Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mamuśka

piękna pogoda-mogę umyć okna w ciąży?

Polecane posty

Gość przyszła mamuśka

no właśnie- zaczynam 28tydz.

Gość też mnie to mocno zastanawia
tylko się nie przeforsuj. Staraj się nie robić wygibasów. Lajtowo. Chyba nie chcesz teraz urodzic?

Gość przyszła mamuśka
te 10 tyg to jeszcze by się przydało pobyć w mamusi :) ale czytam na necie, że nie można w ciąży podnosić rąk do góry: -krew odpływa, kręci się w głowie, można upaść.... -jakieś więzadła się naciągają i można szybciej urodzić.... nie wiem czy to przasądy czy coś z prawdy w tym jest... dlatego pytam Was o zdanie :D bo już nie mogę patrzeć na te okna :)

Gość też mnie to mocno zastanawia
dokładnie. Też coś słyszałam o podnoszeniu rąk do góry. Jesli jednak zrobisz to z głową to nic nie powinno Ci być Jeśli jednak masz obawy niech to zrobi za ciebie mąż :)

Gość przyszła mamuśka
mąż w pracy... 8-20... :/ ale dla niego zostawię wieszanie firanek :) dzięki za odpowiedź :)

Gość okna są w ciąży?

Gość aniaiaia
ja tez rozne opinie czytałam mysle ze mozna ale bardzo spokojnie i bez przemeczania sie....chociaz moze lepiej jak mozesz meza na to namow :p u mnie moja mama mi umyla przyjechala jak uslyszala ze chce sama myc...

Gość nie myj
ja umyłam a potem żałowałam, bo wylądowałam na patologii.

Gość okna są w ciąży?
ja bym tez nie myla

okna w ciązy? daj spokój... ja sobie darowałam...nic sie nie stanie jak raz nie umyjesz, póxniej cos się rozpobli i będziesz mówiła jaka głupia byłam, że myłam. Okna nie zajac nie uciekną, a najwyzej nie będa umyte...

ja myłam , ale mam małe okna , i codziennie myłam po 1 aby sie nie pzremeczyc ...wydaje mi sie ze wszystko mozna oby z glowa

Gość jasne ze tak
ja ok 30 tyg mylam okna i nic mi sie nie stalo, nie mam wielkich okien powolutku, bez wygibasow i przemeczania sie, efekt byl super i moje samopoczucie tez ok, przynajmniej czyms sie zajelam jak dobrze sie czujesz to czemu nie? ja wolalam umyc niz siedziec i patrzec na brudne

ja mylam a mam trzy pietra ,w wieszaniu firanek pomogl mi maz . sama musisz wiedziec jak sie czujesz ,czy na tyle dobrze,ze dasz sobie rade nie stawaj za wysoko na drabinach parapetach itd ,rob sobie przerwy jesli wszystko jest ok ,nie masz zakazu ruszania sie itd zadnych zawrotow itp to jak to mowia ....ciaza nie choroba;)

Gość ja umylam
w 38 tc ;)

Gość ja myłam na II pietrze w bloku
i to w listopadzie i było ok!

Gość przyszła mamuśka
już umyłam 2 i robię przerwę na kafe :D wstawię pranie i jeszcze 3... i okna czyste i samopoczucie lepsze a czuje się bardzo dobrze :P dzięki za odpowiedzi

Gość w 38 mozesz rodzic w 28 niebar

Gość myj poki masz czas
w ciazy mylam, teraz moje dziecie ma 7 m-cy i mysle jak mam umyc te okna z malym przy boku:)

Gość przyszła mamuśka
właśnie wróciłam od ginekologa i nie mogłam się powstrzymać z pytaniem o mycie okien.... odpowiedz: NIE MYĆ. Chodzi o rozciąganie się, naciąganie itp... podobno przy sporym wysiłku może zmniejszyć się przepływ przez łożysko nawet o 1/3... Więc ostatnie okno i wszystkie firanki czekają na małżonka :P Choć to jak ja "lajtowo" myłam te okna to chyba nic mi się nie naciągneło :D

Gość oj glupiaś ty glupiaś
Dziś nic ci nie będzie. Będzie lajtowo. Zobaczymy co się zacznie dziać w nocy, albo jutro. Naprawdę te brudne okna są ważniejsze niż zdrowie dziecka?