Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alpha Female

wyniki badań - tarczyca

Polecane posty

Gość Alpha Female

Witam! Właśnie odebrałam wyniki badań. Wygląda na to, że wszystko jest w normie: TSH 3,509 FT3 3,22 ft4 1,01 anty-TPO 0,23 anty-TG 0,82 Badania robiłam prywatnie bez konsultacji z lekarzem. Zrobiłam je po to, żeby mieć podstawę do wizyty u endokrynloga....a tu nic... Tylko jak to możliwe? Trzy lata temu miałam zdiagnozowaną niedoczynność(obecnie mam 22 lata) Przez kilka miesięcy brałam Letrox, ale zaprzestałam leczenia po tym jak utyłam 10kg :S Do tego ostatnio laryngolog powiedział mi, że mam powiększoną tarczycę (?!?!) Więc o co chodzi?

...lepiej idź do lekarza...nie wiem, ale z tego co piszesz sama zaprzestałaś brania leków z powodu znacznego utycia, kurcze, to jest właśnie to czego sie boje...ja choruje na nadczynnosc ale zawsze jest mozliwość przejścia w niedoczynnosć...jutro robie wyniki i jestem ciekawa jaka bedzie poprawa po m-cu leczenia...nei wiem czy dobre jest bez konsultacji z lekazrem zaprzestanie leczenia...lepiej idź z wynikami i niech Cie obejży....tarczyca moze zawsze sie uaktywnic, powinnas byc pod scisła opieka lekarza...ale rozumiem Twoje obawy odnośnie brania leków...czy jak przestałas brac leki to schudłaś (w jak szybkim czasie utyłas te 10 kg), poprawiło sie Twoje samopoczucie?wiesz , chodzi mi o dolegliwości zwiazane z niedoczynnoscia....pozdrawiam

Gość Alpha Female
waga została....w sumie fajnie sobie tłumaczyć szeroki tyłek chorobą tarczycy :P jakiś czas po odstawieniu leków usłyszałam, że tycie na początku jest normalne. chodzi o to, że wcześniej prawie nigdy nie czułąm głodu. kiedy zaczęłam brać hormony musiałąm jeść nonstop.....tzn. tak mi się wydawało w porównaniu z tym co było wcześniej....a podobno to była oznaka rozpędzania metabolizmu :S teraz głupio mi iść do lekarza z wynikami w normie...:( tylko wciąż mnie intryguje moja powiększona tarczyca

Gość bonsoir
jak już się na to leczyłaś to konsultacja z lekarzem na pewno Ci nie zaszkodzi

Gość Alpha Female
podnoszę....help :(

....no co Ci mozemy doradzić...idź do lekarza, tym bardziej, ze juz sie leczyłas na tarczyce...

po braniu jakis czas Letroxu poziom hormonów ci się wyrównał więc wyniki masz w normie, objawami problemów z tarczycą może być gwałtowne tycie, spocone ręce i szybki puls i tętno, a także niemiarowe bicie serca. Nie powinnaś sama przerywać brania leku, więc teraz musowo musisz udać się do endokrynologa