Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bcvbv

pytanko do ateistów

Polecane posty

co za nawiedzony debil, chyba nie wziął prochów, przepisanych przez lekarza psychiatrę, obsesja religijna. Lecz się człowieku.

Gość no i merkaba rozjebał
kolejny topik, chory prawiczek

Gość matuchno ...
ludziom szukajaćym Boga często wydaje sie,ze nie mozna do Niego podejśc tak zwyczajnie - ,ze trzeba wykonywć jakieś skomplikowane praktyki , jakieś niezrozumiałe a nic nie dajace obrzędy - stą siepózniej biorą takie " rozważania światych " - jak te cytowane przez merkambę

to jest najlepsze Kary czyśćcowe za grzechy dzieciobójstwa Niedawno miałam straszne widzenie dusz cierpiących w czyśćcu, które traciły swoje dzieci... widziałam je jak stały, a było ich bardzo wiele a wkoło nich małe kościotrupki i czaszki... ciągle miały je dookoła przed oczyma i nie mogły ich z oczu stracić, bo gdziekolwiek się obróciły, te czaszki o strasznym wyglądzie ciągle do nich przystępowały jako straszne widma... Matki te miały na rękach jakieś szmaty i zasłaniały sobie oczy i całą głowę. Z chwilą jak zakrywały głowę i oczy, aby ich nie widzieć, chusty te nasiąkały krwią i zalewały je tak, jakby na nie spadała fala krwawego deszczu... Matki te strasznie jęczały... jęk był taki, jakoby to była rzeź czy coś podobnego okropnego co nie da się opisać... Niektóre widziałam że ścinano im głowy a te głowy z powrotem im odrastały, aby na nowo się męczyć... w rękach ich było pełno krwi... krew przelewała się z ich rąk. Dane mi było do zrozumienia, że jest to cierpienie za morderstwa, za mordowanie własnych dzieci, które jeszcze nie przyszły na świat. Słyszałam nad nimi głosy, że zwierzęta nie były do takich morderstw zdolne jak człowiek, który stworzony jest na obraz i podobieństwo Boże... zabijając te niewinne istoty zabijają Samego Boga i stają się bogobójcami, bo dusza to odbicie Boga. Zabijając przeszkadzają Bogu w spełnieniu Jego zamiarów w stosunku do tych dusz, ileż tu na ziemi miałby z nich chwały i jak wiele uwielbienia przez całą wieczność, w której by Go te dusze wysławiały. A teraz, przez wolną wolę, którą Bóg daje człowiekowi patrzeć musi na zbrodnie i zabójstwa niewinnych dzieci... Widziałam również te przez matki zamordowane dzieci. Nie są ochrzczone bo matki nie dopuściły aby przyszły na świat. Dusze tych dzieci są w światłości w jakiej być powinny. Te dzieci widziałam jakby w jakiejś oazie, gdzie nie doznawały cierpień ale jednak były smutne. Nie były radosne bo nie były w tej szczęśliwości dla której były stworzone, a którą osiągnęłyby, gdyby były ochrzczone. Jakkolwiek zawsze widzę Boga Miłosiernego, widok tych matek cierpiących przejął mnie wielką troską. Gdybym nie wiedziała że to jest czyściec, myślałabym, że są w czeluściach piekła. Aniołów Stróżów tych dusz widziałam bardzo smutnych, nic im pomóc nie mogli... Słyszałam głos tych dusz: zlitujcie się nad nami, bo ręka Pańska nas dotknęła... Widziałam dusze ojców tych dzieci, którzy pozwalali na te morderstwa. Byli w samych ciemnościach, gdziekolwiek się obrócili była jedna ciemna noc... szukali wyjścia i nie mogli wydostać się z tej ciemności. Chwilami zabłysło jakieś światło nad nimi z czego wiedziałam, że to czyściec. Widziałam też, że z ich rąk płynęła krew a gdy chcieli się stamtąd wydostać napotykali na wielkie kamienie, upadali na nie, rozbijali się i wracali z powrotem... Męka ich polegała również na. wyrzutach sumienia i na rozpaczy. Było to coś strasznego, że myślałam że są w piekle, bo tam jest rozpacz i wyrzuty sumienia, ale te przebłyski światła wskazywały, że to nie jest piekło lecz czyściec. Widziałam także ich Aniołów Stróżów tak smutnych jak tam nad matkami, że nie mogli im nic pomóc. Zrozumiałam więc, że to nie było. piekło ale czyściec chociaż męki ich były straszne, nie do opisania... Widziałam dusze lekarzy, którzy przyczynili się do tych zbrodni i sami byli zbrodniarzami. Widziałam takich, którzy te zabiegi czynili dla zysku. Widziałam, że ich pieniądze były takie jak judaszowskie, za zabicie Boga. Oni także Boga zabili w duszy dziecięcia a zapłata to 30-ci srebrników judaszowskich. Widziałam jak wielu z nich szło po wysokiej górze, jakby szklanej z workiem pieniędzy. Niektórzy byli już na samym szczycie, inni w połowie drogi. Potem spadali, pieniądze rozsypywały się z tych worków a oni znowu wracali i znowu szli zbierać pieniądze... i znowu wspinali się na tę górę i znowu staczali się w dół... Męka ich była straszna i byli bezradni, nie mogli sobie nic pomóc... Potem widziałam wysokie kamienie. Oni stali pod kamieniami a domy te zwalały się na nich i byli juk zdruzgotani. Byłam pewna że wszyscy są zabici, ale nie, wychodzili spod gruzów, wspinali się na pozostałe mury i brak im było powietrza, dusili się. Dane było mi zrozumieć, że to są domy kupowane za nieuczciwe pieniądze. Widziałam wielu lekarzy, którzy mieli noże w rękach i jakby chcieli zabić samych siebie. Przebijali siebie a jednak żyli. Wielka to była dla nich męka a tym bardziej, że był lęk przed śmiercią, przed tym, że sami muszą się zabić a jednak zabić się nie mogli. Pytałam się tych dusz, które w tak ciężkich pokutach widziałam, dlaczego mimo takich zbrodni nie są potępieni a są w czyśćcu - odpowiedzieli, że mimo wszystko mieli w godzinie śmierci akt skruchy i wiele dobrych uczynków poza sobą. Na przykład - lekarze otrzymali wiele miłosierdzia za okazane miłosierdzie i poświęcenie się dla chorych... Niech każdy weźmie to. pod uwagę, że to tylko nadzwyczajna łaska, że otrzymali ten akt skruchy, a nie wiemy czy ją każdy otrzyma.

Gość bcvbv
merkaba juz dosyc, zainteresowani sami se poszukaja

Gość matuchno ...
i dlatego - między innymi - KK i jego " świeci " przez wiele kościołów chrześcijańskich jest uwarzanych za Wielką Nierządnicę - czyli za kogoś kto stworzony do głoszenia Miłości Bozęj i Bozej obecnosći - glosi kult bożków i niezrozumialych praktyk , które są próżne .

Gość bcvbv
yyy slubu jeszcze nie wziełam wiec za bardzo nie zamierzam czytac o cierpiacych rozwodnikach :O

Gość matuchno ...
podejrzewam zresztą ,zę i sam merkamba jest w jakis sposób zwiazany demonicznie - bo ktoś kto poświęca tyle czasu rozważaniom tak szatańskich rzeczy i opisów - musi sie od nich w jakimś stopniu " zarazić "

Gość merkabie stanął
i nawala :classic_cool:

to już koniec wklejania wierze nie , ja to wiem i nie muszę wierzyć w to poszukajcie sobie ćwiczenia na otwarcie tak zwanego 3 oka polecam ta książkę Dłonie pełne światła Barbara Ann Brennan z tej książki ćwiczyłem udało mi się tak jak chciałem otworzyć tak po otwarciu oka szybko chciałem je zamknąć

Gość matuchno ...
czyli dobrze sie domyślałam ,że masz cos wspólnego z okultyzmem .

Gość bcvbv
tak, obsesyjne zainteresowanie Bogiem czy tym wszystkim z Nim (nawet rzekomo) zwiazane moze nie oznaczac ze ktos jest blisko Boga, wrecz przeciwnie :O szatan to taka inteligentna cholera ze kiedy czlowiek mysli ze jest bardzo blisko Boga w rzeczywistosci jest opetany (oczywiscie nie w kazdym przypadku tak jest), było juz kilka znanych takich przypadków... wtedy pomyslałam " a to skur*wiel je*any "

Gość bcvbv
wypracowanie sobie jakichs nadnaturalnych umiejetnosci dla dobra innych jest dobre, gorzej kiedy to przychodzi samo, nawet jesli sie przez to pomaga innym...

Gość matuchno ...
dam ci dobrą radę autorze - nie lekceważ ani nie przeklinaj diabła . Nawet Archaniol walcząć z diabłem na jego zaczepki odpowiedział tylko " niech cie Pan sakrze "- i wierzę ,ze miał powód ,zeby nie przeklinać diabła. a co do jego inteligencji- czyż nie jest prawie genialna ? na szczęscie prawie - robi róznicę :)

jaki kult bożków kk głosi tylko jednego boga w 3 osobach a bóg zakazał malować wizerunki nie swoje ale innych bogów np apollo lub apis bóg kazał namalować Faustynie swoi wizerunek

Gość matuchno ...
merkamba - przeznacz tylko 10% tego czasu jaki spedzasz na studiowaniu tego pogaństwa na czytanie Bibli - a zobaczysz jaki prosty i logiczny jest Bóg :) szczerze polecam :)

Gość bcvbv
szatana nie lekcewaze bo jego nalezy sie bac, ale postaram sie go nie przezywac :D merkaba a czy Bóg przypadkiem nie zakazuje modlenia sie do figurek z Jego podobizna? bo juz nie pamietam

Gość matuchno ...
moim zdaniem nie chodzi tylko o figurki - zobacz jaki straszny zasieg maja te rozważania - przecież dla czlowieka niewierzącego , ktory słyszy takie rzeczy o Bogu - to musi nasuwać pytanie - cio to za Bóg , który tak traktuje swoje dzieci ? A komu zależy żeby ludzie mieli jak najgorsze , fałszywe zdanie o Bogu ?

Gość krystyna wyrocznia
a mi sie bardzo podoba co wkleja Markeba dziekuje Ci za te posty🌼 czytam je z wielka ciekawoscia

Gość bcvbv
Bóg jest chyba prosty tylko dla wybranych ;) wiekszosc pyta DLACZEGO a odpowiedzi sa w swietej ksiedze, jak komus nie cche sie czytac to zawsze moze najwazniejszych poszukac w necie ale co to da jak i tak dalej zadaja głupkowate pytania... np " Bóg jest miłosierny, to dlaczego pozwala na wojny??" ehhh

przez 15 lat zajmowałem sie okultyzmem i innymi religiami buddyzmem Egiptem zwłaszcza Horusem wysp polinezyjskich żydowska kabałą , koran też czytałem i oczywiście też nasza od lipca zeszłego roku na nowo się urodziłem zacząłem się modlić i do kościoła chodzić wiecie ze prawo przyciągania lub the Secret pochodzi z biblii a dokładnie to od Jezusa w sumie to jest tych więcej praw bo aż 7

Gość bcvbv
no faktycznie Bóg naszym zdaniem ma dziwne pomysły (niektóre) bo my modlac sie do figurki wyobrazamy sobie Boga a sam Bóg chyba to inaczej odbiera, tak jak zakazał wiary w innych bogów bo... jest zazdrosny, a nie dlatego ze kaze wierzyc tylko w Niego bo tylko On istnieje

Gość matuchno ...
gbyby Bóg był tylko dla wybranych - to Jezus nie przyszedłby na śait wsród ludzi prosych , niewykształconych - ale skoro rozumieli Jezusa tacy - prosci , malowiedzący o świecie ludzie - to czemu mieliby nie zrozumieć Go wyksztalceni , obyci? Tylko " chcenie " oddziela nas od Boga - no i czasmi takie " rozważania " jakie nam zaserwował merkamba :)

Gość krystyna wyrocznia
merkaba jestes katolokiem?

Gość matuchno ...
już daj spokój merkamba z propagowaniem tego pogaństwa - jak na czlowieka nawróconego dziwne masz ciagnoty . A na marginesie - na co Ty sie nawrróciłeś?

człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. szatan też ma wolna wole

W tym zakazie malowania wizerunków chodziło jak najbardziej o nie malowanie wizerunku katolickieo boga,było to nawet jedno z przykazan,ale zostało usuniete i z 10 zrobiono tez 9,9-nie porządaj...i rozciągnieto na 10-ani żadnej rzeczy.nie wspominając o kulcie swiętych,któr jest modleniem sie do posążków...własciwie wiara pierwszych chrzescijan a to co zrobili z niej zachłanni księża to dwie różne religie

Gość matuchno ...
czyli katolik do kwadratu :)

Gość fdhfdsigyfdgwds
ja jestem ateistką od kilku lat bo poprostu przestałam wierzyć w coś co mi się wydaję niemożliwe, wierzę w naukę a nie w wiarę bóg tworzył świat i w bibli jest niby wszystko po kolei opisane a kurczę o DINOZAURACH tam nic nie ma a przecież wiemy i mamy dowody na to ze istniały to tylko jeden z wielu przykładów:)