Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bcvbv

pytanko do ateistów

Polecane posty

mam dos wklejania już i dla tego odsyłam jest więcej dowodów ze żyły ludzie obok dinozaurów

Gość beret z antenką
że teci co tu na siłe piszą że bóg istnieje itp to nie mają z nim nic wspólnego bo gdyby tacy wierzący byli to by mordę zamknęli--------------obawiam siedziecko ,ze nie masz racji . Ludzie wierżacy w Boga maja wręcz znakazane głoeszenie Dobrej Nowiny - czyli Ewangelii - a gdyby było tak jak mówisz - to jaka rola byłaby pierwszych apostołów ?

Gość beret z antenką
a co do tego ,zę ktoś kogoś obrażil a jest rzekomo wierzący - czyż wszyscy mimo naszej wiary bąz jej braku - nie jesteśmy grzesznikami ? czy nie grzeszymy w równym stopniu przeciwko Bogu i sobie ? dlaczego grzechy wierzących sa bardziej pietnowane niż niewierzących ?

Gość a do tego dodać trza
sranie w banie moim zdaniem każdy powinien mieć taką wiarę jaką sam chcę i nikt nie powinien go do niczego nawoływać

Gość beret z antenką
to nie nawołuj - ale moja wiara jest taka ,ze chcę do niej nawoływać i co ? zabronisz mi ?:)

Gość w Biblii nie jest wytłumaczone
a do tego dodać trza - spokojnie :D:D czyzby jedno słowo GOWNO az tak cie zbulwersowało?? jakies kompleksiki?? moze przydalby sie jakis psychoterapeuta?? nie widzisz do ktorego postu był ten odzew?? tematu nie rozkminiła i sie rozdarła jak stary teistyczny moher :) proponuje ci jakies zagadki na podwyzszenie ilorazu inteligencji i nastepnym razem przemysl to co chcesz napisac ale spokojniej,,,, Chyba 2 niedorozwoje sie spotkały :P

Gość jak tacy wierzący
jesteście i twierdzicie że trzeba ludzi nawoływać bo ktoś tam tak nakazał to czemu świadków jehowy do domu nie wpuszczacie kiedy chodzą przecież oni robią dokładnie to samo nawołują do swojej wiary, aj ludzie już nawet nie czytam co będzie dalej tu sie działo bo teci co się tak ze swoją wiarą ogłaszaja to to sami się gubią w zeznaniach

Gość w Biblii nie jest wytłumaczone
ateistyczny moher* tam miało byc:P a do tego dodać trza - tak pozatym idiotyzmem jest rozmowa o wierze miedzy mna a toba i pokaz miejsce na tym topie w ktorym ktos do czegos nawoływał.... chyba nie załozylas swoich stepniowskich denek... ale frustracja niesamowita, juz widze jak ci sie toczy piana z ryja :)

Gość a do tego dodać trza
akurat cały temat przeczytałam i mam ubaw po pachy z was wszystkich tu dobrze że to tylko internet bo na żywo byście se do gardeł skoczyli

Gość julus13
moja modlitwa jest w tym przypadku rozmowa ze zmarłym,w tamtym roku zmarł mi mąż 28lat:( nagle,odwiedzam go i mówie mu opowiadam w myslach co mnie boli jak tesknie czego mi brak i czuje wiez i to jest wazne

Gość beret z antenką
nie wpuszczam do domu ŚJ - bo nie sa oni chcrześcijanami - ale nie mam nic przeciwko nim jako ludziom .Owszem jestm pod wrażeniem ich zangażowania i determinacji . A rozmawiam z nim - bo mam nadzieję ich " nawolać " na Prawdiwą drogę - ale swoich statystyk moim domem nie poprawią :)

Gość beret z antenką
julus13--------------to prawdziwa tragedia . bardzo Ci współczuje - nawet nie wyobrażam sobie co musisz przechodzić .

Gość bye bye maszkary
"nawołać na prawdziwą drogę" no czyli jednak tu się nawołuje bo niby kto powiedział że ŚJ są gorsi od nas niech se mają swoją wiarę a nam co do tego dla nas nasza wiara jest lepsza a dla nich ich wiara jest lepsza proste i logiczne

Gość beret z antenką
merkamba - daj już spokój ....mądrego coś powiedz - a nie tylko cudze myśli przelewasz ....

Gość beret z antenką
"nawołać na prawdziwą drogę" no czyli jednak tu się nawołuje bo niby kto powiedział że ŚJ są gorsi od nas niech se mają swoją wiarę a nam co do tego dla nas nasza wiara jest lepsza a dla nich ich wiara jest lepsza proste i logiczne---------a gdzie ja slonko napisałam że ich wiara jest gorsza od mojej ? oj ,niedobrze jak czytać ze zrozumieniem nie umiemy -jest inna - nie gorsza nie lepsza INNA . a swojego nawoływania sie nie wstydzę - nie mam do tego powodu :)

Gość biologg
a co to znaczy ze ŚJ nie sa chrzescijanami? przeciez wierza w Chrystusa ?

Gość beret z antenką
nie - nie wierzą ,ze Jezus jest synem Boga - umarł i zmartchwywstał . wierzą ,zę jest synem i tyle . A to zmienia całą Ofiarę Jezusa w nic niezanczącą jatkę . Dlatego też nie saKościołem chrzescijańskim .

Gość bye bye maszkary
no właśnie są chrześcijanami tylko nie katolikami, komuś tu się coś pomyliło:) a taki wierzący

Gość biologg
No to sie niestety mylisz bereciku :) Poczytaj troszeczke a pozniej sie wypowiadaj dobrze? mam ŚJ w rodzinie więc wiem:) Wierzą ze jest Synem Bożym, umarł (co prawda nie na krzyżu lecz na palu ale cel ten sam) i zmartwychwstał :) pozdrawiam

Gość beret z antenką
no właśnie są chrześcijanami tylko nie katolikami, komuś tu się coś pomyliło a taki wierzący----------katolicy sa chrześcjanami - ale chrzescijanie nie musza być katolikami - oj dziecko , dziecko . Ty w ogóle wiesz co jest " gwożdziem programu " w chrzescijaństwie ?:)

Gość ggggggggggggggggggggggggk
a wogóle to walić to wszystko i iść spać a nie tu swoje racje pisać

Gość beret z antenką
mam " poczytane " na ten temat aż za bardzo - ale co tam :)

Gość julus13
ze smiercia mozna sie pogodzic jak i z kazda strata potrzeba czasu,do Boga trzeba sie przekonac,moze dorosnać,ale w co wierzycie?nie w Boga nie w kosciół w to że śmierc jest ostateczna?że na grobach trzeba odmawiac modlitwe z ksiażeczki czy wyuczona na pamiec jak dzieci u pierwszej komunii,żeby sie połaczyc ze zmarłym?bo tego chyba dotyczy temat??nie trzeba wierzyc zeby czuc zeby sie komunikowac,nie trzeba...

Gość beret z antenką
a wogóle to walić to wszystko i iść spać a nie tu swoje racje pisać-------------ależ nie zatrzymujemy :) dobranoc :)

Gość bye bye maszkary
a co ci nie pasuje w wypowiedzi co ma piernik do wiatraka chrześcijaństwo to taka jakby głowna wiara od której zaliczają się rózne odłamy i w tym katolicyzm więc o co ci chodzi czytać nie umiesz czy rozumieć czytanego tekstu

Gość beret z antenką
bye bye maszkary---------------------cieszę sie,zę choć to zrozumiałaś - mało ale lepsze niz nic :)