Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bcvbv

pytanko do ateistów

Polecane posty

Gość matuchno ...
czyli - dinozaury obaliły Twoja wiare ?:)

mało tego że nie chodzę na cmentarz, nawet mam w nosie co sie stanie z ciałem bliskiej zmarłej osoby, ta osoba żyje w moim mózgu nie modlę się za nią bo nie ma o co , po prostu o niej pamiętam i cierpię że jej nie ma

religia która doprowadziła do skrajnego zacofania,palenia ludzi na stosach, wypraw krzyżowych,według której kobiety są podludzmi a cierpienia zwierząt nic nie znaczą ,której wyznawcy i głosiciele dopuszczają się najgorszych poskudztw i potwornosci nie jest moją religią

w ciemnych okularach - to chyba pierwsza sensowna wypowiedź na tym topiku. Przeczytałam cały top. Jestem przerażona faktem że ludzie wierzą w wydumane historie chorych psychicznie ludzi. To jest straszne do jakiej perfekcji kler doszedł w manipulacji umysłem wiernych bez ich wiedzy :( Straszne to i smutne zarazem :o

Gość fdhfdsigyfdgwds
między innymi;)

Gość bcvbv
hmmm nie do konca o to mi chodziło ze Bog jest dla wybranych, a o to ze Bóg to wielka zagadka, spory o Jego istnienie miały miejsce juz wtedy kiedy nie było jeszcze Jezusa ( i to sie chyba bedzie ciagneło do Sądu Ostatecznego), czlowiek nie jest wstanie zrozumiec wszystkiego co nakazuje Bóg, mozna sie domyslac, miec swoje spekulacje i byc moze tylko nieliczni sa wstanie zrozumiec kazde Boże slowo, nawet ksieza zeby jakos szybko wybrnac z sytuacji mowia ze Biblii nie nalezy rozumowac dosłownie byc moze tak jest ale kazdy chce wiedziec co Bog miał akurat wtedy na mysli. i musze juz spadac jeszcze musze dokonczyc pisanie pracy, sie rozgadałam :) dobranocka :)

Gość bcvbv
fdhfdsigyfdgwds - tylko dodam, juz na poczatku Biblii pisze "Bóg stworzył potezne potwory" :) 🖐️

Gość matuchno ...
wiara , która daje nadzieję , Bóg wobec , którego wszyscy są równi ,Ojciec , który oddaje swojego Syna na śmierć ,zebym mogła żyć wiecznie z Nim , Duch , który daje siłę ,zeby przezć następny dzień pamietając ,że " mam obrońcę Boga , nie stanie mi sie przeto żadna w życiu trwoga " , ludzie ,którzy w imię tego Boga pomagają sobie innym nawzajem - to mój Bóg :) cieszę sie ,ze zanlazłam Go dostatecznie szybko ,zeby nie przeżyć życia bez Niego :)

Gość fdhfdsigyfdgwds
z tego co wiem to nie chodzi tam o dinozaury nawet księdza na religii kiedyś dawno temu o to pytałam i sam się zorał tymi dinozaurami

Gość w Biblii nie jest wytłumaczone
o jakie potwory chodzi, wiec głupota jest mowienie ze to NIE o dinozaury chodzi, z tego co mi wiadomo Bóg sie nie cackał z kazdym słowem zeby je wytłumaczyc, Jego zdaniem jak chcemy wierzyc to mamy przyjmowac Jego słowo takie jakie jest a nie zastanawiac sie czy chodziło mu o dinozaury czy king konga........

W mojej jest napisane tylko o potworach ale morskich. Nic o lądowych tam nie pisze. A to najprawdopodobniej dlatego bo Biblia pisana była jak dinozaurów już kupe lat na ziemi nie było i nikt nawet nie podejrzewał ich istnienia.

Gość inside the fire
właśnie też mi się kojarzy że tam jest tylko o wielkich potworach morskich

głupotą jest tez mowienie ze Biblie napisał cpun (jakby musie chciało...) ze to jacys biskupi na czyjes zlecenie...bla blabla... wiele rzeczy tam nie pasuje do rozumowania człowieka nawet cpuna... niektore mogłyby w ogole zostac pominiete, podam przykład - Bóg strasznie długo sie rozwodził na rodami, syn tego corka tamtego i jechana z tymi imionami wiekszosc z nich nieuzyteczna bo w daleszej czesci juz nie pisano o tych osobach... był abracham, izaak, jakub, estera itp, toz to jak w brazylijskiej telenoweli, wiec po cholere ktos swiadomy mogl pisac takie rzeczy...

" I stworzył Bog wielkie potwory i wszelkie zywe ruchliwe istoty, ktorymi zaroiły sie WODY, wg ich rodzajów, nadto wszelkie PTACTWO skrzydlate wg rodzajów jego (...) I Bóg błogosławił im mówiąc - (...) i napełniajcie wody w morzach a ptactwo niech sie rozradza na ziemi."

Gość jgfjsjgfjsnf
no i wszystko jasne że tam o morskich potworach jest napisane a dinusiów brak

Gość beret z antenką
Biblia nie pisze tez nic o np , komputerach - czyżby tak naprawę nie istniały ? wasze rozumowanie mnie powala - myślicie dzieciaki , że tak sobie liżniecie troszkę Bibli i jyuż znajdziecie odpowidzi na wszystkie pytania - a jak nie znajdujecie - to znaczy ,ze Biblia sie myli - a nie wy ?:) oj , dzieciaki , dzieciaki ....:)

jgfjsjgfjsnf naprawde jestes taka tepa??? :O

Pismo Święte wspomina kilka stworzeń, o których niektórzy nauczyciele mówią, że są dinozaurami. Behemoth jest najsilniejszym ze wszystkich Bożych stworzeń, jest olbrzymem, który ogonem zawija jak cedrem (Księga Hioba 40:17). Niektórzy nauczyciele próbowali zidentyfikować Behemotha jako słonia lub jako hipopotama. Inni wskazują, że słonie i hipopotamy mają bardzo cienkie ogony, w żadnym stopniu niepodobne do drzewa cedrowego. Dinozaury takie jak Brachiozaur i Diplodok miały bardzo duże ogony, które można by porównać do drzewa cedrowego. Prawie każda starożytna cywilizacja opisywała wielkie gady. Rzeźby skalne, wyroby rzemieślnicze, a nawet małe figurki gliniane odnalezione w Ameryce Północnej przypominają współczesne opisy dinozaurów. Rzeźby skalne w Ameryce Południowej opisują człowieka jeżdżącego na stworzeniu podobnym do diplodoka i, co może zadziwiać, stwór ten może być porównany do znanego dziś Triceratopsa, Pterodaktyla, czy Tyranozaurusa Rexa.

Gość beret z antenką
jgfjsjgfjsnf naprawde jestes taka tepa??? ---------nie jest tępa - miej litośc dla jej niewiedzy :) po prostu dziecko nasłucha sie głupot i myśli ,ze jest taka kuulowa ze swoja " wiedzą " o Bibli :) a raczej jej brakiem :) a że to tak ładnie błysnać " przemyślana " uwagą w wypowiadanym temacie - nie wazne czy coś wie czy nic - no to mamy wysyp takich " znawców Bibli " :)

Gość jgfjsjgfjsnf
ja tam generalnie to się nabijam czytając ten temat;) bo niech se każdy wierzy lub nie wierzy w co chce, denerwuje mnie tylko na siłe przekonywanie tych niewierzących przez wierzących do swych racji, takie kurcze moherowe myślenie starszych babek które niby takie wierzące są a idą do kościółka co niedziele tylko po to żeby poplotkować

taaak merkaba , tylko że dinozaury wyginęły 65 min lat temu a czlowiek jakby trochę świeższy jest

Gość beret z antenką
nie zauważyłam żeby ktoś ciena siłę do czegokolwiek przekonywał - to raczej Ty nie masz po prostu pojęcia o czym piszesz - wiec miotasz siejak piskorz

jgfjsjgfjsnf oj dziewczynko widocznie jestes jeszcze zbyt młoda albo o zgrozo zbyt głupia zeby miec swoj swiatopoglad, nikt tu nikogo nie zmusza do jakiejs zmiany, ateisci tez maja w zwyczaju wciskanie swoich gowno wartych racji majac nadzieje ze ktos sie "nawroci" na ateizm, lepiej sie juz nie wypowiadaj bo se siare tylko narobiłas kisi kisi 🖐️

Gość beret z antenką
no wybacz merkamba - ale aż takim ojcem koscioła nie jesteś :) żeby szukać twoich przemyśleń po innych forach - masz coś do powiedzenie - to mów - jak nie - to dobranoc . Dość już mamy wklejanych linków z którymi nawet podyskutować sie nie da :)

Gość beret z antenką
no :) jeden zwolennik jest - może nawet kościól założymy?

Gość a do tego dodać trza
że teci co tu na siłe piszą że bóg istnieje itp to nie mają z nim nic wspólnego bo gdyby tacy wierzący byli to by mordę zamknęli i się nie wypowiadali a tym bardziej ostatnie posty i największą siarę to se narobiła kolesiówa co to stwierdziła do innej że ateiści mają coś tam do przekonywania swoich 'gówno wartych racji" to taka jesteś wierząca że innych obrażasz to jest dopiereo siara bo z bogiem to ty nic wspólnego nie masz