Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniskaa

Przesadzili z tym pochówkiem na Wawelu.

Polecane posty

Gość a tak powaznie...
aha bedzie to mialo miejsce w najblizsza niedziele

Gość ,jfdfjnfd,nmffd
no nie wiem czy to pech:o to wrecz szczescie.. w kilka dni z nielubianego prezydenta przemienił sie niemal w bóstwo równe historycznym królom

ja bylam przekonana, ze spocznie na Powazkach, a tu na wawelu. ja sie lacze w zalobie, bardzo mnie to dotknelo ale mysle, ze na fali tego (chociaz to zle okreslenie) doszlo do pochowku na Wawelu - dla mnie to zbyt duzo, mysle, ze z czasem zrozumieja, ze zle robia (jak przejda emocje, a przynajmniej oslabna) o zmarlych sie zle nie mowi i tego robic nie bede, to ogromna tragedia ale trzeba tez pamietac zaslugi ich za zycia - moim zdaniem nie sa tak wielkie zeby spoaczac na Wawelu.... i teraz, gdy przeciwnicy (ja tez do niech nalezalam) Prezydenta zaczeli zapominac, co zle, a pamietac tylko lepsze strony, wiele wybaczac i zapominac nagle takie wywyrzszenie - ktore doskonale przypomina, to, co robil Kaczynski za zycia

Gość osobamyślącasobietoitamto
W Katyniu sie rozwalił, wojskowych jechał uczcić. Odczytać to co miał tam powiedzieć na pgrzebie, na wojskowym cmenatrzu pogrzebać i koniec pieśni. W Krakowie to zaśługi dla państwa i świata może, ale szeregowy prezydent w krakowie? kult śmierci i tyle :( I pychy jego a przecież nikt go nie lubił jeszcze tydzień temu! co za obłed :(

Gość szuczna_palma
Jeśli rodzina chce, żeby go pochowali na Wawelu to jaki macie z tym problem? Co wasto obchodzi? Zgadzam się w 100% z JESTEŚCIE NIENORMALNI...Nieważne czy był wybitny, czy nie i nieważne co kto o tym sądzi. Jeśli taka jest wola rodziny...Zazdrościcie, że wy nie będziecie milei takiej możliwości? A gdyby umarł ktoś z waszej rodziny, podjęlibyście decyzję co do miejsca pochówku, a jakaś część rodziny by się nie zgadzala na to. To co byście zrobili? Był prezydentam, więc rodzina ma taki wybór i chuj wam do tego.

Rodzina odrzuciła słynną Świątynię Bożej Opatrzności... niech tam sobie spocznie, skoro tak gorliwie przyczyniał się do jej budowy :O To jest po prostu skandal, normalnie brak mi słów!

Gość szuczna_palma
Racja, zginął jak wszyscy w samolocie , ale na Boga!, on był PREZYDENTEM. Czy ktoś was zna znaczenie tego słowa? Nie był zwykłym posłem, senatorem. Był PREZYDENTEM. Najważniejszą osobą w demokratycznym Państwie.

Gość do bzium
A Ty prezydentem jestes ??? Poza tym wyraźnie mowiac w TV ze decyzja nie zostala jeszcze podjeta, a wy jak zwykle tylko psy wieszac, nic wiecej ! Tylko to umiecie, nawet w obliczu tragedii tylko zeby dowalic ! Typowa Polska mentalnosc...

Gość ,jfdfjnfd,nmffd
tak - był prezydentem. i powinien być pochowany tam gdzie inni prezydenci RP - w katedrze św Jana w Warszawie

Gość szuczna_palma
Bzium.....to Ty po prostu zazdrościsz mu miejsca pochówku czy co? Chciałabyś być pochowana na Wawelu? To weź dupę w troki i się czymś zasłuż, a nie tylko wszyscy jadem plujecie dookoła.

Gość co z tego że rodzina chce
ja się w ogóle rodzinie dziwie- jaki oni z krakowem mają związek0 jak moi bliscy umierali to chciałam ich jak najbliżej siebie pochować0 zeby móc na grób przychodzić jak najczęściej ... a z tego co wiem to oni sa z pomorza no i w Wawie urzedowali - to po licho kraków?

Gość okno na swiat.
a ja uwazam ze dobrze ze na wawelu. Prezydent byl takim samym patriota jak Pilsudski.

"Kaczynski był zwykłym prezydentem,niczym sie taim nie zasłuzył.Wawel to miejsce historyczne." Najpierw skończ gimnazjum, zapoznaj się z historią, a potem wypowiadaj

Gość przestancie juzz
Ja słyszałam, że decyzja jeszcze nie została podjęta... Ale ludzie wyluzujcie... najlepiej żeby go pod śmietnikiem pochowali nie i żeby żałoby nie bylo,a grob pies z kulawa nogą ojszczał w ramach pogrzebu- to byscie byli zadowoleni ! Też bym się dziwiła rodzinie, jesli sie na Krakow zdecyduja, ja bym nie chciala tak daleko miec grobu rodzicow... ale ludzie, to będzie ich decyzja i nic wam do tego. Tak, czy siak, pisanie że "potwierdzi się to, co robil Lech za życia " jest idiotyczne, On na to juz wplywu nie ma , gdzie spocznie... Jak rodzina chce to niech spocznie i na wawelu, dajcie już spokoj.

gdyby to byla moja rodzina to chcialabym go miec jak najblizej. rozumiem, ze to glowa panstwa wiec wybralabym najblizszy cmentarz wojskowy lub cos w tym stylu - a nie od razu Wawel - drugi koniec Polski - on przeciez jest z polnocy po tej tragedii bylo tak pieknie, {olacy zaczeli sie jednoczyc, zapominac, wybaczac, a teraz tym gestem, ta pycha rodzina popsula wszystko, to wszystko, co nas polaczylo - nic sie nie zmieni skoro od srodka Panstwa jest tak bardzo popsute

pomijając już to, czy zasługuje, czy nie na Wawel, to jest to potwarz dla warszawiaków. Oni go tka szczerze i godnie żegnali, a rodzina ma to za nic. Nieładnie.

Gość przestancie juzz
szczerze i godnie żegnali ? Jednoczymy się ?? Przecież jak dotąd wciąż o hipokryzji Polakow pisaliscie. Przeczycie sami sobie.

Para prezydencka powinna zostać sprowadzona razem do Polski..razem polecieli i razem zginęli to powinni razem wrócić...narażają tylko rodzinę na podwójny stres..naprawdę szkoda ich córki...widać bylo dzisiaj, że Jarek też znosi to coraz gorzej...wcale się nie dziwię...co do pogrzebu na Wawelu też sadzę że to troche przegięcie ale tak naprawdę nie wiadomo kto taką decyzję podjął...ja słyszałam że rodzina nie ma nic do powiedzenia w sprawie miejsca pochówku (ale nie wiem jak jest faktycznie) A teraz sprawa do Was, dajcie spokój kłótnią i tak nic nie da to że będzie cie krzyczeć ze miejsce nie takie, nic nie zalęzy od nas, i nas o zdanie nikt nie zapyta..niech zrobią jak chcą... Widać że i tak ta tragedia nie zmieni nic w Polakach i tak dalej będą się kłócić..tak samo bylo po śmierci papieża wszyscy sobie wybaczali, piłkarze sie godzili a jak minelą żałoba to znowu sie pobili...jedno wielkie zakłamanie..no ale co zrobić..żyjemy dalej

miarą nie jest to, co ludziska piszą na kafeterii, ale to, co było widać na ulicach, zwłaszcza Warszawy. A widać było szczery żal i szacunek dla zmarłego prezydenta. Jak L. Kaczyński może nie spocząć w Warszawie, skoro tak go stolica żegnała i skoro zostawia tu tyle dobrych śladów, np. Muzeum Powstania Warszawskiego?

Gość kika74
wiecie... wola rodziny to wola rodziny, ale widocznie zdanie innych w przypadku prezydenta tez ma znaczenie. czy widzac corke kaczynskich pograzona w bolu po stracie rodzicow, wyobrazacie ja sobie jak stawia zadania typu: pochowajcie rodzicow na Wawelu? tak wlasnie w naszym narodzie jest, ze czesto buduje sie opinie o ludziach, ocenia sie ich, a bladego pojecia sie nie ma jak jest naprawde. i jak czytam te niektore komentarze, to az wstyd. pomyslmy o kaczynskim jak o czlowieku, a czlowieka jest zawsze zal gdy umiera. zwlasza tragicznie. dla wszystkich zycze wiecej refleksji i mniej jadu. milego dnia :-)

Gość przestancie juzz
No macie rację, ale my już nic nie zmienimy, tak jak ktoś pisał nie wiadomo, kto podejmować ostateczną decyzję, kto podsunął taki pomysł... więc oskarżanie kogokolwiek jest bez sensu, dajmy rodzinie pożegnać ich i przeżyć żałobę, tak jak chcą.. Pycha, czy nie, to na pewno wielka dla nich tragedia i ból.

Gość jussaa
mam nadzieje że to plotka z tym Wawelem:o nie jestem ani za po ani pis, ale to gruba przesada! ludzie opamiętajcie się:o

Gość 32 latka
a może to jest nasza spłata długu większość na Niego pluła za życia i nie umiejszajcie zasług Prezydenta Kaczyńskiego tak chce Rodzina ma do tego prawo

Gość ale może powinni zaczekać
strach pomyśleć gdzie pozostałych pochowaja...

Gość 32 latka
macie rację Marta nie jest w stanie myśleć o takich sprawach Jarek pewnie też nie 2 śmierci - w niewyjaśnionych okolicznościach i jeszcze chora matka , pewnie zdecydowali inni z góry

Gość dajcie juz spokoj
przesadzacie... bedzie pochowany gdzie bedzie i nic wam do tego. Wkurzacie mnie juz wszyscy, cyrk to jest lekceważenie takich tragedii i pisanie źle o ofiarach kilkadziesiat godzin po ich smierci, to dopiero jest zalosny cyrk... był prezydentem, rodzina miala mozliwosc wybrac gdzie spocznie i to ich decyzja

uważam, że wyrażanie wątpliwości co do słuszności decyzji o pochówku na Wawelu nie narusza powagi żałoby, ani nie jątrzy. Wawel to wspólna narodowa nekropolia i mamy prawo mówić, co o tym myślimy.

ta decyzja (dajecie mi nadzieje, ze to moze nie ostateczna, ale w tv niestety mowia, ze to pewne) zakonczyli zalobe, tak piekna zalobe wczoraj byl tak piekny dzien, kiedy to sie wspominalo tych innych ludzi, ktorzy tak targicznie zgineli, dzis znow sie mowi tylko o parze prezydenckiej - niestety zaloba sie skonczyla, zakonczyl sie zal, bol i lzy, a wraca to co bylo jeszcze tydzien wczesniej

Gość Wawel dla Kaczora hmmm
szkoda ze nie dla Kaczorowskiego bo jakoś tamtego bardziej mi szkoda jako polityka polskiego...