Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniskaa

Przesadzili z tym pochówkiem na Wawelu.

Polecane posty

Gość londyn11111
"miałam wybór z listy...demokratycznie głosowałam... a co musiałam na kaczkę?wg ciebie" jesli wczesniej nie glosowalem na pana Kwasniewskiego to uznalaem wole reszty i uznalem go jako prezdenta mojego Kraju. jesli ty nie uznalesc to nie wypowiadaj sie na temat dziedzictwa narodowego

Gość nie dla krakowa
O przenosze swojego posta tutaj nie wiedziałem ze istnieje taki topic A więc Prezydent ma swój urząd w warszawie, kaczyński był też kiedyś prezydentem warszawy, był z nią związany i tam powinien zostać pochowany. Wpychanie go z niewiadomego powodu na wawel to duża pomyłka która już ostro dzieli polskę. PS. Nie jestem z warszawy, jestem z małopolski.

Gość londyn11111
ale z tym Krakowem to podlapala GW,,,nikt tak naprawde nic nie oglosil. od razu zaczyna sie wieszac psy na Jarku. media nami manipuluja. Owszem Dziwisz powiedzial ze tak,ze to bylby zaszyt,prezdent Krakowa to samo ale rodzina JESZCE NIE! pochowaja ich w Warszawie,zobaczycie

Gość Jesli ktoś nie dostrzega
róznicy między pochowanymi tam władcami a prezydentem to ma jednak poważne braki edukacyjne. Królowie byli tam chowani nie za jakieś wyjątkowe zaslugi. Wawel był zamkiem królewskim, a krypta wawelska- królewskim cmentarzem. Teraz jednak stał się nekropolia narodową i chowani są tam ludzie, których chcecmy wyróznić za wyjątkowe zasługi dla kraju. Czy smierć w katastrofie lotniczej i wola rodziny powinny być wystarczającymi powodami?

A cóz miał powiedzieć Dziwisz? że to poroniony pomysł? Został postawiony w sytuacji bez wyjścia. Ja się tylko zastanawiam, co się stanie gdy okaże się za czas jakiś, że prezydent odpowiadał w jakims stopniu za katastrofę? Ekshumują ich i zmienią miejsce pochówku? :O

Gość nie dla krakowa
"A cóz miał powiedzieć Dziwisz? że to poroniony pomysł? Został postawiony w sytuacji bez wyjścia." Dziwisz, prezydent krakowa, marszałek woj. malopolskiego, wszyscy oni powinni zamilknać

Gość londyn11111
" Teraz jednak stał się nekropolia narodową i chowani są tam ludzie, których chcecmy wyróznić za wyjątkowe zasługi dla kraju. " Po wojnie najwieksza zaslugi dla kraju mieli WalesaJP2 i wlasnie prezdeny kaczynski---wlasnie za ta walke o prawde katynska,dopiero jego smierc zwrocila ozy calego swiata na to co sie stalo 70 lat temu.

Gość a ja w krakowie
nie przesadzajmy z tym, ze ludzie poznali historie Katynia, bo tak naprawdę to wszystko obraca się wokół śmierci Kaczyńskiego, a o Katyniu wspomina się tylko sporadycznie i ogólnikowo.

Gość fffgggggggggggddffdf
"Ja się tylko zastanawiam, co się stanie gdy okaże się za czas jakiś, że prezydent odpowiadał" wszystko lykniesz imbecylu co ci media i ruskie wcisną? juz widze jak kaczynski naraza swoja ukochana zone na niebezpieczenstwo :o :o

ffffgggg a Ty wszystko łykasz co Ci Twój chory umysł posuwa? Ja, w przeciwieństwie do Ciebie, umiem myśleć i poskładać pewne fakty.

Gość co ja o tym myśle
Ale czemu nie? Piszecie że Wawel to miejsce dla zasłużonych. Ale przecież nie gdzie indziej jak na Wawelu spoczywa jeden z najbardziej nieudolnych monarchów naszych o ile nie najbardziej nieudolny Michał Korybut Wiśniowiecki. Więc czemu tragicznie zmarła para prezydencka nie miała by tam spocząć? Prezydent Kaczyński nie ma zasług jak marszałek Piłsudski czy generał Tadeusz Kościuszko albo książę Józef Poniatowski ale zginął tragicznie pełniąc swój urząd, udając się oddać hołd pomordowanym Polakom. Może i przez rodzinę przemawia pycha skoro chcą wawelu dla prezydenta i pierwszej damy, ale z drugiej strony czemu nie?

Gość maria 13
coś Dziwisz milczy

Gość Fajnna
a ja uwazam, ze to dobre miejsce..faktycznie katyn kolejny raz pochłonął krew polską..i tylu ludzi.. na taki zaszczyt zasluguje jeszcze ten prezydent od katynia..ten staruszek... Anna walentynowicz na zaszczytny pochowek

też jestem trochę zniesmaczona tą informacją i uważam, że Wawel to nie najlepszy pomysł na pochówek jak też nie wierzę, że wola rodziny taka była, tylko jakichś nadgorliwych ludzi.

Gość a jakże
o 18.00 bedzie konferencja Dziwisza, oglądajcie

Gość maria 13
tak jednak wawel

Gość a jakże
decyzja już podjeta przyjmijcie to do wiadomości i tyle, czy wam się to podoba czy nie wasza dalsza pisanina tutaj nie ma sensu

mi sie to bardzo nie podoba, ta decyzja nas nie poloczy (jak twierdzi Dziwisz) to nas podzieli jeszcze bardziej, tak samo jak dzielil nas za zycia Prezydent

Gość a jakim prawem na Wawelu
spoczywa Piłsudski ? ech, znawcy historii, potraficie się tylko kłócić i wyzywać :(

a z drugiej strony to sie ciesze, ze nie bedzie on pochowany w wawie tylko szkoda, ze zapominaja o innych, ktorzy tam zgineli, bardzo zasluzeni - np. pan Kaczorowski - on wiecej dla Polski zrobil niz Kaczynski i co?? na wawelu dla niego miejsca sie nie znajdzie

m a d z, Kaczorowski miał zostać pochowany na Wawelu, ale rodzina zadecydowała, że Świątynia Opatrzności Bożej będzie lepsza.

sorry ale nie wiem po co mieszasz w to Pilsudskiego?? nie za naszego zycia go pochowali wiec nie mielismy glosu w dyskusji, ateraz mamy wiec wyrazamy je

" m a d z, Kaczorowski miał zostać pochowany na Wawelu, ale rodzina zadecydowała, że Świątynia Opatrzności Bożej będzie lepsza. " o tym nie wiedzialam ale teraz jest tyle sporzecznych informacji, ze nie wiadomo co jest prawda, a co domyslem

Ani Ty, ani ja, m a d z, nie mamy głosy w tej sprawie, to po pierwsze. Po drugie, Piłsudski zapisał się w historii Polski znacznie gorzej niż Kaczor, dlatego daję ten przykład. Uczyłaś się historii ? A może czytałaś coś więcej o Piłsudskim ? Może masz jednak jakieś zdanie nt. naszego "bohatera narodowego" ?

Gość a jakże
madz bez obrazy, ale z kim i o czym chcesz Ty tutaj dyskutować? Twoje zdanie się nie liczy, możesz sobie pogadać ze swoim kotem czy z kim tam chcesz, :))

myslalam, ze po drugiej stronie monitora sa ludzie na poziomie i z nimi moge podyskutowac - nie uwazam, ze to moje poglady sa te wlasciwe i na tym polega dyskusja zeby sie nimi wymienic i moze zminic zdanie

Ze mną można dyskutować :) Byłam na topie niejakiej "meszugene", ale tam to w ogóle porażka :( Proszę, dyskutujmy, m a d z :) Tego nam w tym czasie potrzeba. Dyskusji popartych argumentami, a nie bezsensownych kłótni i wyzwisk :(

Gość a jakże
madz moja droga zagubiona kafeterianko uważasz, że ta dyskusja cokolwiek zmieni, że ktoś z decydentów przeczyta Twoje oburzenie na temat pochówku Pary Prezydenckiej i zmieni miejsce pochówku, bo akurat pewnej grupie ludzi się to nie podoba :classic_cool: no, pomyśl trochę :) proszę Cię

Gość maria 13
szkoda,że o Wasermanie zapomnieli i brakło na Wawelu miejsca on jest z Krakowa i zginął pod Smoleńskiem i jemu też taki pochówek się należy