Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaia mama synka i ...

Poród w Legnicy-kto rodził?

Polecane posty

Hej dziewczynki a mnie naszło takie pytanie Jak się teraz dostać na porodówkę skoro izba przyjęć jest w remoncie? Czy przez szpital też jest jakieś wejście tam?

Gość mrowkao2
Na porodówkę wchodzi się głównym wejściem, dalej prosto, pierwszy korytarz na prawo (na drzwiach będzie kartka kierująca dalej), potem w lewo i za szklanymi drzwiami do windy. 1 poziom do góry i wysiadasz przeciwległymi do wsiadania drzwiami i jesteś:)

Gość mrowkao2
P.S. Na forum jestem nowa, chociaż uważnie je śledzę, a to ze względu na to, że czekamy z mężem na narodziny naszego pierwszego dziecka - Marcinka. termin mam na wtorek;) jestem przerażona, ale czekam z niecierpliwością na maluszka:)

podobno wejście od str izby jest już otwarte więc może na porodówkę też się wchodzi już tamtędy. kurdę jak zaczęłam Was czytać to było 30 ktoraś strona a tu taki rozwój. my jesteśmy na etapie siadania, pocierania dziąseł i już 10 nocy minęlo bez nocnego jedzenia...jak dla mnie niebo

Gość Anka_1989
potwierdzam, wejscie na izbe przyjec jest otwarte, ale nie pytajcie jak dojsc bo mnie Pani z informacji prowadziła :P Niestety leżałam na patologi tydzień, z wysokim cisnieniem, masakra, dziewczyny chodzą po terminie 10 dni a oni nie wywołują;/ Termin mam na srode, ciekawe czy mój synek postawi na punktualność :)

Jejku dzewczyny to jest szansa, że się spotkacie na porodówce wszystkie :) bo widzę, że w tym samym czasie rodzić zaczynacie :) Ciekawe jak tam Kinga chyba się już zgłosiła do szpitala a może nawet wczoraj bo się już nic nie odzywała. Eh.... ja jeszcze miesiąc :) ale po wczorajszym spacerku 5-godzinnym po parku z synkiem i mężem tak mnie brzuch bolał i plecy, że szok. A dzisiaj rano tak mnie brzuch się mocno napiął i twardy jak kamień się zrobił i jakoś tak strasznie długo to trwało (dziwnie tak nie pamiętam tego z pierwszej ciąży). A jeszcze od jakiegoś czasu boli mnie jakby kość łonowa taki tępy ból jakby pęknięta była czy coś. Poprzednia ciąża była zupełnie inna i lżejsza do tej. No i gdzie to słoneczko na poprawę nastroju ?

Gość mrowkao2
Kasiek81 legnica u mnie między 7 a 8 miesiącem zaczęły się w pachwinach i w okolicy kości łonowej takie tępe bóle "uciskowe" - szczególnie w nocy przy obracaniu się z boku na bok. Lekarz powiedział, że to dziecko uciska, bo usadawia się w kanale rodnym.

Gość mrowkao2
Anka_1989 widzę, że Ty też szykujesz się na ten tydzień i na synka:) mam nadzieję, że nasze maluszki nie będą się leniwić i już niedługo będą z nami. Ja mam termin na wtorek, drugi na 15.03. Czekamy z mężem z niecierpliwością!

Dziewczyny ale fajnie macie, chyba faktycznie wszystkie się spotkacie na porodówce hihihi Musicie sobie kupić plakietki z Pseudonimami z forum, że by się poznać. Życzę wam wszystkim szybkiego porodu i bezbolesnego.

Paula 2 w 1 - ja chodzę do dr CZ._S w L-cy , ostatnio mam spadek mocy i wkurzam sie bo więcej leżę niż coś robię ! a Ty jak sie czujesz ? LU trzymam mocno kciuki za Was !!! a Kiinga to juz się pewnie zebrała na porodówkę ??? Pozdrawiam dziewczyny , juz niebawem nadejda dla Nas lepsze, cieplejsze dni:)

Ciekawe jak tam nasza Kiinga?? Pewnie już z dzidzią :) Tylko czekać jak się odezwie na forum :)

Gość Lu..
Witajcie dziewczyny Ja powoli jakos ogarniam maluszka,w sobote miałam wychodne na zakupy,mąż został z synkiem na godzine.Powiem tak po 3 tyg siedzenia w domu to odżyłam troche wychodząc z domu ,łatwiej potem patrzy się na rzeczywistosc w domu z maluszkiem.Wiem dlaczego mały tak płakał ,okazało sie ,że mam za mało pokarmu i dałam butelke za waszą radą dziewczyny ,bo pediata i położna tylko o piersi mówili ,ale nikomu do głowy nie przyszło ,że mały marudzi bo niedojadal,laktatorem też kazali nie ociagac tak wiec nie wiedziałam jak wyglada sytuacjia,ale odciagnełam laktatorem i zobaczyłam ze to mało za mało da synka i podałam butelke ,wyłamałam się ,to tez była przyczyna spadku wagi,dobrze ,że nie zwlekałam z podaniem butelki.teraz mały ładnie juz przybrał i po tym względem jestem spokojniejsza.

Gość Lu..
Potwierdzam dziewczyny ,zakupy (wyjscie z domu) i pogaduchy z koleżanką naprawdę pomagaja w gorszych chwilach po porodzie .

Gość Kasia legnica
lu święta prawda

Gość paula 2w1
hej. ja właśnie wróciłam ze szpitala, trafiłam tam bo miałam wysokie cisnienie i białko w moczu ale już się uspokoiło wszystko. odpoczywam póki co:):):)

Gość Anka_1989
Jak tam Dziewczyny, którąś zbiera na porodówke? :P ja mam na dziś termin i muszę przyznac że czuję się inaczej :) Rano miałam mega zachcianke na omlet z pieczarkami, serem zółtym i szczypiorkiem :D i taki też zjadłam, od godz coś mnie pobolewa brzuch a ja siedze z bananem na twarzy i sie nakręcam że może to skurcze! :) Oj chciałabym :)

Gość paula 2w1
prawdopodobnie będę musiała położyć się w szpitalu aż do rozwiązania:( lekarz prowadzący ma zadecydować co dalej. dzieci są małe jak na ten tydzień ciąży:(

Gość Anka_1989
Paula 2 w 1, też z ciśnieniem leżałam, prawie tydzień ;/ na szczeście białka w moczu nie było, bo to może być zatrucie ciążowe wtedy tak?

Gość paula 2w1
oj Anka żeby spełniło się Twoje pragnienie hehe. ja martwię się o moje dzieci

Gość paula 2w1
tak zgadza sę do tego nogi mam jak balony. mój rozmiar to 37 a nosze teraz 39

Oj posypią nam się zaraz mamusie :) Ja czekam jeszcze miesiąc (oby). A wczoraj żeby było śmieszniej bo 13-ty miałam rewizję w carrefurze bo piszczałam na bramkach. Ale wstyd, nic nie mam przy sobie nawet spokojnie zakupów zrobić nie można ani zapakować ani zapłacić bo cię zaczynają sprawdzać co piszczy. A to raz piszczy raz nie. Normalnie jakby ktoś sobie jaja robił z ciężarnej a to chyba przez to, że powiedzialam że do kasy pierwszeństwa powinnam podejść bez kolejki bo jak mnie tam ludzie zobaczyli że pochodzę to wszyscy głowy w bok i nie widzą, że ciężarna. Poniżające to. ALe chociaż ochroniarz powiedział przepraszam na jego szczęście.

Gość Anka_1989
Paula jak trzeba to lepiej juz w szpitalu lezeć pod konrolą niz siedziec w domu i sie martwić. W szpitalu jest strasznie, sama byłam juz 2 razy podczas tej ciąży i plakac mi się chciało za każdym razem jak musiałam zostac ale wiem po sobie ze lepiej swoje odleżeć zeby Bobo było całe i zdrowe :)

Gość Anka_1989
Kasiu nie zazdroszcze tej rewizji osobistej ;/ człowiek nawet jak ma czyste sumienie a taka bramka zacznie mu piszcześc to od razu twarz czaerwona i wygląda sie na winnego :D a przynajmniej ja tak mam :P

Gość mrowkao2
Witajcie:) ja mialam termin na wczoraj, a dzis odszedl mi czop śluzowy. Jednak nie mam skurczów ani bóli, ale dopakowałam torby do szpitala. Myślicie, że to już niedługo???

mrowkao2 ja urodziłam 5 dni po odejściu czopu ale to raczej jest sprawa indywidualna :) więc czekaj na skurcze i wtedy jedź do szpitala :) Powodzenia w szybkim rozwiązaniu :D

A ja odebrałam wyniki i mam krew świeża w moczu i leukocytów też mam za dużo ale pewnie to przez ten ucisk i stąd ból właśnie. Jutro idę do lekarza to się wszystkiego dowiem. Jestem dobrej myśli :)

Gość agusia2058
Cześć dziewczyny! Mam do Was pytanie, czy któraś z Was ma lub miała ból (kłucie) w okolicy pępka plus napięcie i twardnienie brzucha? Odczuwam takie dolegliwości 2 dzień. Jestem w 38 tc i zastanawiam się czy to nie przepowiednia porodu.

Gość mrowkao2
Kasiek81 legnica dzięki za odpowiedź. mam nadzieję, że w tym tygodniu będziemy mieć maluszka przy sobie. A Ty koniecznie pogadaj z lekarzem, najlepiej od razu wyjaśniać wszelkie wątpliwości.