Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta cholerna dieta

9m temu urodzilam dziecko. Wczoraj chcialam sobie kupic plaszcz ale nie bylo....

Polecane posty

Gość allabaster
zgadzam sie z poprzedniczka wygladasz nieciekawie nawet na tle angielek bo te przynajmniej potrafia sie ubrac (wiem bo tez tu mieszkam) Mysle ze jakbys schudla wyladalabys o wiele lepiej, bo jak ktos wczejniej napisal masz warunki- dosyc proporcjonalna budowa ciala (pomomo znacznej nadawgi), dobre wlosy i twarz bez podwojnego podbrodka tez bedzie o wiele lepiej wygladac. Nie ma co sie oszukiwac kochana, wygladasz staro ni nieatrakcyjnie jak na swoj wiek, ale mozesz to zmienic pozdrawiam

Gość mama mloda
hahahahhyhyhy od kiedy angielki potrafia sie ubrac?! :D:D no chyba padne! dzieki za rozweselenie mnie z samego rana ;) moze przy tobie sa dobrze ubrane if u know what I mean :):):)

dobrze że jest forum to się człowiek przynajmniej dowie jaki jest, ja nie wiedziałam na ten przykład ze jestem zarozumiala, nie lubię szczuplejszych ode mnie i mimo że po studiach jestem głupia, a to że na fotce nie ma daty założenia tylko ostatnie (pierwsze i ostatnie) logowanie to juz nie moja wina na każdym normalnym portalu jest data założenia konta, a jeśli chodzi o styl ubierania angielek to zostawia on wiele do życzenia i widać że Ty tu nie mieszkasz bo nie masz o tym zielonego pojęcia i chyba nie mam zamiaru wracać do naszego "pięknego" kraju bo w nim jest wiele takich Dziewczynek Dobra Rada jak ty które myślą ze są bez wad i najmniejszej skazy nawet jeśli mają widoczne problemy z pisownią ;)

Gość mama mloda
Aganicka nie martw sie tymi komentami, laski po prostu nie moga uwierzyc ze mozna sie pogodzic z nadwaga... i jakos z tym zyc, byc szczesliwym i miec kochajacego meza... :) duzo osob blednie mysli ze 'jak juz schudne to bede szczesliwa i wszystko mi sie w zyciu ulozy' a w sumie byc szczupla wcale nie musi oznaczac szczesliwsza...:)

Gość mama mloda
;) Aganicka zrzeszam sie z toba i podaje swoja fotke na przekór wszystkim zeby pokazac jak 90 kg dziewczyna moze wygladac... i w de mam czy po mnie pojedziecie, wazne ze ja jestem szczesliwa i lubie siebie i nie musze sobie niczego udowadniac meczac sie glodówkami, czy jakimis debilnymi dietami :P http://zapodaj.net/eebcdae06d45.jpg.html

ja sobie zdaję z tego sprawę miałam kiedyś koleżankę, "większą" ode mnie postanowiła schudnąć i owszem po roku pod nadzorem lekarza schudła, owszem, aż za bardzo była mocno wychudzona i niestety z każdym zrzuconym kilogramem znikała z niej radość życia i optymizm, po całej kuracji nie cieszyła się już z niczego, mówiłaa tylko o tym co jej wolno a czego nie wolno jeść, ile schudła, że nie może nigdzie iść bo nie może jeść nic co podają w barach, pabach i dyskotekach, koniec końców chodziła tylko do pracy a po pracy prosto do domu, nigdzie nie wychodziła, starciła dużą część znajomych ehhh szkoda bo byla naprawdę super dziewczyną. a co do powyższych komentarzy to naprawdę się nie przejmuję, i nie mówię ze poniekąd nie mają racji ale sama o tym doskonale wiem, sęk tylko w tym że dorosły cywilizowany człowiek potrafi krytykować na poziomie nie robiąc nikomu przykrości a nie jak szczeniak obrzucić błotem z uśmiechem na twarzy i przeświadczeniem że uratowało się świat przed zagładą, ale czego spodziewać się po Dziewczynkach :D:D

moim zdaniem wyglądasz dobrze, szkoda że nie pokazałaś twarzy bo napewno jest na niej uśmiech :D ja nie miałam uśmiechu bo słońce waliło mi prosto w oczy stąd pewnie te "tłuste wory pod oczami" hahahahaha ale nie bede komuś tłumaczyć jak jest tępy i rozgarnięty jak kupka liści :)

Gość mama mloda
hyhy :) ja zdaje sie tez nie mialam usmiechu :) slonko tez mi przyswiecilo :D wez przestan... no kurde przeciez wiemy ze nie jestesmy super laskami ale kurde po co sie dolowac i myslec 'o boze jaka ja tlusta musze sie odchudzac, co ludzie powiedza, maz pewnie klamie mowiac ze mu nie przeszkadza' itp. tylko osoby niedowartosciowane przez bliskich mysla ze zrzucenie kg zrobi z nich zupelnie inne pikne osoby;) ja pewnie lepiej bym sie czula, sprawniej jakbym zrzucila z 10 kg nie przecze lecz nie jest to dla mnie priorytetem czy sprawa zycia lub smierci ;D:D pozdrawiam :*

Gość TA CHOLERNA DIETA
MLODA MAMO-- Wygladasz super, masz proporcjonalna sywetke , piekna cere, tylko troszke wystajacy brzuszek ktorego mozesz sie pozbyc cwiczeniami. Ja niestety wygladam troche grubiej niz Ty... ale walcze z tym . :) Wczoraj bylam ze swieconka w kosciele mialam na sobie jeansy , krotki zakiet (niezapinalam go bo sie niedopina :D ale co tam ;) ) + buty na obcasie. Maz patrzy na mnie z pozadaniem i mowi ze wygladam super i mam "warunki" :D aganicka-- nie przejmuj sie tymi komentarzami zakompleksionych bab, nie warto. Wygladasz dobrze i jak schudniesz jakies 5kg to bedzie dobrze. Masz racje ze Angielki nie ubieraja sie najlepiej i nie sa zbyt ladnymi kobietami . Ja to wime bo tez bylam na wyspach 3 lata. Te kobiety wogole o siebie nie dbaja, maja w nosie sprawy diety i ruch co niestety po nich widac. Ja pracowalam w sklepie w Irlandii i mimo 78-80kg wagi bylam tam jedna z najszczuplejszych :) Wiec my Polki znowu jestesmy gora. Swoja droga troche Ci zazdroszcze mieszkania tam ... ja mam juz dosyc Polski i chcetnie bym wyjechala ale moj maz nie chce. Juz nawet dzwonilam do mojego dawnego szefa ktorey powiedzial ze mnie przyjmie no ale maz... Bardzo milo wspominam te czasy zagranica... ehhh...

a już się zastanawiałam gdzie się podziewa założycielka tego tematu :D my mieszkamy tu 2 lata, mi się trochę tęskni za rodziną ale tutaj życie jest dużo lżejsze i jest mniej stresów niż w Polsce :) więc wcale się nie dziwie ze chciałabyś tu wrócić

Gość LiliumAsia
nie zwalajcie na dziecko. bo przy ciąży każda kobieta przybiera na wadze inaczej...

Witam. Nie zgadzam się z tym, że kobiety o wadze przecietnie 60 kg to zakompleksione baby, jak to było napisane powyżej. Kompleksy miałam ważąc 72 kg po ciązy. Wbrew powszechnej opinii karmienie piersią nie odchudziło mnie nawet o 100g. Walczyłam z nadwagą, chciałam się poczuc dobrze w swoim ciele, więc rozumiem te kobiety, które w pocie czoła doszły do upragnionej szczupłej sylwetki. Co nie znaczy, ze są zakompleksione zwracając uwagę na Waszą nadwagę. Oczekujecie tolerancji same mając jej niewiele (tak przynajmniej można wywnioskować z niektórych wypowiedzi). Mi tam zwisa to, jak wyglądacie, chociaż wypowiem się odnośnie wyglądu Młodej Mamy - wyglądasz na bardzo przyjemną i zadbaną kobietę ;) Spokojnych Świąt. Pozdrawiam.

Gość kasiennnka
witaj ta cholern a dieta! przeczytałam ze jestes z nowego sacza,ja tez stamstad,pozdrawiam. w realu na pasazu jest swietny sklep dla puszystych,pozatym mamy 2 galerie wiec tam tez sa sklepy dla puszystych. ja waze ok 70 kg ,chcialabym ok 60 mam duzo fajnych ciuchow z uk ,super są.

Gość do aganicka
tepa i nierozgarnieta jak kupka lisci to ty jestes :P Nic ci nie mozna powiedziec bo zaraz obrazasz. Zero rozmowy. A z ta fotka - to skoro tam nie ma daty zalozenia konta to po co mowisz ze mam sprawdzic? Ty tam zakladalas nie ja. I blad zrobilam jeden. Ale tak, przez to ze jestem szczupla ale mam ladny biust i zgrabna pupe to od razu pisac nie umiem. Tak masz racje, jestem chudzielcem z wypryskami i do tego analfabetka :D Pisz co chcesz, zostan w anglii bo tam na tle moze angielek moze jeszcze jakos wygladasz :D Naprawde mam nadzieje ze twoja corka bedzie madrzejsza od ciebie :P

Gość ejjjjjjjj
wiecie wstydziłybyście sie w swieta tak wyzywac,grosz szacunku nie macie do siebie

Gość allabaster
ta cholerna dieta: pracowalas w sklepie w Irlandii i bylas tam najszczuplejsza? heheheh, gratuluje kariery zawodowej ;) Wspominajac o tym jak ubieraja sie Angielki nie mowilam o Paniach sprzedajacych w sklepie, ale o kobietach nalezacych do 'middle class' i powyzej. Oczywiste jest, ze im wyzszy status spoleczny tym wieksza dbalosc o wyglad i kulture fizyczna.

wswzystko zalezy od tego jak sie czujesz ze swoja waga,przede wszystkim musisz bardzo chciec schudnac,miec silna wole i motywacje to pierwszy krok,za nic nie podjadac i sie nie poddawac nawet jak waga ani drgnie w dol ja schudlam 30 kg w ciagu 9 m-cy ...wiec jest to mozliwe a poczatki byly trudne mam niedoczynnosc tarczycy sklonosc do tycia ,wiec tlumaczylam sobie iinyym ,ze nie schudne chocbym nic nie jadla ..a jednak tylko powtarzam rzadnych grzeszkow,konsekwencja silna wola i motywacja

Gość tezmamciaaa
siem Jagoda zapuściłaś:D masz ten sam styl atakowania co na topiku dla nieidealnych matek wiec wiem,ze to Ty szkoda ,ze sie nie podpisałaś

nie wiem o co Ci chodzi zawsze piszę w swoim nicku :o no i zrobiłam błąd żadnych* z rozpędu,sorry

chyba masz rację:) teraz doczytałam cały tekst :p nie widzialam wczesniej tego o atakowaniu ale mały po mnie skacze wiec czytam co drugie słowo:p

Gość mama mloda
jezusie alabaster wez ze swoja krytyka sie wypchaj! co ci do tego gdzie ktos pracowal! i co do tych grup spolecznych, prosze cie... ciekawe do ktorej ty siebie zaliczasz... szkoda mi ciebie i tego ze jestes taka wstretna i zlosliwa baba :( smutne to!

Gość ta cholern adieta
kasiennnnka --- :) bylam juz w galerii , w europie, chodzilam po sklepach w rynku , potem dlugosza , jagiellonska i lwowska. I nic nie znalazlam . w Realu jeszcze nie bylismy z M ale jak piszesz ze tam sa takie ciuchy to pojedziemy po swietach. A tej z middle class nie bede komentowac bo to taki rodzaj trola :D :D :D

Gość kasiennnka
no to rzeczywiscie problem....tak jak pisałam ja wiekszosc ciuchow mam z uk plaszcz ,kurtki itp ,nie wiedzialam ze jest taki problem ze znalezieniem plaszcza w rozmiarze 44,jak to nie problem to jedz moze do krakowa ,tam mnostwo ciuchow jest a z tym rozmiarem nie powinno byc wiekszego problemu chyba... pozdrawiam .

Gość hanqo
Ja urodziłam dziecko 12 m temu, w ciazy bardzo przytyłam bo jakies 22 kg. A to dlatego, że nie moglam sie ruszac (zagrozona ciaza, okropne bóle krzyza itp). Po ciąży bardzo sie starałam schudnąć (dieta + cwiczenia). Bylo ciezko ale sie udalo. Wrocilam do pracy do siedzacego trybu zycia i znow mam nadwage ok 12 kg. Wiec od dwoch tygodni od nowa dieta w porozumieniu z dietetyczką 1500 cal. i cwiczenia przynajmniej raz w tygodniu. Przy malym dziecku trudno czesciej wyrawac sie z domu. Polecam konsultacje z dietetyczką. Dobry specjalista poprowadzi Cie indywidualnie, pomoze zupelnie zmienic nawyki zywieniowe.

Gość butelka wody mineralnej
ja osobiscie od zawsze nosze rozmiar 42 wiem ze jestem za gruba ale jakos nie potrafie schudnac, najwazniejsze by znalezc sklepy z modnymi fajnymi ubraniami, kup jakies body modelujace czy haleczke do tego sukienke w jackline riu czy c&a tchibo kappahlu i wielu innych sa wieksze modne ubrania, placz ci nie pomoze, zapisz sie na silownie wyskocz na solarke pracuje w sieci sklepow z odzieza ostatnio przyjechala wiosenna kolekcjai wiele ubran w duzych rozmiarach to lapalam sie za glowe ze moje 42 w porownaniu do 48 mlodej dziewczyny gora 20 lat jest jak mala s kobiety coraz bardziej sie zapuszczaja tyja brzydna, koszmar nie rozmiar decyduje o pieknie

Gość *********megiiii
U mnie problem z nadwaga pojawil sie przed tabletki anty. Zanim zaczelam je brac wazylam 57kg, przez dwa lata (zmienianie tabletek co kilka miesiecy na chybil trafil) przytylam okolo 13kg wtedy zdecydowalam sie przerwac bo uznala, ze moja waga zaczyna byc zbyc wysoka, no i wtedy zaszlam w ciaze. W ciagu 9 miesicy przytylam 12kg (waga plodu), wiec zaraz po porobie wazylam o 1,5kg mniej niz przed ciaza. Niiestety kilka miesiecy po pordzie znowu zaczelam brac tabletki i przybralam dodatkowe 8kg. Miesiac temu podjelam decyzje ze juz nigdy tgo swinstwa nie wezme bo probowalam juz okolo 8 rodzajow tabletek (w tym jasmin) i po wszystkim tylam wolniej lub szybciej. Niestety przez te eksperymenty waze terz 75kg przy wzroscie 160cm. Moje cialo nie wyglada najgorzej poniewaz zawsze duzo cwiczylamwiec wiec jest ono naprawde jedrne jak na 75kg. Bardzo chcialabym zrzucic jakies 15kg, ale uwiezcie jest to naprawde dla mnie mordega. Od zawsze zdrowo sie odzywialam i cwiczylam przynajmniej 2 razy w tgodniu. Dlugo nad tym pracowalam, zeby siebie zaakceptowac taka jaka jestem i nie popadac przez to w depresje. Dobry humor i usmiech na twarzy powrocil odkad nie staje codziennie na wadze i nie mierze sie we wszystkich mozliwych miejscach. Dlatego denerwuja mnie komentarze typu 'sama jests sobie tego winna' albo 'jak mozesz siebie akceptowac'. Jezeli nadal przejmowalabym sie takimi wypowiedziami to chyba musialabym juz brac psychotropy.

Gość *********megiiii
*uwierzcie (sorki za blad)

i mimo że po studiach jestem głupia, aganicka halo kobieto studia nie sa gwarancja inteligencji;) a ty np mna tym forum prawiła se madrosci ze otyłosc nie ejst choroba:o negowałas zdanie lekarzy...rozumiem ze w ten sams posob negowałabys zdanie np inzynierów? uwazajac sie za madrzejsza teraz byc moze nie masz problemow zdrowotnych ale pamietaj ze metabolizm zmniejsza sie z wiekiem wiec chudnac napewno nie bedziesz...z taka waga zdrowie ci sie napewno pogorszy.

ale ja nie mówiłam że otyłość nie jest chorobą tylko że nadwaga nią nie jest, proszę mnie czytać uważnie a nie trzy po trzy, nadwaga i otyłość to nie to samo, poza tym moim zdaniem dobrze że są osoby chude, szczupłe, z nadwagą i otyłe bo gdyby wszyscy byli rozmiaru 36-38 to świat byłby cholernie nudny ;)