Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciążonaaa

Czy na początku ciąży jest to normalne

Polecane posty

Hehe też tak mam, że po południu mi sterczy jak głupi :) Ale to jelita.

Hehe też tak mam, że po południu mi sterczy jak głupi :) Ale to jelita.

Hej. Co tam u was? Mnie dziś kuje w pachwinach. Ale lekarz uprzedził mnie, że z każdym dniem będzie kuło coraz bardziej ;) bo to więzadła macicy się rozciągają.

Hej kochane:) Ja w piątek byłam na wizycie u lekarza. Wszystko jest wporządku , nie miałam usg tylko badanie na samolocie i tak się zastanawiam skąd lekarz po zbadaniu rękoma może wiedzieć że wszystko jest ok? A teraz z innej beczki mam okropne wyrzuty sumienia . Wczoraj byłam nad jeziorkiem nie leżałam plackiem na słońcu tylko troszkę sobie na nim postałam a tak to siedziałam w cieniu. Brzunio miałam zakryty ale ręcę i nogi opaliłam sobie niewiem jakim cudem. Trochę pieką mnie nóżki i ramiona i teraz martwie się , że to mogło zaszkodzić mojej dzidzi. Fakt , że cały czas piłam wodę i tak mi dobrze się siedziało w tym cieniu lepiej niż w domku, ale ta opalenizna mam wyrzuty sumienia:(

Hej :) Mi lekarz też nie robił takiego pełnego USG, tylko na chwilę przyłożył, żeby zobaczyć czy wszystko ok. Dzidzia urosła, serduszko biło, ruszało rączkami, więc wszystko ok :) Trwało to może góra 2 minuty. Ale myślę, że po zwykłym badaniu też coś wie, w końcu to ginekolog :) A co do opalenizny, to się nie martw. Nie zaszkodzi. Najważniejsze, to nie przegrzewać brzucha, żeby dziecko się nie czuło jak "w garnku z wodą na gazie". Jeśli brzuch miałaś zakryty i w cieniu, to wszystko ok :)

Tak brzuch miałam zakryty bo byłam w sukience i byłam w cieniu no ewentualnie troszkę stałam na słońcu ale nie leżałam plackiem. A i tak jestem czerowna bo się niczym nie smarowałam nie przypuszczałam że w cieniu można się tak opalić. Czyli co jak brzuch zakryty to wszystko ok tak? i nawet lekkie pieczenie nóg czy rąk nie wpływu na dzidzie?

No tak jabym brzuch sobie opaliła to wtedy większe prawdopodobieństwo , że dzidzi zaszkodzi a tak to chyba nie kurcze ale jestem panikara:-D

Myślę, że nawet opalony brzuch by nie zaszkodził, jedynie przegrzany. Bardziej niż dziecku może to "zaszkodzić" tobie, tzn. mam na myśli, że ciężarne nie powinny się opalać, bo mogą się robić przebarwienia hormonalne (ciemne plamy), które potem długo schodzą. Pamiętaj zawsze o tym, żeby smarować się wysokim filtrem, nawet jak siedzisz w cieniu, bo promienie słoneczne się odbijają i docierają także tam, gdzie wydaje ci się to niemożliwe.

Nie wiem kiedy się pojawiają, bo ja też nie mam i mam nadzieję, ze mi się nie pojawią. Ale lepiej unikać słońca i już :)

Myslę, że jak do tej pory nie mam przebarwień to nie powinnam już ich mieć. A powiedz mi kochana czy Ciebie też tak ciągnie brzunio tak jakby się rozciągał bo mnie ciągnie zwłaszcza wieczorem i rano jak wstaje. Nawet nie bardzo na prawym boku mogę się do spania ułożyć bo troszkę ciągnie.

Tak, mnie też tak ciągnie. Czasem jak zbyt gwałtownie wstanę, to mam wrażenie, że coś mi się tam "urwało" tak zaboli. Ginekolog powiedział mi, ze teraz takie kucia po bokach się nasilą, bo to te więzadła macicy się rozciągają, bo macica rośnie.

Hej kobietki ;) Nie odzywam się bo goszcze dwójkę moich zwariowanych chrześniaków na wakacje (2 i 5 lat) ;) Wszystko u mnie ok, ale te bóle i "ciągnięcia" brzucha o których piszecie nie są mi obce :D Jutro jade na usg polówkowe ;) Na pewno się odezwę jakie są jego wyniki ale nie obiecuje ze jutro :P Upały dają mi się strasznie we znaki. Ledwo żyję. A co do opalania - nie jest szkodliwe przebywanie na slońcu bo dzieki temu organizm jest zaopatrzony w naturalna witamine D ;) Wszystko oczywiście w granicach rozsądku. Ważne żeby nie przegrzewać brzucha, możesz biegać nawet i w bikini (ja akurat zaopatrzyłam się w takie na sierpniowy wyjazd nad morze do tego duze pareo zeby przykryc brzuszek ;) ) tylko nie przesadzac z przebywaniem na sloncu zbyt dlugo - ze wzgledu na temperature i mozliwosc przegrzania brzuszka - to informacje od mojego lekarza ;) To wszystko co czytasz o "złym" opalaniu w ciąży dotyczy wlasnie tego ze skora w ciazy jest bardziej wrazliwa i moga powstawac na niej przebarwienia, ale nie ma przeciwskazan do przebywania na sloneczku ;) Pozdrawiam Dziewczyny! Trzymajcie sie cieplutko!!

Hej :) Racja z tym opalaniem wszystkow granicach rozsądku. Ja na początku zawsze panikuje ale po dłuższym zastanowieniu sama też doszłam do wniosku, że skoro nie leżałam cały dzień plackiem na słońcu tylko siedziałam w cieniu i cały czas brzunio był zakryty to nic mi nie zaszkodziło. Ale jak to ja najpierw muszę się podenerwować , żeby później sama się puknąć w główkę , że jestem przewrażlwiona. Te upały faktycznie nie do wytrzymania mam nadzieje , że naprawdę od poniedziałku dadzą nam spokój.

Hej dziewczyny ;) Miałam się odezwać ;) A wiec moja dzidzia jest jak najbardziej zdrowa, dziewczynka 100% ;) Wazy juz 340 g ;) Probuje dzis sie uporac z balaganem po tej dwojce rozbójników, którzy gościli u mnie, ale checi mam mizerne :P

Gość .intymnosc.
zapraszam na super stronke www.intymnosc.pl/aff/7733 :)

Hej:) To super bardzo się cieszę:). Ja dziś mam jeszcze troszkę pracy dlatego się mało odzywam ale wy piszcie coś dziewczynki chyba, że też jesteście zajęte. Dobrze, że dziś trochę chłodniej aczkolwiek chyba skacze ciśnienie bo nie za bardzo się dzisiaj czuje:(

Hej. Bardzo się cieszę, że dzidzia zdrowa :D To teraz mów jakie imię wybieracie :) Ja wczoraj czułam się bardzo dobrze, bo było przyjemnie chłodno, a dzisiaj znów się robi gorąco i chodzę ospała. Poradźcie mi dziewczyny, bo mam problem. Chciałam iść do fryzjera, obciąć włosy. No i problem polega na tym, że tam zawsze strasznie śmierdzi jakimś rozpuszczalnikiem czy lakierem. Normalnie aż głowa boli, jak się posiedzi pół godziny. No i tak się zastanawiam, czy wdychanie takich oparów nie zaszkodzi dziecku??

Hej:) Co do fryziera to wdychanie oparów nie zabardzo odpowiada dzidzi ale z drugiej strony obcięcie włosów nie trwa długo więc myśle, że nie powinno zaszkodzić.

No niby tak, ale wyczytałam, że teraz rozwija się mózg, a wdychanie oparów może mieć wpływ na układ nerwowy malucha. Więc się trochę obawiam.

Hej ;) Ja mam dis dołka... :( Taki smutny dzionek od rana :( Co do fryzjera - nie powinno się chodzić w 1 trymestrze właśnie ze względu na opary, później nie ma zastrzeżeń, bo nie siedzisz tam na tyle długo, żeby zaszkodzić dzidzi ;) A jeśli chodzi o imie, to mój mąż namiętnie zwraca się do mojego brzucha "Zuziu" :D Myślę że tak zostanie, choć podobają nam się jeszcze inne imiona.

witajcie po owilacji zaczeły pobolewac mnie jajniki nigdy tak nie mialam za 4 dni mam dostac@ a wczoraj i dzis czuje jakbym miala dostac@ takie ciagniecie w dól czasami ból czuje bardzo piersi mnie bola i to bardzo i janiki dalej kuja i niewem co o tym mysklec jakbym nie miala rgularnych cyklów powiedziłabym ze lada moment dostane@ jestem na innym forum i tam dzewczyny pisza ze to jest normalne a ja nigdy tak nie mialam staram sie z męzem juz 2 lata o dzidzie ale raczje nie nastawiam ise na ciąze

Zuzia :) Ślicznie, mi się bardzo podoba. Przytulam, żeby dół uciekł!! malineczkaa --> objawy które opisałaś, mogą być zarówno objawem zbliżającego się okresu, jak i ciąży. Ja też się czułam, jakbym zaraz miała dostać okresu, a nie dostałam :) Poczekaj jeszcze tydzień i jak ci się okres będzie spóźniał ok. 2-3 dni, to zrób test :) Trzymam kciuki, żeby był pozytywny!!

Kasiulek a myslisz ze to sa objawy bardziej na @ czy na ciąze wiem wrózka nie jestes bo ja pobolewanie janikow mam juz po skonczonej owulacji sie sa stale ale je odczuwam a dzis to mnie boli wlasnie brzuch jak na @ takie promieniowanie tych jajnikow jakbby ciągniecie niewem moze to normalne objawy jak na2 tylko ja tak nigdy nie mialam to juz od skonczonej owulacji mi sie zaczeło nie nakrecam sie raczje na ciąze tylko na @ juz 2 lata sie staramy męzem i ciagne nic jak nie dostane@ to napisze pozdrawiam

Nie mam pojęcia. Mnie też kuło w jajnikach. Do tego miałam obrzmiałe, bolesne piersi i sutki, ale u mnie nie różniło się to niczym od objawów przedokresowych. Jedynie co innego zauważyłam, to byłam bardzo senna i rozkojarzona ;)

Ale obawiam się, że inny nie obetnie mnie tak dobrze, jak ten ;) Zawsze chodziłam do tego, bo z innych nie byłam zadowolona.