. W nocy nie je i nie pije.

Może ma taki okres... a zęby czasem nie wychodzą? Moi też czasem mają różne dziwactwa przez pewien czas. Np Mała budziła się o północy i chciała oglądać bajki. Po jakimś czasie jej przeszło. Jak do tej pory było ok, a teraz chce mleko to ja bym po prostu dała to mleko w nocy i tyle.

Gość hgGHFDA
mój synek jada na kolacje kaszkę Bobovity na gęsto łyżeczką (tak około 1840) w nocy nie je i nie pije.Dopiero rano o 7 wypija butlę mleka

Gość maja papaja
Mój je obiad. Bo nie praktykujemy w domu kolacji. :)

Gość Keri Hilson
głodzicie chyba te dzieci. moj w tym wieku jadł makaron z serem, albo kanapki z serkiem, wędliną lub serek bialy z ogorkiem i kanapka.Potem jeszcze na spanie mleko. Owoc na kolacje to szczyt głupoty.

keri świetnie ze twoje dziecko lubi makaron i chleb bo mój chlebem pluje. Na śniadanie mu wpycham kanapkę ale na kolacje nie ma sensu. Poza tym jakbym moje dzieci głodziła to by nie wyglądały tak jak wyglądają a zapewniam Cię ze im niczego nie brakuje. Pediatra zapytana o jadłospis stwierdziła ze lekka kolacja- owoc i jogurt jest bardzo dobra dla dzieci. Makaron z serem na kolacje? Przecież to zalega w żołądku i potem źle się śpi.

a już najlepsze z możliwych to zestawienie: kanapki z wędlinka i potem jeszcze mleko :) Po tym się ma na pewno kolorowe sny :D

moja je kanapkę z wędliną i popija kakao - nie budzi sie w nocy. śpi 11-12 godzin

Gość Keri Hilson
mleko modyfikowane jakby któras nie wiedziala, to nie to samo co krowie w połaczeniu z wędliną. Poza tym -mleko opije po godzinie od kolacji. w nocy spi bez budzenia od 20-8 rano.

mój kaszkę mleczno-ryżową, mleczną ryzowo-kukurydzianą (ok 180 ml na gęsto łyżeczką) do tego jakiś owoc, albo pół opakowania jogurtu (mieszam mu to z kaszką). kolację je o 19 kolejny posiłek ma ok 8. w nocy czasem pije wodę.

Gość maja papaja
My jemy obiad między 18.00-19.00, a między 20.00 a 21.00 dzieci chodzą spać i też nie ma problemu z zasypianiem (wstają o 6.30), a wagę mają prawidłową. :) Są społeczeństwa w których nie ma kolacji.

U mojego mleko, kefir, jogurt, modyfikowane itd w połączeniu z mięsem/wędliną działa jak środek przeczyszczający lub rzyganko- zależy od ilości spożytych składników (może on ma taki delikatny żołądek ) :P Kakao nie daję bo lekarz stwierdził ze może ich uczulać i żadnej czekolady ani kakao nie wolno.

maja papaja - jakbym ja małemu obiad o 18-19 dawała to tez by już kolacji nie jadł :) ale on je obiad o 16, więc o 19 kolację musi dostać, bo nie wyobrażam sobie zeby od 16 do 8 rano nic nie jadł :) zwłaszcza ze w dzień ma duze przerwy pomiędzy jedzeniem (8 śniadanie, 10.30 II śniadanie, 16 obiad) ja osobiście kolacji nie jadam, ale ja mam większy żołądek od dziecka :)

u nas obiad o 14.30 (musi tak być bo maż ma przerwę obiadową a pracuje do 20-21 ) wiec kolacja musi być. i w między czasie jeszcze czasem jakaś przekąska.

Moja na kolację (ok 19) zjada 150 - 200 ml gęstej kaszy (z łyżeczki). Spać idzie około 20 ale nie budzi się w nocy Autorko, może spróbuj parę razy dac dziecku na noc więcej kaszy albo kaszę + kanapkę?Smażone i tłuste na noc (makaron z serem...)??? - sama sobie nie zaserwowałabym takiego kktajlu :/ Koleżanka myli głodzenie z niezdrową dietą i przekarmianiem :/ No ale tak juz jest, są osoby, które tuczą zamiast karmić i uważają, że inny sposób "karmienia" jest głodzeniem..

U nas posiłki są co 3-4 godziny, zdarza się, że częściej a bywa, że rzadziej. Dziecko jest juz w takim wieku, że sygnalizuje głód. Zdarzasię, że po 200 ml obiadu wyjada mi kanapkę z talerza ;) A są dni, kiedy je jak wróbelek.

Gość maja papaja
W większości miejsc na świecie jest tylko śniadanie (8.00-9.00), lunch (12.00-13.00) i obiad (18.00-19.00). :) Kolacja nie istnieje - niekiedy nawet jako pojęcie.

Maju - ale to tyczy się dorosych, dzieci mają inny tryb jedzenia. Dlatego umownie przyjmuje się, że kolacją jest jedzenie w porze wieczornej, zatem jadasz śniadanie, lunch i kolację - a nie obiad - jeśli już się tak uprzeć, jak Ty :D

mojej nic nie jest :) ani po kakao ani po czekoladzie, ani po połączeniu mleka czy kakao z kanapką z wędliną :) ma to chyba po mamusi - moze mieszać do woli

Gość maja papaja
Po 12 miesiącu przechodzą na tryb dorosły + drobne przekąski i napoje w ciągu dnia. Mój najmłodszy dzieciaczek przeszedł już na ten "wyższy poziom wtajemniczenia", że pozwolę sobie tak powiedzieć. ;)