Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lampkaaaaaa

Czy dotynanie piersi przez Narzeczonego to grzech ciężki?

Polecane posty

Gość
elix- to prawda ze baptysci musza uprawiac seks tylko ku prokreacji i za zgoda pastora?

nie można decydować kiedy ludzie mają uprawiać seks.To ich wybór.Bóg mówi,że po ślubie,ale nie zmusza nikogo do tego.Ludzie robią po swojemu i tracą niestety.

Gość
bo ostatni kolezanka taka rewelacje mi sprzedala- ze tylko z intencja dziecinki...

Z braku podstawowej wiedzy się takie ploty rodzą :D ale przyzwyczajona jestem, swego czasu często mnie pytali czy baptyści obchodzą Boże Narodzenie i Wigilię :D:D::D:D

Gość kropka teleskopka
.... Wypowiedzi Pani Katechetki, to moim zdaniem prowo jak nic.. "... W jednej z wypowiedzi Maryja powiedziała, że .... " - wskaż ten fragment w piśmie Świętym, bo nie kojarze. Fakt, seks przed ślubem to wg KK grzech. OK, z tym się zgadzam. Te myśli nieczyste i czyny - to też wg KK grzech. I tu też się zgadzam. Ale to , co wypowiada ta kobieta to Moherowem mi pachnie.... Jakim prawem ona ma czelność straszyć ludzi, że za seks przed ślubem czyjeś dzieci będa chorować i cierpieć ???? Pan Bóg nierychliwy ale sprawiedliwy.... Ok. Ale Bóg jest miłością przecież. Irytuje mnie sposób wypowiedzi Pani Katechetki. Mam nadzieję, że to i w jaki sposób mówi, to tylko prowokacja.

oby, napewno Bóg nie ukarałby dziecka za grzechy rodziców, jesli nie prowo to głupota i niezrozumienie tekstyu czytanego....Dzisss i ona uczy dzieci w szkole

pewnie,że Bóg nie każe dzieci za rodziców...Każdy człowiek to osobna historia,a dzieci u Boga mają specjalne względy dopóki nie osiągną pełnej świadomości :)

Gość oooo skąd to wiesz
bóg ci powiedizał? kolejna katożenada

Gość
wiecie co ja mysle ze katehetka zrobila ten temat zeby "popolemizowac"na swij nieco fanatyczny sposob dziewczynki uciekam spaciu, dobrej nocy wam zycze 🌼

Gość
elixxx ja na jednej mszy u baptystow bylam, wiem mniej-wiecej jak to wyglada, tylko calego kanonu zasadnie znam ;)

Dobranoc Bazienka :) Ja się próbuję zebrać,ale myślę ciągle co by tu jeszcze zjeść :D

Bazienka, nie ma jakiegoś ogromnego kanonu :) jak masz ochotę,to wejdź na tą stronę co podałam wyżej. A można wiedzieć w jakim mieście byłaś???Może znam tam kogoś:D

Pani katechetka 2945 napisała Używanie prezerwatyw jest grzechem bo kłóci się z planem Boga o zajściu w ciążę. w takim razie dlaczego nauczają o stosowaniu kalendarzyka? jeżeli nie można współżyć w prezerwatywie to dlaczego można wspołzyć w dni nieplodne to automatycznie wyklucza zaplodnienie , a każdy stosumnek ma być z myslą o zaplodnieniu druga sprawa ,naprzykład mam usuniete narządy rodne i nigdy nie bedę miała dzieci , czy to znaczy że wspołżyć nie mogę?

acha i jeszcze jedna sprawa m moja znajoma rozeszła sie z mężem i ma przyjaciela , pojechała do pracy za granicę i oczywiscie nie przystępowała do komuni św. zapytali dlaczego? i ksiądz katolicki powiedział jej że może przystępować bo grzechu nie ma !!!!!!!!

Pani katechetka 2945 napisała ; Jak nie stać to niech nie bierze ślubu. no niedobrze mi sie robi !jaka ograniczona kobieta !! a ksiądz nie może odpuścić ? musi kasę wziąść ? biedniejsze małzeństwa mówią że nie stać ich na wiecej dzieci , to ksiądz powiada , wyżywi sie czworka? to i dla piątki starczy jedzenia ! taka gadka a juz najbardziej wnerwia mnie naduzywanie przypowiesci obiednej wdowie co to ostatni grosik dała

Gość
solenero- tylko w polsce ksieza sa tacy po***, moherladi i rydzyk nakrecaja koniunkture... zauwaz ze takiej sraczki nie ma tam gdzie kaplani moga miec dzieci elixxx- w gdansku mieszkam :) ogolnie narazie jestem panteistka, jakos mnie to najbardziej przekonuje, ale babtyzm tez jest ok :)

Gość ksiadz mietek
do : PANI KATECHETKI: myslal by kto ze ty taka swieta jestes nie sadze ze jestes stara ale pewnie w mlodosci nie raz probowalas sie calowac i myslalas o seksie jak zwykly czlowiek chociazby nawet na lekcji biologii a nawet podczas glupiej telenoweli gdy dochodzi miedzy aktorami do "zblizenia"... dajesz glupie rady a mimo wszystkiego ty takze zgrzeszylas...swiat kreci sie wokol seksu nawet na glupich reklamach sa podteksty erotyczne zaden czlowiek tego nie uniknie.. ludzie probuja tego nawet z czystej ciekawosci od poczatku uczy sie male dzieci np dziewczynki jak maja sie ubierac i wstydu przed chlopcami sa ciekawe tego jak wyglada plec przeciwna i czym sie rozni.. zanim zaczniesz dawac rady zastanow sie czy masz prawo oceniac innych.............

Gość ksiadz mietek
do : PANI KATECHETKI: myslal by kto ze ty taka swieta jestes nie sadze ze jestes stara ale pewnie w mlodosci nie raz probowalas sie calowac i myslalas o seksie jak zwykly czlowiek chociazby nawet na lekcji biologii a nawet podczas glupiej telenoweli gdy dochodzi miedzy aktorami do "zblizenia"... dajesz glupie rady a mimo wszystkiego ty takze zgrzeszylas...swiat kreci sie wokol seksu nawet na glupich reklamach sa podteksty erotyczne zaden czlowiek tego nie uniknie.. ludzie probuja tego nawet z czystej ciekawosci od poczatku uczy sie male dzieci np dziewczynki jak maja sie ubierac i wstydu przed chlopcami sa ciekawe tego jak wyglada plec przeciwna i czym sie rozni.. zanim zaczniesz dawac rady zastanow sie czy masz prawo oceniac innych.............