Gość ukulelllle Napisano Październik 14, 2011 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
@gusia 0 Napisano Październik 15, 2011 Dzień dobry Dziękuję Złośliwiec:) za Podpisuję się też pod Twoją listą wymienionych osób,pozdrawiam serdecznie i życzę udanego weekendu,oczywiście BP:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Październik 15, 2011 Witam serdecznie wszystkich niepalących i życzę udanego weekendu:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaja___ 0 Napisano Październik 15, 2011 Witam pachnaco i niepalaco cos mnie niepokoi ,rano budzac sie mam problem ,mam dusznosci,lapie powietrze jak ryba:(((((( zyzby to byly skutki???????w ciagu dnia nie ,,,,,,tylko dym mnie dusi ,jednak rano to juz cos nie tak,,,,,,,czyktos moze wie co to moze byc??????????? pozdrawiam wszystkich bywalcow topiku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Październik 15, 2011 Przydało by się zbadać Kaju, ale myślę, że to normalne, bo płuca długo się oczyszczają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xx444 0 Napisano Październik 15, 2011 Witam pachnąco. Kaja_ ja też mam podobne objawy. Mam duszność gdy wychodzę na powietrze.Wcześniej tego nigdy nie miałam.Dziś jest 330 dni bez papierosa tj. ponad 47 tygodni. Z obawy,że coś złego się dzieje wykonałam RTG płuc. Nic nie wykazało - wszystko jest w porządku z płucami.Mimo to mam zamówioną wizytę u pulmonologa na dn.18.10 br.Pozdrawiam Was serdecznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pachnąca aga 0 Napisano Październik 15, 2011 witam pachnąco tez miałam problem z oddychaniem na początku jak przestałam palić , bardzo mnie to wkurzało, tłumaczyłam sobie że płuca sie oczyszczają, no muszą przecież :):):) Kolezanka poradziła mi bym piła sok z cytryn mi pomogło, piłam codziennie rano ten sok zaczynałam od 1 cytryny doszłam do 7 cytryn i potem w dól Całą kuracja 14 dni ale do dziś moje problemy nie powróciły :):)\ dziś sobota ide do koleżanka, która pali nie chce przestać bo jak mówi jej sie to podoba i ona bardzo lubi palić, juz jej nie namawiam , sama musi dojść do decyzji, ż ekoniec z paleniem, ale ide do niej na plotki z winkiem, będzie miły babski wieczór, Wam również życze miłego pachnącego wieczorku, Trzymajcie sie pachnaco do jutra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Regres 0 Napisano Październik 17, 2011 a co chcesz kupić za auto? Pytam z ciekawosci ? witam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gengala Napisano Październik 17, 2011 Witam wszystkich i oświadczam, iż nadal nie palę:):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xx444 0 Napisano Październik 17, 2011 Witam Was pięknie w zimny ale słoneczny dzień. Pachnąca aga próbowałam w/g Twojego przepisu lecz nic z tego nie wyszło. Miałam problem z przełknięciem. Znajomy lekarz miał ze mna niezły ubaw i pytał skąd czerpię te "dobre rady"? Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem tego przepisu? Podobno doszłaś do siedmiu cytryn używając przez 12 dni ???? Życzę miłego dnia,pozdrawiam Wszystkich cieplutko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
@gusia 0 Napisano Październik 17, 2011 Dzień dobry:):):) Melduję się i wołam-gdzie jesteście świeżynki??? Gengala,Mila?Jak Wam idzie? Pozdrawiam stałych bywalców i dziękuję,bo to ,że Wy jesteście,czuwacie,powstrzymuje mnie od niepalenia,czuję się wolna i szczęśliwa:D:D:D Jak ktoś chce rzucić,ale tak naprawdę,bez żadnych myśli typu:ale fajnie było jak paliłam/em,itp,itd to polecam Tabex,bo chyba najtrudniejszy pierwszy krok,te pierwsze dni gdy uczymy się żyć bez dymka. Już późna godzina,więc zapraszam na popołudniową kawę ps,Żabko,spróbuj jeść samą kaszę(gryczana,jęczmienna,ryże)+warzywa surowe,kiszone,pieczone,na parze.Daj sobie 2 tyg i myśl o wadze,którą chcesz mieć.Będzie dobrze:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vonk 0 Napisano Październik 17, 2011 Ja jestem, jestem.... Straszny kocioł mam ostatnio także rzadko wpadam ale oczywiscie o Was nie zapominam i dalej nie palę :) Jak znajdę troche wiecej czasu to doczytam zaległości... Na razie buźka dla wszystkich !!!!{kiss] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
@gusia 0 Napisano Październik 17, 2011 Gengala-GRATULACJE:):):):):) xx444 Ja robiłam kuracje z 5 cytryn/5 dni.Nie zaszkodzi,a pomóc może. Tombak radzi nawet z 200 cytryn,ale takiej jeszcze nie robiłam. Vonkżyczę trochę wytchnienia;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
żabka :) 0 Napisano Październik 17, 2011 Witam kochani Ja ostatnio szukam wytchnienia :D odrobiny relaksu i radośći udaje sie:D Z wagą problem polega na tym że tyle jest diet że nie wiadoma co wybrac i którą stosowac Pod koniec tego tygodnia powinnam mieć juz twister ( urządzenie które pomaga pozbyć sie brzucha i boczków) zobaczymy jakie to przyniesie efekty:D Agusia kawa jest pyszna:* gengała dobrze że dzielnie się trzymasz :) Jeszcze sie pochwalę Nie palę już 46 dni (+ 15g33m51s). Ilość niewypalonych papierosów: 1399. Będę żyć dłużej o 10 dni (+ 16g34m00s)! Zaoszczędzone pieniądze: 755,70 zł! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzeslaw 0 Napisano Październik 17, 2011 Witam Was bardzo serdecznie:-) Gengala, dobrze ci idzie i trzymaj tak dalej:) xx444 najlepszą terapia jest czas, oprócz lekarzy:) Vonk fajnie, że o nas pamiętasz:-) @gusia dzięki za kawę:-) Regres ja nie mam auto prawka także samochód mi nie potrzebny:-) Żabka co tam kilogramy, ważne że nie palisz:-) pozdrawiam ciepło:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pachnąca aga 0 Napisano Październik 17, 2011 zabka gratuluje ci tych dni bez fajki :):) ciesze sie z każdej osoby która podjęła decyzje o tym by przestać palić. Ja wiem imoje koleżanki i koledzy z tego topiku potwierdzą że nie palić to coś pięknego, że człowiek inaczej sie czuje , inaczej pachnie świat. Ja odkładam kase za fajki moze nie tak skrupulatnie jak na początku, ale odkładam i latem na wakacje zawsze świnka jest rozbita:):):):) Pamiętam początki moje pamiętam jak trafiłam przypadkiem na ten topik cyztałam zazdrościłam tym co sie udało, nie wierzyłam, ze mi się też uda, długo podczytywałam zanim odważyłam się napisac i jakoś po kilku dniach podjęliśmy z mężem decyzje spróbujemy i jest tak do dziś . Początki łatwe nie były, ja sprzątałam, mąż sie denerwowal, ze sprzątam, schodziliśmy sobie z drogi, ale dzis wiemy, że była to słuszna decyzja.Oj często tu wpadałam marudziłam za nas oboje a ludzie tu mnie wspierali ijest do dziś moja rodzinka pachnąca. aj rozpisałam sie może ponudziałam Was ale dziś tak jakoś sobie przypomniałam te moje początki, może komuś pomogą uwirzyć że jak sie chce to sie uda, troszke silnej woli :):):) Pachnącego wieczorkużycze Rano juz dziś zapraszma na ciepły chleb z masełkiem , do mojego chlebka smalec Regresie nie pasuje bo on ma ziarenka :):):) Jest pyszny i zdrowy, tak wiecjutro stawiam śniadanko Młego pachnącego wieczorku NIE PALIĆ TO COŚ PIĘKNEGO 6 grudnia 2008 koniec z papierosami :D:D:D czekam na wiosne 6 grudnia 2008 koniec z papierosami :D:D:D czekam na wiosne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monamas 0 Napisano Październik 18, 2011 Dzień dobry załogo :) Kochani,weekend spędziłam z moim Kochaniem w Zakopcu i było cudownie, pomimo mniej cudownej pogody. I pochwalę się, że, wreszcie, weszłam na Morskie Oko :) Wejście, pobyt na górze i zejście zajęło Nam 4 godziny i 4 minuty :) Szliśmy równym tempem i co bardzo mnie cieszy - nie miałam zadyszki :) Z politowaniem patrzyłam na mijane osoby z petem w dłoni,bleee... Dziś śniło mi się, że miałam szatański plan, żeby zapalić, ale świadomość w czasie snu przypomniała, że nie palę i że szkoda by było zmarnować tyle czasu nie palenia. Dobra, biorę się za zaległości w pracy życząc Wszystkim superowego dnia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mamuska44 0 Napisano Październik 18, 2011 WITAM WAS kochani dalej pachnąco razem z moją lokomotywą. Trochę się zaniedbałam nie udzielejąc się . Brak czasu. Sprztanie grobów, robienie wiązanek itp. Pachnąca aga to podpbnie było w mojej rodzinie. Dziś już jest spoko. Za dobrą godzinę walę na usg cycków, bo onkologowi coś się nie podoba, a wczoraj był dzień raka piersi, więc się nasłuchałam w medniach, że a strach. Jednak na dzisiejszą wizytę musiałam czekać 1,5 miesiąca - nasza cholerna służba zdrowia. No to spadam się przygotować na macanki. Trzymajcoe kciuki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gengala Napisano Październik 18, 2011 Dzień dobry:) tak, tak jeszcze wytrzymuję bez;) monamas a skąd u ciebie to politowanie dla palących?? Sama jestes taka twardzielka, że tak od razu i bez wysiłku poszło Ci rzucenie? Kto bez winy niech rzuci kamień.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Regres 0 Napisano Październik 18, 2011 monamas a skąd u ciebie to politowanie dla palących??" gengala uważam że nie masz racji wytykajac monamas obrzydzenia do palaczy na szlaku ... Uważam że to po prostu nie przystoi i jesli juz ktoś jara to w Parku narodowym mógłby na te pare godzin sie powstrzymać,powiem więcej ( a sporo na zakopianskich szlakach łaziłem) ze widok maszerujacego turysty z plecakiem i szlugiem na wardze to to samo jak mijac kolarza z papierosem w gębie ... czyli po prostu smutny obraz :O to tyle a poza tym gengala cieszę sie że nadal nie palisz,bo o to w tym wszystkim chodzi :) Vonk i mamuska witajcie po dłuzszej nieobecnosci żabka świetnie ci idzie ,tak trzymaj monamas dużo ludzi na Morskim Oku? Mnich ośnieżony ? W schronisku dało sie siąść ? pozdrawiam wszystkich bez wyjatku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gengala Napisano Październik 18, 2011 Regres - może i nie mam racji jednak politowanie to rodzaj pogardy, mogę gardzić papierosem a nie człowiekiem:) Równiez pozdrowionka dla wszystkich:))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xx444 0 Napisano Październik 18, 2011 Witam Was Kochani serdecznie.Doskonale rozumiem poddenerwowanie gengala; wszyscy i wszystko denerwuje,gdy rzucamy palenie więc nie można o to mieć do Niego pretensji.Nie palę ponad 11 miesięcy ale jeszcze nie zapomniałam jak to bywało ze mną. W pełni rozumiem Cię gergal,ale musisz nauczyć się trzymać nerwy na wodzy.Wszyscy życzą Ci dobrze na pewno. Trzymam mocno kciuki,dasz radę.Pozdrawiam pięknie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
@gusia 0 Napisano Październik 18, 2011 Dzień dobry:):):) Ale ruch się zrobił,świetnie:D Żabka,bardzo się cieszę,że udaje Ci się znaleźć radość i gratulacje za 48 dni BP.Dietami nie zawracaj sobie głowy,takie jest moje zdanie,chodzi o to,aby jeść mniej,powoli i raczej nie za dużo mięs. Grzesław,witaj:) Pachnąca Aga,dobrze że piszesz o początkach,na pewno niezdecydowanym to pomoże.Śniadanko-pycha:) Monamas,oooo jak Ci zazdroszczę tego wypadu do Zakopanego,bardzo kochamy te nasze góry.Jak to cieszy,brak zadyszki,ale człowiek był głupi,że wogóle zaczął palić:p Ja dziś wyjeżdżam w kieleckie i zaraz wracam. Mamuśka,trzymam kciuki Gengala,bardzo mnie cieszy,że trwasz w swoim postanowieniu:) Regres :) Złośliwiec:) Kaja:) xx444:) Vonk:) nie palimypachniemy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
żabka :) 0 Napisano Październik 18, 2011 Witajcie U mnie takie piękne słoneczko za oknem:D Monamas czekamy na zdjęcia :D Gratuluję zdobycia szczytu agusia No już niedługo stuknie mi 50:D co do mięsa to masz rację bo strasznie źle się czuję nawet po małym kawałku. regres Pachnąca aga grzesław to fakt juz nie palę ale teraz nadszedł czas na zrzucenie kilku kilogramów:D mamuska gengala napisz mi od którego dnia nie palisz. Musze cie wciagnac na liste:D xx444 I dla pozostałych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monamas 0 Napisano Październik 18, 2011 gengala--> jeśli Cię uraziłam być może mało fortunnie dobranym zwrotem,to przepraszam. A jeżeli chodzi o pogardę - tylko kłamstwem gardzę i złośliwościami... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gengala Napisano Październik 18, 2011 monamas - nie masz za co przepraszać, gdyż nie uraziłaś mnie, moze tylko swoim politowaniem okazalaś dobroć zdeprawowaną:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monamas 0 Napisano Październik 18, 2011 gengala-->zatem chylę czoła za swą, jak to określiłeś, zdeprawowaną dobroć :) I absolutnie cieszę się, że to nie ja musiałam iść z tym petem w ręku :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gengala Napisano Październik 18, 2011 monamas - to szacun za brak tego peta i wytwałości życzę oczywiście;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Regres 0 Napisano Październik 18, 2011 no i tak ma być ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
żabka :) 0 Napisano Październik 18, 2011 Pomyślałam sobie dziś "A może by tak..." Wszystko przez te nie przespane noce. Zmęczenie wychodzi i pojawiają się głupie myśli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach