Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lampkaaaaaa

Czy dotynanie piersi przez Narzeczonego to grzech ciężki?

Polecane posty

Gość zupki hinskie
jasne bazienka! i to jak! :D katechetko a teraz sie przyznaj jaki masz czarny nick :P

Gość Pani katechetka 2945
Jak dochodzi do seksu przed ślubem to się otwiera furtkę do zdrady po ślubie bowiem facet jest przyzwyczajony do przekraczania bariery. Nie koniecznie będzie zdrada ale tak może być. Poza tym jak już napisałam Pan Bóg karze za grzechy nieczystosci. Chyba nie chcesz być pokarana czy patrzeć jak Twoje dziecko cierpi.

Nie wiem jak to jest teraz, ale kiedyś moja mama mi powiedziała, że wystarczyło wziąć jeden ślub bo kościół i urząd cywilny jakoś ze sobą korespondowały. Oczywiście w przypadku osób wierzących. Ale moim zdaniem jeśli jestem katoliczką to powinnam wziąć ślub kościelny- tu rozwodu nie wezmę, a UC to zawsze jakaś asekuracja, więc grzech to dla mnie jest.

"Pani katechetka 2945 Seks tylko po ślubie, nieważne jaki ale PO ŚLUBIE. nie wazne jaki? boj sie Boga! kobieto" Śmieszne to co ktoś napisał, naprawdę.

"uhm, a jakbym miala cywilny to tez bym cudzolozyla tak?" OCZYWIŚCIE ŻE TAK. Wolno współżyć tylko po ślubie kościelnym.

Ręce żem załamała:o W piekło i czyściec też wierzycie? Wierzycie we wszystko, co wam czarne szabrowniki we łby wtłoczyły. Cala ta religia, wszystkie te wymysły, to dzieło kleru. Tam nie ma żadnego boga. Jest tylko dzieło ludzkie, dzieło rodem ze średniowiecza - śpieszę dodać.

Gość
Jak dochodzi do seksu przed ślubem to się otwiera furtkę do zdrady po ślubie bowiem facet jest przyzwyczajony do przekraczania bariery ta jassssne a po slubie wcale mu sie nie hcce sprawdzic jak to jest z kims innym taaaa slub koscielny chroni przed zdrada, podobnie jak wstrzemiezliwosc i niemacanie sie po cyckach az sie zaplulam ze smiechu

Gość zupki hinskie
kredko milcz juz... m jak milosc :O ze tez studentki medycyny maja na to czas...... az strach pomyslec co bedzie ze sluzba zdrowia za pare lat... katechetko. moze zaloz topik i tam bedziesz mogla indoktrynować ludzi na kafe.

Zdrada może być nawet wtedy kiedy sie nie współżyło przed ślubem ale jak się to robiło to jest większe zagrożenie zdradą.

Gość zupki hinskie
no to racja. mam kolezanke dziewice. :O bez komentarza nogi goli tylko w lato bo wtedy rybaczki nosi... ja moiwe ale jak bedzie chcial cie twoj narzeczony po nogach posmyrac to co, krzaki? a ona na to ze twego nie robi. takei rzeczy to po slubie :) :D

Gość zupki hinskie
moja racja byla do Klitajmestra a nie do katechetki!

"katechetko. moze zaloz topik i tam bedziesz mogla indoktrynować ludzi na kafe. " Jak mi sie będzie podobać to założę topik ale ten topik jest po to bym mogła wypowiedzieć swoje zdanie.

Gość Lampkaaaaaa
Ok.. Wreszcie jakieś normalne odpowiedzi. Nie no moje pytanie jest całkiem poważne. Nie kłóćcie się.. Tylko chce wiedzieć jak jest naprawdę:):):)

Gość zupki hinskie
oczywiscie. ja tez to robie :)

"Ech, bazienka, daj spokój, jeszcze się nie zdarzyło, żeby kogoś z Ciemnogrodu udało się wyprowadzić " Całe szczęście ze się nie udało wyprowadzić nikogo z "Ciemnogrodu" jak to nazywasz. W przeciwnym razie co by to był za świat.

Maryja w jednej z wypowiedzi mówiła że jedną z przyczyn nieszczęść w rodzinie jest właśnie seks przed ślubem.

Gość zupki hinskie
zdaje sobei sprawe z tego, ze nie zamilkniesz. wyrazilam zdanie co o tym sadze. to forum. :)

Byłby to świat bez czarnych świntuchów, bez dwóch podbródków, którzy molestują małe dzieci, mogących liczyć, że wasz ukochany JPII przyjmie ich pod swoje ojcowskie skrzydło i nie pozwoli, by choć włos spadł z ich świętobliwych głów. Byłby to świat, gdzie nikt nie idzie spowiadać się ze swoich "grzechów" do jeszcze większego grzesznika. Bez dawania na remont dachu kościoła. Świat, w którym człowiek, który zawsze ma pełną lodówkę i wyprane gacie nie wtrąca się w sprawy rodziny. I BYŁBY TO ŚWIAT BEZ WOJEN NA TLE RELIGIJNYM - najbardziej krwawych w historii.

Byłby to świat cudzołożników,. Świat bez Boga byłby po prostu PIEKŁEM.

Gość PeKaEs
A pewnie że grzech ciężki... A jeszcze jak dotyka swoich piersi to już śmiertelny totalnie...

Może i piekłem, ale bez księży! Nie masz żadnego kontrargumentu na moje wcześniejsze argumenty, potrafisz tylko trajkotać jedno i to samo. A rozpasanie księży w dzisiejszych czasach jest tak olbrzymie, że na pewno i ty je dostrzegasz.

Bez księży nie byłoby sakramentów a bez sakramentów nie byłoby zbawienia. Księża są zatem potrzebni.

To nas różni od zwierząt, że jesteśmy istotami myślącymi i zawsze szukaliśmy jakiś sił metafizycznych, oparcia w czymś niewyjaśnionym. Myślę, że świat byłby bardzo smutny, gdyby nie wiara w to, że po śmierci czeka na nas "coś"..

Ta rozmowa nie ma sensu, więc piszę po raz ostatni. I powtarzam, nie masz argumentów łagodzących ich rozpasanie. Trajkoczesz, jak wy wszyscy. Ale to tylko sieczka słowna.

Każdy powinien przestrzegać przykazań, molestowanie jest też grzechem dlatego należy żyć tak jak Pan Bóg nakazał. Jeśli będzie się postępować tak jak Pan Bóg chce to świat będzie taki jak należy.