Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rosannes tears

PROTESTUJEMY- zwróćcie uwagę Polski! Wpisujcie się!

Polecane posty

Gość nie wierzę !!!
Czekam ciekawy... To wy wsszystkie krzyczące przedstawcie mi jego załugi! SŁUCHAM! bo ttylko umiecie pisać, że niby tyle wiecie- to do cholery pochwalcie się wiedzą. Bo wikipedie już przeczytałem i nie widzę tam niczego co byłoby niepowtarzalne i czyniła prezydenta kaczyńskiego wyjątkowym prezydentem. Twoją jedyną lektura jest wikipedia ?? ;) Dobre!

Gość casia a co wiesz o wawelu???
tak te ordery wklejonez internetu bo wy nawet wkleic nie potraficie argumentow ktore ponoc sa przeciw. I ta solidarnosc i te obrady okraglego stolu i to ze byl prezydentem i to ze walczyl z komunizmem i to ze byl wybrany czlowiekiem roku za salugi dla solidarnosci. tak to wszystko. I to ze walczyl o pamiec bohaterow narodowych i to ze wlczyl o prawde za katyn. Tak to wszystko to sa zaslugi.

Gość niezrzeszonaona
niektórzy tutaj chyba zwariowali. Nie piszcie bzdur, że to Kaczyński otwarł wam oczy na Katyń (jeśli tak było oznacza to tylko tyle, że nie uwazaliście na lekcjach historii). Mam prawie 30 lat i historię Katynia poznałam już w podstawówce, a o panu Kaczyńskim dowiedziałam się kilkanaście lat później. To jedno Wawel... Jest to miejsce dla Polaków szczególne.A postacie tam spoczywające tym bardziej. Kazimierz Wielki, Jan III Sobieski, Kościuszko, Piłsudski. Idźcie do biblioteki, a znajdziecie wiele tomów książek o tych ludziach. Wypisujecie jakieś brednie o Mickiewiczu czy Słowackim. To ich utwory przerabia się, nie tylko w Polsce. Byli geniuszami słowa. Ktoś się tu czepiał "Litwy, ojczyzny...". Może warto sięgnąć do historii i poczytać trochę o tej kwestii. Nie obrażajcie tych wielkich ludzi, nawet jeśli zmarli setki lat temu. I zrozumcie, że kwestia z Wawelem jest decyzją polityczną tylko i wyłącznie. Pomysł nie wyszedł od zwykłej gawiedzi, która jak jeden mąż zaczęła opłakiwać "świętego" prezydenta po jego śmierci, lecz od "władzy". Podejrzewam, że na calą tę akcję składa się wiele czynników, ale wśród nich niewątpliwie dużą rolę odgrywa chora ambicja brata Kaczyńskiego. I w tym wszystkim ginie gdzieś prezydent, jego żona... Nie byłam jego fanką, ale zawsze było mi żal opluwanej wszędzie Marii Kaczyńskiej. I nie media to robiły najbardziej szanowni państwo, tylko wiele z tych osób, które teraz tak zaciekle bronią irracjonalnych pomysłów związanych z Wawelem... Pomyślcie przez chwilę wszyscy, którzy rozstrzygacie (w zasadzie już rozstrzygniętą..) kwestię miejsca pochówku, jakie mogłoby być zdanie samych "zainteresowanych". Jakoś trudno mi sobie wyobrazić, by skromna Maria Kaczyńska i jej mąż również tak bardzo chcieli spocząć na pompatycznym Wawelu... A już tym bardziej w mieście, które nie dość, że nie było największym entuzjastą prezydenta, to jeszcze było im bardzo odległe (fizycznie i mentalnie chyba również). Jestem przeciwna, choć wiem, że mój protest nic nie zmieni. Pan Kaczyński nie był tej rangi politykiem, by należał mu się Wawel. Choć pewnie sam nie chciałby uczestniczyć w tej farsie. W przeciwieństwie do brata chyba nie miał skłonności megalomańskich.

Gość ice i
a cóż złego, ze na wawelu?? co królowie takiego zrobili, ze sa tam pochowani, czym niektórzy zasłużyli, bo byli królami tylko tytułem? Dzięki Kaczyńskiemu świat się dowiedział o Katyniu, dokonał wielkiej rzeczy, nie zmarł w szpotalu na emeryturce tylko pełnił swoje obowiązki podczas pracy!

Gość hhihihi hih żenująca jesteś
no to nikt nie byłby jeszcze tam pochowany, ja nie widzę w tym problemu :) chować tam dla zasady? bo czas goni i dawno nie było takiej okazji? Wawel zasługuje na kogoś kto naprawdę się wyróżnia. lecę.

Gość Czekam ciekawy...
mam pytanie- następna mądra. jak ją o coś zapytać to ci odpisze, że nie jest jej celem coś tam i że w ogóle rzadko tutaj pisze ale jednak. Skoro piszesz rzadko to niech tak zostanie, bo nie wnosisz nic do dyskusji poza krytyką której sama uzasadnić nie umiesz. z innej beczki- był patriotą? ja też jestem. i co? pochowacie mnie na wawelu?

Gość nie wierzę !!!
Czekam ciekawy... Jeżeli kaczyński był taki super to dlaczego miał tylu przeciwników? a jego zwolennikami były mohery? no dlaczego Bo "mohery" mają więcej rozumku w główkach i nie wierzą ślepo mediom rozumiesz? mają SWOJE ZDANIE! A Wy opieracie się tu tylko na tym co przeczytacie w gazetach i usłyszycie w tv

Media robią swoje. Nie zastanawialiście się, że przez ostatnie 5 lat p. Kaczyńscy byli wyśmiewani, on był pokazywany jako gbur, że ona niewykształcona. A teraz kiedy zginęli odnalazły się nagle wywiady, gdzie było pokazane, że prezydent jest ludzki, nagle pierwsza dama, zaczęła być traktowana jako skromna i bardzo wykształcona. Poza tym jak już napisałam czy odróżniacie, że to nie prezydent wykonuje władzę? Tylko rząd.

Gość wetsgsfgsx
no to chowac ze wzgledu na smierc...? to bez sensu... agna- jak mozesz tym ludziom zlorzeczyc? :( nawet jesli maja inne zdanie... jak tak mozna, to okropne...

Gość Czekam ciekawy...
nie wierzę- no to własnie czekam aż ktoś uzupełni moją wiedzę i nikogo takiego tutaj nie ma.

Gość tak tak to prawda
widać od razu po postach, że protestują prawdziwi intelektualiści. :)

Gość Czekam ciekawy...
nie wierzę- no właśnie nie wierzę! mohery mają swoje zdanie? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA posłuchaj sobie czasem radia maryja :) i zoabzcysz ich wolną wolę, szerokie horyzonty i całe morze tolerancji... :o

Gość Agnaaaaaaaaa
Można, kiedy widzę takie rzeczy. Nie mam nic do ich zdania, ale chodzi mi o wyczucie i zajadłość.

Gość wikmił
1.całe swoje życie poświęcił walce o Wolną Polskę 2. był wykształcony, miał tytuł profesora, dogłębnie badał historię Polski 3. pochodził z rodziny o idealach patriotycznych 4. bronił prawdy: o Katyniu, o Powstaniu Warszawskim 5. Zrobił wiele dla pojednania polsko- żydowskiego 6. drogi był mu los zwykłych ludzi, interesował się współpracownikami i ich rodzinami, dotrzymywał obietnic (obiecał budowę MPW i dokonał tego) 7. był niezwykle odważny, stawał po stronie państw walczących o niepodległość takich jak gruzja, ukraina 8. wspierał Polaków na Białorusi i Litwie w ich walce o zachowanie polskości 9 chciał aby Polska byla silnym krajem i potrafił o to walczyć 10 był wierny jednej żonie i wspaniale wychował córkę

więc i tak samo nie powinien być tam Chopin i Mickiewicz, bo byli tylko patriotami, bo nie zginęli za Polskę. Ja też nie rozumiem dlaczego nie wybrali Wawy, na pewno sami p. Kaczyńscy woleli by tam, ale też nie sprzeciwiam się przeciwko Krk

Gość nie wierzę !!!
bo nikt nie chce już z Wami dyskutować

Gość tak tak to prawda
Dziwisz powiedział, że to rodzina NALEGAŁA na pogrzeb na Wawelu!

Gość casia a co wiesz o wawelu???
z innej beczki- był patriotą? ja też jestem. i co? pochowacie mnie na wawelu? jak zostaniesz prezydentem do tego, bedziesz walczyl o nasza wolnosc i suwerennosc to sie zastanowimy. Jak przyznaja ci tytul czlowieka roku i wielke orderow to moze...ale raczej nie licz na to, narod ci nie pozwoli niestety. Moze jak jeszcze dklepiesz kilka tomikow poezji wnuk pilsudskiego wyrazi zgode i wiele innych zaslug to masz szanse. Probuj!!!

słuchaj czarnych złodziei to daleko nie zajdziesz. Gdyby to rodzina nalegała to nie było by pierwszej informacji, że pogrzeb będzie w Warszawie a była ona oficjalna

Gość wetsgsfgsx
wiec nie masz serca... ja nie moglabym tak... jak mozesz, czym oni twoim zdaniem zasluzyli na taki los? :( tym, ze wg nich dzialaja w slusznej sprawie? jak w ogole mozna zyczyc smierci? skad biora sie tacy ludzie?

Gość Czekam ciekawy...
wikmił- to że był profesorem czyni go wybitnym? to, że był wierny jednej żonie? o zgrozo... 5. Zrobił wiele dla pojednania polsko- żydowskiego 7. był niezwykle odważny, stawał po stronie państw walczących o niepodległość takich jak gruzja, ukraina 8. wspierał Polaków na Białorusi i Litwie w ich walce o zachowanie polskości no i to jakoś rozumiem, ale reszta? to nie są jakieś wybitne zasługi... 🖐️

Gość ice i
Walczył o prawde, był patriotą, kochał Polskę i jej się poświęcił, Zginą porzed ważną uroczystoscią, dzięki niemu świuat ujrzał prawdę o Katyniu.. sa jeszcze inne aspekty... jestem z Krakowa, na początku byłem przeciwny, ale teraz widze, ze w pełni zasłużył na ten pochówek zresztą i tak to nic nie zmieni, pogrzeb się odbedzie, a ciała zostaną pochowane na Wzgórzu Wawelskim finito

Gość mam pytanie takie...
Czekam ciekawy... mam pytanie- następna mądra. jak ją o coś zapytać to ci odpisze, że nie jest jej celem coś tam i że w ogóle rzadko tutaj pisze ale jednak. Skoro piszesz rzadko to niech tak zostanie, bo nie wnosisz nic do dyskusji poza krytyką której sama uzasadnić nie umiesz. Nie muszę wnosić nic do dyskusji z Tobą i innymi bo co bym nie napisała i tak zostanie zbluzgane i nikt swojego zdania nie zmieni. Czyż nie?

Gość mind mindd minddd
jak to nie mieli zasług? rozsławili Polskę, byli genialnymi artystami. Agna- ... :(

Gość Agnaaaaaaaaa
czytaj uwaznie, mi nie chodzilo o smierc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie napisałam, że nie mieli. tylko napisałam, że jeśli wymienione zasługi nie są jakieś znaczne więc i ich zasługi nie powinny być znaczne.

Gość mind mindd minddd
a o co? ja też tak zrozumiałam :(

Gość to ciekawy ciekawy
i inni odpowiedzcie teraz! JAKICH ZASŁUG WY SIĘ SPODZIEWALIŚCIE?? KTO WASZYM ZDANIEM W DZISIEJSZYCH CZASACH MOŻE ZOSTAĆ POCHOWANY NA WAWELU? CZEKAM

Gość Agnaaaaaaaaa
Chodzilo mi o pochowek.