Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaia mama synka i ...

Poród w Legnicy-kto rodził?

Polecane posty

Gość paula 2w1
Kiinga gratuluję:) to super że tak pięknie Ci śpi:) ja już swoich nie mogę się odczekać ale jeszcze troszkę . byłam u innego lekarza i okazalo się że dzieci mają po 1400:):) i chyba wszystko jest w porządku:)

Witaj paula 2 w 1 , zmiana lekarza? był jakiś konkretny powód? czyli biorąc pod uwagę Twój termin i mój to waga ta sama , będą rosły z tygodnia na tydzień ja czuję dużą róznicę , brzuchol coraz bardziej idzie do przodu :) jeszcze pare tygodni i my będziemy rozwiązane :) a masz już może jakieś delikaatne skurcze , bo ja tak jakby ale to wieczorem , rano wstake i jest ok :) myslę że tam się juz wszystko w organiźmie przygotowuje , a jak są Twoje maluszki ułozone? pozdrawiam obecne i przyszłe mamy :)

Witaj paula 2 w 1 , zmiana lekarza? był jakiś konkretny powód? czyli biorąc pod uwagę Twój termin i mój to waga ta sama , będą rosły z tygodnia na tydzień ja czuję dużą róznicę , brzuchol coraz bardziej idzie do przodu :) jeszcze pare tygodni i my będziemy rozwiązane :) a masz już może jakieś delikaatne skurcze , bo ja tak jakby ale to wieczorem , rano wstake i jest ok :) myslę że tam się juz wszystko w organiźmie przygotowuje , a jak są Twoje maluszki ułozone? pozdrawiam obecne i przyszłe mamy :)

Gość paula 2w1
hej DuetMama- jedno jest obrócone ok a drugie nie więc raczej cc. lekarza nie zmiaeniałam tylko tak dla spokoju poszłam skonsultować z innym:) to zależy od usg (od aparatu) jeden pokazuje tak inny inaczej nigdy nie jest tak jak pokazuje przeważnie dzieci więcej wazą:)Co do skurczy to nie mam ale czasem brzuch mnie tak dziwnie boli ale to chyba normalne . kupiliście już wózek? ja nie mogę się zdecydować jest kilka fajnych na allegro ale wybór trudny

Gość poprostuHania
Hej Paula 2 w1 - mamy wózek JANE TWIN TWO , kupilismy uzywany na Allegro bo na nowy to szok cenowy:) u mnie tez będzie cc raczej, juz w sumie jestem spakowana ale w sumie to ciagle mam poczucie ze może coś jeszcze powinnam dopakować :) ale to chyba jakis rodzaj drobnej paniki mnie tylko ogarnia :) czy Ty odrazu zabierasz rzeczy tez dla dzieciaczków wraz ze swoją torba do porodu? i co bierzesz dla maluchów ? ile juz przytyłaś ? bo ja 14 kg :)

Gość paula 2w1
przytyłam tyle samo hehe, dla dzieci w sumie to tylko kosmetyki, pieluszki i po 3 kaftaniki biorę , ubranka na wyjście ze szpitala mąż ma mi przynieś . ponoć w szpitalu jest tak ciepło że nie trzeba w nim dzieci ubierać a i skarpetki i niedrapki z kosmetyków mam oliwkę, sudocrem na ewentualne odparzenia i Nivea przeciwko odparzeniom i chyba to tyle, a Ty co spakowałaś , mnie najbardziej przeraża to jak sobie z dwójką poradzimy, ja pakuję wszystko od razu jak czegoś braknie to mąż doniesie mieszkamy koło szpitala

Paula 2 w 1 , fajny wózek ten niebieski , u nas by nie przeszły takie gondole bo mieszkamy na 4 pietrze , w naszym wózku są gondole nieco mniejsze i składane , mogą słuzyć tez jako foteliki , wózek jest węższy ale za to długi niczym tir z przyczepką ;) jejku jak my będziemy chodziły z tymi wózkami , trzeba zrobic kurs nauki jazdy :)

Hej mamusie :) Odebrałam wynik GBS i na szczęście nie przyczepiło się do mnie żadne dziadostwo :) Powiem Wam, że mam załamkę bo zaczynam sobie nie radzić z moim starszym synkiem :( jego ataki histerii głównie w miejscach publicznych sprawiają, że staję się bezradna jak małe dziecko. Boję się go dźwigać bo mam zakaz a ten potrafi się po ziemi walać w ataku histerii. Powiedziałam, że już nie idę z nim na dwór bo muszę jeszcze z dwa tygodnie zaczekać aby ciąża była donoszona. A cały czas mam złe przeczucia, że np odejdą mi wody jak będę z synkiem na spacerze. Chyba mnie dopada naprawdę jakaś depresja :( A najbardziej mnie przeraża jak synek zareaguję na małą siostrzyczkę.

Kasiek81 moim zdaniem najważniejsze, żebyś nie ulegała synowi, bo on to wykorzysta, i tak będzie za każdym razem. Wiem że ciezko bo sama przez to przechodzę z córką, ale trzeba pokazać , że my rodzice "rządzimy" a nie dziecko. Jak mały wpada w szał najlepiej jak obok jest mąż i może pomóc, choć samam wiem , że niestety nie zawsze tak się da. Trzymaj się i nie pozwól by syn wygrał tę walkę!

Jowita79 wiem i wszystko rozumiem :) tylko ja zawsze myślałam, że będę miała grzeczne dzieci ;) Wczoraj to normalnie jakiś obcy mężczyzna podszedł i wziął mojego syna na ręce i wyprowadził go z placu zabaw. Szok. A Franek się tylko lekko nastraszył, ale przynajmniej pomógł mi abym się nie musiała szarpać z małym łobuzem.

Gość Lu..
Witam Kasiek 81 widac ,że są jeszcze ludzcy ludzie ,co sa skorzy do pomocy. Dziewczyny podziwiam was doswiadczone mamy ,macie juz jedno tak wiec z drugim bedzie łatwiej ,powtarzajcie sobie ,że i tak jestescie w lepszej sytuacji niż pierworódki bo wiecie czego sie spodziewac. Podobno jest kilka etapów w życiu dziecka kiedy pzechodzi bunt ,słyszałam o buncie 2 latka ,na wszystko jest na Nie ,to podbno mija . Ja juz ostro spaceruje z dzidzią i to tez lepiej działa na moje sampoczucie ,a synek wtedy ładnie spi, teraz po porodzie zauważyłam ,że włosy mi wypadaja i rzęsy ,boje sie ,że zostane bez rzęs,sa na to jakies witaminy dziewczyny?a czy karmiąc piersi mozna farbowac włosy? a co tam u ciebie Kiinga jak twój synek?

Anka 1989 chyba też już rodzi bo coś jej długo nie widać na kafe.... A Kinga pewnie ma masę roboty przy dzieciach. Sama się boję jak to będzie. Okiełznać 2 latka to naprawdę mega wyczyn a jeszcze do tego maleństwo...........

A ja to miałam dzisiaj straszną noc :( wczoraj jakoś mnie tak wszystko bolało, że się ruszać nie mogłam prawie. I mała chyba się jakoś inaczej ułożyła, że na prawym boku spać nie mogłam a lewy to już obolały na maksa. Synek przed 6 zrobił pobudkę typu idź z jego pokoju ale nie wychodź więc wszystko było źle. A mój mąż jadąc do pracy miał stłuczką i musiałam kolesiowi kasę zapłacić bo ja jestem właścicielem auta a nie mam już siły po ubezpieczalniach chodzić :( Jakbym miała mało problemów :(

Gość paula 2w1
hej Jak się czujecie przyszłe mamusie., DuetMama- dziś teście z rodzicami zrobili nam wspaniała niespodziankę a mianowicie kupili nam wózek no i nawet mi się podoba. ale jestem szczęśliwa. jak się czujesz, ja wzięłam się za pakowanie torby tzn. za uzupełnianie. nie zapomnij szcztućców i szklanki spakować , jaki macie imiona dla dzieci. mam zamiar poprasować ciuszki i przygotować łóżeczka . masz jedno podwójne łóżeczko czy dwa osobne. widziałam gdzieś podwójne ale to chyba na zamówienie robione, ja mam dwa

Hej Dziewczyny, u nas wszystko dobrze. Dominik budzi się tylko raz na jedzenie,więc noce przesypiamy ładnie:) Gorzej sprawa się przedstawia z moją Olą, ciężko jej zaakceptować nową sytuację. A do tego też ma straszne ataki histerii dwulatki:/ W poniedziałek mąż wróci z urlopu do pracy,więc zostanę sama z dwójką,zobaczymy jak mi się to wszystko poukłada. Pokarm niestety już całkiem mi zanika. Przynajmniej się pojawił, bo po pierwszym porodzie nie miałam w ogóle pokarmu. Jedynki są niedostępne, z tego co zaobserwowałam. A na położniczym przeludnienie. Po cztery na każdej sali.Kiedy po tygodniu dostaliśmy wypis do domu, popłakałam się ze szczęścia. Kasiek,jak znajdziesz jakiś złoty środek na te bunty to sprzedaj mi patent,bo Olka też nieźle daje w kość. Cieszę się,że już jestem po porodzie. Brzuszek spadł i od razu lżej. Tylko jeszcze boli po cięciu:( Poza tym dość brzydko i szeroko mnie pocięli. Pozdrawiam

A cóż to taka cisza zapanowała? Niestety złotego środka nie znam na dwulatka, a też bym chciała :) Ja właśnie poprasowałam rzeczy dla maleństwa :) I zobaczymy kiedy się pojawi :) ale mam nadzieję, że poczeka jeszcze te 4 tygodnie.

Kasiek,moze być i tak ,że poczeka jeszcze 6 ;) Ja każdego dnia po terminie byłam coraz bardziej zniecierpliwiona. A dzisiaj o 10:05 Dominik skończył 2 tygodnie. Ale mężczyzna ;) Kiedy Ola rozrabia i nie daję sobie już rady to siadam i udaję,że płaczę. To pomaga. Wtedy jest przejęta i rozumie,że jej zachowanie spowodowało mój płacz. Lepsze to niż nic ;)

Kinga ja synka urodziłam 9 dni przed terminem, więc zobaczymy :) ale chętnie bym poczekała gdzieś do 20-tego kwietnia :) Mój synek też reaguje na mój płacz, ale to tylko na chwile przyjdzie przeprosi pocałuję powie, że nie chciał i że już nie będzie. Ale za chwile znów zaczyna rozrabiać. A wiecie dziewczyny coś na temat tego tacierzyńskiego?

Od stycznia tego roku ojcu dziecka przysługuje 2 tygodnie urlopu ojcowskiego. Urlop jest pełnopłatny,a tata może go wykorzystać w ciągu roku od urodzenia się dziecka.Kasiek, mamy wniosek o ten urlop.Podesłać Ci?

Kinga jasne że podeślij :) katkrzysz@interia.pl A ten tacierzyński to można po porodzie, aby mamie tatuś pomógł wtedy kiedy jest najciężej:)

Kinga doszło dzięki bardzo :) Czyli jak musi być akt urodzenia to się nie da od razu po porodzie tylko po rejestracji w USC i dopiero 7 dni i wtedy może ojciec iść na urlop :) ale dobre i to.

Gość Kasia legnica
pamiętajcie że po cesarce mąż może na Was wziąć w pracy opiekę tzn. idzie z waszymi papierami do swojego lekarza i ten wypisze l4.

Ja w sobotę urodziłam i zaraz od poniedziałku mój mąż wziął 2 tygodnie urlopu wypoczynkowego, a ojcowski weźmie latem,więc też się nie zmarnuje;) Od dzisiaj jestem zdana na siebie,ale myślę,że dam sobie radę. Teraz malutki krokodylek jeszcze śpi, a starszy szogun ogląda bajki więc mam chwilkę spokoju :) 3majcie za mnie kciuki

Kinga trzymamy kciuki :) Ja właśnie zapisałam synka do przedszkola tzn przez ten nabór elektroniczny :) ale jeszcze muszę zanieść do przedszkola dokumenty. Ciekawe czy przyjmą mi tego rozrabiaka :) Zawsze to od września byłoby troszkę lżej bo w domu tylko jedno by było a drugie w przedszkolu. Tylko pieluchy muszę ostro odstawić na wakacje.