Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyna mojego faceta

do Kobiet - obowiązkowa cytologia i mammografia w pracy

Polecane posty

W takim razie jestem przecim przepisom o zapinaniu pasow, fotelikom dla dzieci. Jak chcem dziecko w bagazniku wozic, co sie ktos bedzie czepial jak dziecko wioze :D

Gość ale są dwie różne
cytologie, jedna z nich oczywiście ta tańsza nie wykrywa brodawczaka. Robią w przychodniach bezpłatnie właśnie tę która nie wykrywa:-(

Gość ale są dwie różne
chuje oszczędzają na nas

Gość młoda duchem i ciałem
czołgista nie mów, bo tamponem da się przebić błonę, zależy od kobiety ...

Gość ale są dwie różne
czołgista pisze się chcę:-)

oczywiścei powinny być obowiązkowe- jesli nowotwór wykryty zostanie wczesniej leczenie jest krótsze, o wiele tańsze ( a za to płacimy własnie my- bo póki co onkologia u nas w kraju to głównie ośrodki NFZ) no i przede wszystkim skutecznejsze

Gość ale są dwie różne
Na badania dziewice też muszą chodzić, co chcecie mieć raka bo jesteście nietykalnymi dziewicami? :-(

lipa, badać sie dla kogos a nie dla siebie tym bardziej nie u swojego gina tylko narzuconego a potem z tymi badaniami do szefa iść :O

No tak, u nas jest wlasnie taki poziom wiedzi. "ja nie musze chodzic do ginekologa bo jestem dziewica" -a ile masz lat ? "25" Yhy. fajnie.

Jestem za wprowadzeniem ustawy ale tylko jeśli badania będą darmowe i nie będą kolidowały z czasem pracy. Teraz też niby są darmowe akcje ale w głupich godzinach dlatego nikt prawie nie chodzi. A nie każda kobieta ma pieniądze na prywatną wizytę. Mogliby też wziąć przykład od USA. Tam kobieta musi podpisać papierek, że jeśli nie będzie poddawać się regularnym badaniom i zachoruje na raka to ponosi całą odpowiedzialność za koszty leczenia. Profilaktyka od razu wzrosła do 90%

ale ż ja jako dziewica chodzę do gina na badania, nie mam problemów, na cytologię jestem za młoda, ale pierwszą sie robi tak po 25 roku życia, tylko wkurza mnie to że szef będzie wiedział o moich badaniach... a przed przyjeciem do pracy też są badania wstępne i jak się okaże że ktoś jest w ciąży to może zapomnieć o pracy

Z badaniami idzie sie do dzialu kadr, a nie do szefa to po pierwsze. Po drugie gowno go obchodzi wynik - jest przepis to wysyla, jak zalatwisz sobie lewe badanie twoja sprawa.

jasne, nie znasz ludzi, wszystko będą chceili wiedzieć a lewe to sobie mozesz załatwic io tyłek nim podetrzeć, bo zakład pracy kieruje to konkretnego lekarza albo ma swoich

Gość ale są dwie różne
Z tymi zapisami jest tak, dzwonię i mówię jak człowiek do człowieka że chcę się zapisać, a baba do mnie to pani przyjdzie. Nie wyznaczyła mi żadnej daty, godziny, po prostu nic. Więc jak pójdę to pewnie 20 bab w kolejce będzie. Mogą przecież rozpisać na godziny, no nie?

Gość pepsi max
dbanie o siebie a o dziecko to roznica.rob krzywde sobie a nie innym i chyba do tego kazdy ma prawo,poza tym chyba mamy wolna wole. nie widze powodu zeby kogokolwiek zmuszac bo i tak nie obejmie to wszystkich.

Gość o zesz koooorva
czołgista a ty jak zawsze z du.py wzięte przykłady, nie rozumiesz imbecylu, że dziecko to dziecko, a własne życie to własne życie? każdy ze swoim ciałem może robić co chce - jego wybór, robic badania, albo nie robić, leczyc się albo nie leczyc - każdy sam decyduje o swoim życiu i swoim zdrowiu to już bardziej sensowne byłoby np. przymusowe badania na aids, bo aids'em można zarazić, rakiem nie

Skonczy sie cwaniactwo, przyjmowanie sie do pracy zaraz po tym jak sie 2 kreseczki zobaczylo. Tutaj wszystkich boli, a nie sam fakt :P

przepisu narazie nie ma mam nadzieję ze nie wejdzie, bo to jest jednak ograniczenie swobody osobistej dziecko możesz wozić w bagażniku jak jesteś taka pusta. Ja tu mówię o dbaniu - o ŚWIADOMYM dbaniu o samą siebie i możliwości decydowania o sobie, zachowania swojej intymności dla siebie, a nie o narażaniu kogoś innego na utratę życia

"o zesz koooorva" W takim razie zalegalizowac narkotyki - wszelkie. Tylko mi nie mow ze po tym czlowiek agresywny i komus krzywde zrobi, po alkoholu tez sie jest agresywnym i jest legalny.

Skoro kazdy może robić ze swoim ciałem to co chce to w takim razie niech opłaca wszystkie koszty leczenia raka (wynikłe ze swojego zaniedbania i głupoty).

Gość zaaalosssneee
a co was debile obchodzi na co idą wasze podatki? myslicie, ze jak tak kazda zacznie sie badac to podatki sie zmniejsza czy jak? hahaha hooj was to na co idą, tak czy siak bedziecie musieli placic tyle samo

czołgista nie pieprz, moja znajoma na badaniach w pracy dowiedziała sie że jest w ciązy i odrzucili jej kandydaturę przez to a tak pracowałaby i miala środki na utrzymywanie i wychowywanie dziecka - WIEC O JAKIEJ TY TROSCE O KOBIETY PIEPRZYSZ?

Gość ale są dwie różne
Dokładnie opłacajcie sobie potem leczenie raka

opłacam skąłdki, opłacam prywatne wizyty u mojego ginekologa i nie rozumiem o co sie czepiasz dkoro badanie ma dotyczyć pracujących które kuźwa płacą te twoje podatki :O

Wlasnie pisze o tym co was boli, ze ciezarne dostana wilczy bilet. Ze z wyimaginowanego powodu.... no trudno, demokracja jest.

Gość o zesz koooorva
oczywiście pod warunkiem, że drugiemu nie robi się krzywdy, a legalizacja nie byłaby taka zła, każdy tylko umie piep.rzyć ze narkotyki to zuo, podczas gdy taki papieros jest bardziej szkodliwy niż jeden skręt

Jeden nie zatrudni blondynki bo mu sie nie podoba, jeszcze inny niskiej bo mu sie bedzie zle prezentowac w sekretariacie, a jeszcze inny ciezarnej bo ma taki kaprys i tyle.

czołgista masz/planujesz mieć dzieci?