Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ogromne wymagania dzieci

Dzieci chcą na I Komunię Laptopy- co o tym myślicie?

Polecane posty

Gość a ja kupiam
chciałam nadmienić ze po to pracuje,żeby wydawać.sprawia mi przyjemność,że mogę obdarować bliskie mi osoby czymś o czym marzą.nie mam z tym problemu.pieniądze to tylko rzecz nabyta. ja nie mam nic do ludzi,którzy kupuja na komunie dziecim Biblie czy bombonierkę.to wyłącznie ich sprawa co robia ze swoimi pieniędzmi.

Gość do michał jest the best
a co ma rower do komunii?albo zegarek?to samo co laptop,czy telewizor.

Gość xxxxxxyyy
Jak sie chce to moza wytluaczyc bez problemu i dziecko znajace swoja wartosc pewne siebie nie musi nadrabiac szpanujac laptopem czy droga cyfrowk i komorka. Ja swoim dzieciom zawsze powtarzam, ze prawdziwy kolega to taki ktory cie lubi za to jaki jestes a nie za odpasiona komorke takim nie warto sobie glowy zawracac. Moj dostal rolki i wymrzona ksiazke na komunie i wcale nie czul sie gorszy - chlopak jest pewny siebie , lubiany i nie musi sie wkupywac w laske kolegow. Rodzice sami nakrecaja to szalestwo a dzieci tak naprawde nawet sie z tych prezentow czesto nie ciesza - jak ktos napisal- nawet nie ma dziekuje,bo im sie przeciez nalezy .

Gość zdesperowana ma racje
xxxxxyyy, masz racje. Glupie jest tlumaczenie, ze przeciez inne dzieci dostana super wypasione prezenty i Twoje dziecko wtedy bedzie sie czulo gorsze... I to n ie wina dzieci, tylko rodzicow, ktorzy wyprawiaja wielkie przyjecie, niczym male wesele i oczekuja zajebiscie drogich prezentow. Nie rozumiem tez, stwierdzenia, ze skoro mnie stac, to kupie laptopa, quada itp.-to nie jest kwestia tego, czy mnie stac, czy nie, ttylko tego, ze rozpieszcza sie przez to dzieciaka, ktory nie zna wartosci pieniadza i mysli, ze przeciez mu sie nalezy.

Gość michał jest the best
no rower też ma niewiele do komunii dlatego sądzę ze dzieciak powinien dostać podarki związane z sakramentem. laptopy i inne luksusowe prezenty można kupić przecież (jeśli ktoś cierpi na nadmiar pieniędzy) na urodziny, dzień dziecka, no nie wiem...wydaje mi się po prostu ze takie prezenty przyćmiewają sens tej uroczystości-zupełnie niepotrzebnie