Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rosannes tears

PROTESTUJEMY- zwróćcie uwagę Polski! Wpisujcie się!

Polecane posty

Gość tutka herbatki i
haha, ty w ogóle nie czytasz co ja do ciebie piszę:D ale paranoja. no jak nie ma się nic mądrego do powiedzenia... rozmowa z tobą nie ma sensu, bo ty prowadzisz monolog :D pa 🖐️

Gość casia a co wiesz o wawelu???
ludzi z reality show latajcych nago, nie potrafgicych sklecic zdania nazywacie gwiazdami.... a co wiecie o katyniu poza tym ze wymordowali inteligencje 70 lat temu? Slucham, oswieccie mnie. Co wiecie o rodzinach i histori tego wydarzenia?

Gość mind mindd minddd
własnie Dziwisz powiedział, że J. Kaczyński kłamał, bo to on usilnie namawiał Go na pochowanie brata na Wawelu ! Wszystko się wydało!!!

tutka to nie katastrofa rozslawila katyn a obchody tepakui walka o prawde kaczynskiego. Ale widze ze z braku argumntow nie ma cie co dyskutowac bo i o czym. Wszytko na co was stac to nie bo nie, bo ja niechce bo ja nie lubie bo mi w tvn powiedzieli ze kaczor jest be i tego sie trzymam. Zenada!

Gość że cocoococo
jakich reality show, kobieto ??? czy ty nie potrafisz zrozumieć, że nei chcemu by bezczeszczono Wawel? Chcemy by prezydent był pochowany w zasłużonym miejscu w archikatedrze albo świątyni opatrzności bożej, przecież to są wspaniałe miejsca, ale nie na Wawelu! nie czytasz co się do Ciebie pisze?! a ty o jakichś nagich ludziach ...

I dalej zadna z tych dyskutujacych tutaj nie ma nic do powiedzenia na temat historii wawelu czy ludzi tam spoczywajcych. Nawet nie wiecie kto tam spoczywa. o katyniu zapewne tez nie wiele a ja sporo bo dzieki kaczynskiemu sie pofatygowalam i zapoznalam z historia. Slucham moze jednak ktos z was ma cos do powiedzenia ???? Raczej nie, bo nic nie wiecie. Ale w tv powiedzieli ze kaczor be no i ja tak mysle bo telewizja nie klamie .

Gość mam pytanie takie...
Pani.Kara A nic bardziej mnie nie denerwuje jak hipokryzja. Wcześniej wszyscy się z Niego nabijali- i czasami mieli ku temu powody a teraz większość gdybym mogła to by Go beatyfikowała. Ja nie przypominam sobie jakiś wielkich zasług śp. Lecha Kaczyńskiego i to wcale nie znaczy, że nie szanuję go jako człowieka. A, że był prezydentem- patriotom to jeszcze nic nie znaczy (wydaje mi się, że każdy prezydent z założenia jest patriotą ) Nie przypominasz sobie jego zasług bo się tym nie interesowałaś po prostu, a media pokazywały zupełnie inne fakty. Teraz tych dokumentów które pokazują nie sfałszowali chyba nie??? Teraz można zobaczyć jakim człowiekiem był nasz Prezydent. Media nami sterują nie rozumiecie. Kto się z niego nabijał co? MEDIA! I tylko to widziałaś i tylko to wiesz!!! Jakie Wy macie umysły!!! Jak można kłócić się o to gdzie pochować człowieka? Nie rozumiem tego. Uszanujcie to! Czy ubędzie Was przez to?

tutka herbatki i gdybyś nie wiedziała to właśnie on był pierwszym prezydentem który zaczął rozgrzebywać sprawę Katynia i żądać prawdy. gen. Sikorki dyskryminował rodzinę Piłsudskiego i znalazło się dla niego miejsce. Nie raz domagali się jego dymisji, wywoływał większosc sporów w Polsce. Elżebieta Batory spoczywa tam z racji takiej, że była kuzynką Batorego, a była wielokrotną morderczynią. Zabijała swoje służące aby pić i kąpać się w ich krwi. Mickiewicz był patriotą, pisał ku pokrzepieniu serc, ale pisał LITWO OJCZYZNO MOJA, nie POLSKO.. Chociaż Litwa wtedy należała do Polski. Chopin tworzył utwory ku pokrzepieniu serc, utwory które miały oddawać ból ówczesnego czasu. Nasz prezydent też był patriotą walczył w Solidarności, za wolną Polskę. Wałęsa sam by tego nie zdziałał. I ma wiele zasług, nie oczekujcie, że będzie miał takie jak Kościuszko czy Piłsudski, bo to nie te czasy, mamy wolną demokratyczną Polskę i inne osiągnięcia się liczą niż w tamtych czasach.

ze cococ prosze o argumenty dlaczego nie bo....i teksty w styli historyczne miejsce i trzeba zasluzyc jak dla mnie sa nie zrozumiale. Powiedz cos o historii wawelu i to czym trzeba zasluzyc.

casia (...)- widać, że jesteś fanką PiSu. jak ktoś ma inne zdanie niż ty to trzeba go obrzucić błotem i zastosować wszelkiego rodzaju argumenty nawet te bezsensowne. o Katyniu ludzie (z innych krajów) dowiedzieli się właśnie z powodu tej katastrofy, wcześniej nikt nie wiedział co i kiedy się tam stało i przemówienie Kaczyńskiego nic by nie zmieniło.

Jak tak można pytam Was? Uspokójcie się!!!

Gość co za dzieciaki
Prezydent zmarł tragicznie w służbie Polsce! rozumiecie co to znaczy???!!!! Zginął wypełniając swoje obowiązki!!!! I to w tak tragicznych warunkach!!!! Noo ale co tu gadać do takich gimgówien jak wy..... i tak niczego nie zrozumiecie....

do mam pytanie- to w takim razie przedstaw mi jego zasługi, ja zawsze chętnie dowiaduję się czegoś nowego.

argumentow dalej brak tylko ciagle ta sama gadka walkowana...argumenty protestujacy. czekamy a wam chyba jezyki w gebach postawaly bo dalej nikt sie nie wypowiada. Co akurat mnie nie dziwi.

Pani kara zaslugi kaczynskiego byly juz tu maglowane czekamy na argumenty protestujacych i zarys historii dlaczego nie. Opis kilku polskich "znakomitosci" spoczywajacych na wawelu tez juz byl. Napiszcie co wiecie o waweli i kaytniu. Czekam.

ja jestem tylko ciekawa jakich oni zasług oczekują. Bo jeśli takich jak Kościuszko i inni to się już nigdy nie doczekają. Nie będzie bagnetów i karabinów i marszu z chorągwią. 1 bombka i po sprawie.

Gość hhihihi hih żenująca jesteś
ja nie widzę żadnych zasług pana prezydenta. też chętnie się dowiem!

no to skoro takie to było wg was dla pana prezydentnia nieosiągalne to niech go tam nie chowają o ludzie!

chce opisu historycznego wawelu skoro to jest takie historyczne miejsce i tak wazne ze pan kaczynski nie zasluguje. Prosze podaj mi argumenty dlaczego nie, i opis bo nie zasluguje mnbo to historyczne miejsce mnie niesatysfakcjnuje. Prosze podaj dlaczego nasz prezydent jest gorszy od jagiellonki ktora tam spoczywa nmp. jej zaslugi i dlaczego na wawelu akurat. Wiesz czym jest wawel w ogole i jak aghistoria sie z nim wiarze?

Gość upssss
W sondażu za i przeciw pochowania Pary Prezydenckiej na ... ... Wawelu było 13% : 87% (notowania z godz. 15.00). Czy Twoim zdaniem w Polsce tylko 13% społeczeństwa chce prawdy i szanuje prawdę??? więc jak to się ma do słuszności decyzji zdziwisza

Ludzie weźcie sobie przemyślcie, że miał zasługi! Ale nie tak wielkie jak inni w czasach historycznych. Polska jest niepodległa, demokratyczna - prezydent wiele nie nawojuje. Z kim ma walczyć? Sikorski, Kościuszko mieli z kim. W czasach pokoju i tak wiele się zasłużył Byt ludzi, państwa zależy od rządu, bo to od rządu zależy wszystko to co dzieje się w państwie, prezydent nie ma takiej władzy jak król w czasach monarchii.

Pani.Kara poczytaj sobie bo widzę, że masz bardzo dużo wolnego czasu ;) bo tak siedzisz na forum i piszesz rzeczy o których nie masz bladego pojęcia. Ja nie będę nic wymieniała bo nie mam zamiaru nikogo na siłę do niczego przekonywać, a widzę (jak już ktoś zauważył słusznie) że do Ciebie nic nie trafia więc po co się trudzić. Wolę poczytać książkę. Ja rozumiem, że ktoś się z tym nie zgadza, ale szanuje tą decyzję, ale żeby tak się kłócić o miejsce pochówku, gadać i pisać głupoty, ośmieszać się, protestować. jak dorośli, podobno inteligentni ludzie mogą tak postępować?? No jak? Ośmieszacie się w oczach innych. Co Wy chcecie przez to zmienić???

Gość mind mindd minddd
kolejna wiadomość- z tego co wiem wnuk Piłsudskiego był w Krakowie i powiedział, że nie zyczy sobie sąsiedztwa pana Kaczyńskiego. Ale numer... i jak skomentujecie to co powiedział Dziwisz?

to moze niech wywala polowe tych znakomitosvci jak nie 3/4 z tego wawelu bo tez nie zasluguja. A osiagniecia pana kaczynskiego byly juz maglowane. jak dla kogos walka o demokracje i obalenie komuny to malo to ja nie wiem czego oczekujecoee. to chyba wiecej niz sklecenie Litwo ojczyzno moja...

no ej, ty wątpisz w to, że Wawel to ważne miejsce? :O:O:O tam byli chowani królowie polscy, bohaterowie wojenni, artyści! jak można z szacunkeim ale porównywać pana Kaczyńkiego :O

a ztego co ja wiem to jak chowali pilsudskiego to wielu tez sobie noie zyczylo jego na wawelu i co teraz powiesz???? Sytucja byla podobna.