Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rosannes tears

PROTESTUJEMY- zwróćcie uwagę Polski! Wpisujcie się!

Polecane posty

ciekawe czy juz zlozono podanie do Watykanu o kanonizacje? takiego bohatera to od razu swietym powinni zrobic!

Apeluje na łamach Gazety Wyborczej... To dla mnie jest tak, jakby się wypowiedział w radiu Maryja... Nie biorę tego poważnie, bo tych dwóch mediów nie można brać poważnie według mnie... To znaczy w list wierze, ale w jego szczerość już nie...

Gość karrola
Patrząc z drugiej strony to z wajdy żaden autorytet w tym wzgledzie. Mam wrażenie, że protestują tak głośno Ci, którzy chcą żeby o nich usłyszeć, przypomniec o sobie. wstyd!!!

Gość mind mindd minddd
dotyczy, bo to polskie miejsce historyczne...

Gość karrola
Wyborcza - jedna z gazet, która od zawsze była przeciwko Kaczyńskim!!! Mam znajomego, który tam kiedyś pracował i na zebraniach ostentacyjnie mówiono, o kim należy pisać źle, a o kim dobrze. Coś strasznego bo to jeden z najbardziej poczytnych dzienników niestety!!! A ludzie w to wierzą bo nie mają swoich rozumów.

Gość ania64
jak z inicjatywy GW i Michnika to jasne już wszystko ...

Gość karrola
pa pa wypad :) Pozdrawiam

Gość ani lewo ani prowo - środek
przypominam Wam że to nie rodzina zdecydowała o pochówku na Wawelu . Im to zostało zaproponowano a oni się zgodzili. A świat nie śmiał i nie śmieje się z powodu prezydenta tylko z głupoty Polaków ich obłudy i braku patriotyzmu. Żadnych autorytetów, nie szanujemy walki naszych dziadków o wolną polskę a co dopiero głowy państwa. Niszczymy to o co oni w obliczu śmierci walczyli latami! I o to chodzi... moi mili nie o to gdzie zostanie pochowany. Zastanówcie się na nad tym.

Gość karrola
Zgardzam sie w pełni z "ani w lewo ani w prawo"

Bo taka jest prawda.... ten świat jest okrutny dla autorytetów. Pamiętajmy moi mili że prezydent nie jest władzą samą w sobie, Królowa w Angli też nie może sama sobie stanowić prawa. Pamiętajmy że to za czasów Kaczyńskiego zaczęto mówić o agenturach! Zaczęto mówić o Katyniu! Nie ma nic złego w tym że walczył o suwerenność Najjaśniejszej Rezczypospolitej Polskiej. Inni niech się klepią po plecach... Nie po to przodkowie walczyli o NAS ! Za czasów Królów były bitwy, wojny! I czym Król mógł się zasłużyć? Nie tym że się płaszczył przed innymi mocarstwami! A tym że walczył. Mamy moi mili XXI wiek. Nie używamy armat ani szabelki. Dlaczego nie szanujemy siebie na wzajem?! Dlaczego nie mamy szacunku nawet do głowy państwa? I uważacie że to nie jest powód do drwin? Uważacie że śmieją się z nas bo prezydent był taki a nie inny? Uważacie że wasze zachowanie jest w pożądku?

Dea Erw Nie drwij , kiepsko ci to wychodzi. Jedno do drugiego nic nie ma. Pomyśl choć przez chwile czy jeżeli złożono by Ci propozycje pochowania bliskiej Ci osoby na wawelu czy nie przyjęłabyś jej? Czy otwarcie byś przyznała że na taki pochówek nie zasługuje? Mam nadzieje że nikt nigdy nie będzie drwił z Twoich rodziców ani z ciebie w obliczu takiej tragedii. Zastanów się nad tym co mówisz, bo to zawsze do nas wraca. lepiej czasami ugryźć się w język.

Oni śmieją się z nas bo widzą jak mogą nami sterować a głupie polaczki lecą jak osioł za marchewką na kiju. Od dawna mamiono nas kłamstwami , nas, naszych rodziców, dziadków. Prawda nigdy nie jest wygodna... szkoda że tak mało ludzi to dostrzega. Pokażcie mi prezydenta za którym pójdziecie w dym. Który nie sprzeda Polski, który zacznie odkopywać prawdę dawnych lat. Ktoś to w końcu musi zrobić. Kaczyński zaczął. Kto to teraz dokończy!?

Shatyn po co Ci to? Człowieku? Nie rozumiesz że sam sobie wystawiasz świadectwo?

Gość karrola
Kaczyński dążyl do rozliczenia się z historią, do prawdy. Tak bardzo chcecie "nowej" lepszej Polski, ale pamiętajcie, że dopóki nie uporamy sie z koszmarami przeszłości, nie możemy iść do przodu, tak się po prostu nie da. A teraz tak walka o ujawnienie wielu faktów, teczek bedzie na pewno zdecydowanie trudniejsza - patrz propozycja uchwały PO dotycząca IPn i teczek/

Wiecie co? Ale jak ten Wajda to napisał, to aż strach... "Decyzja ta wywołuje poważne protesty i może spowodować najgłębsze od odzyskania niepodległości w 1989 roku podziały polskiego społeczeństwa." Myślicie, że aż tak będzie?

Wajda Wajda.... a zapytaj się dziadka czy babci co sądzą o tym.... Ludzie.... bo Wajda napisał?

Państwo już jest podzielone i to od dawna! Nie jest to nic nowego .... dlatego apeluję żeby zastanowić się nad tym co robicie!! Co robicie sobie! Państwu! Jesteście POLAKAMI!!!! A zchowujecie się jak sprzedawczyki. I niech będzie jasne! Ja decyzje o wawelu przyjęłam i ją zaakceptowałam. Jeżeli on nie jest godzien to się pytam kto? Króla mieć nie będziemy. Drugiego Piłsudskiego też nie. Kopernik już był. więc pytam się kto?

nie jesteś patriotą. Więc nie bronisz panteonu narodowego. nie bronisz wawelu jako takiego, bronisz samego symbolu. Świat idzie do przodu. a bronisz komuś kto był głową państwa pochówku godnego prezydenta. i pewnie jak byś mógł to byś mu nawet trumny nie dał... bo to i tak zawiele.... pochować jak psa. Zero autorytetów. zero szacunku. To jest twoje świadectwo i nie rozumiem czu jesteś taki z siebie zadowolony. Dla mnie to co robisz jest tragiczne , dla mnie jako twojego rodaka. To jest wstyd na skale światową.... tego nie było jeszcze w żadnym kraju!

Gość minerwa*
a kto mówi ,że na Wawelu miałoby się grzebać zmarłych? to zamek + katedra nie cmentarz komunalny konserwator zabytków nie zezwala na przebudowy i grzebania...

Szczególną zasługą było to że było on prezydentem. Nie każdy może nim zostać. I nawet Tusk ten nasz złotousty co nam tyle naobiecywał jak by był prezydentem nie broniłabym mu spocząć tam gdzie reszta naszych przywódców. jesteście okrutni.

S.... przepraszam Cię bardzo ale jakie Ty masz wykształcenie? Jak katarynka. Zero konstuktywnej dyskusji.

Gość bryfta
shatyn jak tam sytuacja w Krakowie? o 20 ?

jakas część tych którzy już tam są też nie powinna tam być. Shatyn Elżebieta Batory leży tam tylko dlatego że była kuzynką Batorego. Jak się zasłużyła? Ot tak bo była krewną. A była wielokrotną morderczynią, swoim służącym podcinała żyły i kąpała się w ich krwi i ją piła.. a więc i ona nie jest godna tam być.

Pamiętajmy że czasy Królów i J. Piłsudskiego nie wrócą więc nie porównujcie bo to bez sensu. Kto próbował walczyć z przeszłością z tym bagnem zakłamania?! Dzięki komu są uroczystości w katyniu? Dzięki komu a raczej dzięki czyjej śmierci mówi się teraz o zbrodni z przed 70 lat? DZIĘKI KOMU?!?!?!?!!?!?!? Pokaż mi tego kto tego dokonał?! Pokaż mi tego kto otwarcie mówił o zbrodniach komunistycznych! Pokaż mi tego który chciał ukarać w końcu tych którzy zatruwali życie naszym rodzicom? Tym kótrzy nas sprzedali! POKAŻ MI PALCEMJ I POWIEDZ ŻĘ NIE MIAŁ O9N SPECJALNYCH ZASŁUG DLA POLSKI!

dzięki takim jak Kaczyński mamy wolną Polskę. Był najbliższym współpracownikiem Wałęsy..a to,że się pokłócili to już inna historia. Czego Ty chcesz.. Jakich zasług? Mamy wolną, niepodległą Polskę..nie ma wielkich bitew i wielkich dowódców, nie ma wielkich działaczy.. Wcale nie musiał lecieć do tego cholernego Katynia,w cale nie musiał żądać prawdy, a jednak poleciał

podaj mi chociaz jedną dla ciebie konsktuktywną zasługę która mogła by byc przepustką prezydenta na wawel? teatrologia i poloniostyka no tak... umiesz pisać po polsku ( cenimy cenimy) i robisz niezłe przedstwienie .... a balet też ćwiczyłaś? Bo świetnie taczysz na "grobie".

Gość minerwa*
Wiele osób nigdy nie zrozumie czym jest Kraków, to historia i zabytki, pokolenia z dziada pradziada...kaczynski nie musiał mówić o Katyniu, bo krakowianie o tym wiedzieli od 40 r. i mieli swoje ofiary , bliskich..a on stał się śmieszny, bo próbował krzyczeć o sprawach oczywistych tu tworzyła się historia od zarani, nikt z W-wy tego nie zrozumie, bo tam są ludzie z różnych stron i brakuje im warszawskich korzeni...zamek zbudowany...więc mają inną mentalność i nie będą mówić krakusom kto ma spocząć na Wawelu! tu przetrwała polskość i tego bronią przed zbrukaniem!!! dlatego kaczory nie pasują tak w skrócie, reszte doczytajcie o autonomii Galicji, zaborach

Gość Jaki z niego bohater!
Ma na sumieniu tych ludzi co razem zgineli. To przez jego nienawiść do Rosji tak się stało bo nie posłuchał się nawigatora myśląc, że Putin chce go wysłać na Moskwę by nie uczestniczył w tych obchodach. Myślał o umarłych a nie o żywych. Jaki to bohater bo zginął tragicznie a nikt nie pomyśli o pozostałych. Oni to co gówno byli. Jestem przeciw pochówku na Wawelu.

Gość minerwa*
dla krakusa kaczor to zwykły działacz stoczni na Pomorzu, krzykacz, kolega Wałęsy i nikt tego nie zmieni, więc po co miastu z Teatrem Starym, inteligencją i twórcami kultury, malarzami, dziełami sztuki potrzebna marionetka