Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wikimama*

MAMY 2 LATKÓW:):)

Polecane posty

np; nick/imię........wiek mamy/data ur.dziecka ..imie dziecka....gdzie mieszkamy wikimam*......22 lata/ 09.12.2007....WIKTORIA.....OB.HOLANDIA to tylko propozycja....ale mi na przykład było by było łatwiej odpisywać .Co o tym myślicie?

poprawka:):) nick/imię........wiek mamy/data ur.dziecka ..imie dziecka....gdzie mieszkamy wikimama*......22 lata/ 09.12.2007....WIKTORIA.....OB.HOLANDIA

poprawka nick/imię........wiek mamy/data ur.dziecka ..imie dziecka....gdzie mieszkamy wikimama*......22 lata/ 09.12.2007....WIKTORIA.....OB.HOLANDIA miki13......25lat/03.03.08.......MARCEL......OB.UK

wikimama*......22 lata/ 09.12.2007....WIKTORIA.....OB.HOLANDIA miki13......25lat/03.03.08.......MARCEL......OB.UK myszsza.....28lat/19.01.2008...Tadeusz.....Katowice

tadeusz-calkiem zapomnialam,ze takie imie istnieje....a bardzo ladne dla chlopca

tadeusz-calkiem zapomnialam,ze takie imie istnieje....a bardzo ladne dla chlopca

wikimama*......22 lata/ 09.12.2007....WIKTORIA.....OB.HOLANDIA miki13......25lat/03.03.08.......MARCEL......OB.UK myszsza.....28lat/19.01.2008...Tadeusz.....Katowice falea....stara baba/czerwiec 2008 Zuzia.... Silesia

wikimama*......22 lata/ 09.12.2007....WIKTORIA.....OB.HOLANDIA miki13......25lat/03.03.08.......MARCEL......OB.UK myszsza.....28lat/19.01.2008...Tadeusz.....Katowice falea....stara baba/czerwiec 2008 Zuzia.... Silesia kluska.........26lat/29.02.2008.......Sebastian.....US

moze tak faktycznie bedzie latwiej bo niestety ale ja przyznaje ze czytam a potem nie pamietam do kogo mialam napisac :O zycze zdrowka malym chorowitkom, moj od wczoraj tez ma podwyzszona temp. Myszsza 🖐️ Tobie tez zycze zdrowia bo niestety w ciazy trudniej sie wyleczyc jak nie mozna niektorych lekow brac. Izabelcia jak pogoda w Minnesocie? Nowy Jork ponury i mokry, czekam na upaly ;) moj synek jak Twoja corcia, siniakow raczej nie ma. na poczatku jak zaczynal chodzic mial 10 mies ale 2 miesiace cwiczyl od kanapy do kanapy co najwyzej, juz myslalam ze sie nie odwazy normalnie zaczac chodzic :D ale jak ruszyl to sie prawie nie przewracal tylko juz stabilnie.musi przemyslec zanim cos zrobi. ale moja mama mowi ze ja tez taka bylam - przeszlo mi zupelnie :D co do bilansow dwulatka to my bylismy poltora tyg. temu i lekarka chce abysmy wybrali sie do urologa bo wg. niej troche za malo sie sciaga skorka. musze malego zapisac. a tak to wszystko dobrze

wikimama*......22 lata/ 09.12.2007....WIKTORIA.....OB.HOLANDIA miki13......25lat/03.03.08.......MARCEL......OB.UK myszsza.....28lat/19.01.2008...Tadeusz.....Katowice falea....stara baba/czerwiec 2008 Zuzia.... Silesia kluska.........26lat/29.02.2008.......Sebastian.....US tamagoci....23lata/ 21.03.2008.......NICOLE...... irl. 21.03.2008.godz 4.21 NICOLE-DOROTHA 21.03.2008.godz 4.21 NICOLE-DOROTHA

kluska dzieki :) zdrowko sie przyda zwlaszcza ze nikt nie chce mi nic przepisac z lekow :/ miki :) jest takei imei jak Tadeusz i nawet spotkalam juz 2 tadeuszkow poza moim w mniej wiecej ejgo wieku :) teraz mamdylemat co do drugiego urwiska bo ma byc chlopka a nie mamy wybranego imienia, mnie sie podoba Marcel, mezowi Cezary a wspolnie poki co wybralismy Pzremysława, pozyjemy zobaczymy chyba bedziemy losowac :/ a Tadziu ajk pyatmy o barta to mowi Stas :/ uporzadkuje tabelke :) wikimama*......22 lata/ 09.12.2007....WIKTORIA.....OB.HOLANDIA miki13......25lat/03.03.08.......MARCEL......OB.UK myszsza.....28lat/19.01.2008...Tadeusz.....Katowice falea....stara baba/czerwiec 2008 Zuzia.... Silesia kluska.........26lat/29.02.2008.......Sebastian.....US tamagoci....23lata/ 21.03.2008.......NICOLE...... irl. NickMika....21lat/18.03.2008.......Wiktoria.....Nowe Miasto Lubawskie Kasiuleqq86... 24lata/10.01.2008.....Maja....Gliwice

ach....widzę że druga Wiktoria też ma alergie....,ja zaczęłam dawać wiki dziś rano xzyzal a wieczorem dałam jej singularis tabletki...trochę się obawiam bo to mam przepisane od alergologa z polski ,a jak będą jakieś skutki uboczne to tu będę miała problem z decyzją co dalej....,tu byłam tylko raz u lekarza pediatry...ale mam na razie problem delikatny z komunikacją...:( po tej tabletce trochę dziwnie się zachowywała ,..przez sen zaczęła doić rękę....nigdy tak nie robiła ,strasznie chciało jej się pić..wypiła 2 butelki wody..., nam na bilansie wyszło wszystko ok na 100 dziewczynek 75 było by mniejszych od wiki a tylko reszta większych, i na 100 dziewczynek w jej wieku 50 było by chudszych i 50 grubszych...waga i wzrost ok reszta też:) tylko żeby jeszcze tej alergii nie było.. małżonek ogląda tv,wiki śpi...mnie też trochę spanie bierze więc uciekam:) pozdrawiam :):)mam nadzieje ,że jutro z netem będzie ok to sobie poczytam co u WAS:)

niestety wymiotuje dalej przed chwilą zasnął i ciekawa jaka noc. Jutro chyba czeka nas lekarz.Ale Wy młode mamy jesteście.

wikimama*......22 lata/ 09.12.2007....WIKTORIA.....OB.HOLANDIA miki13......25lat/03.03.08.......MARCEL......OB.UK myszsza.....28lat/19.01.2008...Tadeusz.....Katowice falea....stara baba/czerwiec 2008 Zuzia.... Silesia kluska.........26lat/29.02.2008.......Sebastian.....US tamagoci....23lata/ 21.03.2008.......NICOLE...... irl. NickMika....21lat/18.03.2008.......Wiktoria.....Nowe Miasto Lubawskie Kasiuleqq86... 24lata/10.01.2008.....Maja....Gliwice danisella 39 lat/21.02.08 Igor Gdynia

wikimama*......22 lata/ 09.12.2007....WIKTORIA.....OB.HOLANDIA miki13......25lat/03.03.08.......MARCEL......OB.UK myszsza.....28lat/19.01.2008...Tadeusz.....Katowice falea....stara baba/czerwiec 2008 Zuzia.... Silesia kluska.........26lat/29.02.2008.......Sebastian.....US tamagoci....23lata/ 21.03.2008.......NICOLE...... irl. NickMika....21lat/18.03.2008.......Wiktoria.....Nowe Miasto Lubawskie Kasiuleqq86... 24lata/10.01.2008.....Maja....Gliwice danisella 39 lat/21.02.08 Igor Gdynia manulka 29 lat/07.04.08 Ola Jelenia Góra pozdrawiam :)))

Witajcie.My szykujemy się powoli do jutrzejszego wyjazdu do teściów.Wiki pobiega po wiosce,napije się mleka prosto od krowy.A podobno w lubelskim powietrze zdrowsze niż u nas. Dziś Wiki zrobiła szybko pobudkę,bo o 6...Może w dzień zrobi sobie drzemkę,bo ostatnio nie śpi w dzień.Pozdrawiam

hej danis juz myslalam ze bede sama taka "stara" ale uratowalas mnie :DD ja jak mialam 21 lat to mowilam ze nigdy dzieic nei bede meic bo nei i juz :D a tu teraz juz 2 :D ja mam problem i moz emi pomozecie, zalozylam nawet taki topik na kafe, co zrobic jak dzieciak sie non stop rozbiera i odkrywa podczas snu? moj sciaga skarpety, odkrywa brzuch i lydki, zrzuca koldre i tak spi, rano wstaje lodowaty i zwykle chory :/ nie moge juz bardziej ocieplac mieszkanai bo to nei ma sensu, za to schladzac tez nei bo on nawet przy 12st jak kiedys braklo pradu tez sie eni przykryl :/ juz nei mam sily jak z nim walczyc, nie zpowala sie przykryc wcale :(

28 lat i 2 letnie dziecko i Ty mówisz o sobie stara w tym wieku jeszcze nie myślałam o dzieciach hihi. Młoda z ciebie mama i ogólnie z Was wszystkich. Może wkładaj mu do spania jakieś pajace, które nie są tak łatwe do ściągnięcia jak spodenki od piżamki czy bluzka. mam kilka takich jednocześciowych, ale nie używamy.

myszsza-ja mam to samo(moze troszke mniej)-zakladam mu pizamy e sciagaczmi na nogach i rekach wiec jak sie budzi to tylko brzuch ma odkryty bo bluzka nie ma sciagacza na brzuchu....ale nie wiem czy na Twojego to podziala....

do myszsza denisella ma racje jedno czesciowe pajace ja mam taki z polatki zakladalam malej i poskutkowalo mala jak z nich wyrosla to wrocila do pizamek i sukti sa nie sciaga mi ksarpet a zeby sie nie odkrywala to jak byla mniejsza mialam spiworki do snu a puzniej mialam spiwor kolorowy dzla dzieci zapinany i wiozany i teraz spi juz pod kolda i kocem spiwor schowalam i male sie nie odkrywa pelen sukces ale kocyk ktory jes na koldze zawsze podladam pod boki poduszki zeby miec pewnosc ze sie nie rozkopie

Czesc Tez przerabialismy problem odkrywania sie. Ja pod pizamke zakladam jej bodziaka z krotkim rekawkiem, wiec brzuszek nie jest goly, i pizamki ze sciagaczami jak pisala miki. A tak naprawde poskutkowalo zakupienie kocyka ktorego bardzo lubi ( mieciutki, lekki i kolorowy). I teraz sama jak sie kladzie spac sie przykrywa lacznie z lalka i misiem, bo im tez zimno ;) No to ja tez jestem "stara" mama :P wikimama*......22 lata/ 09.12.2007....WIKTORIA.....OB.HOLANDIA miki13......25lat/03.03.08.......MARCEL......OB.UK myszsza.....28lat/19.01.2008...Tadeusz.....Katowice falea....stara baba/czerwiec 2008 Zuzia.... Silesia kluska.........26lat/29.02.2008.......Sebastian.....US tamagoci....23lata/ 21.03.2008.......NICOLE...... irl. NickMika....21lat/18.03.2008.......Wiktoria.....Nowe Miasto Lubawskie Kasiuleqq86... 24lata/10.01.2008.....Maja....Gliwice danisella .......39 lat/21.02.08 .......Igor..... Gdynia manulka .......29 lat/07.04.08....... Ola ......Jelenia Góra Surfitka.......30 lat/16.06.2008.......Nina....Krakow

danis ja mam 2 juz 2 dzieci :D ale jakos staro sie czuje ostatnio jak czytam kafe to zwykle ejstem juz z tych starszych matek :/ z tym rozbieraniem sie to myslalam ze to tylko moj tak., ale meni pocieszylyscie D: u nas spiworek dziala na niego bardzo nerwowo wiec odpada, nei probowalam duzego spiwora moze jak raz dzis zobaczymy :D pajace rozbiera bo sie latwo rozpinaja :/ przed chwila ktos mi odpisala z epomyslem bylyby pajace zapinane z tylu tylko skad takie wziac i to w rozmiarze 110 :/ Tadek zima spal w pajacach polarkowych ale juz wyrosl z nich to raz a dwa to juzu etraz jest za cieplo na takei grube rzeczy do spania. pizamki niby ma te ulubione itd.. ale on to nieswiadomie przez sen zrywa widze czasami brzuch odkrywa, a spodenki w dol i potem bije nogami dotad az spadna :/ no amsakra bo on rano jest lodowaty i kicha, zwykle po kilku nocach juz jest katar :/ a po 2tyg kaszel i takw chorobe wchodzi :(

Myszsza, widziałam takie w Tesco w sobotę, właśnie takie duże, leżały wymieszane i wyciągnęłam jeden bo materiał mi się spodobał, chciałam małej kupić, ale w tym to by się utopiła :) A propos wieku, to ja się czuję jak dinozaur od jakiegoś czasu, urodziłam córę po trzydziestce, a i tak mi się to wydawało za wcześnie :) Ale ostatnio jakoś się zestarzałam :)

no to musze sie wybrac do tesco :) zwykle sa wlasnei w koncowkach pzreceniane itd.. te pajace co sa baardzo duze albo baardzo male :D to mzoe mam szanse , a nie wiesz po ile byly? ja te zimowe z polara to trafilam w ciucholandzie i to jeszcze z ulubionym Tomkiem :d po 5zl jakos byly ale sa na 98 i juz w grudniu mial krotkie :/

Oj nie wiem, jak zauważyłam jakie są wielkie, to straciłam zainteresowanie. Ale naprawdę były fajne, z takiej miłej w dotyku bawełny i w fajne wzorki. Ja też mam kłopot z rozmiarem, moja mała naprawdę jest mała, ma tylko 85 cm i ciężko mi na nią dostać cokolwiek, sobotnie zakupy zakończyły się kupnem jednej bluzki, która i tak potem okazała się nieco przyciasna i podwija się na brzuchu. Jakoś ten rozmiar 86 nie jest zbyt popularny. Ale na szczęście jest allegro! Dziś odebrałam przesyłkę z super ciuchami i co najśmieszniejsze z Chorzowa, czyli za miedzy :)

no allegro the best :D ja ostatnio kupilam wlasnei do spania body na 122 :d co nigdzie nei ma :d moj ma 96-97cm wzrostu i 18kg wagi wiec ciuchy na prawidlowe 98 juz dawno sa za male, teraz zwykle zalezy od firmy ale 104/110 sa ok ja mam wrazenei ze to moj jestw takim wieku ze jzu nie niemowlece cicuhy a jeszcze nie calkiem takie dzieciece na chlopca :/ nie bardzo umiem mu cos znalezc, aczkolwiek jestem po swiezych zakupach w niemczech i mam tyle cicuhow na neigo ze do wiosny 2011 nie kupuje :d tylko krotkich spodni musze ze 3-4 pary poszukac :D