Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyna mojego faceta

do Kobiet - obowiązkowa cytologia i mammografia w pracy

Polecane posty

Gość młoda duchem i ciałem
praca t praca, tam wszyscy powinni być równi a potem pojawiają sie tematy o poniżaniu, molestowaniu czy mobbingu...zawsze kobiety obrywają po dubie i w przenośni i dosłownie

Jak bedziesz miala aktualny wynik i pokażesz to powinien sobie odpuscic. Myslisz ze jemu sie chce badac 100 kobiet dziennie za psia stawke z NFZ ? chyba smieszna jestes.

Gość do czołgisty
pierwszy raz widzę że piszesz w miarę do rzeczy :D

Gość feemiinaa
spokojnie kobity, jest jeszcze nadzieja w szczuce, partii kobiet i innych organizacjach feministycznych itd. jestem pewna, ze niedługo zaczna robic jakies protesty z tego powodu i bedą zadały zmiany przepisów, a feministki już trochę zdziałały w naszym kraju więc teraz może też sie uda

Gość czołgista szkoda słów na nie

Czołgista, no właśnie aktualne badanie ale u innego gina nic nie da, bo jak zakład pracy ma swój zakład medyczny z którym pracuje to nic nie da...idziesz gdzie Ci każą ja chcę chodzić na badania tam gdzie sobie upodobam, chcę mieć wybór czy pójdę w tym miesiacu czy dwa tygodnie potem przecież tak jak mnie tak samo pewnie Ciebie prowadzi jakis ginekolog i ma Twoją historię medyczną...buntuję sie jak mi ktoś coś każe, jak będę musiała z doskoku do lekarza którego na oczy nie widziałam

Gość bo ja wiem albo nie wiem
berenika jak dostaniesz raka czegokolwiek bo palisz,chodzisz na solarium,lykasz nadmiar tablet czy cokolwiek, tez ci zycze zeby ktos ci powiedzial "krolewno lecz sie za swoje". inne choroby tez istnieja i ludzie sie nie badaja,nie ma ustaw regulujacych i jakos placisz podatki na badanie takich ludzi.placisz tez na alkoholikow i inne twory.lepiej ci? a jak ustawa bedzie dotyczyla tylko kobiet pracujacych to kobiety niepracujace same z siebie i tak nie pojda,skoro nie chodza teraz to co ich bedzie obchodzic ustawa nawet nie do nich skierowana.

Gość feemiinaa
równouprawnienie ciołku, może nie całkowite, ale i tak jest 100 razy lepiej niż kiedyś, no i cały czas władze zastanawiają się nad wprowadzeniem parytetów

Gość berenikkka
bo ja wiem albo nie wiem : Nie pale i nie chodzę na solarium. Dbam o swoje zdrowie, królowo :D

"równouprawnienie ciołku, może nie całkowite, ale i tak jest 100 razy lepiej niż kiedyś," Fakty poprosze fakty. A nie bełkot.

bazienka a co wg Ciebie to aktualny wynik cytologii? Taki sprzed miesiaca czy roku albo trzech?

Gość bazienka na prezydenta

Gość aktualny wynik
jest ważny rok, co roku robisz badanie

Gość berenikkka
Cytologię robi sie raz do roku więc aktualny wynik jest i sprzed miesiąca i sprzed 11 miesięcy :o Głupie pytania.

Gość aktualny wynik
tak jak raz w roku robisz usg piersi

gdyby nie walka o równouprawnienie Czołgista musiałabyś siedziec w domu i za jedyną atrakcję mieć przeijanie pieluch... myślisz, ze to dzięki facetom mozesz chodzić w spodniach czy prowadzić samochód albo się uczyć i pracować?

no widzisz berenika, a mnie lekarz mówił, ze raz na 3 lata wystarczy zrobić cytologię usg piersi nie miałam - za młoda jestem na to

Gość jedyyny_sprawieedliwyy
to nie jest sprawiedliwe, bo dlaczego tylko kobiety? i dlaczego tylko badania na raka piersi i szyjki macicy? raków istnieje mnóstwo rodzajów i każdy jest powodem setek zgonów w ciągu roku, więc jesli już chcą wprowadzać jakiekolwiek przymusowe badania to w takim razie wszystkie badania, które mogą wcześniej wykryć jakiegokolwiek raka powinny być obowiązkowe - tylko wtedy byłoby sprawiedliwie, a to w sumie nie byłby taki głupi pomysł

Gość Do Czołgista
dobre, dobre!

Gość berenikkka
młoda duchem i ciałem: w chuuja Cię zrobił :D cyto robi raz na ROK !

Gość bo ja wiem albo nie wiem
berenika dalam przyklad, rakow jest tyle ze nawet nie wiesz czy sobie krzywdy nie robisz dbajac o siebie.a jak zachorujesz bo sie nie zbadalas to ktos ci powie tak jak ty tutaj.

Gość Do młoda duchem i ciałem
Raz na 3 lata? Bo to kosztuje i dlatego lekarze tak mówią. Wolisz czekać 3 lata na kolejną cytologię? No nie, powodzenia życzę:-(.

czołgista- no wyobraź sobie, że tak, nie mozna było... dziwi mnie Twoje nastawienie do wszystkiego, jesteś oziębła jakbyś miała życie za sobą i wszystko inne by Ci dyndało i powiewało.... nie życzę Tobie, zeby o Tobie lub Twoich bliskich ktoś powiedział kiedyś gdy będą chorzy lub będą mieli problemy ze sobie zasłyżyli na to i niech prędzej zdechną.

ja jeszcze nie miałam wcale robionej - robi się po 25 roku życia

Gość czolgista ciolkuu
to nie bełkot, jeśli naprawdę myślisz, że bez feministek kobiety mogłyby dziś być np. posłankami to albo udajesz głupiego albo jesteś głupi, przed pojawieniem sie feministek nikt nie znał takiego pojęcia jak 'kobieta nowoczesna' bądź 'kobieta wyzwolona'