Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaia mama synka i ...

Poród w Legnicy-kto rodził?

Polecane posty

Gość kasienka0103
Kasia no faktycznie Twoja dzidzia to kawał chłopa, bo moja Ola prawie 10 m-cy i nosi ciuszki na 80. Szarlotka, ja nie miałam cc. Po porodzie zakupiłam majciochy ściągające, z takim wysokim pasem. Ja szybko doszłam do siebie. Teraz jestem szczuplejsza niż przed ciążą, bo kiedyś nosiłam rozm. 38, a teraz 34. Nawet z chęcią bym przytyła, bo wyglądam strasznie, no ale jakoś nie mogę.

Gość Kasia legnica
A MIAŁAM CC ALE W SUMIE OD RAZU WESZLAM W SWOJROZMIAR TYLKO MIALAM PROBLEM ZE SPODNIAMI ALE JUZ OK. SCHUDLAM SZYBKO BO MALY MIAL KOLKI WIEC MALO SPALAM. MALO JADLAM

Gość Kasia legnica
MOJ MALY WAZY 10KG

Hej :) Co do rożka, to ja używałam na zmianę z kocykiem, a potem przykrywałam nim Szymka. Są też takie z usztywnieniem na pleckach, ale nie wiem czy są wygodne ;) szarlotka ja miałam cc i na początku używałam tych pasów ściągających. Jesli będziesz je używać tylko kilka godzin w ciągu dnia, to nie rozleniwią mięśni. Do wagi sprzed ciąży doszłam po 6 miesiącach, ale koleżanki, które rodziły i naturalnie i przez cc też mniej więcej po tym czasie doszły do swego rozmiaru. Na aerobic zapisałam się dopiero jak przestała mnie blizna boleć, bo wcześniej to nie dało rady robić brzuszków :o Kasia legnica co tam Twojemu maluszkowi jest? Idę z Szymkiem we wtorek na pobranie krwi :o Już się boję 😭

Gość Kasia legnica
Antoś jest przeziębiony mocno ale już mu przechodzi katarek mniejszy no i spał spokojnie nie dusil sięL:0

Gość Kasia legnica
Miałam też rożek usztywniany ale wolałam zwykły

Gość Kasia legnica
jeszcze jedno do osoby która ma coś przeciwko powtarzającym się pytaniom . ja tu więcej dowiedziałam się niż w szkole rodzenia poza tym człowiek ma czasem tyle na głowie że to normalne że czegoś nie pamięta

Gość Mia_Latinka
dziekuje Wam ze sie za mna wstawiłyscie :)) bez dwoch zdan wiadomo ze moge na Was liczyc :)) dobrze to butki zobacze 0-3 miesiace, a rozek jeden kupie zeby był na wszelki wypadek :) i macie racje kazy Aniołek inny jeden malutki drugi troszke wiekszy :) ja narazie bardzo mało jem i wybrzydzam okropnie :)i chociaz mało przybieram na wadze to co rusz widze nowy rozstep smaruje 2-3 razy dziennie i oliwka dla mam i balsamem na rozstepy niestety nie pomaga, szkoda troszke ale widocznie tak ma byc :) ale i tak nie poddam sie :) mam nadzieje ze po ciazy jakos wybieleja czy cos heh. kupiłam sobie te witaminy zobaczymy czy cos mi pomoga bo wlosy mi wypadaja ciagle.. własnie mam pytanie :) w szpitalu dzidziuś jak sie urodzi to daje pielegniarce czy tam połoznej ciuszki dla niego czy jak to sie odbywa? czy sama go ubieram? jesli z dzieciatkiem wszystko ok to mam je caly czas obok siebie w jakims lozeczku albo czyms podobnym :)? w ten sam dzien myje sie dzidzie czy tez to polozna robi sama? rozumiem ze dwie noce spedzam w szpitalu tak?( zakładajac poród naturalny) pampersy rozumiem że też mam mieć i sama wszystko moge zrobic?( smoczek jest potrzebny? czy do szpitala mam brać mleko modyfikowane dla dzieci na wypadek jak dziecko nie bedzie chiało być karmione piersia czy cos innego? dziekuje Kochane za odpowiedzi :)

Gość gosiulitek legnica
hej mogę się dołączyć?? jestem zlegnicy i tej bede rodzila w naszym niebieskim szpitalu... jak sie czujecie?

Gość Kasia legnica
ciuszków nie dajesz. pielęgniarka dziecko zawija w pieluszki i rożek dzidziuś ma na sobie pampersa możesz później sama założyć kaftanik lub body ale nie jest to potrzebne bo w szpitalu jest cały czas gorąco, pampersiki musisz mieć swoje. w szpitalu za każdym razem dzieci kąpią pielęgniarki. będziesz miała dziecko w takim łóżeczku na kółkach. jeśli dziecko nie ma żółtaczki to p[o porodzie naturalnym 3 doby a po cc 5 dób zazwyczaj ale 3 to minimum bo inaczej NFZ nie zwróci kosztów Twojego pobytu szpitalowi. mleko pielęgniarki co 3 godziny przynoszą moja rada weź swoja buteleczkę bo te w szpitalu są okropne. gosiulek oczywiście ze mozesz

Gość gosiulitek legnica
dziekuję wiec moze sie przedstawie Gosia jestem mam 26 lat i jestem zlegnicy] mam dwoje dzieci 3 w drodze:) jestem matką i zoną od 10lat:)

Gość Kasia legnica
ja tak do 4 miesiąca to raczej chudłam a później jak mnie wywaliło ze hoho, no i dziecko wielkie a ja jestem raczej drobna. miałam co dźwigać i nadal mam

Gość Kasia legnica
Gosia na kiedy masz termin

Gość gosiulitek legnica
ma 1wrzesnia:) a moze pokrotce przedstawicie mi sie zebym mogla wdrążyć do was?:)

Gość Kasia legnica
Kasia. Mam jedno dziecko 7 miesięczne( Antoś) we wrześniu mija mi 3 rocznica ślubu mam 27 lat pochodzę z lubina a teraz mieszkam w Legnicy

Gość Mia_Latinka
ale te butelki to rozumiem że w razie jakbym nie mogla karmić piersia ( bo ja chce) dziekuje za odpowiedziałas juz wiem wiecej :) mozna byc jak pelegniarka kapie dziecko? jejku 3 doby to 3 noce..to tak dlugo ja bym chciala szybciutko do domku.. tak nie lubie szpitali..

Gość gosiulitek legnica
ja mam corke 10 lat synek 5 lat i teraz to malenstwo

Gość Kasia legnica
tak miej na wszelki wypadek myślę ze warto zaopatrzyć się w anty kolkowa bo przy tej zwykłej dziecko na wdycha się powietrza i będzie bolał brzuszek. ja jak leżałam na patologii na drugi dzień już było ok ale mnie nie wypuścili bo 3 doby trzeba leżeć niestety. kąpiel odbywa się na takiej sali przy twoi pokoju . będziesz wszystko widziała przez oszklone okno. one myją dzieci pod kranem minutka i następne i od razu zawijają w taki kokon za cholerę nie mogłam się tego nauczyć

Gość Kasia legnica
gosiule a tym razem chlopiec czy dziewczynka

Gość Mia_Latinka
przedstawiamy sie :) fajnie.. termin na koniec listopada- początek grudnia ,8 lat temu z ciepłego pięknego kraju do Legnicy także daleka droga za mną :)) ale miłość nie sługa :) Męża mam prawie od roku :) i czekamy na Nasza pierwsza dzidzie, nie lubię szpitali dlatego wszystko co z nim związane stresuje mnie bardzo.

Gość Mia_Latinka
taka buteleczke mam na oku idealnie taka jak mówisz:) ale dobrze, ze potwierdziłaś ze własnie o taka chodzi :) mam nadzieje ze bede miala siłe i sama dam rade karmic tylko piersia, a laktator tez trzeba brac do szpitala? jak nie uda mi sie tej sali pojedynczej zarezerowac, to na tych salach co leza po 3 mamy to jedna od drugiej parawanikiem jest oddzielona tak? oczywiscie majtki poporodowe i wkladki sa pozadane rozumiem :)

Gość gosiulitek legnica
ja jestem po dwoch cesarach ma nadzieje ze juz teraz obejdzie sie bez...

Gość Mia_Latinka
mam nadzieje ze bedziesz rodzila naturalnie, bo musialas sie pewnie nacierpiec..

Gość mkwroc
mia -- na sali gdzie leżą inne mamy nie jest się oddzielonym parawanami, ale to na prawdę nie przeszkadza.Ja byłam na sali z innymi mamami i byłam zadowolona ,można pogadać ,poradzić się i pomóc z początku po porodzie,gdy wszystko boli i jest się zmęczonym.Nie jest źle,na prawdę. Smoczek weź od razu ze sobą do szpitala, ja nie brałam (nawet nie kupowałam,taka byłam ambitna !) ,ale teraz jestem mądrzejsza ;) Dla dzidziusia musisz mieć jeszcze chusteczki do pupy ;) A czemu o butki pytasz już?? wg mnie niepotrzebnie kupować buciki w rozm 0-3 m-ce ,bo są niepotrzebne. Najwygodniej dzidziusiowi chyba będzie po prostu w skarpetkach ;) ale każdy robi jak uważa, wiadomo. gosiultek witaj ;) jesteśmy w tym samym wieku ;) Ty w drodze już trzecie dziecko, gratuluje ;) tez planuję trójkę ,ale zobaczymy czy nam się uda zrealizować plany ;) A co do powtarzania się na forum-- nie da się tego uniknąć przecież,pytania powtarzają się po kilka razy,ale to chyba nie jest az taki problem?? ja sama po kilka razy wertowałam strony wstecz,bo gubiłam się w informacjach,ale to też dlatego,że to sa same kasie ;) i już nie pamiętałam która o czym pisała, o jakim lekarzu itd...A jeśli ktoś uzna,że to męczące,to wystarczy pominąć to i napisac od siebie to co się uważa.

Gość gosiulitek legnica
namęczyłam sie namęczyłam ale za to mam cudowne dzieci..:*warto było najgorzej mi bylo z drugim porodem rodzilam 14 godzin a potem zlitowali sie nademna i cesarke zrobili jak rodziłam Patrycję moją dziesięcio latkę to z gory wiedzialam ze bede miala cesarkę ponieważ bylam mloda wiec lekarz odrazu mi powiedzial ze cesarka.. wlasnie sie zastanawiam nad imieniem dla malca.. jak maja na imie Wasze pociechy??

Gość kasienka0103
Ja również witam nową koleżankę. Jestem Kasia, mieszkam w Jaworze, mam 26 latek, mężatka od 2 lat i mama prawie 10 miesięcznej Oli. Jeśli chodzi o szpital w L-cy, to nie pomogę, bo w ostatniej chwili zdecydowałam się na Świdnicę. Mia - jeśli chodzi o karmienie piersią, to ja przeszłam mękę w szpitalu. Piersi mi strasznie przybierały, a moja Ola ciągnęła tylko jedną. Drugiej nie mogła złapać. Położne mi dużo pomagały i nic. Guzy mi się porobiły. Wyłam z bólu. Musiałam ściągać pokarm laktatorem i rozmasowywać te guzy. Miałam chwile załamki w szpitalu. Już miałam prosić o dokarmianie Oli butlą. No ale wkońcu wzięłam się w garść, konsekwentnie ją dostawiałam i złapała. Czasem trzeba swoje przeżyć, ale warto...

Gość gosiulitek legnica
o jesli chodzi o piersi to ja mailam tragedie i tego sie obawiam najbardziej... ja mam dosc spory biust 80d po porodzie mialam E i dwa takie baniaki bo synek niechciał piersi..tragedia zobaczymy co przy trzecim dziecku bedzie..

Gość gosiulitek legnica
ale za pierwszym porodem nie mialam zadnego prblemu corka na piersi byla do okolo 2 roku zycia

Gość Mia_Latinka
pytam o butki bo nie wiem a będzie zima :)) wiec uzupełniam wiedzę, dla mnie to troszkę krępujące, ze mamy nie są oddzielone parawanami tak jak widziałam u siostry która rodziła ale w innym szpitalu, chodzi mi dokładnie o to ze miała swoja malutka intymną przestrzeń a tak to nie ma, ja bedę skrępowana jak bedzię np mąż innej mamy lezacej obok i ojciec i nie wiem jeszcze kto bedzie na sali a ja bede miala karmic piersią ale to tylko i wyłącznie moje odczucia ( kazdy ma prawo do swoich)

Gość Mia_Latinka
dzien dobry :)) Kobietki ale mamy piekna pogode :)) Kasiu jak synek mam nadzieje ze lepiej troszkę? przypomniało mi sie ze miałam zapytać o becikowe, jaki dokument jest mi potrzebny zeby je dostać i gdzie mam sie z nim udać i ile trwa ( znaczy się po jakim czasie mi wypłacą?)