Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wikimama*

MAMY 2 LATKÓW:):)

Polecane posty

miki udanej zabawy na festynie :) wikimama no wlasnie mnie tez zdziwilo jak napisalas ze ta osoba ktora wyslala Ci @ po angielsku pisze ze czytala na kafe (?) co do basenu to moj z nami byl pare razy (basen i jezioro) i pomimo ze chcial do wody to w wodzie wczepial sie w nas bo sie bal. dlatego zapisalismy go na basen. narazie mial 5 zajec tylko ale juz widze roznice bo cwiczy w wannie dmuchanie pod woda a wczesniej panikowal jak mu sie woda polala po buzi :) przejdzcie sie na basen i zobaczysz jak Twoja corcia zareaguje :) koniecznie napisz jak Wam poszlo jak bedziecie po narobilas mi ochoty na ciasto i zastanawiam sie czy tez nie upiec :) milego popoludnia

witam WAS dziewczyny:) u nas dziś wreszcie pogoda się robi...,więc robię generalne pożadki:) WIKI od paru dni wymyśla różne zabawy ,przychodzi do mnie i mówi np;mamusiu ty będziesz babcia hela(moja mama) ja będę mama Marta(oczywiście mną) a lala moim dzidziusiem Wiki:) i tak się bawimy :)ustawia nas w przeróżnych postaciach i potem je odgrywamy:) wczoraj byłam jej kotkiem a dziś nietoperzem:) z boku czasami wygląda to komicznie tomek ostatnio miał straszny polew z nas:) jak tam ponowne przyszłe mamusie się czują? coś mało po tym weekendzie dziewczyn wróciło...:( miłego dnia:)

czesc ja sie wreszcie pozbylam dzieciaka do przedszkoal i moge posluchac ciszy w domu :DD: pytalyscie o basen, my chodzimy czesto no moze eni bardzo czesto ale srednio 1 na mc dwa mce jestesmy :) od urodzenia malego w sumie :D on uwiebia wode i wcale sie eni boi, jest samoukiem plywackim :) ostatnio bylismy w tropical island ktore wszystkim bardzo polecam, bylo superowo :D pogoda u ans kiepska pzrez caly weekend :/ 18st i pada czasamai a dzis to leje od rana :/ wczoraj zaliczylam zawody i grilla, po poludniu sadizlam kwiaty do skrzynek, w ndz bylismy na komunii wiec dzien wyjety zyciorysu :/ a w sobote to cala sobote malowalam pokoj te zmnei eni bylo :D moj maly zaczyna robic postepy w nocnikowaniu, przekonal sie i siada sam, kilka razy udalo sie nam zlapac conieco :D co do zabaw to tez czasami mnie wkreca w rozne takie swoje zabawy i sie denerwuje ze ja nie wiem o co chodzi :( nie pmaietam co jeszcze mialam komu odpisac :( skleroza ciezarnej :/ jesli chodzi o ciaze to mozna powiedziec ze teraz jestem w szczytowej formie :D dobrego samopoczucia :D dzis czekaja mnie pozradki po malowaniu :D:D:

Witam! Mój Maciek urodził się 14 stycznia 2008 r. Jest cudnym, pogodnym dzieckiem. Oczywiście żeby nie było tak różowo to miewa swoje humorki ;-) i oczywiście własne zdanie. Nieststy korzysta z pieluch na nocnik nie ma czasu, jak mu zdjemę pieluchę to leje w majty, mokre są nawet buty ale mu to nie przeszkadza :-/ Apetyt ma, nie mam z nim prolemów, choruje bardzo mało - ostatnio ponad rok temu (nie liczę katarów) nieststy ostatnio okazała się że ma przerośnięty trzeci migdał bo mówi przez nos o chrapie. Buziaki dla wszystkich mam dwulatków!

wikimama*......22 lata/ 09.12.2007....WIKTORIA.....OB.HOLANDIA miki13......25lat/03.03.08.......MARCEL......OB.UK myszsza.....28lat/19.01.2008...Tadeusz.....Katowice falea....stara baba/czerwiec 2008 Zuzia.... Silesia kluska.........26lat/29.02.2008.......Sebastian.....US tamagoci....23lata/ 21.03.2008.......NICOLE...... irl. NickMika....21lat/18.03.2008.......Wiktoria.....Nowe Miasto Lubawskie Kasiuleqq86... 24lata/10.01.2008.....Maja....Gliwice danisella .......39 lat/21.02.08 .......Igor..... Gdynia manulka .......29 lat/07.04.08....... Ola ......Jelenia Góra Surfitka.......30 lat/16.06.2008.......Nina....Krakow tytusa_mama...32lata/05.01.2008...Tytus...małopolska Kamilka21......23lata/21.02.2008......Krystian....Malbork madalena.......31 lat/14.01.2008........Maciej.....Dln.

Wiatm panie serdecznie....po majowce,a szkoda bo laba byla znakomita....My wczoraj na "country farm show" bylismy 7 godzin az do wieczora....Marcel nie wiedzial co ze soba poczac wszystko chcial naraz konie,owce,wesole miasteczko itd...itp...nic nie chcial jesc bo tak byl zajety tym wszystkim myszsza-milo w takim spokoju posiedziec ,tez bym chciala ale mnie to dopiero w sierpniu czeka bo wtedy na miesiac do polski sie wybieramy wikimama-ja tez sprzatam od rana jak szurnieta,a co do ciazy to ja tez takie obawy mialam jak malego urodzilam ,przesladowalo mnie to....ale potem odpuscilam....tylko ze za 11 miesiecy(hehe) okres mi sie spoznil 3 dni i .....okazalo sie ze dzidzius w drodze...ale nie martw sie napewno nie bedzie u Ciebie niespodzianki kluska serowa-robiecie mi smaka na te wasze ciasta.... no nic ide jeszcze odkurze wpadne pozniej

Witam i my już wróciliśmy;-)Weekend nam się udał.Wiki ciągle po podwórku biegała.Piątek spędziliśmy na zakupach,w sobotę Wiki pomagała własnymi rączkami swojską kiełbasę robić;-)Ostatnie 2dni pogoda nam nie dopisała.Dziś też pochmurno i pada.Wiki też nie najlepiej się czuje,gorączkuje znów od rana.Teraz śpi.

I spała też dłużej.Wstawała nam koło 9 a w domu pobudka o 6.

u nas weekend tylko w połowie udany, bo w niedziele pogoda sie popsuła i było zimno, a w ponierdziałek lało cały dzień. Dziś znowu zimno, że nawet nie miałam ochoty na wielkie spacery. Może jutro będzie lepiej. Igor dzis w nocy odstawił szopke, darł się o picie dostał wodę i krzyczał dalej, że chce soku. ąż ustąpił byleby sie nie darł,a ten w swoim amoku nawet nie poczuł, że to już sok i dalej darł palnik. Tragedia jakaś! Za to po grypie jelitowej wygłodzony teraz je tyle co nigdy dotąd tym bardzo pozytywnie mnie zaskakuje.

Witajcie.U nas rano było pochmurno,teraz słońce.Byliśmy na spacerze u mojej mamy.Nazbieraliśmy szczawiu na jutrzejszą zupę a niedługo będziemy ciasto piec.

NIckmika- znowu z tymi wypiekami a mi slinka cieknie co nie spojrze na topik bo kazda jakies ciasta co jakis czas szykuje....mniam MYSZSZA-daj znak jak po rocznicy i jak wypad w gory....troche sensacji sie przyda

jestem niestety w gory nie pojechalismy bo leje od rana non stop i zimno ze brrr mam jakies 7st na plusie, spzratam jak szlaona :D od wczoraj wlasciwie nci innego nei robie ale wysprztaalam 2 pokoje gruntownei, 3 pozostale jak zwykle i zostala ta parszywa kuchnia plus lazienka z kiblem :/ ale to jutro D: w rocznice bylam dzis na usg no i na 100% chlopak :/ tak widoczny siusiak nei moze byc niczym innym... z okazji rocznicy dostalam bougenville :D ciesze sie bo zawsze mi sie te krzewy podobaly, do pelni szczescia brak mi jzu tylko magnolii :> czeka mnei jutro sadzenei znow :/

No to teraz bedziesz miala dom pelen mezczyzn....gratulacje a imie juz wybraliscie? Bougainvillea czy jak to tam sie zwie;tej nazwy nie zapomne-myslalam,ze tylko moja mama ma fiola na te kwiotki....daj spokoj 3 lata temu jak jeszcze dzieci nie mialam wiozlam jej te krzewy-3!!!!!!! z anglii do polski....aaaaa ales mi przypomniala.....hehe

ja mam fiola na punkcie kwiatow tylko nakupie tego a potem nei ma kto dbac podlewac itd.. ale uwielbiam miec taras i ogrod z ladnymi kwiatami :D a synek bedzie Pzremek :)

Gość mama damiankaaa
moj synek dopiero skonczy w grudniu 2latka, czytajac Wasze posty, usmiecham sie i nie moge sie doczekac kiedy moj Damcio bedzie tak duzo mowil i rozumial jak Wasze dzieci:) nie moge sie tego doczekac, narazie mowi mama, tata, baba, didus, tatus:)

u nas dziś szaro, buro i ponuro do tego chlodno. Chyba w tym roku nie wyłącze pieca hihi . Dobra idę robić śniadanie.

WITAM:) widzę że weekendy raczej udane:) miło że następna mama się dopisała:)witaj:)co do migdała to bratanica miała ostatnio wycinany mąż wczoraj wyszedł z pracy żeby iść z nami na zakupy...pierwszy raz na nogach:) w jedną stronę do większego miasta to 45 minut marszu:)bo tu to wiocha zabita dechami:P i trochę się zezłościliśmy jak się okazało że 5 maja tam wszystko otwarte do południa!!!!jakieś świeto tu chyba znowu maja...no masakra:) ale za to w całym mieście były otwarte dwie rzeczy i obie zaliczyliśmy:)lody i pizzeria:)było całkiem miło....tyle czasu tu jesteśmy a nigdzie wcześniej sami nie byliśmy w 3:) Myszsza..-[gratuluje chlopca:) :) coś te Wiktorie chorowite jak nie moja to Twoja... danisella -wiki też tak domaga się soku,tylko ona jeszcze do niego chce słodycze zamiast śniadania:) no ja też ide coś podszykować na obiad bo muszeiść znowu na przymusowy spacer do miasta znowu/ bo pieczywo się kończy/ pozdrawiam:) mama domiankaaa-czas ci tak szybko zleci ,że nawet nie będziesz wiedzieć kiedy zacznie tak nawijać:)pozdrawiam

Hej , ale zmno brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!! A co do jedzenia to mój Maciek to mięsożerca. We wtorek miał na obiad żeberka a niania miała naleśniki i próbowała go skusić słodkim obiadkiem ale nie miała szans on zjadł swoje męcho ha ha ha. To ma po tatusiu bo ja bym sie na naleśnika odrazu rzuciła!

Gość ewi.bb
dolączam i ja:) jako mama dwulatka juz za kilka dni. mateusz jest chlopczykiem nieslychanie zywiolowym, majacym setki pomyslów i stado owsików w pewnej czesci ciała, które nie pozwalaja mu usiasc na kilka sekund;) . na szczescie posiadamy ogród w którym moze wyrzyc sie do woli i 2 psy na których zawsze mozna pojezdzic;)). z odpieluchowaniem ciezko, pracujemy nad tym. czasem udaje sie cos złowic do kibelka, w wiekszosci przyp. tylko sobie posiedzi. gaduła z niego straszny, niestety wszystko po ''chinsku''. nie przepusci nikomu, kogo mija na spacerze czy gdziekolwiek, musi do kazdego zagadac i sie posmiac. mam nadzieje ze choc troche z wiekiem mu to minie... u mnie podobnie jak u Myszszy,'' leci 2ga kolejka" - termin mam na poczatek wrzesnia i tez tak jak u niej drugie chlopaczysko:) allle bedzie jazda:))

Witam.U nas pogoda też brzydka,ale na spacer poszliśmy żeby Wiki hartowała się.;-) Gratuluje przyszłym mamom;-)

ale będzie dzieciaczków gdzie tak niewielka różnica wieku. U mnie 4 lata jakoś sobie nie wyobrażam gdyby ta różnica była mniejsza. Podziwiam i gratuluje Wam dziewczyny. przesiedzieliśmy prawie cały dzień w domu było strasznie zimno 7 stopni i deszcz. Mam nadzieje, że jutro będzie lepiej, bo powinnam wyjść pozałatwiać kilka spraw. Dobrej nocy.

witam Was....ponownie....jestem neptykiem...mala w nocy caly czas sie budzila...poszla spac o 22-estala o 2,usnela o 4 potem wstala o 6.30....i jak o 8 zamnknela oczy a ja wskakiwalam pod koldre zeby sobie troszke pospac z drugiego pokoju dobiegl mnie glos"mama pic" i po spaniu....moze ze 4 h wypoczelam i koniec...oczy mi sie zamykaja mialam isc do children centre i na zakupy a ja ledwo co chodze chyba nici z planow....

hej! ja już z rana była na hali targowej z Igorem, a potem w Almie koło domu i tu zrobiłam fajne zakupy jeśli chodzi o zielenine w super cenie; szczypior, pomidogy i rzodkiewki. na allegro udało mi się sprzedać kilka rzeczy za 210 zl, jakoś fajnie ten pt się zaczał. A Wy śpicie czy co?

danisella-a co sprzedajesz na allegro?jesli mozna wiedziec?

Gość ewi.bb
dziekujemy za gratulacje:) u nas roznica 2 latka wynika z tego ze ja juz po 30tece (oj pozno to pierwsze dziecko, pozno) a tak niesmialo zastanawiamy sie jeszcze nad 3cim(!) . zobaqczymy czy finanse pozwola... a jakos nie jestem zwolenniczka rodzenia kolo 40tki, wiec trzeba sie sprezac;)). moi rodzice mieli mnie bardzo pozno - mama miala 40 lat, ojciec 50 jak sie urodzilam, juz oboje nie zyja od jakiegos czasu a nam brakuje dziadków:( mam nadzieje ze u was pogoda lepsza, bo w bielsku leje. buuuuu. ale piaskownice dzis zaliczylismy i nawet krótki spacer.

Witam.My dziś spędzamy dzień u mojej mamy,gdyż naszło mnie na kontrolę u stomatologa;-)

hej ja ostatnio niewiele pisze bo ciagle spzratam :( i skonczyc nie umiem, duzy dom to pzreklenstwo :/ na dodatek ogrod a jak juz pisalam mam fiola na punkcie kwiatkow wiec roboty jest mnostwo danis co sprzedajesz?? ja tez chce :D

posprzedawałam rzeczy po mojej Ulci ot i tyle jakoś dobrze poszlo. Rzeczy po Ulci sprzedaje tylko takie extra, a te średnie oddaje do Domu Dziecka, po Igorze natomiast kupuje ode mnie sąsiadka całymi torbami dla wnuczka i tak pozbywam się fatałaszków, które zajmują miejsce w szafach, a metrów nie mamy zbyt wiele.Mam jeszcze do sprzedania wnaienke do kąpieli, materacyk do łózeczka, kilka ciuchów, kołderkę i poduszeczkę do łóżeczka oraz pościel. Może i to sprzedam. Dawałam ogloszenia na allegro i na miejskim portalu. 2 tyg wcześniej fotelik samochodowy po juniorze, ochraniacz na łóżeczko i pościel w komplecie. W Gdyni tak lało popołudniu, że strumienie leciały chodnikami. Zatem znowu siedzieliśmy w domu. Może jutro będzie lepiej i pojedziemy na działkę.

no gdzie wy jestescie?....w wekeend rozumiem ja tez zabiegana....ale nikt nie wraca w poniedzialek?poczekam moze ktoras mama odzyje.....