Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lampkaaaaaa

Czy dotynanie piersi przez Narzeczonego to grzech ciężki?

Polecane posty

Gość ciotka klotka88
zastanawiam się, czy to też bóg dał ci prawo nas oceniać:) bo ty chyba masz złudne wrazenie, ze wszytsko co mówisz, ze jest wyrocznią boża:P moze napisz cos o sobie, tez sie posmiejemy:)

Gość kalaa :)
Tak, to grzech. Za to sie umiera! Idź do księdza i mu powiedz: ''Prosze księdza, mój narzyczony dotykał moich cycków, Przepraszam! On już nie będzie. '' Nie jestes stworzona do pisania dobrych prowokacji,wiesz? ;>

Gość Pani katechetka 2945
To nie żaden Ciemnogród aktualizował tylko Bóg natchnął autorów a oni to spisali i tego nie trzeba zmieniać. Poza tym Bóg w wielu objawieniach (niektóre z nich miały też miejsce nie tak dawno temu) powiedział to samo.

Gość katechetka powiedz
ona jest święta, my zostaniemy strąceni w czeluści piekielne. Siarka ludzie, siarka nas czeka:-)

Gość razu pewnego na lekcji religii
Dokładnie tak powiedział, a było to w moich czasach szkolnych, ponad 20 lat temu. Mogę Ci podać nazwisko ksiedza, był kiedyś proboszczem w mojej parafii. Powazna osoba, mam dla niego dużo szacunku.

No cóż, wybrał kapłaństwo ale zgrzeszył. Nie pracował nad sobą, nie hamował popędu. Człowiek przez całe życie powinien walczyć z grzechami.

Gość ciotka klotka88
czujesz się rozczarowana, ze ciebie nie dotyczą te wizje:P ? hmm, moze jestes zbyt arogancka i wyniosła? bóg raczej taki nie jest:)

Ale przecież w Piśmie Świętym jest napisane, ze św. Paweł hamował swój popęd. Św. Franciszek też tak czynił. Ten ksiądz chyba był jakiś niedouczony jeśli to wogóle prawda co napisałaś. Inni księża jednak tak nie powiedzą.

Według Ciebie zgrzeszył? Według mnie to co zrobił to jest ZBRODNIA. Zgrzeszyć to taki ksiądz może mysla lub mową, a pedofilia jest zbrodnia. Dziwne, że ty tak to widzisz...

Gość ciotka klotka88
katechetko ile masz lat? masz męza, dzieci?

Nie wiem skąd ci to przyszło do głowy że sie czuję rozczarowana tym. Tak nie jest. Ja nawet wcale o tym nie myślałam i zdziwiło mnie to co napisałaś. I nie wiem na jakiej podstawie oceniasz mnie, ze jestem arogancka i wyniosła. Ja tylko próbuję wyjaśnić kwestię dotyczące wiary.

Zbrodnia jest grzechem.

Gość ciotka klotka88
nie, ty nie wyjasniasz, ty oceniasz.

Niektórym ludziom się wydaję, że sa bardziej święci niz sam pan Bóg...

Trzeba nazywać zło po imieniu, Jezus też tak czynił.

T Pan Bóg jest Święty i nikt Mu nie dorówna.

Gość ciotka klotka88
katechetko to ile masz lat i czy założyłas rodzinę?

Miałam dzisiaj doła ale wypowiedzi Pani katechetki poprawiły mi humor chyba kolejny moher,a do założycielki topiku Lampkaaaa jeżeli bardzo źle się z tym czujesz ja nie uważam że to aż taki grzech ciężki (są cięższe nap.,pedofilia księży, itp.)

a ja wam napisze tak, ja wierze w Boga, teraz pewnie mocniej niz kiedykowliek wczesniejale... WIARA TO JEDNO A FANATYZM TO DRUGIE DROGA KATECHETKO, NADGORLIWOSC JEST GORSZA OD FASZYZMU.... dobrze ze nasz ksiadz w parafii jest normlanym czlowiekiem a nie nadgorliwym fanatykiem wiary, bo bysmy nigdy nie ochrzcili z mezem córki i slubu nie wzięli...ehhh

Gość
'Kościołem rządzi Duch Świety i wszystko co ogłosi Urząd Nauczycielski Kościoła jest właśnie dlatego prawdą" nie pierdol nawet to ze jak maz ma hiv to lepiej zeby zarazil zone niz gdyby mial uzywac prezerwatyw? zmien leki

A co ty nazywasz nadgorliwością? To że mówię to samo co powiedział Pan Bóg???? To że zgadzam się z nauką Kościoła i Pisma Świętego???

"nawet to ze jak maz ma hiv to lepiej zeby zarazil zone niz gdyby mial uzywac prezerwatyw?" W tym przypadku konieczna jest wstrzemięźliwość.

nadgorliwoscia nazywam twoje fanatyczne wrecz maniakalne podejscie do wiary..Adam i Ewa ślubu nie mieli, Bóg nie karze ludzi za to że sie kochaja i ze sie podążaja...jest "nie porządaj zony bliźniegio swego", a nie swojej czy swojej dziewczyny, jest nie cudzołóż a nie, nie uprawiaj seksu przed slubem, mam Ci wyjasnic słowo cudzołozyc...klepiesz regułki z radia Maryja i telwizji TRWAM a nie z Pisma Swietego...własnie to nazywam twoja nadgorliwoscia

" Czymś takim może być mieszkanie razem przed ślubem, choć jeżeli ludzie rzaczywiście zamierzają się pobrać, nie jest to aż tak gorszące." to jest CUDZOŁÓSTWO, grzech ciężki i nie powinno to mieć NIGDY miejsca.

Gość to masz męża, czy nie?????????