Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rosannes tears

PROTESTUJEMY- zwróćcie uwagę Polski! Wpisujcie się!

Polecane posty

Gość ani lewo ani prowo - środek
minerwa* czekam na odpowiedź i lepiej żeby była konkretna.

Gość ani lewo ani prowo - środek
i właśnie .... koniec w tym temacie...

Gość rosannes tears
miałam się nie odzywać, ale jednak to zrobię. zaprzeczę tylko, shatyn to nie ja ;) przede wszystkim to facet z tego co wiem :P a ja jestem kobietą. :) ale mówi tak jak minerwa bardzo mądre rzeczy. A protest o 20, zobaczymy co pokażą w TV. A teraz z powodu braku kultury rozmówców, mówię pa. :)

Gość cfbcv
Kaczynski powinien spoczywac na Powazkach a nie na Wawelu!!

Gość alfabetagama
a ja nie protestuje!wszyscy piejecie ze zle,ze chowaja go na wawelu.a czy choc raz w zyciu byliscie w krypcie wawelskiej??jesli nie to nie powinno to was obchodzic.

Gość upssss
protest w kilku miastach Warszawa, Wrocław... dość dyktatury jarka i dziwisza

Gość upssss
Magdalena Środa uważa, że przez tą decyzję w Polsce skończyła się żałoba narodowa i zaczęły się spory. - Po decyzji o Wawelu, w moim przekonaniu okres żałoby mamy za sobą - powiedziała Środa w radiu TOK FM. Znana feministka uważa, że Jarosław Kaczyński musiał zaspokoić swoje ego. - To jest mój apel do pana Jarosława Kaczyńskiego, bo to zapewne jest jego pomysł: trzeba dać Polakom tydzień spokoju, tydzień na refleksję. Nie mogę pojąć, jak ktoś po śmierci tak bliskich osób tak szybko zaczyna myśleć politycznie. I podejmować tego rodzaju decyzję. Jestem tym oburzona - grzmi. Środa twierdzi, że prezydent nie chciał być pochowany na Wawelu. - Sam Lech Kaczyński byłby przeciwko tej decyzji. Byłby przeciwko dzieleniu Polaków i wykorzystywaniu jego śmierci, do takiego podziału, który naprawdę może być nie do zasypania - dodaje.

teraz wszyscy chca podlizac sie za swoje zachowanie za ciagle smainie sie z kaczynskiego stagh ten pomysl o pochowku na wawelu!!!!!nawet wajda to skomentował zebysmy sie zastanowili bo czym sie kaczynski zasluzyl by tam lezec??????ja tez tak mysle nigdy go nie lubilam i nie chce zeby lezal na wawelu

Gość casia a co wiesz o wawelu???
wymien prosze zaslugi tam spoczywajacych bo jak datad zadna z tych protestujacych tego nie zrobila. prosze o konkrety, chociaz kilka osob i ich zaslugi. czekam na odpowiedz.

chociazby np. Michala Korybuta wisniowieckiego o ile wiesz kto to byl Lub Mickiewicza jego zaslugi dla narodu

a wajda i jego podobni czyt. polanski to dla mnie zadne autorytety. czekam na konkrety:)

Gość Kaczor był kiepskim prezydente
kiepskim i dlatego miał poparcie w granicach 15% i przerżnąłby najbliższe wybory....chowanie go na Wawelu to tak jakby chować tam Tuska albo Kwasniewskiego, głupota i łamanie polskiej tradycji pisuary nie macie za grosz patriotyzmu, tylko łapy macie wiekie żeby grabić pod siebie, jak najwięciej, jak najwięcej i mordki macie wielkie aby przy korycie jak najwięcej się nachapać dotąd miałem podobny dystans do PO i PIS, po tej szopce która zrobiliscie z pogrzebem PiS-em sie brzysze a PO ignoruję...PO-PIS CHAMSTWA tym jestescie

a moze ty wyzej wymienisz zaslugi tych na wawelu skoro zabierasz glos w dyskusji. Bo uwazam ze wielu tam pochowanych to byli kiepscy rzadzacy ze by nie powioedziec hieny ktore tak naprawde nie walczyly o polske bo jak wiemy w roiznych okresach polski nie bylo i to za ich wladzy.

a poparcie mial w granicach 36 % jak juz. poczytaj a nie pyszczysz bzdury zaslyszane w mediach ktore pokazuja ci jak mas zmyslec i co myslec na dany temat.

Gość tutka herbatki i
to nie ma nic do rzeczy, to były inne czasy. teraz mamy XXI a Wawel to fundament kultury i historii, dlatego by teraz zostać tam pochowanym trzeba po prostu na to zasłużyć.

tak a skad wiesz ze trzeba zasluzyc? Skoro zarzadca tego miejsca wyrazil taka wole to jakim prawem ty i tobie podobni maja decydowac czy ma tam spoczywac czy nie? Jak widac nie znacie nawet historii wawelu a pyszczycie. Szok i niedowierzanie ze mamy takich polakow. Pamietaj ze byl twoim prezydentem, wybral go narod. I ma prawo spoczywac z krolami od zaslug kyorych zrobil nie watpliwiue wiecej. mamy inne czasy zgadza sie, dlatego nie wyobrazajcie sobie ze ten czlowiek pojdzie z karabinem na wojne i bedzie walczyl...czy wtedy byl by godny? czy to ze walczyl o nasza i wasza demokracje co prawda bez karabinu bo mamy inne czasy to jest malo? To ze byl moim i waszym przydodcom to tez malo? To ze to dzieki niemu O Katyniu uslyszal swiat i ze dzieki niemu Wajda moze pokazac swoj film na swiecie to tez malo?

Gość tutka herbatki i
jak dzięki niemu usłyszeli o Katyniu? Nie rozśmieszaj mnie Jestem obywatelką Polski i mam prawo wyrazić swoje zdanie. Dla mnie i dla wielu innych osób Wawel to miejsce wyjątkowe i tam leżą ważne postacie historycze, dlatego właśnie trzeba zasłużyć.

moze nie byl delikatnym i taktownym politykiem ale walczyl o prawde, a niektorym to przeszkadzalo i trzeba bylo go zgnebic. usunac nie mozna ale moze jego wlasnym narodem ktory nieukrywajmy strasznym ciemnogrodem jest ktory da sobie wmowic wszytko wedle upodoban co poniektorych. Narod ktory slowika publicznosci w sopocie przyznaje mandarynie na konkursie piosenki bo media wylansowaly gwiazde. Acz kolwiek pozniej dostrzegajac zenade calego wydarzenia minimalna liczba glosow wygrywa doda. Ludzie takim jestescie narodem.

Magdalena Środa - też mi autorytet się znalazł a Wajda to na Katyniu który teraz będzie emitowany na całym świecie to kase natrzepie ze hey , wiec niech sie nie odzywa . decyzja zapadla - Prezydent to współczesny król i spocznie na Wawelu :)

a dzieki komu uslyszeli powiedz mi? Kto rozslawil katyn i dzieki komu putin udostepnil dokumenty? nie wszystkie zreszta jeszcze. Ja osoba 27 letnia dzieki Kaczynskiemu siegnelam glebiej zeby dowiedziec sie o katyniu bo zawsze wiedzial ze cos sie tam wydarzylo cos sie tam dzialo ale co jak i dlaczego to nie intersowalo mnie za bardzo. dzieki niemu ja i moi znajomi raczylismy siegnac glebiej by sie dowiedziec. nie mow mi ze inne narody w ogole wiedzialy o czyms takim jak Katyn

a co ty wiesz w ogole o wawelu powiedz mi? Co to za miejsce dla ciebie ze tak go bronisz? Wiesz w ogole jaka historia sie z nim wiarze? Oswiec mnie chetnie poslucha,m. Bo pierdy o miejscu historycznym slysze wkolo tylko tak naprawde nikt z tych protestujacych nie wie co to za historia.

Gość tutka herbatki i
przecież o Katyniu mówi się już od daaawna. daj spokój, to żaden argument a następne- co ma do tego Doda i Mandaryna? faktycznie już nie wiesz co mówić. to powiem ci, że np. ja ich nie znoszę, a jakoś protestuję. a szanuję pamięć o prezydencie. przecież mógł być pochowany np. tam gdzie Mościcki !

Gość casia zapoznaj sie wpierw
ze słownikiem ortograficznym! A o Katyniu słyszeli Ci, ktorzy uczyli się historii, Ty jak widac do nich nie nalezałas, skoro potrzebny był Ci do tego kaczor. I przestan juz bic piane

Gość casia zapoznaj sie wpierw
to było do " casia a co wiesz o wawelu " ;O

Moje zdanie jest takie- Wawel nie dla prezydenta. Są Powązki, jest katedra św. Jana dla prezydentów w Warszawie. Gdyby nie ta katastrofa z pewnością właśnie tam zostałby pochowany. TYLE.

Gość mind mindd minddd
jak można mieć tyle lat i nie znać podstawowych faktów? :O nie mierz innych swoją miarą.

Gość tutka herbatki i
właśnie, gdyby nie ta katastrofa nikt nie wpadłby na taki pomysł.

A o Katyniu słyszeli Ci, ktorzy uczyli się historii, zapytaj mlodziez co wie o katyniu, a co do slownika to mam w jednym palcu. Nie macoie zadnych argumentow bo nic nie wiecie o wawelu nikt z was nie potrafi nc napisac na ten temat a ni o ludziach tam spoczywajacych. Wstyd i zenada. Polaczki jak zawsze musza rozkrecic jakas awanture, im nigdy nic sie nie podoba. Wpatrzeni w blondyne z silikonem uwazaja za wyznacznik stylu i kultury za gwaiazde formatu rodowicz czy jantar. Szok i zenada. Co im media naklepia w te ciemne glowy to lykaja jak pelikany...

A nic bardziej mnie nie denerwuje jak hipokryzja. Wcześniej wszyscy się z Niego nabijali- i czasami mieli ku temu powody a teraz większość gdybym mogła to by Go beatyfikowała. Ja nie przypominam sobie jakiś wielkich zasług śp. Lecha Kaczyńskiego i to wcale nie znaczy, że nie szanuję go jako człowieka. A, że był prezydentem- patriotom to jeszcze nic nie znaczy (wydaje mi się, że każdy prezydent z założenia jest patriotą :o)